icon

Váš názor na štrajk lekárov

labaga
11. nov 2011

ostava 19 dní do casu ked lekarom uplynie výp.lehota. dotkne sa to aj detských nemocníc dfnsp ba hlavne, ako to skoncí??
co si myslíte navýšia platy lekárom v nemocniciach?

andreaju
26. nov 2011

@cmulinko skvela vyhovorka 🙂 ..dufam,ze ju o par rokov nebudem pouzivat aj ja 🙂 ..a odkladam tanier s kolacikom..

cmulinko
26. nov 2011

@andreaju nie nie...kludne si daj...podla mojich vyskumov su baculate lekarky nesmierne mile 😀 😀

bobocka
26. nov 2011

http://tvnoviny.sk/sekcia/spravy/domace/vlada-d... som velmi zvedava co bude a kto si bude trieskat hlavu o mur 😠

aida1
26. nov 2011

@danka.k
čo má spoločné zvýšenie platov s lepšími podmnienkami pre pacientov???? Nech idú lekári za lepšími platmi do zahraničia, ale najprv nech vrátia "študujné" na ktoré sme sa im všetci skladali.
Čo na to majú povedať učitelia??, veď bez nich by ani "medici" nemohli študovať, keby ich nenaučili čítať a písať??

andreaju
26. nov 2011

@aida1 mna naucila citat a pisat moja mama, a nie je ucitelka..a moji niektori spoluziaci doteraz nevedia poriadne citat a pisat..a chodili do skoly..

zuzana76
26. nov 2011

@andreaju aha, takze ucitelia nerobia vobec nic teda podla teba

lauritka
26. nov 2011

@aida1 tak sa skus dat uspat nevyspatemu a prepracovanemu anesteziologovi, ktory taha uz x -tu sluzbu.. 😝 a nadcasy

odrik
26. nov 2011

@aida1
Jooooj moja!!! Dopriala by som Ti tych 6 rokov na zadku odsedenych a to vsetko okolo toho, atestacia 1, atestacia 2!!! Neuveris, ale atestacia vyjde aj na takych 2000 eur! Ubytovanie 6 tyzdnov v BA, stravovanie... a samozrejme si vtedy bez platu, lebo nie si v praci! Ty si sa lekarom urcite na studium neskladala!!! A ja som sa im na studium skladala velmi rada!!! Drzim im vsetkym palce! Nechcem aby nam mnohi skveli lekari odisli do zahranicia, ani nahodou!!! Mame naozaj mnohych uzasnych odbornikov a ja si zelam, aby zostali na Slovensku!!! Ako mozes vobec nieco take napisat, nech idu do zahranicia! Tebe je jedno, kto sa o nase zdravie bude starat???

odrik
26. nov 2011

@lauritka
Ahoj slniecko! Ako davno som Ta uz necitala 🙂!!! Ale pamatam si Ta velmi dobre 🙂! A mas pravdu po 32 hodinach nespania si neviem predstavit, ze by ma uspaval takto vycerpany anesteziolog a operoval rovnako vycerpany chirurg alebo traumatolog!!! Ale to pacienti nevedia a nevidia!

andreaju
26. nov 2011

@zuzana76 to si povedala ty...ja som odpovedala na nieco ine inej diskutujucej... a ako su zli lekari su zli aj ucitelia...vsetci sme len ludia..a reci o "študijnom" ma unavuju..ja sa skladam na "študijne"kade komu/aj nešikovnym ucitelom napr.,alebo niekomu čo riadne ani nedoštuduje, alebo dostuduje a nerobi si poctivo svoju pracu,alebo jednoducho idu robit mimo SR...a mimochodom aj ja ucim..

lauritka
26. nov 2011

@odrik no ja ostavam verna grafom, ako stale 🙂 jj , mas pravdu, vela dobrych lekarov odislo, co je fakt skoda. 😒

zuzana76
26. nov 2011

@andreaju ano to mas pravdu, ako su dobri a zli lekari, su aj dobri a zli ucitelia, ale teda svojim vyrokom si znevazila pracu ucitela - to, ze tvoji niektori spoluziaci chodili tiez do skoly a nenaucili sa poriadne citat a pisat, nemusi byt chyba ucitela, ale mozno toho dotycneho ziaka, nemyslis?

zuzkaprofant
26. nov 2011

@odrik mala si si inu skolu vybrat;)lekar je povolanie poslanie,kto si to vybral vedel do coho ide .nepaci sa mi ze kazdy len na peniaze pozera.nech daju vypovede a nech idu do zahranicia tam sa po...znich ale to by slovensky lekar musel mat iny pristup k pacientovi .kazdy sa len zahranicim obhana nech idu a vyskusaju si🙂doprajem

zuzana76
26. nov 2011

ja poznam vela dobrych lekarov, fakt si ich vazim a doprajem im, len naozaj mi vadi, ked si potom zacinaju mysliet, ze ak maju v rukach zdravie a zivot pacienta, tak ho tym vlastne drzia v sachu , su pre spolocnost nenahraditelni a zacina im stupat slava do hlavy, to je vsetko, podla mna by sa mnohym lekarom zislo trosku skromnosti

adra17
26. nov 2011

@andreaju Prepáčte, to je názor jedného študovaného človeka? Takže všetci okrem lekárov sa majú na Slovensku dobre a sú pre ostatných ľudí nepotrební? Dokonca aj vysoká škola sa dá zvládnuť bez učiteľov? Alebo stačí vedieť len čítať a písať... ?

andreaju
26. nov 2011

@zuzana76 samozrejme,aj ja ucim a viem o com hovoris,ziaci su rozni,ale nie vzdy to je len ich chyba..netreba na to zabudat..aj ucitelia robia chyby..pouzila som priklad ucitela,kedze "ucitelov" pouzila diskutujuca..

monnaa
26. nov 2011

@aida1 - ja učiteľom doprajem, nech majú aj oni viac, ja tiež chcem, aby moje deti učili naši učitelia, nie ukrajinskí , aby boli motivovaní dobre učiť. Ale je to otázka odborov, však aj oni opakovane štrajkovali, či nie ? Veľakrát som počula že štrajkujú, ale akosi nič......tak neviem, žeby mali lekári lepšie odbory ? Teraz nehovorím o hovorcoch lekárov, nechcem aby sa tu diskusia zvrtla na pána Kollára

bobocka
26. nov 2011

no ja som lekarom aj drzala palce,maju jednoznacne pravo vyjadrit nesuhlas a pozadovat zlepsenie.ale ako dni pribudali a situacia sa vyostrovala ,tak som zaradila spiatocku a uz som si nebola taka ista,ci chcu dobro vsetkym,alebo len sebe. a teraz to vyslo tak,ze sa s premierkou dohodli na 9 bodoch z 10. a posledne bolo zvysenie platu.teda to stroskotalo na bubakoch.300euri je namalo penazi.suhlasim,ze si zasluzia viac ale odkial dopiiip 😠 pozadovali zvysenie platu( v konecnom dosledku) o 707euri.to je 21000sk!!!!! uvedomuje si to niekto vobec? ci sme uz zabudli pocitat korunky? to je sialene navysenie! taketo mesacne navysenie na hlavu? to kde by sme boli o rok? je to nerealne.chapem,ze su lekari unaveni,tahaju sialene sluzby...no nech kurnik prijmu 300euri a mozno pozaduju dalsiu pracovnu silu,ktora ich odbremeni od tych dlhanskych sluzieb,nie? 🙄 cim dlhsie cela fraska trvala,tym menej som na strane lekarov stala.proste si dupali nohou ako rozmaznane decko-ak nesplnite vsetky body,nestiahneme vypovede.senzacne.a co dosialhli? vyhlasenie nudzoveho stavu.dufam,ze su spokojni 🙄 som bohovo zvedava ake vyhlasenie pride dnes po piatej.vedeli,ze ich poziadavka financneho navysenia mesacneho platu na hlavu je proste nerealna,no necuvli.mali a maju pravo bojovat za to v co veria,no nie ist cez mrtvoly.zatial hovorim len obrazne,no ak to pojde takto dalej,tak to bude konstatovanie reality ☹

andreaju
26. nov 2011

@adra17 nie,ale nie len ucitelia su potrebni..takze netreba brat profesiu ucitela ako nieco extra..kazda profesia ma svoje miesto...a vsetci sme nahraditelni..otazka ako adekvatne....a mimochodom aj ja ucim..

zuzana76
26. nov 2011

@monnaa je to hlavne tym,ze v skolstve je vacsina zien, tie nie su take priebojne ako muzi, neviem ake je zastupenie pohlavia medzi lekarmi, ale je tam urcite dost muzov, ktori dokazu bojovat, zeny su maksie a aj chlapi ucitelia, je to proste v ich nature, takze asi preto nestrajkuju tak ako lekari

odrik
26. nov 2011

@zuzkaprofant
Nie som lekarka ani sestra 🙂!!! Ale velmi si ich vazim!!! Ano je to aj poslanie, samozrejme, inak by tu uz neboli davno! A nepracovali by mnohi vyse 300 hodin mesacne na psychicky a aj fyzicky narocnych oddeleniach a rovnako aj zdravotne sestry. Ja si vazim kazde jedno povolanie, kazde jedno je dolezite, ale nikto neodskriepi, ze povolanie lekara, casto zachrancu zivota, ma mat v kazdej jednej krajine na svete vynimocne postavenie, lebo ked chybu urobi lekar.........!!!

monnaa
26. nov 2011

@cmulinko - niektoré tvoje príspevky mi prídu ako totálna nevraživosť voči všetkým lekárom sveta. Keď si sestra a už toho veľa vieš, však potom ľavou zadnou určite zvládneš aj medicínu a potom šup na kariéru od absolventa až po pána profesora.

odrik
26. nov 2011

@lauritka
Tak drzim palceky!!! 🙂! Nech sa Ti dari a vela stastia!

monnaa
26. nov 2011

@zuzana76 - no áno, je to možné, vidíš to ma nikdy nenapadlo. Uvidím ako vyjde tento štrajk lekárov, lebo zatiaľ sa v tejto krajine žiaden nevydaril.

monnaa
26. nov 2011

@bobocka - už som unavená z toho neustáleho vysvetľovania 300 Eur- áno, znie to pekne, ale v reáli by dostali v čistom len 20-30 Eur k výplate , dokonca 2- atestovaní dostanú ešte menej, lebo sa zoberú príplatky. Lekári požadujú garanciu min. hodinovej mzdy vo výške 7-13 Eur / hodinu podľa stupňa dosiahnutého vzdelania a lžky praxe.
Nedávno bolo v telke ako ukazoval výplatnú pásku jeden 3- atestovaní lekár zo Za, s 20 ročnou praxou !!! - bolo to za celý mesiac , bez služieb, mal v čistom okolo 500-600 Eur ! tak toto je čo ? To je tak stráášne veľa ???

andreaju
26. nov 2011

@zuzana76 ..a hlavne dnes sa este stale traduje,ze zivitelom je muz..takze sa ocakava,ze hlavny/vacsi prijem v rodine ma on..

bobocka
26. nov 2011

@monnaa ale 700 do piiip? 😠 😠 😠 😠 nestvi ma s tym svojim vysvetlovanim.700 je totalne nerealne a nepresvedcis ma o opaku!!!!!!

odrik
26. nov 2011

@bobocka
Vsetko co pises, je samozrejme v poriadku a je to Tvoj nazor 🙂! Ale ved pochop, ze uz nemozu ustupit!!! Ked teraz ustupia, nebudu mat tak skoro taku prilezitost ako si nieco vybojovat! Robia dobre, idu do extremu, uvedom si, ze mozno lekari otvorili cestu aj ostatnym, ved teraz vela ludi vidi, ze strajk moze skoncit aj inak ako potlaceny vladou!!! Ved este ziadny strajk nemal takyto rozmer!!! Ja viem, ze prave toto povolanie vam vsetkym bije do oci, kazdy sa ohana zdravim a zivotom pacientov! Doteraz na to nemysleli??? Od zaciatku tohto roka lekari naznacovali vlade tento problem! Teraz sa spamatala nasa mila vlada??? Co keby sa tak eurka stiahli a nedavali mnohym vyzieracom nas vsetkych!!! Spocitaj si kolko ich je v nasom state!!! Tieto eurka mna bolia, nie tie, ktore davame mladym ludom na studium a vzdelanie!!!

adra17
26. nov 2011

@andreaju
Nie len učitelia sú potrební, nie len lekári,... Máš pravdu, každá profesia má svoje miesto... Ale všetci by si zaslúžili adekvátne ohodnotenie, nie len lekári a sestry. Neviem, či "netreba brat profesiu ucitela ako nieco extra" , veď učitelia učia naše deti a tie sú našou budúcnosťou. Ak si ich spoločnosť nebude vážiť a nevytvorí im vhodné podmienky, doplatia na to len naše deti a kvalita ich života.

monnaa
26. nov 2011

@bobocka - kde si počula o 700 ??? V médiách ?