icon

Váš názor na štrajk lekárov

labaga
11. nov 2011

ostava 19 dní do casu ked lekarom uplynie výp.lehota. dotkne sa to aj detských nemocníc dfnsp ba hlavne, ako to skoncí??
co si myslíte navýšia platy lekárom v nemocniciach?

delideli
25. nov 2011

@denduska : nema zmysel argumentovat, ved si len precitaj, co si niektori ludia myslia..vymyvanie mozgov v tomto state vzdy fungovalo bravurne..k tomu si pridaj trocha nefalsovanej slovenskej "dobroprajnosti" a mas to..nema to zmysel..vzdy som sa k pacientom spravala slusne, vzdy som sa snazila urobit maximum a nemyslim si,ze som az taka vynimka, poznam vela dobrych,sikovnych aj slusnych lekarov a tieto kecy a narazky ma uz fakt unavuju..

minewka
25. nov 2011

@denduska tak vidíš, aký je život - z mojej gymnaziálnej triedy išlo študovať medinu 8 spolužiakov - z toho 6ti mali rodičov lekárov.

Ale - mohla to byť náhoda.

tanitta
25. nov 2011

uvidime co sa bude diat ked bude premierka diskutovat priamo s dr a nie s kolarom ...vela dr sa musi hambit za svojich zastupcov... 😝

minewka
25. nov 2011

@delideli a čo Kollárova dobroprajnosť - keď navrhol, aby sa platy zvýšili len tým, ktorí štrajkovali - teda ak môžem veriť tlačovke na živo a premiérke?

cmulinko
25. nov 2011

@minewka vsak nic sa nedeje ak sa zvisia platy iba strajkujucim...ti co nedali vypovede teraz si pockaju na to ako sa zvysia platy strajkujucim a ak to bude vyzerat zaujimavo na vyplatnych paskach,tak mozes 2 krat hadat ake novorocne predsavzatie si daju.

ani3012
25. nov 2011

do toho! do toho! aj cez mŕtvoly 😝
http://tvnoviny.sk/sekcia/spravy/domace/lekari-...

cicimon
25. nov 2011

len pre zaujimavost... http://www.dfnsp.sk/2010/

teodorka
25. nov 2011

nooo zacina to byt zaujimaveeee 🙂

majuska85
25. nov 2011

@pemimigo Ďakujeme veľmi pekne, netreba sa navzájom obviňovať za toto môžu naši super politici, ktorým sme všetci ukradnutý ☹ toto sa len zbiera dobrých pár rokov , všetci sa tu snažia len prežiť v tomto štáte

mandragora22
25. nov 2011

@cicimon tak to je ozaj zaujimave.... nova ubytovna, nastup min. 800 tsssssssssssssss 🙄

mandragora22
25. nov 2011

@minewka ja si myslim, ze je to vierohodne, ved si to tak vezmi, uz ked nema stat peniaze na zaplatenie kolkych? 10000, 30000, 50000 ??? kolko mame lekarov na slovensku? neviem tuto statistiku, v kazdom pripade ked nie su peniaze pre vsetkych, preco by teda nemohol vysokopostaveny pan kollar ziadat iba pre tych, ktori strajkuju? ved aspon im by sa cosi uslo! tak tomuto verim na 100%, je to obycajny sviniar 😠 😠

cicimon
25. nov 2011

@mandragora22 hej, ale stale to nie su take cisla ako pytaju - a otazka je, ako nova je ta nova ubytovna, urcite to nie je novostavba a pod 🙂) mozno len na intraku vymenili postele abo okna 🙂)

maznacik007
25. nov 2011

http://korkep.sk/node/8299

kocky na toto som nasla odkaz v jednej diskusii myslite ze je to pravda???

mandragora22
25. nov 2011

@cicimon ale su to pekne cisla 😉 podla mna teda. ja to ale stale beriem z toho "nebratislavskeho" pohladu, cize pre ludi z BA a blizkeho okolia to nie su zaujimave cisla, pre oravaka, vychodniara alebo cloveka z okolia lucenca, to budu zrejme velmi pekne cisla. ako s kazdym zamestnanim 😉 😉
a ubytovna? nuz, ak tam pride absolvent, tak mu to bude jedno, ved je zvyknuty na intrak. a ak tam pride niekto za pracou a prijmom, bude rad, ze to ma zdarma alebo minimalne za smiesny peniaz 😉

cicimon
25. nov 2011

@mandragora22 no povedalaby som, ze na BA je to taky lepsi priemer, samozrejme sa k platu dr. neviem vyjadrit
a s tou ubytovnou suhlasim 🙂

maznacik007
25. nov 2011

tak som si to dohladala ze je to realita z toho predchadzajuceho strajku lekarov.... no dufam len ze sa to nezopakuje znovu a vinou nezodpovednych neprijde niekto o zivot

ani3012
25. nov 2011

hasič nastupuje s platom 450 € aj s príplatkami (a nečakajte,že sa rokmi rapídne zvýši) .....hor sa do boja hasiči,veď si to zaslúžite! ako každý pracujúci človek...
a už sem neprídem, pri PC aj tak nič neurobím..... 😉
majte sa krásne a nehádajte sa!!!! 🙂

monnaa
25. nov 2011

citujem správy na nete : Na Slovensku by mal byť teda od utorka zrejme vyhlásený núdzový stav. V sobotu sa uskutoční mimoriadne rokovanie vlády, kde by sa mali zrejme dohodnúť podrobnosti o núdzovom stave. "

Tak čo z tejto vety vyplýva, že " zrejme " ??? Gašparko, Kupliarik a Expremiérka veľmi dobre vedia, že stav núdze nebude, len naťahujú čas, však ten stav mal byť už od zajtra a presunuli ho na utorok, tak prečo presunilii keď s dnes nikto s nikým nedohodol? Veď by sa o tom predsa dikutovalo všade v telke, čo by to znamenalo pre občanov, ako sa na to vláda pripravuje, čo bude kto robiť..to nie je sranda , takýto stav v SR ešte nebol. Ale všetci mlčia, na TA3 dávajú non stop len kto koho odpočúval 😝

minewka
25. nov 2011

@maznacik007 bohužiaľ verím.

bettynka222
25. nov 2011

Ahojte, prepacte že som Vám sem vtrhla, ale musím zareagovať.
@minewka možno sa mýlim, ale zda sa mi že obhajujes poisťovne. Vies, ked chceš prísť na to, kde sa tratia peniaze poistencov, najprv sa zamysli nad tým, kde končia peniaze súkromných poisťovní - len cez Dôveru sa 2,2 mld. ročne vylievajú von. A tieto peniaze musia slovaci kazdorocne doplácať zo svojich dani. A preto nie je pravda čo píšeš - že za limity môžu lekári s nemocnicami. Práve naopak - za súčasný stav môžu jedine poisťovne.
A mám pre teba "skvelú" správu, ak vládu zostavi rovnaká banda tupcov, Penta kúpi aj všeobecnú zdravotnú poisťovňu - to bude ďalších 5,5 mld. zo zdravotníctva každý rok vylievanych von. Ale predpokladám že toto všetko uz vies a patríš k ľuďom čo z toho niečo maju ked to takto obhajujes. (alebo zaslepená médiami)
A ked sme pritom štrajku, lekári nešli protestovať kvôli peniazom, ale kvôli slávnej transformácii, ktorá vôbec nie je zastavena ako sa tvrdilo.
Za pravopisne chyby sa ospravedlňujem, mobil mi to prepisuje...

monnaa
25. nov 2011

@maznacik007 - čítala som ten článok, ale to bola predsa iná situácia, lekári v práci boli, dokonca viaceri, nebolo to tak, že by tm nebol kvôli štrajku nikto. Ak to uznal úrad pre dohľad ko chyu- to beiem, ale že dieťa zomrelo kvôli štrajku pochybujem. No ťažko to rozebarť, keď nepoznáma všetky fakty.

minewka
25. nov 2011

@bettynka222 asi máš rada konšpiračné teórie - ale sklamem ťa, s poisťovňami nemám nič 😀 😀 😀

Smola, čo? 😀

Ale k veci - kam sa odlievajú 2,2mld - popíš to a vysvetli. čo to znamená "von" ?

A ešte jednu vec mi vysvetli - prečo, keĎ limity neboli, poisťovne skrachovali a nemocnice sa zadlžovali?
Kto alebo čo ich zadlžoval? Duch? Stalo sa to samo?

teodorka
25. nov 2011

@monnaa ale jasne ze len natahuju aby si lud nemyslel ze to maju take jednoduche 😎

pici
25. nov 2011

mimochodom KOllar nie je sukromny lekar ale nestatny...

bettynka222
25. nov 2011

@minewka no kam asi? Do zdravotníctva to asi nebude že? Myslíš že súkromná poisťovňa ma záujem o zdravie Slovákov? Podobne ako súkromne DSSky.. Im ide jedine o zisk. Prečo sa tak veľmi sudili, ked nemohli používať zisk inak ako navratenim spat do zdravotníctva?

minewka
25. nov 2011

@bettynka222 čo je to za odpoveď? No napíš, kam to ide. Napíš to podrobne.

A prečo sa súdili?Ako môže štát zakázať zisk??

Lebo chcú robiť pre tvoje pekné modré oči? a ty prečo chceš plat-zisk za svoju prácu?

Ani štátna poisťovňa nevracia späť všetky peniaze pre poistencov - štát určí, koľko pôjde do zdravotníctva a koľko do rozpočtu.

A ešte poprosím odpoveď na druhú otázku: keĎ limity a nemocnice sa zadlžovali? Kto alebo čo ich zadlžoval?

bettynka222
25. nov 2011

ak chcete niekoho zo sucasneho stvau zdravotnictva vinit,odporucam najprv si precitat tento clanok...potom treba samozrejme prehodnotit aj svoju zodpovednost pri odovzdavani hlasu vo volbach...

http://umlaufoviny.com/www/res_publica/reportaz...

prajem pekne citanie @minewka 🙂 a nezabudaj, ze 48 % pracujucich obcanov SR pracuje v statnej sprave. na ich zdravotne poistenie sa skladame my vsetci ostatni pracujuci z nasich dani. Ak su tito ludia poisteni v sukromnej zdravotnej poistovni, znamena to, ze stat poistne za nich vyplaca zahranicnemu sukromnikovi...a vysledok? zase vyssie dane....

bettynka222
25. nov 2011

@minewka nasa ustava hovori, ze kazdy obcan SR ma pravo na zdravotnu starostlivost. sukromne poistovne toto pravo nedokazu garantovat prave preot, ze existuju za ucelom tvorby zisku a nie ochrany zdravia obcanov SR.
Slovensko je socialny stat. V USA sa sukromnym poistovniam dari, pretoze obchoduju so zdravim a smrtou sovjich poistencov. U nas ma niekto rakovinu, alebo potrebuje drahu operaciu - dostane ju. ANo je to drahe, ale prave vdaka tomu je zdravotna starostlivost poskytovana vsetkym, bez rozdielu majetku. Naproti tomu v USA, kde socialne zaurky nie su, velka cast ludi ani na poriadne posietenie nema (45 milionov americanov nema ziadne zdravotne poistenie) a v pripade vaznej choroby sa o nich nikto nepostara. Co je este horsie, este aj ludom so zdravotnym poistenim castokrat v USA nie je poskytnuta adekvatna zdravotna pomoc - staci si pozriet vypoved americkej lekarky, krota zatial ako jedina priznala, ze vdaka posuvaniu ludi cakajucich na zavaznu liecbu alebo operaciu v poradovniku (ktori vdaka tomu zomreli) ona ziskavala od sukromnych poistovni peniaze a karierny postup....a tato skutocnost je v USA verejne znama uz dlho....

minewka
25. nov 2011

@bettynka222 ty si pri zmysloch???? 😕 😕 😕

48% pracujúcich občanov si neplatí zdravotné poistenie? 😕

To ani neviem, či myslíš vážne a či na to vážne mám reagovať.

Moja mama je štátny zamestnanec - je učiteľka, riadne platí zo svojho platu odvody, aj zdravotné.

Čo to trepeš za nezmysly? Na aké zdravotné poistenie sa jej kto skladá?

bettynka222
25. nov 2011

@minewka peniaze na svoju reziu samozrejme sukromne poistovne pouzivat pomohli. Mali povolene pouzivat pre vlasnte ucely 3 % z tohto zisku, co je v pripade Dovery 66 milionov korun - nie az tak malo, ze?