Váš názor na štrajk lekárov
ostava 19 dní do casu ked lekarom uplynie výp.lehota. dotkne sa to aj detských nemocníc dfnsp ba hlavne, ako to skoncí??
co si myslíte navýšia platy lekárom v nemocniciach?
3000 eur pre starostu Mižigara je dôstojné???
a ak by lekár prestal brat nočné a víkendy potom by všetci videli či je ich dostatok - lekarov-
@labaga "vieš ak by som mala normalny plat nikdy by som nebrala nočné a víkendy chápeš???" ale keď to teda všetci lekári budú tak brať a budú mať všetci normálne platy, kto bude robiť tie nočné a vikendy? 😅 😀 😀 ach jéééj... tu sa ukazuje, kto to berie ako poslanie a kto nie...šumafuk ti je po tom, kto ľuďom pomôže cez víkendy, že, hlavne že budeš mať svoj "normálny" plat... dúfam, že ozaj nie všetci sú takí, lebo to sa ešte len máme na čo tešiť, ak sa lekárom pridá...nebude toho, kto by slúžil v noci 😖
@domidomi strajk je hlavne zdvihnutý prst že sa tu niečo deje, je mi jasne že nedvihnu na 3500 eur to je každému jasné, ale pozri na ucitelov, normalne hamba co urobili - hlavne tie ich odbory, ale už sa organizuje ina odb.skupina medzi učitelmi, ktorí dufam že niečo dosiahnu. všade sa štrajkuje bežne francuzsko nemecko- verejnost sa podporuje ale na slovensku ked štrajkovali npr.železničiari - len ich media strápnovali, teraz je to to isté
@halienka no iste že aby som netrávila víkendy v robote, nech si nemocnica zaplatí dalšieho lekára, čo je na tom nenormalne. vidim že si nepochopila o čo tu ide, všade sa tvária že je prezamestnanosť, že 30percent lekárov je naviac.-- také su reči ministra a manažmentu nemocníc.--- uvidí sa
@halienka ale to nie je o tom, ze mi je sum a fuk, nemyslim si ze by niekto mal problem odsluzit 2 -3 sluzby za mesiac ale 9 je uz dost. Aj lekar ma pravo byt s rodinou 😔 ale to uz je asi sebec 😒 moze ist inam, vsak ano a vobec vlastne nemal ist studovat medicinu. Len o tom sa tu toci.
@labaga cely stat sa rozkrada... ok... tak sa moze rozkradnut este aj ten zvysok co ostal? to ti je fakt uplne jedno, ze "po nas potopa"? hlavne, ze budeme mat normalne platy? cely zap. svet si poziciava? no ved presne preto ich teraz treba vsetkych zachranovat... nejako ti nie su jasne zakladne makroekonomicke veliciny a ich suvis s nami malickymi obycajnymi ludmi... hlavne, ze ja sa budem mat, dobre... vsak?
@janie80 ale no tak, velmi dobre tomu rozumiem, ale pochop že slovensko môže mat na papieri akékolvek makroekonomické výsledky ak sa tu ludia budu mat zle. ak ak bude mat take super výsledky stačí že sa niečo nečakané stane, ludia prestanu kupovat dajme tomu auta v nemecku a naše 3 fabricky naša pýcha pojde vieš kam ..... ano presne tam kde tie makroekonomické ukazovatele.
@labaga ja nehovorim o vysledkoch na papieri... ja hovorim o tom, ze si napisala "celý záp.svet si užíva požičiava ma sa dobre" som ale zvedava, dokedy sa budu mat dobre... vid. Grecko, Irsko, Spanielsko a o chvilu aj Taliansko a ktovie kto vsetko este... ale asi nema vyznam riesit to tu, lebo vidis len svoj "normalny" plat... aj ja by som mala rada normalny plat, ale bohuzial, mozem byt rada, ze vobec nejake zamestnanie mam... a ked budu statom plateni zamestnanci ziadat len viac a viac a viac, my zamestnani v sukromnom sektore budeme musiet na daniach platit viac a viac a viac...
@labaga nema vyznam sa tu vobec o niecom bavit... pacient poistenec ma platit viac... a povies mi asi tak z coho? z tych biednych platov, co mame? a do taniera si dame potom co? vyplatnu pasku s vycislenymi odvodmi? a bude ma hriat pri srdci, ze poistovna ma dost penazi? nikdy nikomu nebude dost... co je statne, to je nas vsetkych, o to sa nema kto starat...
viete čo ?? aby tu ludia tusili co kolko stojí, ked sa niekto rad ohana kolko platí odvody. ... npr. tu je cenník biochem.pre samoplatcov.-- teda tolko to stojí, -- stoji to za pozretie.... schvalne spocitajte si je den dif.KO, plus nejake zakl.vyšetrenia hormony.... clovek je potom prekvapený že npr.protilátky borélia.... 40 eur... iné sumy.... a teraz nech si to skusia zaplatit tí čo maju reči že by radšej sami platili http://www.alphamedical.sk/files/documents/info... cenník je na konci
@mandragora22 by som chcela vidiet ako sa ty zdvihnes a najdes si len tak z fleku novu pracu.
ja nevravim, ze sa poctivo neucila ale latka je tak nizko, ze ako vravis, skoncia vsetci. neselektuje sa a potom ta dodrbe hocijaky fuser. ludia co to beru naozaj vazne a vidia, ze je to na svk zle a ze to lepsie nebude sa pripravuju poctivo, beru clanky naviac a zaujimaju sa o dianie vo svetovych trendoch (toto neplati len o medicine) a hlavne sa snazia vypadnut.
inac keby to brala poctivo tak chodi na tie staze a snazi sa zaujimat co a ako aj ked stacil len pekny usmev a odkrutene 😉
preto studium nie je lahke, lahke je len spravit si VS, a to je rozdiel.
koncim... nie, preto, ze by som nevedela argumentovat, ale tu jedna strana NECHCE pochopit druhu a naopak... fakt mi to nestoji za to, aby som sa rozculila... majte sa pekne...
ja ale nerozumien ludom, ktorí su proti zvyseniu platov pre lekarov...vy chcete setrit na svojom zdravi? alebo ste tak naivni, ze si myslite, ze lekara nebudete nikdy potrebovat alebo co??Ja ak budem chora rada pojdem skusenemu lekarovi, ktorý má plat aj 5000 eur..to fakt chchete aby odbornici zo zdravotnictva odisli a ostane tam len nejaka spodina, ktora nebude mat na vyber co sa tyka zamestnania?na doktoroch ma stat setrit? nie nahodou na odmenach zamestnancov statnej spravy, ktoré budú koncom roka napr. na danovych uradoch, alebo na vysluhovych dôchodkoch pre policajtov, alebo na letisku v Sliaci, ktoré je mne osobne uplne ukradnute aj bude a na stihackach ministerstva obrany..tieto zbytocnosti keby neboli odrazu by bolo aj na vyššie platy nas vsetkych..
alebo co tak HPV potvrdenie, vyšetrenie ktoré nam robia bežne zákl.104eur rozšírené 244 eur. /mnohé uvidia jeden malý papierik a akože nič, lenže za to poistovna zaplatí 244 eur

@adka0029 vieš ak by som mala normalny plat nikdy by som nebrala nočné a víkendy chápeš???