icon

Váš názor na štrajk lekárov

labaga
11. nov 2011

ostava 19 dní do casu ked lekarom uplynie výp.lehota. dotkne sa to aj detských nemocníc dfnsp ba hlavne, ako to skoncí??
co si myslíte navýšia platy lekárom v nemocniciach?

cecil36
29. nov 2011

@mamabiba dakujem 😉

majas1
29. nov 2011

@odrik Najstaršia asi ťažko,keď máte 11roč.syna!

monnaa
29. nov 2011
monnaa
29. nov 2011

@majas1 - a čo ste taká nabrúsená na nás ?

monika15
29. nov 2011

@monnaa
nie to sa neda porovnat... pretoze ak mas rodinu tak za byvanie platis 2000$ za jedlo 1500$ za spotrebu 300$ telka s internetom ak mas rodinu tak musis mat te njalepsi pretoze je napojena cela rodina plus telka s boxom lebo mate deti tak treba rozpravky $160, auto ked ma jedno s poitskou 400$ mesacne, ked ma aj zena $800
Ked splaca skolu $ 2000 na to...... zena ked ma deti tak sedi doma bez penaze pretoze materska tu neni . plus ak mas zarobok nad 50.000 tak stat ti ani neplati na dieta vobec nic..... ....tak asi tak....
podotykam tu su zakladne veci takze ked chces nieco extra ako saty a ahracky to je vsetko +
je to tazke porovnat.... tu robia lekari 8h alebo 12 zavisi to na zmluve a na klinike ze ci je statna sukromna......

monika15
29. nov 2011

@monnaa
nie sk ale dolar... ja som mimo SK

delideli
29. nov 2011

@katja78 : este doplnim,ze pente patri aj siet laboratorii (o kvalite pomlcim) a takisto aj farmaceuticka distribucna spolocnost..k teme je mozno dobre aj zmienit,ze ovladaju minimalne cast mienkotvornych medii..

monika15
29. nov 2011

@katja78
som tu uz dlho... tak asi uz tu aj zostanem ja sa az tak nestazujem, len nemam rada ak ludia si myslia ze klobasa mi rastie na kapure pretoze som v kanade.
nech kazdy skusi ako to je predat vsetko, emigrovat a zacat o 0. 🙂))))
kazdy ma moznost 🙂)))
ale co pise Diid je to pravda v amerike tak funguje a aja som pisala dnes troska na poslednej strane ak este je hehehe o vydavkach v kanade.....
=))

andy09
29. nov 2011

Ja by som im nepridala nič, ked sa niekomu máli 300 eur tak nech nemajú nič! Čo by ludia za to dali keby im pridali 300 eur...a oni za to musia makať celý mesiac a niektorí nezarobia ani tých 300 eur. A z toho musia vyžiť. Celé Slovensko by mohlo štrajkovať a požadovať zvýšenie platu. A za to správanie a prístup niektorých lekárov čo som si zažila v auguste tak mám jednoducho nervy.

denduska
29. nov 2011

nemala som 2 dni net a vidim ze magickych 300 eur je stale v kurze...chjoj 😅

lauritka
29. nov 2011

@andy09 ano cele Slovensko by malo - aspon za zvysenie minimalnnej mzdy, ale sme v podstate tiez rukojemnici, lebo kazdy sa boji o pracu, keby zacal strajkovat, cize sme v bludnom kruhu 😒 To sa budeme cudovat, ked zase od januara zvysia ceny, ved uz sa neda z coho setrit, ci ano ?? 😕 ☹

andy09
29. nov 2011

@monnaa veď pan boh zaplať aj za tú polovicu

stardust
29. nov 2011

@lauritka od vzniku SR nam hovoria, ze si mame utahovat opasky..ako dlho este? Nech si utiahne Miklos s Radicovou.

katja78
29. nov 2011

@monika15 - no veď dobre. Ale vykreslila si spolu s diid situáciu v Kanade a USA v takých farbách akoby aj rodení amíci a kanaďania boli pár dní pred emigráciou. To je rozdiel medzi malým SK a 2 svetovými veľmocami, že v týchto krajinách nie je taký veľký nepomer medzi nákladmi na živobytie a reálnymi možnosťami zárobku. Dnes som dakde čítala: u nás sú ceny európske a platy čínske 😝

andy09
29. nov 2011

@lauritka človek je rád, že vyžije z toho čo má a nie to ešte vravieť o nejakom šetrení. A presne ako píšeš ke pôjdeme po novom roku do obchodu tak nás tam aj natiahne. My keby sme dali výpoveď tak po nás ani pes neštekne a nie aby nám išiel niekto pridávať. By povedali nepáči sa Ti tak dovi. A ešte keď si predstavím ten prístup lekára ako sa mnou bavil v lete a ešte on chce aby mu zvýšili plat o tolko eur tak katastrofa.

veve39
29. nov 2011

@majas1 bolo to myslene cele nadnesene a ironicky...kedze sa diskuterky z opacnej nazorovej strany "pozastavovali" ze este niekto (cize aj napr. ty) veri mediam, kedze podla nazorov zastavajucich lekarov su vsetky media kupene, podplatene, neobjektivne a zavadzajuce co je taktiez nepravda a proodborarsky populizmus (cim nechcem tvrdit, ze kazde jedno slovo v mediach je pravdive, pravda je zvycajne vzdy v strede)

zrejme si to nepochopila tak ako som myslela, takze sorry 🙂

lauritka
29. nov 2011

@andy09 jj,nastastie nemam negativnu skusenost, mozno okrem lekara v Car.. 🙂

monika15
29. nov 2011

@katja78
no ti poviem tak ze rodeni indiani kanadsky neplatia dane a dostavaju jedlo od statu pretoze oni su ORIGINALNY obyvatelia 🙂
kanadania su dost lenivy narod na podpore 🙂)))
ja som robila v kancelarii po zdaneni som mala : $1500 na ucte..... $1000 stal najom a 500 som mala na vsetko ostatne 🙂 ale ja neni som narocna mi to stacilo.... 🙂)))
ale ked uz mas vacsiu rodinu tak fakt je to tazsie.... doma aspon 3 roky materska vies, tu nic... ja som mala len 11 mesiacov maleho so musela dat do skolky co stoji $1100 pretoze ma plienky... tak co sme mali robit.... dala som vypoved...no ale rada stebou pokecam ak chces nieco vediet ale asi uz nie tu lebo je to ina tema hiiihih a nas zmazu.... 🙂))))))))))))))))

andy09
29. nov 2011

No ja mám keď som bola v auguste tehotná a začala som krvácať a nechali ma v nemocnici a lekár povedal že to je bacil a to je v tehotenstve bežné tak som tam ležala a po týždni mi robil sono a na drzovku sa ma spýtal že či som tehotná lebo on na sone nič nevidí a dal mi do ruky tehotenský test a že mám ísť na oddelenie a sestrička mi ho urobí a pritom on ma príjmal, on mi robil sono a celý týžden mi chodil na vizitu a tvrdil že je všetko ok. Skoro som skolabovala. test samozrejme pozitívny a ani nikto nevedel kedy som potratila, ja som nemala žiadne bolesti nič a ešte ma deň predtým pozeral primár a tvrdil že je všetko v poriadku. A nakoniec to dopadlo kyretom ktorý mi ani nerobili hned ale až na druhý deň poobede a ten lekár sa ma spýtal že máte deti? a ja na to že ano jednu dceru a on že tak potom čo chcete. takže som bola maximálne znechutená. Aj som dala stažnosť len kvôli tejto situacii ju museli odložiť.

monika15
29. nov 2011

@andy09
ano.... suhlasim stebou ale i tak im nepridaju.......
:( vlada uz nema... ktory politik si zoberie od seba ani mali lekari....

=((((((((((((((

katja78
29. nov 2011

@monika15 🙂 skôr by som Ťa prišla radšej pozrieť, aby som pochopila 😉

czechzuzanaba
29. nov 2011

@majas1 Na to sem se neptala. Ptala jsem se, odkud jsi to cislo 300 EUR vzala, protoze ja nevim, odkad je.

mamabiba
29. nov 2011

@lauritka prepáč, nedá mi trošku nereagovať... tento systém zaviedla demokracia...každý má právo podnikať. Je už iba na nás, ľuďoch, či ich budeme podporovať, alebo nie. Pokiaľ by sme tam neboli poistení a oni by netvorili zisk, tak by skrachovali. Chyťme sa za srdce a opýtajme sa seba, koľko je nás takých, čo sme poistené v súkromnej poisťovni. je na každom z nás, kam sa poistí. Poďme sa budúci rok všetky prehlásiť do všeobecnej, aj naše deti a manželov 😉
...nebude to o nič lepšie, pretože také isté podmienky ako majú súkromné poisťovne, má aj verejná...

monika15
29. nov 2011

@katja78
jasne .... to urcite.....
kamosky mi tu chodia .. ked sa najde lacna letenka ;)
a oni tiez len kukaju ze jake zle je na SK ale s porovnanim az take zle zase neni ;);)
ale som tu uz vyse 10 rokov mam tu partnera a dieta...
co by som robila na sk :(((( uz sa to neda.....

katja78
29. nov 2011

@monika15 - ešte by som trochu parafrázovala to, čo si adresovala andy09: nie, že vláda už nemá, ale vláda už má svoje plány 😨

megynkakn
29. nov 2011

dnes som sa dobre zasmiala moj gynekológ mi povedal aké je to pekné že Mudr Kollár aj ked je súkromník zastupuje lekárov
v jednaniach z vládou.....tak som sa ho opýtala či si lepšie pozrel jeho hodinky na ruke ::🙂))) lebo ak by si ich lepšie pozrel zistil by že v podstate Mudr Kollár si robí televíznu reklamu na SVOJU AMBULANCIU zadarmo....jemu tých 300 či 700 eur určite nechýba ....

czechzuzanaba
29. nov 2011

@andy09 A nebo mozna ty mi to vysvetlis, ze odkad je to magicke cislo 300 ? 😅

lauritka
29. nov 2011

@andy09 to je dobre, ze si podala. Mne sa sice pri prvom kyrete stalo, ze mi nechtiac prepichol maternicu pri cisteni, cize kyret museli odlozit o par dni, to boli fukoty, dali ma na monitor, keby som nahodou zacala vnutorne krvacat, Sledovali ma 24 hodin,, stedry vecer a nasledne dva svatocne dni som stravila v nemocnici.Sam primar oddelenia mi to prisiel osobne vysvetlit co sa stalo. Napriek tomu som stale optimista a verim aj v dobrych lekarov.

katja78
29. nov 2011

@mamabiba - veď teraz je to jedno - Dôvera aj VšZP majú rovnakého kormidelníka 😝 Ak teda je normálne, že štátna inštitúcia tvorí zisk, pričom nezaplatí tie pohľadávky, ktoré sama uznala, že boli opodstatnené, aj sociálna poisťovňa by mala tvoriť zisk? Na štátne inštitúcie sa nevzťahuje obchodný zákonník, oni by mali mať vyrovnané hospodárenie.