icon

Váš názor na stopnutie finančnej pomoci Ukrajine

27. okt 2023

Ahojte. Neviem, ci ste zachytili, ze Fico sa v Bruseli vyslovil proti financnej pomoci Ukrajine. Aky mate na to nazor? Myslite, ze nas to nejako negativne ako krajinu ovplyvni?

krajinka
27. okt 2023

@chodec15 teraz si to trochu poplietol, mas na mysli asi Budapestianske memorandum

stanulienkat
27. okt 2023

@kluska pises: v zahranici si cestuju zadarmo, chodia do drahych zabavnych parkoch a maju clenstvo pre celu rodinu do fitka.

Kde?? Na hnusnom západe, alebo v tvojom milovanom Rusku? Prečo sa sťažuješ, že sa nemáš tak, ako vo vyspelejších a bohatsich krajinách a pritom obdivuješ Rusko??? 🤣Prečo neplačeš za tym, ze sa nemáš ako v Rusku? Chváliš Rusko a potom plačeš, že nemáte celá rodina permanentku zadarmo do fitka, ako na tom hnusnom západe. Veď porovnaj, čo by sme mali zadarmo v Rusku. Ty máš asi paranoidnú schizofréniu.

joesvk
27. okt 2023

@vevesh Nie všetky... nevieš vsetko 🤔

denisah6
27. okt 2023

@stanulienkat prepáč, ale z pohľadu človeka, ktorý podniká, nemáš pravdu. Síce Matovič dal viac dôchodcom a mamičkám, ale na úkor, napríklad malých podnikateľov, pretože odvody sa rapídne zvýšili. Urobil akurát to, že tu pridám a tam zoberiem, takže nič prevratné.

A týmto nezastávam Fica ani nikoho z nich, išla som bohužiaľ, voliť menšie zlo a nie stranu, za ktorou by som reálne stála a zdieľala rovnaké názory.
Už to, bohužiaľ posledných pár volieb (či už parlamentných, alebo na starostu atď, to je jedno), sme nútení voliť tých, ktorých nechceme, iba preto, lebo ďalších nechceme ešte viac.

chodec15
Odpoveď bola odstránená
hanaxxx
27. okt 2023

@supermario krasne a jednoducho napisane. Ale dovolim si tvrdit, ze vacsina prispievateliek to aj tak nepochopi.

joesvk
27. okt 2023

@denisah6 Podobne nás vidia Česi...našich ľudí,ktorí žijú a pracujú v Čechách a robia bordel atď.....

vanilkovazmrzka
27. okt 2023

@tamtumdo ano urcite je tam vela aspektov, ktore drviva vacsina ludi nevidi, alebo ani nie je schopna vidiet… ja by som bola tiez najradsej, keby sa putin upratal na svoje uzemie a staral sa o seba a svojich “poddanych”, nech sa im tam zije lepsie…

clodika22
27. okt 2023

Je to síce téma, o ktorej sa veľa hovorí, no neviem, či tu niečo také potrebujeme. Nik z nás s tým nič nespraví. Myslím si, že terajšia vláda nám prinesie veľa problémov a tak isto aj medzinárodnú hanbu, no čo sme si zvolili, tak to máme

viestta
27. okt 2023

@kluska a Mierotvorca si s Budapestianskou deklaraciou vytrel rektum. A Minske dohovory? V ramci dodrziavania Minskych dohovorov Rusko vyzbrojovalo separatistov na Dombase, vsak?

jana_eyre_2
27. okt 2023

@stanulienkat no dnes som už čítala že zrejme budú siahať na druhý pilier.. 😑
To už len tým slovákom napomáhajú...

viestta
27. okt 2023

@jana_eyre_2 druhy pilier je Dobrotiveho oblubeny "balicek polednej zachany" socialnych istot. A mnohi sa este potesia, ze sa o nich postara, ze ich (zas a znova) okradne o ich peniaze im nedojde nikdy

simca06022011
27. okt 2023

@stanulienkat preco sa mna pytas na Fica? :DD ja som ho nevolila. LENZE ty vies ze ten matovic, isiel na dlh? Ja nie som za rozdavanie. DAVNO sa to malo zrusit. Kopa davok je uplne zbytocna, rovnako tak prezamestnanost na nasich uradoch. Ano zena ma mat primeranu matersku (pripadne otec, ak je on doma), s tym suhlasim. POTOM moze ist pracovat. O dieta sa ma v prvom rade starat rodic. AK na to nemam = neurobim si 5 deti, na ktore nemam financie. Matovic nic ludom nedal, on rozdal ICH peniaze. Ktore budu splacat. Nam zase zdvihnu odvody, dane.. to sa nenasype do kasicky len tak. Ci myslis, ze ano? :D vies kolko firiem skoncilo posledne 2 roky, kolko priestorov po BB napriklad je prazdnych? Ze zdvihli dane z nehnutelnosti o 100% a potom este dalsich 50%, co su tisice eur, len aby bolo na danovy bonus, a obediky? Pre deti, ktorych rodicia na to maju. Keby len pre socialne slabsie rodiny, tak to pochopim. Ja osm jedine za uplne cielenu a kontrolovanu podporu, na druhej strane aj riadne danove a pod. kontroly. A nie tie srandy, ktore sa u nas robia. Kde pride na kontrolu podnikatel v 3t obleku, v najnovsom aute, a firma nezaraba :DDD A on neplati dane, nema prijem ale zena ma 3 nehnutelnosti a dieta dve a to ani jeden nema na to prijem :D Alebo si niekto zalozi 5 srociek a postupne vsetky zadlzi a necha tak, prepise na bieleho kona...a pomoze do krachu dalsim firmam.
A proste je to dlha debata.. s vela premennymi. V kazdom pripade, nemyslim, ze Fico nieco zmeni k lepsiemu z tohto. Ale uvidime. Vacsina veci je ale na OBCANOCH. Produktivita u nas je nizka, mame strasne % nezamestnanych mladych ludi, co sedia pri rodicoch doma. Tu ked pozries diskusie, tak len aku davku mozem dostat, kedy pridu peniaze, ako ostat doma co najdlhsie, neplatit odvody, nemusiet ist pracovat, atd atd. Proste zvyk ludi, dostavat peniaze, je u nas velmi silny. a rovnako okradat, nepaltit odvody, alebo co najmenej. Neplatit dane. A potom pride ten spominany dochodok a plač (su tu inak o tom uz debaty... )

simca06022011
27. okt 2023

@viestta
@jana_eyre_2 inak z toho 2. piliera mam riadne nervy. Dufam, ze to za tie rodicaky, danove bonusiky, obediky stoji ale aj loteria, rozne dotacie... a som zvedava do kedy tu ostane este niekto, kto zaraba a plati odvody.

slovakboy
27. okt 2023

@kluska videl si už amerického vojaka? A vieš čo to znamená byt obsadený vojakmi? Pozri sa na 1968 u nás a teraz na Ukrajine

slovakboy
27. okt 2023

@kluska a kto môže za to že SME nesebestační? Vari len nie EU? A čo ti pomôže byt sebestačný keď všade naokolo to vedia vypestovať lacnejšie. Slovensko ma samé kopce len na Zemplíne a v poddunajskej nížine je rovina. Ani za socializmu sme neboli sebestační. Zemiaky sme voziki z Čiech. Vieme si vyrobiť lieky? Čipy? A ktorá krajina s 5 miliónovou populáciou je sebestačná? Sme malý prd a tvárime sa ako pupok sveta. Takí Švajčiari sa nenadrapujú a makajú. Exportujú stále niečo. Od syrov cez hodinky, sustruhy a lieky. Len na hodinkách zarobia viac ako my na autách. Lenže to by sme museli mat niečo, čo by ini chceli a boli ochotní za to dať peniaze. Buďme hrdí Slováci. Ale nie rečami.

slovakboy
27. okt 2023

@supermario pekne napísané, ale nesúhlasím s tvrdením že Ukrajina bude musieť všetko splatiť. Ani po druhej svetovej vojne nikto Amerike ich pomoc nesplatil. Ani Rusi ani iné krajiny. Niečo začali platiť ale hneď aj skončili.

stanulienkat
27. okt 2023

@simca06022011 ale ja s tebou suhlasim, ze ten blbec isiel na dlh-z nasich penazi. Len ten blbec to aspon rozdal sockam. Fico to rozkradne pre svojich. Treba porusit aj milion davok. A mladi ludia hajde do roboty, roboty je dost.

aams
27. okt 2023

Okamžite treba zastaviť vojensku pomoc. Ak tak jedine humanitárna pomoc.

slovakboy
27. okt 2023

@aams hej, nech ich všetkých zabijú. A potom pôjdu na nás. Stačí sa pozrieť do histórie. Putin sa jasne pred vojnou na diplomatických jednaniach vyjadril, že neakceptuje zmeny po roku 1989. Len zjednotenie Nemecka akceptuje. Všetky postkomunistické krajiny chce mat pod svojou sférou vplyvu. Čo ho zastaví ísť až po Odru? Humanitárna pomoc?

macatt
27. okt 2023

@slovakboy prosím ťa, nevytváraj tu scenáre a paniku, celá vojna nestojí na Slovensku..

slovakboy
28. okt 2023

@macatt paniku? To ste vraveli aj pred vojnou. Ukrajina chvála Bohu nevisí na Slovensku, ale ukázali sme akí sme. Že verime klamárom a dezinformatorom. A historicky sme sa znemožnili a pridali na stranu zaostalého Ruska, Diktatorskeho Bielorusk, a koncentračného tábora KLDR.

macatt
28. okt 2023

Hlavne kľud, už nie sme jediný čo na zbrane toľko nedáme a bude tých krajín časom viac..a vôbec to neznamená, že sme sa k niekomu pridali..

viestta
28. okt 2023

@macatt my sme sa k nikomu nepridali, Fico sa pridal k Orbanovi. Take su fakty

macatt
28. okt 2023

@viestta veď áno, píšem že sme sa k nikomu nepridali… taký pocit má slovakboy..

viestta
28. okt 2023

@macatt ale tym, ze Fico nie je nejaky potrimiskar z Hornej Dolnej ale predseda vlady, tak jeho pridanie sa ma dosledky pre reputaciu celej kajiny

kluska
28. okt 2023

@stanulienkat sorry, ale nepisala som tebe a vobec si nepochopila pointu. Pointa je taka, ze vacsina ukrajincov je bohatsia nez obyvatelia danej krajiny, ktori si nemozu dovolit taketo minanie penazi a uz vobec nie na zaciatku ich kariery. Kedze ukrajinci vraj zacinali od nuly. ale Skoda vysvetlovat

kluska
28. okt 2023

@slovakboy mal by si sa ukludnit, sorry nic v zlom, ale panika, stres a strach robia svoje

kluska
28. okt 2023

@viestta takze dobre chapem, ze s tou predchadzajucou vladou si Bola spokojna? Ze si pocinali lepsie ako pan sudruh Fico? Ze nam nerobili hanbu? A ze nikto sa za ich vlady nestal chudobni? Lebo podla MNA ta latka je uz tak vysoko Dana, ze je velmi tazke ju prekonat, dufam, ze si pochopila. A nie nie som volic smeru 😉

chodec15
Odpoveď bola odstránená