Váš názor na štrajk lekárov
ostava 19 dní do casu ked lekarom uplynie výp.lehota. dotkne sa to aj detských nemocníc dfnsp ba hlavne, ako to skoncí??
co si myslíte navýšia platy lekárom v nemocniciach?
@minewka lekári,ktorí neštrajkujú to robia kvôli pacientom si asi myslíš? možno také 1% 😉 ostatní čo nepodali výpovede mali svoje dôvody,nesúdim,či je to správne,.ani čo je správne,je to na každého slobodnom rozhodnutí,to snáď uznáš......napr. mladý lekár pred atestáciou,ktorému kvôli vypovedi by bola predatestačná príprava znemožnená, lekár s deťmi a ženou na MD s hypotekou a aj na žiadosť manželkz vypoved nepodal, starý lekár pred dôchodkom,kam bz už inam šiel alebo lekár kamarát s niekym z riaditeľstva s možným prísľubom dobrého postavenia "potom"...veľké percento týchto vypovede podporujú viď lekárov z Martina a ich podporý list kolegom čo dali vypovede...a sú samozrejme aj takí,čo tiško čušia,nič neriskujú a čakajú čo druhí za nich vybavia a ešte popri tom vyzerajú a tvária sa ako veľmi im záleží na pacientovi,možno aj záleží ale či ozaj je to tak? kto to posúdi?
zase tvrdi, ze lekari pozaduju poplatok ZA KAZDY VYJAZD SANITKY.... 🙄
@janinah ale ja nikomu neberiem jeho právo na štrajk, alebo jeho právo podať výpoveď.Samozrejme - mnohí z tých, ktorý výpoveď nedali - sa báli, mali to háku, alebo sú alibisticky ticho.
Rovnako ako mnohí z tých, čo výpoveď dali, sa dali stiahnuť davom - a teraz už ani nevedia, o čo ide. (nepíšem, že všetci!!!!!)
Ja si nerobím ilúzie ani o jednej a ani o druhej strane. Otázka platov štrajkujúcich lekárov je len jeden z bodov - pre mňa najmenej podstatný - aj keď aj tam mám svoj názor a naďalej si za ním stojím.
Oveľa viac mi vadí informácie o tom, že lekárom ide aj o pacienta - z môjho osobného pohľadu a z môjho osobného presvedčenia - zastavenie reforiem je len krokom späť a z dlhodobého hľadiska kopec vecí predraží a pacientovi neprinesie úžitok.
Ako som už raz písala - toto nie je už len o štrajku - ale aj politickom (resp ekonomickom?) presvedčení každého z nás. V memorande zo strany LOZ - je otázke, čo sa týka lekár pacient a korupcia - koľko? 3-4kratučké, všeobecné a nič nehovoriace odseky. K transformácii nemocníc je tam tiež málo - a vlastne len to, že to majú zastaviť.
Túto tému beriem ako voľnú d i s k u s i u - teda vymieňanie si protichodných názorov a vysvetľovanie a zdôvodňovanie - prečo si kto a čo myslí - to je všetko. Nikoho tu nikto o ničom nepresvedčí - je to proste len diskusia - aspoň pre mňa.
@minewka samoyrejme toto je diskusia,len mám z teba pocit,že donekonečna opakuješ svoje a to isté....ja si napr. nemyslím,že zastavenie Týchto reforiem je krok späť, podľa mna plánovaná transformácia je vkladaním nemocníc do rúk penty a jej prisluhovačom s cieľom zarobiť na úkor pacienta a aj zdravotníkov...
Kratko sa venovali tejto teme ... :(
mozno daju tu tlacovku na TA3 o druhej.
@stela01
Mas pravdu, ja denne vidim, kolko zbytocnych vyjazdov robia nase sanitky! Mam svoje pracovisko hned vedla oddelenia dopravy a sanitiek, velakrat nasi sanitkari aj s lekarom idu uplne zbytocne. Ja viem, ze nie vzdy pacient moze odhadnut, ci volat alebo nevolat sanitku a vela pacientov je slusnych, a aj ked treba, tak si sanitku nevolaju, ale tych co ju volaju opakovane a zbytocne je vela. Lekar posudi.
@odrik - určite, že pacient s čestným úmyslom, nech má akýkoľvek zdravotný problém, nebude dispečerke KLAMAŤ. Ale toto sa bežne stáva. Niektorí simulanti a kverulanti vedia, že stačí dispečrke povedať, že majú silný tlak na hrudníku, 50 rokov a liečia sa na vysoký tlak krvi a sanitka s lekárom je do 15 minút pristavená. Vždy, keď lekár pacienta prevezie sanitkou RZP a vyloží ho na nejakom oddelení, musí zaškrtnúť v tlačive, ktoré odovzdáva ošetrujúcemu lekárovi, či je výjazd indikovaný alebo nie. Podľa tohto by sa dal vyvodiť záver, že milý pane, opakovane sme zistili, že svoj zdravotný stav simulujete, nech sa páči, tu je účet. Ak to bude podmienené zákonom, nevidím problém.
@katja78
Presne tak 🙂! Selekcia, kam poslat sanitku a kam nie je velmi tazka! Pretoze ide o ludsky zivot a len malokto si dovoli sanitku neposlat. Ale potom pri spatnych kontrolach sa urcite bude dat lekarmi posudit, ci k danemu pacientovi boli vyjazdy opravnene. A ak nie, nech si ich pokojne zaplati!
takymto blbcom to chceli dat preplacat
@minewka - ak by sa aj nedali vymôcť žiadne peniaze za dokázané zneužívanie RZP, aspoň sa zvýši šanca, že takíto tiežobčania (nielen rómovia) prestanú RZP ďalej zneužívať. Možno by sa dali nájsť aj iné možnosti, ale to je (v prípade že by také niečo platilo) robota pre kompetentných napr. na ministerstve práce, sociálnych vecí a rodiny...
Ta beseda na TA3 je uplne o nicom,ako vsetky dnesne diskusie..uz mam fakt toho dost,klamu obidve strany..ked nastane nudzovy stav,nikto nezabezpeci taku starotlivost ako bola a Kolar by si tiez uz mal vstupit do svedomia 😝
A normalne trpnem,ked sa nieco stane a to sa urcite stane,ze kto bude zato zodpovedny?
"Odkaz doktorom: Pracovníci vodárne, odstavte vodu, plynári, zatvorte kohútiky, pekári, odstaviť pece,***Všetci do ulíc. Učiteľ, ty máš plat ako v Nemecku? Policajt, ty si na tom o 2/3 horšie ako tvoj kolega za hranicami?****** Áno? Všetci poďme štrajkovať. Učitelia zavrú školy, naše deti budú hlúpe a kto z nich potom spraví ďalšiu generáciu lekárov? Policajti, odstavte autá a keď niekto napadnel...ekára, lebo mu nechcel poskytnúť starostlivosť, nekonajte. Veď nemáme platy ako v Nemecku. Poľnohospodár, odstav traktor na pole. Veď choroba ti nebude dovoľovať pracovať. A vôbec všetci. Nepracujme, pokiaľ sa nebudeme mať lepšie, resp. aspoň tak, ako v Nemecku. Alebo všetci máme nemecké platy, len lekári sú chudáci? Hanba každému jednému, komu je málo pridať 300,-€ na plate, keď obrovské množstvo z nás pracuje za plat, pohybujúci sa okolo tejto sumy. A verte páni doktori, tiež sme študovali!"...
Keď ľudia tak radi a slepo prepočítavajú svoje zdravie na peniaze, určite budú pri súčasných, od nemeckej ekonomiky na míle vzdialených miezd (česť vyvoleným), "jasať", keď budú vďaka penťáckej transformácii nemocníc platiť nemecké ceny za výkony. Alebo iná možnosť - budú sa dávať úplatky, aby sa človek dostal do poradovníka tento rok, nie až o 3. A komu? Pánom z poisťovní, čiže Pente. Nie je pre nich problém legislatívne si ošetriť akýkoľvek zákon. Politici sú jasným dôkazom. 😔 😝
Neodvažujem sa predstaviť si, ako sa z chorých ľudí stanú žobráci, odsúdení na čakanie. Hlavne, že s doktormi budeme sorovno. 😔 Ono to raz príde. Tento národ si to pýta a Penta sa teší z takéhoto celoplošného prieskumu verejnej mienky.
@mandragora22
Suhlasim s tebou aj ked cest vynimkam...
No vacsina si drzo berie uplatky vacsie ako mzda bezneho cloveka a to dopredu a aj ked vie ze pacientovi nepomoze. V ke v nemocmici na terase ked zena pred porodom neda uplatok lekarovi tak na to maju taky vyraz ze to je ta z ,,ulice,,!A O TAKU TAM ANI PES NAZAKOPNE A NECHAJU JU SI TU DRZOST NEZAPLATIT RIADNE VYZRAT. Hamba Vam! Kde je etika?
PS a hlavne ze strajkuju ty co beru najviac uplatkov a maju najvacsie platy a nie nejaky zavodny lekar co ma fakt maly pl.
Este chcem povedat ze lekari su proti privatizacii nemocnic preto lebo v sukromnej nemocnici by nemohly brat uplatky a to sa im nepaci a je to pre nich nepripustne taka je pravda!!!
HAMBA VAM A ESTE RAZ CEST A VDAKA SLUSNYM LEKAROM LEBO AJ TAKYCH POZNAM.

mala prist Radicova, ale prisiel len Truhliarik a bude sam.... 😨 nechce ist s Kolarom do diskusie.