Váš názor na štrajk lekárov
ostava 19 dní do casu ked lekarom uplynie výp.lehota. dotkne sa to aj detských nemocníc dfnsp ba hlavne, ako to skoncí??
co si myslíte navýšia platy lekárom v nemocniciach?
@bobocka no ako to tu čítam,tak to pomaly začínam chápať .....ešte raz tým pádom pardooooon všetkým ktorých som sa dotkla
@martina28p nestaci im lebo to vobec nie je 300 eciek ako to deklaruje minister a premierka. Proste tato suma sa zoberie z ineho "sudka" vyplatnej pasky. Toto nie je garancia pre lekarov, ze dostanu vyssiu mzdu, lebo v reale to tak nebude.
@martina28p - tak ešte raz : 300 Eur je 200 garantovaných + 100 s ? / lebo bude nová vláda /. Z tých 200 je to 170 v čistom. Ale takú sumu zoberú lekárom už z terajšieho platu / osobné príplatky, rizikové../, takže výsledná suma na páske v čistom bude ten istý plat ako teraz + pár éčiek / 20-30 , alebo aj menej - u viacatestovaných.
Lekári bojujú za garanciu min. hodinovej mzdy od cca 7- 13 Eur / hodinu podľa odbornosti a praxe.
@pici
1 tu sa nezhodneme - ja si myslím, že 800eur je neoprávnená požiadavka. Áno, máš pravdu, smetiarov nahradíme ľahšie - na to nemám argument.
2 keď nie sú kompetentný rozhodovať, ako funguje nemocnica - nechápem, ako v tejto otázke potom môžu štrajkovať a ako môžu byť kompetentní posúdiť, či je tranformácia nemocníc nesprávna.
@martina28p ja som sa tiez obuvala do tych 300 euri a bolo mi povedane ako to s nimi naozaj je,no aj tak si myslim,ze ta konkretna suma lekarmi pozadovana,v mediach spominana 707 euri ,je viac nez nerealna a jednoducho nemohli ratat s tym,ze na taketo platove navysenie vlada pristupi
@martina28p ja som nastvana na tych co nerobia...a ti co robia nech maju...uz som sa vyjadrila ak ja robim za male peniaze je to moja blbost....ak niekto chce viac nech ma...ked robi
@minewka 2 naoazaj si myslim ze si inteligentna zena, aj ked som opacneho nazoru ako ty.. prosim ta, musim ti vysvetlovat co znamena transformacia nemocnic, teraz platia poistovne 70%.... ostatnym sa zadlzuje... ked to bude as. kto myslis ze to zadlzenie zaplati,akcionar? alebo pacient,to je co za riesenie? platit odvody a este aj dorovnavat aby nevznikol dlh?
tato diskusia je strasne "husta" 🙂 🙂 Cela situacia (myslim strajk) mi uz pripada ako poker, ale drzim lekarom palce... Mali by mat vyssie platy urcite... 🙂
@dusika11 😉
@dusika11 si neobjektívna a zlá duša.
Pochválila som tu jedného lekára - a to bol Dr. Krcho. Napísala som, že je to človek na svojom mieste a že sa mi páči, ako pristupuje k svojej práci a že si ho veľmi vážim. Ak som dobre pochopila - na tomto oddelení ležali aj tvoje deti.
A nože mi vysvetli - čo sejem? 😵
@minewka vymenou manazmentu. a hlavne nerozkradnutim toho mala ktore je vyclenene, lebo s hovnom sa tazko hospodari... jedno je pravda. zdravotnictvo statne nikdy nebolo ziskove... ale malo by sa drzat na hranici. ak bude transformovane do ruk akcionarov, ver mi ze ziskovym bude chciet byt a dokonca bude musiet byt inak pojde do bankrotu
@dusika11 ved hej,ja chapem tvoje rozhorcenie voci tvojej osobe,ale nemozes predsa inym detom zelat chorobu len aby si rodic uvedomil,ze sa voci tebe zachoval zle a na celu situaciu o lekarskom stajku sa pozera podla teba nespravne.chorobu zelat nemozes.aj ked by podla teba dotycnej otvorila oci.taketo zle zelania sa mozu voci tebe otocit -what goes around ,comes around 😖
tak ja idem spať, dobrú noc všetkým, neprepadajme panike, určite bude dobre, núdzový stav nebude, nemocnice sa nebudú rušiť a lekárom splnia všetko 🙂 . Majte sa tu pekne !
@minewka preco by som ti priala zle...len ti prajem aby si prezila co ja...ked to nebolo take zle...neviem preco by dakovanie malo byt infantilne...preco by som mala hadzat spinu ako ty..nadavat...nerizumiem ludom ako ty..len to ze si malo prezila...netusis ci je to stat pri smrtelne chorom dietati ako dycha ako z neho ide zivot...ak toto je infantilne vazit si pracu ludi co mi zachracnili moje dve poklady....netusis so je to cakat na podla teba hlupeho arogantneho lekara ktori povie ano bude zit nie. vysis mu na ustach a blhorecis jeho ruky aby uz konecne pichli tu infuziu...lebo kazdy zila praskla...a kto si ty ze na nich nadavas????
babija@minewka - Transformácia nemocníc mala byť aj o tom, že sa zlúčia štyri okresné nemocnice v okruhu 100 - 150 km a každá bude robiť iné odborné vyšetrenie a napr. vybavenie CT prístrojom bude najlepšie iba v jednej z nemocníc a teraz CT prístroj je v každej. To by určite nebolo v prospech pacientov a o starých ľuďoch
nehovoriac, ako sa tam dopravia.
Proste veľa vecí je postavených na hlavu pri transformácii nemocníc a nie sú v prospech pacientov ani zdrav. personálu, ale v prospech poisťovní a akcionárov.
@pici bohužiaľ si myslím - že Slovák (a možno aj ľudia z iných krajín ) nikdy nebude v štátnom robiť a rozhodovať tak, ako by rozhodoval, keby to bola jeho firma.
Ale nechápem, čo je na tom zlé, ak bude ziskové - veď predsa ani jedna firma, ktorá nie je zisková, nemôže dlhodobo fungovať. Keď chcem spraviť nejakú štandardnú operáciu ale na ňu nemám, neviem poskytnúť pacientovi adekvátnu starostlivosť. Na to, aby som na ňu mal, musím na ňu zarobiť.
Ak firma, ktorá nie je zisková - raz krachne.
@minewka
Vies, ja sa vo svojej praci denne stretavam so slusnymi, casto velmi chudobnymi ludmi, ktori uplne vazne a dospelo dakuju lekarom za ich pracu! Pracujem s postihnutymi detmi, ktorych rodicia su odkazani na pomoc lekarov velmi casto, niekedy naozaj denne. Nechyba im pokora a vdacnost, su vdacni za svoje deti. Mne tiez nikto na svete nezoberie vdaku lekarom za svoje dieta. Vdaka ich mudrosti, snahe a ochote ho mam. Pre mna je moje dieta vsetko na tomto svete. Mne to staci, aby som bola vdacna!
@dusika11
@minewka ospravedlnte sa. objimte sa a chovajte sa slusne. zasli ste obe pridaleko a nepaci sa to ani takemu ostremu diskuterovi ako som ja. kazda mame predsa svoje tvrdenia podlozene NAJMA osobnymmi skusenostami- niekedy velmi bolestnymi a neprijemnymi niekedy mozno infantilne dakovnymi... neurazajme sa kvoli tomu

@minewka nesuvisi s temou drz sa temy..