icon

Váš názor na štrajk lekárov

labaga
11. nov 2011

ostava 19 dní do casu ked lekarom uplynie výp.lehota. dotkne sa to aj detských nemocníc dfnsp ba hlavne, ako to skoncí??
co si myslíte navýšia platy lekárom v nemocniciach?

pici
26. nov 2011

@minewka ty keby si nehnala veci do extremov?

bobocka
26. nov 2011

@odrik uz prestan s tym zdravym rozumom prosim.to,ze ma niekto iny nazor este neznamena,ze je to chora prazdna hlava.nemyslim to v zlom.ale tiez by sa ti nepacilo,keby tvoj intelekt a zdrave zmyslanie niekto spochybnoval len preto,ze stojis na strane ,na ktorej stojis.nie je tak?

dusika11
26. nov 2011

@martina28p pridavma sa ,,,upracem ..vsetko sa naucim abjecne peciem kysnute...ale nezoperujem sa...tak nic v zlom nemiesaj ti mamku upratovacku...a no je krasne slovenske chodit pozerat co ma lekar...a chodis pozerat co ma politik???

latvia
26. nov 2011

@minewka pekar aj zne aj seje aj mlati atd? 😕 😉 ak by som bola fakt nutena, tak ano, zatial nie som 😉

dusika11
26. nov 2011

@mandragora22 no vidis ja tvoju a nevidim ...a viem ze srsis hnevom 🙂 ....neznamena to ze nemoze za nieco bojovat,,,ja si myslim ze je pod takym tlakom....neviem keby na mna tak tlacili co by mne srsalo z tvare.....v nejakej telke....nevies jeho zazemie jeho nalady tak neries bude ti lahsie

zade
26. nov 2011

Ahojte, toto koluje na FB 🙂....
skopírovala som názor obyčajného človeka /nie zdravotník/,prečítajte si čo píše:Pracovníci vodárne, odstavte vodu, plynári, zatvorte kohútiky, pekári, odstaviť pece,***Všetci do ulíc. Učiteľ, ty máš plat ako v Nemecku? Policajt, ty si na tom o 2/3 horšie ako tvoj kolega za hranicami?*** Áno? Všetci poďme štrajkovať. Učitelia zavrú školy, naše deti budú hlúpe a kto z nich potom spraví ďalšiu generá...ciu lekárov? Policajti, odstavte autá a keď niekto napadne lekára, lebo mu nechc...el poskytnúť starostlivosť, nekonajte. Veď nemáme platy ako v Nemecku. Poľnohospodár, odstav traktor na pole. Veď choroba ti nebude dovoľovať pracovať. A vôbec všetci. Nepracujme, pokiaľ sa nebudeme mať lepšie, resp. aspoň tak, ako v Nemecku. Alebo všetci máme nemecké platy, len lekári sú chudáci? Hanba každému jednému, komu je málo pridať 300,-€ na plate, keď obrovské množstvo z nás pracuje za plat, pohybujúci sa okolo tejto sumy. A verte páni doktori, tiež sme študovali!

latvia
26. nov 2011

@martina28p aj pre mna je 300 eur pekny peniaz, hlavne ked mam plat len o nieco viac. je ovela krajsie kukat na 800 eur nez na 500, to suhlasim. ale ked ini si zvysuju platy o viac, preco by nemohli ziadat viac?

monnaa
26. nov 2011

@martina28p - tak ja už fakt naposled vysvetlujem sumu 300 Eur - reálne je to + 20-30 Eur k terajšiemu platu, stiahnu sa osobné príplatky, ptoom to takto vyjde. Dokonca viacatestovaní môžu mať menej.

latvia
26. nov 2011

@zade za posledne 2 strany si uz druha co to tu prilepila 😉

martina28p
26. nov 2011

@latvia nuž hnevať ani urážať sa nemusíš....myslela som že je to tu pohodova diskusia,ale asi až moc osobná,tak radšej to nechám tak...obdivujem ludí čo vyštudovali,aj som napísala,že si vážim prácu doktorov,že sú velmi potrební,ja by som 90 % ich roboty nedokázala tak možno preto som nemala na to študovať za doktorku,tak pardon,ale sú aj iné povolania,ale asi sme už v takej dobe,že bez úplatkov to nejde

pici
26. nov 2011

@dusika11 mozme zacat pisat kto co vsetko ma a co ma za profesiu...

dusika11
26. nov 2011

@zade jezisi uz zase............

odrik
26. nov 2011

@minewka
Mne staci!!! Obvinenia a Tvoje urazky lekarov su nicim nepodlozene a neopodstatnene!!! Pevne verim, ze Tvoj nazor na lekarov Ti brani ich navstevovat, lebo ist k lekarovi s takymto presvedcenim, fuuuuuuha!!! Na mna silne slova!!!

monnaa
26. nov 2011

@zade - prepána dievčatá čítajte dokusiu dozadu !!!! Toto tu už bolo, 30 Eur je vysvetlených vyššie

dusika11
26. nov 2011

@martina28p a mne dali uplatok moji ziaci...dali mi kytice po vysvedceni...a dezert..pojdem sa udat

aha1
26. nov 2011

@latvia Vidíte a tu sa sami prejavujete žiadate podporu od ľudí, ktorých prácu si ani nevážite prečo by si mali oni Vašu ? ( a teraz do mňa) 😀

osmijankoo
26. nov 2011

-zodpovednosť lekárov? koľkí boli posadení do lochu za to že im zomrel pacient? ak sestrička podá nesprávny liek, tak si to odskáče....
- lekári majú malé platy? stačí porovnať ich životnú úroveň s tou našou - nás nevyvolených...alebo že by chodili po večeroch na fušky? možno chodia na múračky...
-lekári neberú úplatky? moja bývalá lekárka to mala napísané priamo v čakárni " odporúčam prispieť sto korunami ročne" alebo to nie je úplatok ak to robí verejne?
-pri porovnaní so " zápaným" lekárom ten náš zarába málo? tak potom môžu štrajkovať smetiari, cestári, pekári, cukrári, horári, drotári a iní ...ri , pretože ich západný kolega zarába desaťnásobok.
- a čo keby tak automechanici špeciálne opravovali lekárom autá za desaťnásobok ako pre ostatných "menejhodnotných" vodičov? veď ich západný kolega-lekár predsa toľko platí za opravu svojho "ľudového vozítka"
- nie je to o navýšení platu, ale o zlepšení podmienok pre pacienta? ak sa to zlepší, tak mi lekár bude chodiť otáčať vankúš pod hlavou?
- museli dlho a veľa študovať? nikto iný sa nemusel trápiť štúdiom?
- kožkár ( rozumej kožný vraj lekár) zdiagnostikoval ochorenie mojej manželky zo vzdialenosti dvoch metrov... aj tento si zaslúži? áno, ale vidly do ruky a kydať hnoj...

no samozrejme je medzi nimi veľa špičkových odborníkov napr. kardiochirurgov, ktorí nemôžu robiť nič iné, aby si nezranili ani len malíček, ale to predsa neznamená, že budú vyčnievať z radu o desať hláv... nech vyčnievajú o dve hlavy, potom si ich bude každý vážiť, životnú úroveň budú mať dvojnásobnú a budú medzi ľudom skutočnou a nefalšovanou celebritou......

minewka
26. nov 2011

@pici
1 vhodný čas je vtedy, keď svetom neotriasa ekonomická kríza a vhodný čas je vtedy, keď je ekonomika krajiny na tom dobre - to je zas môj názor.

2 iste že je za to zodpovedný - ale títo lekári hromadne predsa podali výpovede a žiadali viacero podmienok - medziným stopnutie transformácie nemocníc - hádam, ako vzdelaní ľudia - by mali mať aj nejakú alternatívu - ak nechcem jedno - musím ponúknuť druhý návrh.

6 nie je to ani irelevenatné ani vykonštruované, viď viaceré príspevky v tejto téme

8 píšem o infantilnom ďakovaní - tu prítomných diskutujúcich

9 tento postoj podľa mňa nestačí - pretože zhnité jablko môže nakaziť ostatné - a ak nenakazí, poriadne zasmradí. Lekárom v prvom rade by malo záležať na tom, aby čo najviac eliminovali zhnité jablká 🙂

latvia
26. nov 2011

@martina28p ja som sa nenahnevala ani neurazila, mozno tym, ze na mna nevidis, nevies ako bola veta mienena 😉 takisto som nechcela nikoho nastvat svojimi vetami, niekedy to proste vyznie inac ako je to myslene 🙂

odrik
26. nov 2011

@martina28p
Mooooja, netrap sa!!! Uplatky su vsade, len to nikto nevidi 🙂!!! Jedna mila babicka mi povedala, ze ona isla dat panovi doktorovi 20 eur a on jej povedal, ze nech si ich len pekne necha, nech si nieco pekne kupi. Ale masiar ich od nej zobral za odlozenie pekneho maska na Vianoce 🙂! Mile, vsak!!!

martina28p
26. nov 2011

@dusika11 nemusím chodiť k nemu pozerať,vidím ho z balkona,ale to je o inom...aj tak si myslímže väčšina obyčajných ludí myslí podobne ako ja,ale tu to nie je diskusia,skôr už hádanie,tak do toho radšej nejdem...vy ste tu už dalej,ja som všetko nečítala,tak nech to dopadne akokolvek aj tak nebude dobre....

minewka
26. nov 2011

@odrik nože nebuď hysterická. Menej výkričníkov by to chcelo.

šup šup - kde to urážam lekárov?

A nože mi popíš moje presvedčenie?

lauritka
26. nov 2011

ten obycajny clovek / nie zdravotnik/ je typickym prikladom zavistliveho slovaka 🙂 nech zije "FAKEBOOK" 😉

martina28p
26. nov 2011

@odrik svätá pravda...pekný večer 😀 aspoň jedna milá v tomto fore

minewka
26. nov 2011

@latvia šikovné dievča, ak by si to všetko dokázala. Trošku pokory by to chcelo.

Isteže že je ľahké upiecť chlieb, keď si kúpiš domácu pekárničku a hotovú zmes 😉 😝

monnaa
26. nov 2011

@odrik - tak s tým masiarom too bolo perfektné 😀 😀

dusika11
26. nov 2011

@pici hah ved to.......aj ja mame tri auta jedno...moje ked som bola slobodna je nove jedno mal moj ked sme sa zoznamili....chceli sme ich predat ale prisla kriza museli by sme ich rovno darovat...a tak sme museli kupit dalsie ojazdenu dodavku lebo dvojicky sa nam ani do jedneho zo slobodna aj s kocikom nevmestili....a tak si predstav ze niekto vidi pred domom 3 auta........jemine ked to zoberiem s tejto strany sa mam ale dobre... 🙂

pici
26. nov 2011

@minewka 1 vhodny cas na slovensku este nebol. a myslim ze hodne dlho ani nebude ked budeme zit a hospodarit s peniazmi ako hospodarime.
2 za vedenie nemocnice je zodpovedni riaditel a manazment. alternativou na transformaciu nemocnic je predsa jej zastavenie :DDD
8 kto chce dakovat nech dakujem ako uzna za vhodne
9 ty sama si udala lekara za branie pytanie alebo dozadovanie sa uplatku?

monnaa
26. nov 2011

@minewka - ja viem upiect chlebba aj bez pekárne a namiešane múky. No tom asi mimo....

cecil36
26. nov 2011

@martina28p tak sup sup prihlas sa na lekarsku fakultu, este to stihas a budes mat aj ty 2 poschodovu vilu. A aby si nemusela hladat tu mas aj link http://www.fmed.uniba.sk/index.php?id=2485
@odrik my sme na tohto mladsieho drobca tiez cakali velmi dlho a museli pomoct lekari, inak by sme ho v brusku nemali. Nastastie to vsak vyslo 🙂
@minewka ak je toto tvoj jediny problem si stastna osoba 😀