icon

Váš názor na stopnutie finančnej pomoci Ukrajine

27. okt 2023

Ahojte. Neviem, ci ste zachytili, ze Fico sa v Bruseli vyslovil proti financnej pomoci Ukrajine. Aky mate na to nazor? Myslite, ze nas to nejako negativne ako krajinu ovplyvni?

kluska
27. okt 2023

@amelia89 velmi ma tesi 👍🙃

simca06022011
27. okt 2023

@stanulienkat každá zo západných krajín ma v prvom rade veľké problémy sama so sebou. Ci Nemecko, či Česko, Francúzsko. Takže rovnako sa môžu na sebe smiať.

nikaa951
Odpoveď bola odstránená
amelia89
27. okt 2023

@vevesh to si zo mna asi robis srandu nie ? Vies co to je cisty prijemca a cisty platca ? Slovensko NIKDY neprispelo do EU viac nez dalo preboha ziveho,zakldne fakty si prosim nastuduj. A co sa tyka regulacii ostatneho- vsetko kvitujem,len dobre 🙂

sss777
27. okt 2023

Tak podľa tejto logiky by sme nemali vôbec pomáhať nikomu napadnutému. Keď žije nejaká žena s tyranom, ktorý ju a deti denne mláti, nebudeme do toho zasahovať? Veď sú manželia, nech si to vyriešia medzi sebou? Prípadne im dáme nejaké obnosené šatstvo a dobrý skutok odfajknutý? Smutné.
Alebo nech si každý hrabe na vlastnom piesočku? Sme na tom naozaj tak dobre, že od žiadneho štátu nič nepotrebujeme? Nemyslím, ale veď uvidíme.

amelia89
27. okt 2023

@oliolijanka ❤️ volam šandare.

stanulienkat
27. okt 2023

@kluska Vieš prečo majú Česi sa stále svoju korunu??? Lebo sú to Češi-nie sú to primitívni, stupídni a zakomplexovaní Slováci. Česi sú niekto. Majú svoju kultúru, svoju históriu a hlavne inteligentný národ. Toto všetko nám chýba, preto majú korunu. A my máme veľké šťastie, že mame euro, lebo už teraz by sme boli na úrovni Bulharska a Rumunska.
Česi sa musia veľmi tešíš že sa nás zbavili. Mentálne patríme na Balkán, alebo do Ruska.

vevesh
27. okt 2023

@vanilkovazmrzka a kde ty vidis alebo citas v mojich prispevkoch tesenie? Ako politik treba kalkulovat a riadit sa heslom "pomoz si sam, aj boh ti pomoze". Myslis si, ze ti niekto pride na pomoc, ked napadnu nas? To je cista naivita a nepoucenie sa z chyb minulosti .....

nikpa
27. okt 2023

@simca06022011 áno, žila som roky v Komarome, preto viem veľmi dobre ako tam bolo a ako tam je teraz. Konkrétne minulý mesiac som tam bola naposledy 😀 a nie na nákupy ako v minulosti 😃 A vôbec sa nejdem s tebou o tom dohadovať.

vanilkovazmrzka
27. okt 2023

@vevesh no ved cely cas sa tu pytam, ze ci bude akoze v poriadku, ked nam potom nikto nepomoze? Lebo presne to si zasluzime takymto pristupom. Pozveme si agresora priamo za dvere, a potom sa mu rovno vydame tiez, lebo ved pomoct slabsiemu branit sa, to je podla miestnych odbornicok na vojnove konflikty, velmi zle 🙂

viestta
27. okt 2023

ze Fico je (radsej nenapisem co) a naplnil to co sluboval svojim extremistickym volicom, o ktorych bojoval s pohrobkami fasistov. Teraz sa ukazalo, ze pohrobok komunistov, je to iste ako pohrobok fasistov a svoju podstau nikdy nezaprie. Ale co ste chceli, to mame
(len tam mimo misu: Som zvedava ako bude plnit cvoje dalsie predvolebne sluby, ked bude treba aj nieco robit, nielen recnit)

laurita285
27. okt 2023

Fico cieli na socky a socky si želajú nech je každý na tom tak ako oni... takže jasné že to muselo prísť 😀

chodec15
Odpoveď bola odstránená
vevesh
27. okt 2023

@amelia89 to nie je cely "poplatok", ale zakladny prinos nasho statu, na fungovanie eu komisie, parlamentu a banky. Podpora inym statom, na ktorych sa "dobrovolne" podielame, tam nie je uvedena-zamerne. Pomaha sa grecku, spanielsku, ukrajine a tieto prostriedky nepatria do tohto poplatku. Mas dojem, ze tieto veci su zadarmo?

oliolijanka
27. okt 2023

@vanilkovazmrzka Ukrajina nebojuje. Ukrajina je zmietana vojnou.
Polovica ludi usla a nechcu sa vratit, ti zvysni tam chcu ostat zit a dozit v mieri bez toho, aby im tam lietali ponad hlavy slovenske zbrane. A je im jedno, ci hlavne mesto bude kyjev alebo moskva.
Tak ako je tebe jedno, ci ceny dopravy zvysila bratislava, brusel alebo strasburg, odkial prislo to nariadenie.

laurita285
27. okt 2023

@nikaa951 gro "klasických" slovenských hlupákov má dve ruky a nemá papier o tom že je mentálne alebo zdravotne znevýhodnený takže sa majú zabezpečiť samy, štát nemá čo živiť žiadnych príživníkov ani keď vlastnia slovenský občaňák

thoughtfulweirdo
27. okt 2023

Ja chcem vedieť, čo podľa vás, ktoré sú proti pomoci Ukrajine, získame my občania Slovenska, ak prestaneme pomáhať? Ako nám tými ušetrenými financiami Robko s kumpánmi pomôže?
Druhá vec, čo sa podľa vás stane, keď Ukrajina nebude mať žiadnu pomoc? Rusi ich rozflakaju, a čo potom? V čom to bude pre Slovensko a Slovákov lepšie?

vanilkovazmrzka
27. okt 2023

@oliolijanka no moja ty si dobre mimo :D ano ano ukrajinci si zelaju byt otrokom putina :D

Na jednej strane sa tu ides roztrhnut za to, ako slovaci maju byt autonomni a suverenni v unii, ale ukrajinci nechcu byt suverenni, oni sa chcu podriadovat russku, v ktorom budu len upadat :D

kluska
27. okt 2023

@nikpa rusko a Ukrajina to je take bavkanie sa, prava vojna je teraz v Izraeli. Bolo treba ale postavit brata proti bratovi, uvalit ruske sankcie, zeby europske staty Este viacej schudobneli. Co zacal COVID, to dokoncila vojna. Ved najlepsie sa ovladaju ludia co nemaju peniaze a majetok, no nie. Spravia vsetko co budu chciet. O a najlepsie aby boli obycajni ludia vystresovani, Bali sa a Bude to super.

vevesh
27. okt 2023

@vanilkovazmrzka ale ty nechapes, ze nam nikto nepomoze tak ci tak- ci uz pomozeme alebo nie. Tak preco oslabovat vlastny stat namiesto budovania? Mas dojem, ze mame modernu obranu a financne prostriedky a kazdom rohu, ze o zakopavame, aby sme druhym rozdavali? Humanitarna pomoc je ok, ale zvysok nie. Pretoze, co si myslis, ze urobia s financiami...kupia zbrane a na obnovu budu zvysoka prdiet, dokym im tie financie a/alebo zbrane nedojdu...

janagem
27. okt 2023

@vanilkovazmrzka je to ale trochu iný prípad. Bez ohľadu na to že som za pomoc, objektívne je, že SVK je v NATO a eú. Ukrajina nie. Nám sú zmluvne zaviazaní pomôcť.

kluska
27. okt 2023

Naopak Moncni bohatnu, banky bohatnu, ale davaju vyssie hypoteky, zbrojny priemysel zaraba a obycajni lud chudobnie

chodec15
Odpoveď bola odstránená
kluska
27. okt 2023

@sss777 pomahas AJ ludom na vychode KDE bolo zemetrasenie hm?

oliolijanka
27. okt 2023

@chodec15 Chces povedat, ze väcsina sa nemoze mylit?
Ved nam povedz, kolki dnes budu sledovat markizu alebo joj a kolki budu dnes vecer citat knihu alebo sa ucit jazyk?
Je spravne pozerat tupy americky serial, lebo to robi väcsina?

simca06022011
27. okt 2023

@nikpa tak máš zle informácie, ja tam mam polku rodiny. Čiže nie nebudeme sa dohadovať.

Ale k tomu nákupom. VSADE sa zdražovalo. Ale ešte stále je v hu lacnejšie ako u nás;) sorry...

vevesh
27. okt 2023

@janagem aj v 1914, aj v 1938 sme boli v zmluvnych clenstvach, kde boli krajiny nam zmluvami zaviazane pomoct.......a prisiel niekto??

tamtumdo
27. okt 2023

@vanilkovazmrzka tak myslieť si,ze Ukrajina má vôbec šancu proti Rusku je smiešne....myslím ,že celá Eú je už tak odzbrojena žeby sme nemali šancu ani eú proti Rusku....mne nevadia Ukrajinci,žijem na východe Slovenska,od mala sa stretávam z ukrajincami,mám u nich viac priateľov...ani u nich nieje názor jednotný, tak ako utekali Ukrajinci na západ....tak utekali aj na opačnú stranu do Ruska...len o tom sa píše malo však?tie rady pred hranicou Ruska sa tvorili po vypuknutí tak isto ako na našej strane......ja som za pomoc ukrajinea necítim sa vôbec diskriminovaná voči nim....keď niekto uteká pred vojnou samozrejme im treba pomôcť....o tom žiadna....
Aj Ukrajinci nadávajú aj na putina ale neraz som počula na zelenskeho ...to su Ukrajinci ktorých poznám vyše 20 rokov, ktori tu žijú,ale ďalšia ich rodina je na Ukrajine....niektorá rodina k nim prišla...niektorá odišla späť...druhá vec....nieje tajomstvo,že Ukrajina je a bola jedna z najskorumpovanejsich krajin....nebudem tu rozpisovať čo sa vlastne deje s našou ,,pomocou" a kde tie prostriedky a veci končia...alé nie tam kde treba,to isté je so zbraňami.....pomoc musí byť adresna....teraz sa to vo veľkej miere nedeje....preto si myslím že sa od toho postupne ustupuje....ja som za pomoc samozrejme akúkoľvek....s výnimkou zbraní....my už sme aj tak čistý,nemáme čo poskytnúť ako pomaly zvyšok eú....Rakúsko tiež neposiela zbrane napríklad...a kremel sa vyjadril že rozhodnutie Slovenská nemá vplyv na vývin vojny na eu....lebo ako malá krajina sme neposielali tak samozrejme ako veľké krajiny....tých našich pár tankov a pár nábojov....šak sme ich neposlali ani sto ani 50...

kluska
27. okt 2023

@stanulienkat popracuj radsej na svojej narodnej hrdosti..

macatt
27. okt 2023

Nikto nám nič nedáva, len si požičiavame a keď začneme ,,rásť,, vtedy pride čas na splácanie.. majú všetko pod kontrolou a všetko reguluje únia.. Fico to už nemá ako pokaziť, možno naozaj by nám pomohlo nedávať tolko UKr, aby v tej našej kase zostalo niečo pre ,,nás,,

nikaa951
Odpoveď bola odstránená