icon

Váš názor na štrajk lekárov

labaga
11. nov 2011

ostava 19 dní do casu ked lekarom uplynie výp.lehota. dotkne sa to aj detských nemocníc dfnsp ba hlavne, ako to skoncí??
co si myslíte navýšia platy lekárom v nemocniciach?

pici
26. nov 2011

@minewka a prave to je problem. kto dorovna to, co sa dorovnava doteraz zo statneho a koniec koncov nasho? ked to nebude stat? no pacient. a kto si to bude moct dovolit?

dusika11
26. nov 2011

@pici budem vdacna a infantine dakovat ..a nikto ma nebude za to urazat...stacilo...

pici
26. nov 2011

@dusika11 neber si to tak osobne. ja mam tiez len dobre skusenosti s lekarmi a tiez to tu mnohym zenam v inych diskusiach trhalo zili...

dusika11
26. nov 2011

@odrik aj ja som vdacna za to ze ich mam ak mi niekto sishne na vdacnost je zle...

minewka
26. nov 2011

@bobocka kto želá ťažkú chorobu mne alebo mojim deťom len pre to, že s ním nesúhlasím, je pre mňa zlý človek

A nechápem čím som ju vytočila - v mojich všeobecných otázkach som ju nikde nemenovala, aj naďalej si myslím, že je kopec pacientov, ktorí ďakujú infantilne a viac, ako by mali.

To, že si to vztiahla na seba - za to ja nemôžem.

A 2-3x , v predošlých stránkach som poukázala na neonatologické v novej nemocnici v KE a prejavila som uznanie a môj obdiv voči človeku, ktorý to celé dotiahol tam, kde je - voči dr. Krchovi.
Napísala som, že sa mi jeho prístup páči.

dusika11
26. nov 2011

@pici neda sa len bezhlavo urazat...za to ze ma niekto zlost...to ako mi bublal syn v naruci ako kanvica a ko tam lietali oklo 6 tyzdnoveho babetka a ko v noci ochorelo dalsie bolo strasne...a bolestne ak je vdacnost infantilna...tak zlost je co????

bobocka
26. nov 2011

@dusika11 ja si tiez lekarov velmi vazim.sice som ich zazila robit kixy-porod mojho syna a aj jeho hospitalizacia v 16 mesiacoch s laryngitidou napr.no v konecnom dosledku sme obaja tu a zdravi,takze 🙂 a aj som pisala,ze som mala prave vcera senzacnu skusenost s ortopedom,ktory mimochodom v strajku nie je,no venoval sa nam na 100% a jeho pristup bol senzacny.ja som rada,ze existuju lekari,naozaj dobri lekari,ktori beru svoju pracu zodpovedne a nemienia sa na pacientoch prizivovat,ale ich liecit 🙂 to vsak nemeni nic na fakte,ze su medzi nimi aj riadne cervave a skazene jablka. a najviac ma nastve,ze ak sa lekarom podari presadit si to navysenie platove(ktore si zasluzia,ale realne peniaze,nie tych 300euri na papieri dobre vyzerajucich),ze sa popri dobrych lekaroch zvezu aj tie cervave jablka a aj takym nanizhodnikom bude na palte pridane.proste dobreho a zleho lekara uz potom v tej platovej rovine nerozdelis.a to je riadne nefer. 🙄

pici
26. nov 2011

@minewka ona ti nic nepriala. bolo to urcite inak myslene...
@dusika11 ja ta chapem, ale nemozete na to zabudnut? ani jedna ste to tak isto nemysleli

minewka
26. nov 2011

@odrik predstav si, že aj taká nevďačná a zlá duša ako ja - som pracovala s telesne postihnutými - resp. jednou babou, ktorá mala DMO - postihnuté všetky 4 končatiny - trávila som s ňou veľa času, robila osobnú asistenciu, kŕmila, česala, umývala zadok, vymieňala vložky - asi to nemusím ďalej rozpisovať.

To, že nesúhlasím so štrajkom a jeho formou - neznamená, že som proti všetkým lekárom a že si nevážim ich prácu.

odrik
26. nov 2011

@dusika11
Verim Ti! Aj ja. My vieme, co sme si prezili a kolko sily a opory nam dali lekari. Mne naozaj vela! Aj teraz ked som potratila, boli mili, slusni, taktni a velmi, velmi sa snazili zmiernit moju silnu bolest a smutok. Viem, ze nie vsetci su taki, ale ved to je v kazdom povolani. Ja som, a budem, vdacna 🙂!

minewka
Odpoveď bola odstránená
dusika11
26. nov 2011

@bobocka su...samozrejme aj dobri aj zli..ale tu stale ide o ine...nielen o platy to sme uz prebrali...

minewka
26. nov 2011

@pici ale veĎ aj teraz to dorovnáva pacient - či nie? Ja proste fakt inú cestu - ako väčšie spoplatnenie pacienta - bohužiaľ nejak nevidím.

bobocka
26. nov 2011

@minewka ten tvoj prispevok kde si pisala o infantilnom dakovani.to je to co jen tlak zdvihlo,ale to je uz jedno.nemusi sa to tu rozoberat na sto stran,skocili ste si do vlasov,tak sa teraz damy uceseme a pokracujeme v debate o panoch lekaroch a ich strajku 😉

dusika11
26. nov 2011

@minewka ..nehnevaj sa ...ja som ta a ni raz neoznacila aka si a co si ....t tu oznacujes cely vecer...som matka a stojim za svojimi detmi ..ty netusis co vsetko prekonali deti abudem dakovat na kolenach a infantilne..tod moje posledne slova ku tebe

dusika11
26. nov 2011

@bobocka a vysmech...potom s usmevom miesto prepac...neochota byt citliva nemam uz na nu naladu

pici
26. nov 2011

@minewka lenze teraz to dorovnavaju pacienti vsetci do jedneho na svk. po transformacii to bude dorovnavat kazdy, kto lekara navstivi. a nie cele slovensko bude chodit k lekarovi aby sa to dorovnalo. bude to ten dany konkretny pocet pacientov ktory chodia.. cize to bude stat tym padom ovela viac kedze to nedokazu urobit plosne

minewka
26. nov 2011

@bobocka aj tak si naďalej stojím za tým, čo som napísala - bolo to písané všeobecne, neútočne, adresované hlavne lekárom.

To, že si to vztiahla na seba - za to ja nemôžem.

babija
26. nov 2011

Áleeeeeeeee🙂
dievčatá, však život je o inom ako o osočovaní a prianí si zlého - však vždy sa to potom spätne vráti - Ži a nechaj žiť 🙂.
.... a úplne nakoniec téma vo fóre je úplne iná ako Vaše osočovanie ☹.
Kľud, nadhľad, pokoj a určite sa to všetko zvládne k spojnosti nás všetkých 🙂.

odrik
26. nov 2011

@minewka
Ja som nikde nenapisala, ze si zla dusa 🙂! Nesudim. Na to nemam pravo ani dovod 🙂. A mozno si si vsimla, snazim sa pouzivat menej vykricnikov 🙂. Ja respektujem Tvoj pohlad, ale nerozumiem mu. Ale vselicomu na svete nerozumiem 🙂, ved nemozem rozumiet vsetkemu, to by so mnou bolo na nevydrzanie 🙂.

dusika11
26. nov 2011

@odrik
@babija lekri ma drzali nad hladinou ked som skoro potratila...lekari ma odrodili ja uz fakt nemam chut pocuvat aki su zli....isteze su aj tam ludia...ale stale dokolecka dokola len a len nadavat na lekarov...to nechapem

minewka
Odpoveď bola odstránená
pici
26. nov 2011

@minewka mne z toho plynie ze ked ti raz deti ochoreju, zela ti verejne aby si si na nu spomenula a spomenula si na jej infantilne dakovania...

dusika11
26. nov 2011

@minewka no a je to tu co som zase

babija
26. nov 2011

Joj, toto bolí aj mňa - minewka ☹, taktéto vyjadrenia by som si nedovolila☹, veru nie ☹

dusika11
26. nov 2011

@pici presne tak ale zase si si precitala co som....nadavky nadvaky ked dosli slova

odrik
26. nov 2011

@bobocka
Neboj, nejako to len dopadne. A ja verim, ze dobre 🙂! Ved mame mudrych a sikovnych politikov, ktori to vyriesia.

dusika11
26. nov 2011

@minewka ukazujes sa...este co som......a kto si ty????nadavas na lekarov a potom sa budes k nim modlit????

babija
26. nov 2011

Prajem vám všetkým veľa lásky, ešte raz lásky, pokoja a radosti z Vašich najbližších 🙂, dobrú noc.

minewka
26. nov 2011

@pici ak to chápem správne, myslíš si, že keď sa nemocnica pretransformuje - bude si sama určovať, čo bude spoplatňovať a čo nie?

Ale veď tak to nefunguje - štát predsa určuje, čo sa spoplatní a čo nie. (napr neštátny zubár - má riadne zmluvu s poisťovňou - a aj napriek tomu, že nie je štátny, musí rešpektovať nariadenie štátu, čo sa prepláca a čo nie )