icon

Váš názor na štrajk lekárov

labaga
11. nov 2011

ostava 19 dní do casu ked lekarom uplynie výp.lehota. dotkne sa to aj detských nemocníc dfnsp ba hlavne, ako to skoncí??
co si myslíte navýšia platy lekárom v nemocniciach?

aha1
26. nov 2011

@odrik Ja sa neoháňam slušnosťou slušná som preto lebo ste nič zlé neurobila a mala som dojem, že je to diskusia o tom kto má aký názor na štrajk lekárov ja chcem len prejaviť svoj nesúhlas ak vy súhlasíte je to Vaša vec JA NESÚHLASÍM A ODSUDZUJEM !!!!

monnaa
26. nov 2011

@aha1 - no a čo ? V ČR to vyšlo, aj u nás to vyjde, len trochu neskôr. Apropo, v CR mali lekári už pred štrajkom vyššie platy ako u nás. Vieš koľko na hodinu zarába lekár v SR ???

pici
26. nov 2011

@bobocka pozri mne sympaticky tri krat nie je. ale koho to zaujima vlastne? plackajuce pacientky na fore,ktora z nich to nepodpisala? alebo ktora mu do huby povedala ze co to ma byt? okrem toho je nestatny, moze si v podstate robit trosku viac co chce ako statny... ked su pacientky objednane na cas, je to z ich casu , ak im to nevadilo.. nie som proti takejto forme. a koniec koncov, nie je to otazkou sympatii ale toho , ci ten clovek dokaze stat za svojim. veduca mne sympaticka bola velmi a co z toho, ked ma prazdne reci a zavadza?

dusika11
26. nov 2011

@cecil36 car sukromne centra...no jo preto som odisla do statneho rastislavova kosice tymto im dakujem ...

monnaa
26. nov 2011

@bobocka - ale podla jedného pána kollára predsa nemôžeš súdiť všetkých lekárov . Málokto by to vydržal ťahať až do konca, nie je o sranda

pici
26. nov 2011

@aha1 nechcem vas urazit, ale nesuhlasite s najvacsou pravdepodobnostou preto, ze mate bud zavadzajuce informacie , alebo preto ze sama do veci vidite trochu laicky a povrchne a to vam skresluje pohlad na vec.

minewka
26. nov 2011

Prosím v rámci zaujímavosti diskusie - a v rámci prerušenia hromadného pritakávania si a tľapkania sa po pleci za svoje zhodné názory - odpoveĎ hlavne od tu diskutujúcich lekárov na nasledujúce otázky:

1)Ani jeden z tu prítomných diskutujúcich zástupcov lekárov konštruktívne nevysvetlil, prečo nepýtal zvýšenie platu v čase - keď za Fickovej vlády bolo sveta žiť a Slovensko stúpalo raketovou rýchlosťou do ekonomických výšin?

Nie je logickejšie pýtať, vtedy, keď je a nie vtedy, keĎ nie je?

2.)Ani jeden tu z prítomných nevysvetlil, prečo a na základe akých opatrení majú lekári v Nemecku alebo v iných krajinách také platy, ako majú?

3.)Ani jeden tu z prítomných lekárov nevysvetlil, ako by podľa neho bolo možné riešiť zadlženosť nemocníc - a prosím, nerozprávajme polopravdy o tom, že za to môžu hnusné zlé poisťovne - keď ste za to, aby sa zastavila tranformácia nemocníc.

4.) Akým spôsobom chcete zabezpečiť prehľadnosť a kontrolu nemocničných výdavkov?

5.)Ruku na srdce tí, ktorí tu majú rodičov lekárov, ktorí prešli v 90tych rokoch do súkromného sektora - odkiaľ mali svoje zariadenia a prístroje?

6.) Prečo sú pre Vás pacienti, vaši klienti, ktorí tu prejavili nespokojnosť so správaním lekára hlúpi arogantní tupci, ktorí sa určite správali hlúpo a primitívne a neadekvátne správanie zo strany lekára si zaslúžili?

7.) Prečo tu chválite a pritakávate len tým, ktorí Vás infantilne chvália a prejavujú zbožnosť?

8.) Považujete za správne, že pacient má takto infantilne ďakovať a byť nadosmrti vďačný za to, že si vykonávate svoju prácu?

9.) Prečo na akékoľvek upozornenie na nevhodné chovanie lekárov, na úplatkárstvo odpovedáte "ale to nie ja, to niekto iní, ja som ok? Stačí tento postoj?

Teším sa na odpovede 😉

mandragora22
26. nov 2011

@dusika11 ja sa zopakujem uz neviem kolky krat, ked napisem, ze sa najdu aj lekari - ludia, ktori ziju pre svoje povolanie, aj lekari, ktori naozaj zachrania ludsky zivot, ten link tu bol preto, ze mojim nazorom je, ze vzdy vedie nejaky zavodny alebo statny strajk nejaky hajzlicek (vid machyna) - on je tiez jeden z tych, co nahrabal a stale bude kvakat za chudakov robotnikov, ktori takmer nikdy nic strajkom nedosiahli. to iste bude u kollara, ver alebo nie. no a podla toho, co citam z toho linku, tak si on nechava velmi slusne zaplatit za jednotlive ukony, tiez som mala v minulosti takeho gynekologa - odbornik takmer ziadny a takmer mi vybielil penazenku. a ked som uz odmietla, ze to je financne na mna strasne vela, odrazu sa ku mne choval ako k takej handre a nie som jedina, co mam taku skusenost, to trosku od temy. len nechapem toho kollara, ako to, ze berie tolke peniaze za jednotlive ukony??? preto ma to zaujalo

lauritka
26. nov 2011

@weronyca niekto to uz dnes daval. uz sa to tu rozoberalo. skus mrknut par stranok dozadu. 🙂

mandragora22
26. nov 2011

@monnaa v cechach maju uz niekoko rokov vseobecne vyssie platy ako u nas, nielen lekari, tym by som sa tu neohanala

odrik
26. nov 2011

@aha1
V poriadku, ja respektujem nazor vsetkych, ale nemozem uverit, ze vsetci sa teraz ohanaju tym, ze mohli strajkovat! Ved mohli!!!! Kto im branil a brani??? Kazdy povie, nebolo by to slusne a fer! To je neskutocne pokrytecke!!! Komu uz len zalezi napr. na mojom stasti? Len mojej rodine a mojim blizkym! Preto nemam rada pokrytcov, ktori za svoju slusnost a ohlad skryvaju vlastne zbabelost. Toto je naozaj diskusia, to nie je namierene proti nikomu konkretne!!! Ja verim v slusnost ludi, mam ich vela vo svojom okoli, robim s postinutymi detmi, takze denne sa stretavam so slusnostou a pokorou, ale naozajstnou, nie hranou!!!

bobocka
26. nov 2011

@pici ja viem,ze z jeho uhla pohladu a snazi robit max pre vec o ktorej je presvedceny,ze je spravna a za ktoru bojuje.no ja ti poviem,ze mne je tak nesympaticky,ze by mohol v telke viest debatu o vianocnom peceni a furt by mi tlak dvihal 😀 😀 😀

dusika11
26. nov 2011

@mandragora22 a to mas tak ..ja teraz hladam zubara neuveris...kolko som mu uz poplatila........

mandragora22
26. nov 2011

@pici tak ked je kollar nestatny, uz VOBEC nechapem, preco prave on kraka za statnych lekarov! asi pre prachy?

bobocka
26. nov 2011

@monnaa moment- ja podla neho nesudim ich.praveze to jasne oddelujem,jeho uplne zavrhujem-bridi sa mi,ale lekarom ako takym v podstate uznavam pravo bojovat za svoje lepsie zajtrajsky,len sa mi zda,ze uz to trosken dalej zaslo ako je zdrave.nie len ich chybou,ale chybou celkoveho jednania dvoch stran.

odrik
26. nov 2011

@monnaa
Zlatinko!!! Ani mna 🙂! Ale trpezlivost moja, mozno sa k nam, zienkam so zdravym rozumom, este niekto prida 🙂!!! Na odlahcenie a s humorom 🙂!!! A hlavne bez urazky 🙂!!!

martina28p
26. nov 2011

nedá sa mi prečítať si všetko,ale čo keby začali štrajkovať pekári-nebolo by pečivo....napr.aj také upratovačky-v akom bordeli by podaktorý a aj doktori museli byť....je vela názorov,môj je však len taký,že si vážim robotu dobrých doktorov,sú potrební,ale že sa im máli pridanie o 300 eur....podla mňa hamba....moja mama je upratovačka a tá ani nemá 300 eur a z toho musí vyžiť a platiť nájom ☹ mňa osobne by tiež potešil zvýšený príjem o 300 eur,čo všetko by som si mohla kúpiť a nepozerať,že toto môžem a toto nie,o žiadnej dovolenke pri mori ani nesnívam....máme suseda lekára,keby ste videli tú 2 poschodovú vilu čo postavil,nám zobrali záhradky,aby mal pozemok,má bazén,ambulanciu v dome,vedla garáže aj bufet pre pacientov....a my len pozeráme,ako sa gúlajú nielen oni ,ale aj ich deti...ktoré očividne trpia obezitou a vidieť ich prejsť pešo do škôly?nehrozí-mamička ich vozí na terénnom džípe....no čo 100 ludí 100 názorov....ale ja si myslím,že je tu u nás obrovská nespravodlivosť a bude ešte horšie...ved podaktorí už teraz majú plat o akom v mojej rodine budeme dlho iba snívať

dusika11
26. nov 2011

@mandragora22 a co ho stale riesis...ho zvolili za odbory...no a co...co riesis kolara ajeho pacientky co doteraz drzali usta a teraz sa vynorili......kde boli doteraz tiez rozmyslaj nad ich charakterom

pici
26. nov 2011

@minewka ty si tu co? anketarka? ale dobre odpoviemm iba na to na co viem :D

1 kedy na svk bol vhodny cas pytat viac, ked sa vsade place ako treba utiahnut opasky? ja myslim ze vhodny cas nie je nikdy
4 na kontrolu financnych tokov atd. za to su zodpovedni riaditelia a manazment nemocnice, hadam nie ambulantny lekar alebo anesteziolog, pripadne porodnik iste nema zodpovednost za financne toky
5 ?
6 irelevantne a vykonstruovane
8 povazujem za slusne dakovat a prosit za vsetko, prosim si jest pit. dakujem za starostlivost atd. takto som vychovana
9 tento postoj staci, pokial niekto z uplatkarstva usvedceny nie je, sam sa neprizna, lebo by usvedcenym byt mohol.logicke nie?

ostatne otazky su asi na diskutujucich lekarov a nie na mna

pici
26. nov 2011

@mandragora22 toto nie je otazka na mna. ma nestatnu ambulanciu

dusika11
26. nov 2011

@martina28p prelistuj si do zadu do kolecka do kola uz tu rozpisali ako to je s 300 eu aj lekari

latvia
26. nov 2011

@martina28p trosku zle priklady, lebo chleba si viem upiect sama, to nie je problem najst si recept a upiect v dnesnej dobe/ a prepac,, upratovacka? hadam viem upratovat, nie? ja som ambulanciu upratovala, nepotrebovala som na to upratovacku

odrik
26. nov 2011

@martina28p
Slniecko!!! Tu sa pise o lekaroch v nemocniciach, nie o lekaroch nestatnych, prip. sukromnych!!!

mandragora22
26. nov 2011

@dusika11 ja ho kaslem, ja ho neriesim, iba vyjadrujem svoj nazor, ze mi vadi, ked jeden nenazraty sviniar riadi strajk prave tych naozajstnych, skutocnych lekarov! 😠

latvia
26. nov 2011

@martina28p a co ti brani aby si sa zapisala na medicinu, vystudovala za lekarku a zila si z uplatkov ako tvoj sused? nic...

pici
26. nov 2011

@martina28p skoda ze si si neprecitala, lebo toto co si napisala tu uz bolo 100 krat napisane aj 100krat vyvratene...

dusika11
26. nov 2011

@mandragora22 ups....mierni sa

mandragora22
26. nov 2011

@dusika11 ups, nemam sa preco, ved jemu uz z tvare srsi odmeranost, nadradenost, bohorovnost a nenazranost... 😝 😝 😝
@latvia uz zase mi chyba ten grcajuci smajl 😀 😀

minewka
26. nov 2011

@latvia Chleba si vieš upiecť sama? Vážne? Aj si zaseješ, aj vypestuješ, aj zožneš, aj vymlátiš, aj pomelieš, aj uskladníš aj upečieš? 😉

martina28p
26. nov 2011

aha tak sa priznám že som to možno zle pochopila...len som vyjadrila svoj názor,proste som možno jedna z tých,čo si myslia že aj 300 eur je pekný peniaz...hoci aj ja by som si vedela predstaviť,že by môj muž doniesol domov o 1200 eur viac - to by sme si žili,ale urážať nikoho nechcem....