icon

Váš názor na štrajk lekárov

labaga
11. nov 2011

ostava 19 dní do casu ked lekarom uplynie výp.lehota. dotkne sa to aj detských nemocníc dfnsp ba hlavne, ako to skoncí??
co si myslíte navýšia platy lekárom v nemocniciach?

labaga
autor
12. nov 2011

@adka0029 vieš ak by som mala normalny plat nikdy by som nebrala nočné a víkendy chápeš???

labaga
autor
12. nov 2011

3000 eur pre starostu Mižigara je dôstojné???

labaga
autor
12. nov 2011

a ak by lekár prestal brat nočné a víkendy potom by všetci videli či je ich dostatok - lekarov-

domidomi
12. nov 2011

@adka0029 radšej nech platia z mojich daní lekárov, ako dávky pre cigánov 😅

labaga
autor
12. nov 2011

@domidomi v skutočnosti odvody ktoré platíme ako ZP su príliš malé a za viac ako polovicu obyvatelstva aj tak platí štát a to tie najmenšie.

domidomi
12. nov 2011

@labaga ja viem robila som na dávkach v hmotnej núdzi nie je to veľa penazí ale ked sa to zráta čo sa vypláca cig. tak je to dosť milionov ☹ ale čo už

janie80
12. nov 2011

@labaga a odkial tie peniaze ma stat vziat? koho zadlzime tymito poziadavkami? nase deti a vnucata?

halienka
12. nov 2011

@labaga "vieš ak by som mala normalny plat nikdy by som nebrala nočné a víkendy chápeš???" ale keď to teda všetci lekári budú tak brať a budú mať všetci normálne platy, kto bude robiť tie nočné a vikendy? 😅 😀 😀 ach jéééj... tu sa ukazuje, kto to berie ako poslanie a kto nie...šumafuk ti je po tom, kto ľuďom pomôže cez víkendy, že, hlavne že budeš mať svoj "normálny" plat... dúfam, že ozaj nie všetci sú takí, lebo to sa ešte len máme na čo tešiť, ak sa lekárom pridá...nebude toho, kto by slúžil v noci 😖

labaga
autor
12. nov 2011

@domidomi strajk je hlavne zdvihnutý prst že sa tu niečo deje, je mi jasne že nedvihnu na 3500 eur to je každému jasné, ale pozri na ucitelov, normalne hamba co urobili - hlavne tie ich odbory, ale už sa organizuje ina odb.skupina medzi učitelmi, ktorí dufam že niečo dosiahnu. všade sa štrajkuje bežne francuzsko nemecko- verejnost sa podporuje ale na slovensku ked štrajkovali npr.železničiari - len ich media strápnovali, teraz je to to isté

labaga
autor
12. nov 2011

@halienka no iste že aby som netrávila víkendy v robote, nech si nemocnica zaplatí dalšieho lekára, čo je na tom nenormalne. vidim že si nepochopila o čo tu ide, všade sa tvária že je prezamestnanosť, že 30percent lekárov je naviac.-- také su reči ministra a manažmentu nemocníc.--- uvidí sa

labaga
autor
12. nov 2011

@janie80 preboha ved sa celý štát rozkáda, peniaze su ...celý záp.svet si užíva požičiava ma sa dobre, len slovnsko šetrí, utahuje opasky a ajhla ako to tu vyzerá . a to čo slubili sestram... no pekne s nimi vybabrali

denduska
12. nov 2011

@halienka ale to nie je o tom, ze mi je sum a fuk, nemyslim si ze by niekto mal problem odsluzit 2 -3 sluzby za mesiac ale 9 je uz dost. Aj lekar ma pravo byt s rodinou 😔 ale to uz je asi sebec 😒 moze ist inam, vsak ano a vobec vlastne nemal ist studovat medicinu. Len o tom sa tu toci.

janie80
12. nov 2011

@labaga cely stat sa rozkrada... ok... tak sa moze rozkradnut este aj ten zvysok co ostal? to ti je fakt uplne jedno, ze "po nas potopa"? hlavne, ze budeme mat normalne platy? cely zap. svet si poziciava? no ved presne preto ich teraz treba vsetkych zachranovat... nejako ti nie su jasne zakladne makroekonomicke veliciny a ich suvis s nami malickymi obycajnymi ludmi... hlavne, ze ja sa budem mat, dobre... vsak?

anibas
12. nov 2011

@domidomi žiadne lieky sa rómom nepreplácajú - to je hoax !!

labaga
autor
12. nov 2011

@janie80 ale no tak, velmi dobre tomu rozumiem, ale pochop že slovensko môže mat na papieri akékolvek makroekonomické výsledky ak sa tu ludia budu mat zle. ak ak bude mat take super výsledky stačí že sa niečo nečakané stane, ludia prestanu kupovat dajme tomu auta v nemecku a naše 3 fabricky naša pýcha pojde vieš kam ..... ano presne tam kde tie makroekonomické ukazovatele.

janie80
12. nov 2011

@labaga ja nehovorim o vysledkoch na papieri... ja hovorim o tom, ze si napisala "celý záp.svet si užíva požičiava ma sa dobre" som ale zvedava, dokedy sa budu mat dobre... vid. Grecko, Irsko, Spanielsko a o chvilu aj Taliansko a ktovie kto vsetko este... ale asi nema vyznam riesit to tu, lebo vidis len svoj "normalny" plat... aj ja by som mala rada normalny plat, ale bohuzial, mozem byt rada, ze vobec nejake zamestnanie mam... a ked budu statom plateni zamestnanci ziadat len viac a viac a viac, my zamestnani v sukromnom sektore budeme musiet na daniach platit viac a viac a viac...

labaga
autor
12. nov 2011

@anibas iste ale bezdomovec lieky v lekarni dostane, nemusi byt ani poistený, stačí napísať 25 poistovnu a - bezdomovec na adresu receptu

stardust
12. nov 2011

@janie80 objasnis mi, prosim, suvis medzi spekulantmi, chudobou a makroekonomickymi ukazovatelmi?

labaga
autor
12. nov 2011

@janie80 ked zacne pacient poistenec platit do poistovne viac - razom sa vsetko zmení 🙂 zdravotníctvo je o peniazoch.

janie80
12. nov 2011

@stardust o akych spekulantoch sa tu bavime? 😕 😅

janie80
12. nov 2011

@labaga nema vyznam sa tu vobec o niecom bavit... pacient poistenec ma platit viac... a povies mi asi tak z coho? z tych biednych platov, co mame? a do taniera si dame potom co? vyplatnu pasku s vycislenymi odvodmi? a bude ma hriat pri srdci, ze poistovna ma dost penazi? nikdy nikomu nebude dost... co je statne, to je nas vsetkych, o to sa nema kto starat...

labaga
autor
12. nov 2011

@janie80 nedaš na kadernika.... npr. alebo za gelove nechty 🙂

janie80
12. nov 2011

@labaga nechodim ani ku kadernikovi, ani na gelove nechty, ani na kozmetiku, ani na masaze, ci ozdravovacie vikendove pobyty... som rada, ze vyzijem... kde mam podla teba usetrit? a kopec dalsich ludi, co zije z minimalnej mzdy?

labaga
autor
12. nov 2011

viete čo ?? aby tu ludia tusili co kolko stojí, ked sa niekto rad ohana kolko platí odvody. ... npr. tu je cenník biochem.pre samoplatcov.-- teda tolko to stojí, -- stoji to za pozretie.... schvalne spocitajte si je den dif.KO, plus nejake zakl.vyšetrenia hormony.... clovek je potom prekvapený že npr.protilátky borélia.... 40 eur... iné sumy.... a teraz nech si to skusia zaplatit tí čo maju reči že by radšej sami platili http://www.alphamedical.sk/files/documents/info... cenník je na konci

bambola
12. nov 2011

@mandragora22 by som chcela vidiet ako sa ty zdvihnes a najdes si len tak z fleku novu pracu.

ja nevravim, ze sa poctivo neucila ale latka je tak nizko, ze ako vravis, skoncia vsetci. neselektuje sa a potom ta dodrbe hocijaky fuser. ludia co to beru naozaj vazne a vidia, ze je to na svk zle a ze to lepsie nebude sa pripravuju poctivo, beru clanky naviac a zaujimaju sa o dianie vo svetovych trendoch (toto neplati len o medicine) a hlavne sa snazia vypadnut.
inac keby to brala poctivo tak chodi na tie staze a snazi sa zaujimat co a ako aj ked stacil len pekny usmev a odkrutene 😉
preto studium nie je lahke, lahke je len spravit si VS, a to je rozdiel.

labaga
autor
12. nov 2011

@janie80 ale predsa makroekonomické ukazovatele hovoria nieco iné. Slovensko je tak málo zadlžené.... už chápeš že problem je inde... nikto nevie dvihnut zadok strajkovat teraz to urobili lekári a vidiš ako platené media to dusia, ako ludom vymývaju mozgy že 3500 eur

janie80
12. nov 2011

koncim... nie, preto, ze by som nevedela argumentovat, ale tu jedna strana NECHCE pochopit druhu a naopak... fakt mi to nestoji za to, aby som sa rozculila... majte sa pekne...

timona
12. nov 2011

ja ale nerozumien ludom, ktorí su proti zvyseniu platov pre lekarov...vy chcete setrit na svojom zdravi? alebo ste tak naivni, ze si myslite, ze lekara nebudete nikdy potrebovat alebo co??Ja ak budem chora rada pojdem skusenemu lekarovi, ktorý má plat aj 5000 eur..to fakt chchete aby odbornici zo zdravotnictva odisli a ostane tam len nejaka spodina, ktora nebude mat na vyber co sa tyka zamestnania?na doktoroch ma stat setrit? nie nahodou na odmenach zamestnancov statnej spravy, ktoré budú koncom roka napr. na danovych uradoch, alebo na vysluhovych dôchodkoch pre policajtov, alebo na letisku v Sliaci, ktoré je mne osobne uplne ukradnute aj bude a na stihackach ministerstva obrany..tieto zbytocnosti keby neboli odrazu by bolo aj na vyššie platy nas vsetkych..

labaga
autor
12. nov 2011

alebo co tak HPV potvrdenie, vyšetrenie ktoré nam robia bežne zákl.104eur rozšírené 244 eur. /mnohé uvidia jeden malý papierik a akože nič, lenže za to poistovna zaplatí 244 eur

stardust
12. nov 2011

@labaga propaganda vyuziva fakt, ze slovaci si zavidia este aj chlpy v nose, preto sa nechaju lahko ludia oblbnut a skoro nikto si nevie vymoct svoje poziadavky.