Váš názor na stopnutie finančnej pomoci Ukrajine
Ahojte. Neviem, ci ste zachytili, ze Fico sa v Bruseli vyslovil proti financnej pomoci Ukrajine. Aky mate na to nazor? Myslite, ze nas to nejako negativne ako krajinu ovplyvni?
ja si to prirovnávam k Mníchovskej zrade. Ak neposkytneme my pomoc, urobíme čo urobili nám. A vieme že to nebolo dobré.
Fico ani veľa ľudí v SR asi celkom nechápe súvislosti. A teda, že sme plnohodnotným členom EU a to jednoducho povedané znamená, nie len brať ale aj dávať. Ak nám stopnú alebo budú krátiť vyplácanie eurofondov, som zvedavá odkiaľ nám ich ako štátu potom nahradí. Alebo kde si budeme požičiavat peniaze keď bude treba?! Ale veď asi to je jedno, jeho voliči mu to prepáčia a do ďalších volieb zabudnú.
Stačí sa pozrieť kam sa rúti Maďarsko.
A preco ty tu anonnymne hystericis?
Ved blokol financnu a vojensku pomoc, to je to najlepsie, co sa vsetkym ludom v regione mohlo stat.
Neblokol humanitarnu pomoc.
Predpokladam, ze si z bratislavskej kaviarne, platena nejakou mimovladkou. Este neuvedomela ale prestrasne dolezita studentka. Ved musis z niecoho platit internat, ze? Kolko dostanes za tento tvoj prispevok?
Tak si prestav, ze by na mesto, v ktorom by si zila s dietatom a mamou, by bieli alebo modri hadzali bomby zo slovenska. Take, ktore by malym detom trhali ruky, starym zenam nohy, inych by to iba tak spalilo. Ved sa vyjadri pod svojim menom, si za to, aby sme take zbrane poslali niekam, kde ziju rovnaki ludia ako my? Ci rus, ci ukrajinec, zena, dieta, vojak, otec, dedo, trojmesacne babätko alebo hoc i zviera, macky s macatami, psy, ktore prisli o majitelov a tulaju sa kade tade..
Alebo by sa tam hrnuly peniaze z celeho sveta, ceny vsetkeho by rastli, lebo ti, pri koryte, by si mohli kupovat. Nie lepsie im tam poslat chleba a deky? Stany, piecky na kurenie, auta, lekarsku pomoc?
Takze napis tu pod svojim menom, kolko penazi dostanes za tento prispevok a kolko si uz poslala ukrajine a kolki z toho nieco mali.
Inaksie ved uz vojna na Ukrajine konci, ved uz je hlavne vojna v Izraeli ci? 🙃 A slovaci stale chudobnejsi a chudobnejsi
ale ved za to ste si ho volili, preco ste ho volili? aby sa nepomahalo tolko ukrajine ale aby sa pomohlo nam, nie?
co viem, on odmieta vojensku pomoc.
Ale veď EÚ nám nič nedaruje, vyčlenili dotáciu na plán obnovy hospodárstva a ekonomiky a hneď ako začne ten plán fungovat tak všetky tie dotácie hajde Slovensko splácať.. nepozviechame sa z toho nikdy, bola to len investícia a pôžička, ktorú budeme musieť splacat aj s úrokmi..
To s Ukrajinou nemá nič..
ON odmieta pomoc a nie humanitárnu ale vojenskú čo sa týka zbrani.
Nefér voči všetkým pracujúcim európanom, ktorí sa im na to skladajú by bolo peniaze poskytnúť.
@tamtumdo a aku ma sancu ukrajina vyhrat, ubranit sa agresii, ked nebude mat zbrane? Ako sa vrati do stavu pred vojnou, ako sa ukrajinci, ktori vam tu na nasom uzemi tak velmi prekazaju, budu moct vratit domov? Hm? Ved ukrajina nebojuje, lebo je to zabava. Ukrajina bojuje, aby ochranila a oslobodila svoje uzemie, aby svojim obyvatelom mohla vratit ich domov. Aby si tu aj ty uz mala pokoj od toho, ze sa citis diskriminovana na ukor vyhod pre ukrajincov. Ty si snad myslis, ze ked ukrajina prestane bojovat, lebo nebude mat cim, tak si putin povie ze jeeej to ma uz nebavi, tak teda koncime s vojnou? Ty chces mat na vychodnej hranici agresora, ked si uspesne dobije cudzie uzemie? Aku mas predstavu o svojom bezpecnom zivote na slovensku, ked budes mat za dvetami objektivne riziko, ze niekto napadne tvoj domov?
@dzescebuly súhlasím treba začať mysliet na našich ľudí
@kluska ako co napriklad? regulovat zlozenie potravin aby sme nezrali humus? alebo zlepsivat postavenie zien v praci? alebo co konkretne MUSIME take robit ze nas to ničí aby sme “dostali peniaze”. Regulacie nie su za ucelom sikanovania ale zlepsenia fungovania z dlhodobeho hladiska. A mimo si tu mozno tak ty, coskoro mozno mimo EU tak budu tito zakomplexovani slovaci ako ty najspokojnejsi ked budeme ako Rumunsko😵💫
@vanilkovazmrzka u nas ukrajinci sa nechcu vratit- vobec. A obnovovat uz toboz. Najprv by si musela vojnu zazit, aby si chapala, co je to znovuobnova, kde sa bije niekto iny a ty sa len prizeras (a ked nemas peniaze ci moznost ist prec, tak aj trpis...)
Ja necítim žiadnu hanbu a to teda ani nie som "Ficovec". Ja sa hanbím za impotentnych zástupcov štátu, ktorí si nevedia svoj názor povedať. To je na hanbu. Klaňať sa po zem každému, robiť kto co prikaze. Nepozerám svoje záujmy ale čo povie zaaaapad :D s názormi iných sa už podľa mňa z princípu nesuhlasi v dnešnej dobe. Bez počúvania, bez porozumenia.
@nikpa kam sa rúti Maďarsko? Bola si tam posledne roky? Poznáš ľudí žijúcich v Maďarsku?
@oliolijanka 😂😂😂😂tak toto je level konspirator milion. milujem😂 ze mimovladkou ❤️❤️❤️ HAHAHAHHAAHAHAHAH
To je úplne to najmenej. Duté slovenské hlavy by malo radšej trápiť kam sa rútime. Rútime sa do obdobia mečiarizmu, bezbrehého rabovania. Dostaneme sa naspäť do 90 rokov, nedočkáte sa práva, nedockate sa ošetrenia, nedočkáte sa spravodlivosti. Rozkradnu vám ešte aj vaše gate a aj vaše dôchodky, ktoré ste mali dostať o 40 rokov, vaše deti budú odtiaľto utekať. To by vás malo trápiť dutych ficovoličov. Robíme si hanbu ako Maďarsko s debilným Orbánom, budeme lízať rusom rite. Všetkým rusofilom by som dopriala ruské platy a ruské dôchodky a ich životnú úroveň. Myslím, že sa jej aj bohužiaľ dočkáme. Všetky vyspelé krajiny sa nam smeju, ešte aj naši susedia Česi. Sme jeden tupý, primitívny, dutý a nepoučiteľní národ.
Obdivujete rusov a pritom chcete žiť ako na západe, so všetkými výhodami aj s úrovňou. Je zaujímavé, že ti, čo obdivujú rusov, buď tam nikdy neboli, nemajú doma nič ruské a ani by tak nechceli žiť. Napriek tomu sa tvária, že to je ich vzor. Ale dovolenky len na západe, elektronika len západná, oblečenie iba západné, autá západné, hodinky západné, aj mobily...
Je neskutočne naivné, ale že neskutočne , ak si niekto myslí, že keď sa nebude pomáhať Ukrajine, bude sa pomáhať Slovákom.
@vevesh a ty si kolko vojen zazila na vlastnej kozi? Ja nikde netvrdim, ze to bude lahke. Vidim, ako vyzera napriklad bosna dlhe roky po vojne. Jasne, ze obnova je na desatrocia. Ale stale je to lepsie, ako obetovat suseda agresorovi, a potom dopadnut uplne rovnako.
@amelia89 eu reguluje v dnesnej dobe vsetko- od formulara, ktory vyplnujes pri pracovnych zmluvach, cez rodne listy, dokumenty, banky, az po dlzku a rovnost uhoriek, spravne zlozenie mensin v statoch a podla noveho uz aj bez moznosti veta (cize vyjadrenia svojho nazoru a nesuhlasu). Male krajiny zvacsa stradaju na clenstve financne (prispevok je vacsi ako dotacie), ale maju vyhody z ekonomickeho a vizoveho hladiska- ze mozes podnikat a ist na vylet, kde chces, v ramci eu bez viz.
@vanilkovazmrzka 2. A ty? Lebo hovoris ruzovymi okuliarmi...
@amelia89 Klasika. Snazis sa ma zosmiesnit. Nevies argumentovat, tak pouzijes tisic smejkov a myslis, ze mna si tym strapnila.
Kolki ste tu nastupeni? Ale uz je po volbach, tak dufam, ze zmluvu mate iba do konca mesiaca
A potom vam zaplatia, aby ste sli pochodovat za nejaku gender iniciativu.
@amelia89 regulujú poľnohospodárstvo. Regulujú priemysel. Väčšinu predpisov a zákonov podľa svojich predstáv. Píšem predstáv, lebo sú to často nepomyslela veci s vážnymi následkami pre podnikanie. A aj domácnosti. Veľká časť hdp od nás odchádza na západ, lebo sa zlikvidovali slovenské podniky. Ale tak je mi jasné že nie kazdy sa stretne s tým co je regulované na základe eu predpisov.
@kluska samozrejme, že nemáme. Tak ako väčšina krajin z EU, preto je pre nás výhodné postupovať ako celok nie ako samotný štát. Dáme ale aj dostaneme. Na podobnom princípe funguje prerozdeľovanie aj napr. surovín ako plyn... My máme dosť, dáme aj ostatným a tí nám potom ,,dajú,, niečo iné, čo zase bude chýbať nám. Akože podľa mňa je to úplne jednoduchý princíp a pre malú nesebestacnu krajinu ako sme my, výhodný.
Ale tu už asi pletieme hrušky s jablkami. Otázka bola ohľadom stopnutia zbraní pre Ukrajinu. Ja zastávam názor, že Rusko treba zastaviť čo najďalej od našich hraníc. Určite by bolo najlepšie, ak by to bolo formou dohody medzi nimi ALE ☝️ Rusko vyjednávať nechce. Lebo Rus rozumie len sile, inak ako zbraňami ich neporazia. Už to ľudia pochopte, kto sa nechce dohodnúť, s tým sa nedohodnete 🙏 A preto vďaka Bohu za šišnuteho Matoviča a Hegera, tí im poslali všetko čo mohli, už nič nemáme. A keby sme aj mali, proti Rusom nám to stačil nebude, zase sme pri tom, že ako štát potrebujeme patriť do spoločenstva, či už je to eurozóna alebo NATO. A z toho vyplývajú aj záväzky... Téma na 100 strán 🙂
@vevesh tak to sa dost cudujem, ze sa uz tesis na tretiu.
@stanulienkat preto cesi maju stale cesku korunu... inak doteraz to bolo super tie posledne 3 roky? dochodky su vysoke podla progresivcoch, u lekara sa caka mesiace, roky a vsetko je fer a spravodlive, platy rovnake ako vo vyspelych krajinach, inflacia neexistuje, nic neni drahe, podniky prosperuju a vsetci zvladaju platit nizke hypoteky 😉 a stat sa ide pretrhnut zo socialnou pomocou a samozrejme prvym pomaha slovakom a inym dava az ked maju slovaci dost.
Od chvíle, keď nás Ukrajina chcela žalovať za zrušenie dodávok ich obilia som si uvedomila s kým máme tu česť. Nie sú o nič lepší ako Rusi. Pomôcť humanitárne, OK, ale ostatné nech si riešia sami. Pomohlo sa viac než dosť, ochvíľu sa bude musieť pomáhať nasim občanom, len budete pozerať…

Ja niesom ficovolic ani ho tu nejdem obhajovať ....ale na predsedníctve európskej komisie sa vyjadril dosť jasne....že pokiaľ ide o humanitárnu pomoc,alebo inú pomoc nemá žiadne námietky bude sa pomáhať ako doteraz...to je samozrejme....on má problem s pomocou na zbrojenie....s vojenskou pomocou....keď sa chápe pod vojenskou pomocou napríklad....odminovanie oblasti tam pošle aj 20 miliónov,ale nepošle 20 miliónov na zbrane ...on nechce zastaviť pomoc Ukrajine...nechce posielať iba na zbrane ...toť vsio....myslím že sa pridá aj Maďarsko,a postupne ďalšie krajiny....veď mi sme už aj tak odzbrojený,čo im máme poslať...keď naša armáda už nemá ani pre nás ...ja s ním súhlasím....pošlu sa peniaze na všetko potrebné okrem zbraní...