Váš názor na štrajk lekárov
ostava 19 dní do casu ked lekarom uplynie výp.lehota. dotkne sa to aj detských nemocníc dfnsp ba hlavne, ako to skoncí??
co si myslíte navýšia platy lekárom v nemocniciach?
@adra17
Neviem, ci si nechcela odpovedat mne 🙂!!! Mas pravdu, samozrejme, nepopieram! Ale musime si uvedomit, ze nas zivot nam zachrani prave lekar, ak chceme byt dobrymi v akejkolvek profesii, musime byt predovsetkym zdravi!!! Ja opakujem, vazim si kazde jedno povolanie, ale pre vykon kazdeho jedneho povolania musime mat ZDRAVIE A SVOJ ZIVOT!!! Nie som lekarka a uvedomujem si to kazdy jeden den, ze som zdrava! Ze som vdacna za zdravie seba, mojho syna, celej mojej rodiny a nielen tomu dobremu Panovi tam hore, ale aj lekarom!!! Nevies si ani predstavit ako som ja lekarom vdacna za svoje dieta!!!
@adra17 ..vies, o tomto by sa dalo vela vela diskutovat..kym sa nenarodi dietata a nevyrastie do 6 rokov /ked ide do skoly/ maju lekari vela prace..takze ked oni nebudu..nebudu mat ucitelia koho ucit..kazda profesia je v niecom "extra"..a takto by sa dalo vyratuvat donekonecna..bez jedla deti nenarastu,bez krajcira pomrznu...kazda profesia ma urcitu vynimocnost..vsetci si zasluzime vhodne podmienky..a hlavne ti co poctivo makame..
@odrik ale co dosiahli? nudzovy stav? za to im mam tlieskat? 🙄 za hodinku a pol sa dozvieme co si vlastne vybojovali.ak by celou touto fraskou skutocne dosiahli zlepsenie o ktorom tak zadusne hovorili,ak nie len ich penazenky,ale aj pacient skutocne zlepsenie pociti,tak ja velmi rada stiahnem a uznam ich "boj".myslim uprimne.ja si lekarov a ich znalosti naozaj velmi vazim. aj vcera som bola s malym v nemocnici a velmi som dakovala jednemu lekarovi,ze sa mojmu synovi venoval,vsetko mi krasne vysvetlil. a nejednalo sa o neviem co,len drobnostku-maly ,velmi jednoducho odstranitelny problemik pri chodzi mojho syna.no lekar si aj tak nasiel cas a aj drobnostke sa dostatocne venoval.senzacny pristup,ktory som ja aj patricne ocenila,.ziadnou obalockou ani bombonierkou,ale vrucnym podakovanim.ci mu to stacilo,ci nie,neviem,ale mala som z neho velmi dobry pocit 🙂
momentalne som z celej situacie len znechutena.ludia posielani z menocnic domov ,odkladane operacie na ktore mesiace cakaju...ako sa ma ten pacient citit.jeho nezaujimaju zabomysie vojny,on chce byt zdravy a teraz ho nema kto liecit. ☹
@sempro co tu pleties prisahu? prisaha nehovori, ze budem robit za nizky alebo vysoky plat 🙄 a ked uz tu spominas prisahu, mnohym ludom nevadi, ze lekari prisahali nerobit interupcie a napriek tomu ich robia. tak aku hodnotu ma ta spominana prisaha? zdrap papiera.prisaha by mala byt vryta do svedomia.
sestricka absolventka plat v cistom 600 eur? no parada, ja ako lekar nemam ani tolko, a to som pracovala uz od 2007. tak tu sa pytam ja, preco by sestricka absolventka mala mat 6oo a ja menej? 😝 zodpovednost za vsetko pada na moju hlavu, nie na nu, tak si prosim viac nez ma ona..
@bobocka
A prave preto im to zelam, prave za takychto lekarov to stoji za to!!! Neda sa ich oddelit, a ked chceme, aby nam ti skveli na Slovensku ostali, musim im len drzat palce, vsetkym!!! Vies, v nasom zlom svete sa ludia naucili krasne vyjadrovat zlost a hnev, ale len velmi tazko vyjadruju vdaku a uznanie! A to ja nikdy nepochopim!
jááj no tak tieto reči o poslaní nie o povolaní sú vtipné! niekto si tu myslí, že poslanie = dobročinnosť bez hraníc. vždy k dispozícii, nepoznať slovo nie, slúžiť slúžiť, tváriť sa milo príjemne, hlavne nerobiť chyby.. však médiá nás bombardujú pomaly na dennom poriadku- sťažujte sa, súďte sa, domáhajte sa svojich práv, všetko môžete odmietnuť, ale samozrejme lekár je zodpovedný za všetko... príde mi počítačový technik, dačo porobí, vypýta 30 eur na hodinu. príde upratovačka, 4 eurá ani nemrkne. hosteska študentka stojí a usmieva sa, dostane 7eur v pohode. kolko vypýtal murár ked sme stavali tosi ani nechem spomenúť..iba preto, že boli zamestnanci súkromných firiem. lekári sú zamestnanci štátu, tak smola.. naši dobrí odborníci naozaj odchádzajú do zahraničia. absolventi sa tiež snažia nezostať na slovensku... nech si teda idú???no fakt, paráda. je jasné že to navýšenie platov je nereálne, ale to nie je chyba lekárov. nijaká súkromná firma nemože hospodáriť tak, ako naše nemocnice. musia vyrábať zisk alebo aspon nerobiť stratu, nezadlžovať sa do nehoráznych čísel. toto je silné upozornenie lekárov na chorý systém, ktorý škodí pacientovi sám o sebe. bolo iba otázkou času, kedy sa to zosype a poriadne prevalí. kto iný by to urobil, ked nie lekári? aký zmysel by malo keby ustúpili? ako sa nehorázne plytvajú štátne peniaze- to je všetko v poriadku, ale ako je liečený pacient v našich nemocniciach? kolko čaká na plánovanú operáciu? všeobecná poisťovna má také čakacie doby, že človek skor zomrie, ako ho budú operovať. niekedy mám pocit, že sa poistovna aj poteší...
@latvia to som uz pocula,ze nie su splnene vsetky body veduce k vyhlaseniu nudzoveho stavu 😕 ale potom preco sa nim papalasi ohanaju? zastrasit tym lekarov predsa nemozu,ked lekari tvrdia,ze sa vyhlasit nemoze. tak k comu je to potom dobre?myslim to strasenie vladou ,ze sa nudzovy stav vyhlasi.nevidim v tom zmysel.ked aj jedna aj druha strana vie,ze k tomu nedojde,tak preco sa o tom vobec hovori? vie,co myslim...
hmm baby prečo tu niektoré porovnávate učitela s lekárom a prečo tu tak povyšujete to pracovne povolanie, ako zamyslite sa že su tu aj naozaj dôležitejšie povolania, stačí sa pozriet na okolité krajiny kde štrajkuju smetiary a pod. Nechcem si ani predstaviť keby tak smetiari prestali pracovať tak na také dva mesiace by sme sa tu topili v odpade, v šade by bolo milón potkanov, smradu a čím dlšie by tento stav bol tak aj choroby by sa začali viac šírit.
A len mi teraz nepovedzte ako veľmi potrebujeme učitela aby smetiar vedel dobre vykonávať svoju pracu. Takže je tu ovela viac iný profesií ktorých si musíme naozaj vážiť a vážiť prácu tých ludí!!!!
@sempro neviem o tom zeby lekari neosetrili akutne pripady. a chronicke veci ked cakali niekolko rokov, neutecu za 2 mesiace...ak nechces vyssi plat, ok, ja ho chcem.robim svoju robotu rada a najlepsie ako viem, ale chcem za to viac penazi.ak mi ich nedaju, nepolavim zo svojej chuti pracovat, ani sa nezmeni moj pristup k pacientovi, ale proste chcem viac.
@chelonka - ja osobne si vážim každú prácu, ale každý by mal byť patrične ohodnotený. Keď nie ej spokojný, nech si hladá inú prácu. Dopyt po lekároch je tu v okolitých krajinách dosť veľký za niekoľkonásobne vyššie platy. Legitímne podali výpovede, nechcú robiť za 3,5-4,7 Eur na hodinu ale za viac.
@odrik ten lekar,ktoreho som vychvalila v strajku nie je,nepodal vypoved.takze je mily a ustretovy aj za starych podmienok 🙂
to vsak nic nemeni na tom,ze si lekari zasluzia viac a ich plat by mal byt vyssi nez plat sestry.nic proti vedomostiam sestier,no predsa len vieme,kto ma vacsiu zodpovednost za ludsky zivot.ja si lekarov tiez velmi vazim.velmi.milionkrat som to tu pisala na fore.nikdy by som nedokazala robit ich pracu.sialene tazke studium,dennodenna zodpovednost za ludske zdravie.prave ti,co robia na onkologii napr a denne sa stretavaju s umierajucimi ludmi,detmi...sialene silna kava na mna.fakt si zasluzia uznanie a u nas su nedoceneni.na strajk maju pravo a aj k tomuto ich pravo na vyjadrenie nesuhlasu sa priklanam.pozadovat pridanie na plate,skratenie sluzieb,ano super,no pozadovat nerealne poziadavky ako je samotna vyska navysenia ich mesacneho platu,to uz nie.s tym nesuhlasim.treba najst zdravy kompromis.
No dievčence každe povolanie je doležite,nepocenujem nikoho ano pani co umyva wc na stanici,,,,,,,proste nikoho,,,,,,a Ty čo si myslia že su viac su premna .....hovno 😀 ,,,,nemama rada nadradenost,,,,,,,A PREZIDENT MA PRAVO VYHLASIT NUDZOVY STAV!!!!!!!!!!!!!!!,,,,,,,,,,,,moj manzel je v zalohe už je na telefone ako zelena zložka,,,,/a teraz bešte pracuje v inej sfere/,,, prezident,chrani ludi čo su ohrozeny na zdravi,,,,v tomto pripade,,, To schvalujem,,,,,,,,ked zacali bojovat lekari som ich podporovala,ale už nie ide im čisto o platy,,,,,a nie o podmienky kde robia,nove pristroje,,,,,atd,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,to je vsetko,,, 😵

Minule v televíziii ukázala sestrička absolventka výplatnú pásku. Na nej mala cca 600 EUR v čistom. Jej sa to zdá byť málo?????? po ukončení školy a nastúpení do zamestnania sa mi to zdá byť dosť. Kde je lekárska prísaha ktorú všetci lekári a lekárky tak svorne po skončení štúdia prisahali? To by sme mohli ísť štrajkovať potom všetci, a čo takí robotníci v kapitalistických fabrikách? tí majú byť spokojní? Podľa mňa to momentálne nie je opodstatnené aby mali vyššie platy. Aj tak mimo platu majú aj iný príjem... obáločky, fľaštičky....
Nechcem hádzať všetkých lekárov do jedného vreca, určite sú aj zodpovedný lekári, ktorí si zaslúžia za svoju prácu aj patričnú odplatu. Minule som bola svedkom toho, ako sme volali sanitku k odpadnutej pani a 30 min. sme sa nedočkali nakoniec ju manžel musel odviesť do nemocnice na vlastnom aute a keby ste videli toho chlapa, aký bol z toho úplne mimo, Sanitka prišla po 45 min. a keď sme sa ich pýtali že kde boli, že ten pán išiel nakoniec sám na aute, aby ju zachránil, tak nevedeli na to nič povedať. Keby nechal záchranu života na lekárovi, ktorý bol v sanitke, asi by pani dnes už nebola medzi živími.