icon

Váš názor na štrajk lekárov

labaga
11. nov 2011

ostava 19 dní do casu ked lekarom uplynie výp.lehota. dotkne sa to aj detských nemocníc dfnsp ba hlavne, ako to skoncí??
co si myslíte navýšia platy lekárom v nemocniciach?

miskaska
29. nov 2011

@anjelicek26 Mne sa Slovensko na tom az tak dobre nezda.

anjelicek26
29. nov 2011

@miskaska - no ak to porovnam zo zadlzenostou inych krajin v prepocte na obyvatela. Tak sme este hodne daleko od vyhlasenia statneho bankrotu 😉

lauritka
29. nov 2011

@miskaska stat sa nemusi zadlzovat, len treba spravnych ludi, ktori budu vediet hospodarit. 🙂 penazi sa do zdravotnictva leje dost, ale stracaju sa v ciernej diere 😎

maruskaaa
29. nov 2011

@steggy by si ani neverila, ako by som bola rada, keby si v tomto mala pravdu...ale realita bude uplne ina....zial pozname sa...

delideli
29. nov 2011

@miskaska : v prvom rade restrukturalizaciou zdravotnictva a doslednou kontrolou odvodov , platieb poistovni (ktorym by uz konecne niketo mal vziat "mandat" na svojvolne a nicim neodvovodnene neplatenie pohladavok voci svojim "dodavatelom: t.j. zdrav. zariadeniam) a nepodfinancovavanim zdravotnictva zo strany statu..v zdravotnictve sa toci penazi vela,len netecu spravnym smerom..

katja78
29. nov 2011

@maruskaaa - svieti a kúri a dáva investičné stimuly?

miskaska
29. nov 2011

@anjelicek26 To sa neda tak porovnavat. Pretoze krajiny maju rozdielne ekonomiky..niektore krajiny maju vyssi dlh na obyvatela, ale omnoho vykonnejsie ekonomiky.

czechzuzanaba
29. nov 2011

Sviti a kuri 😀 Kdo jim to vymejsli toto.....

aduskatt
29. nov 2011

@anjelicek26 ja netvrdim, ze sa netreba ozvat, ja tvrdim, ze ukrivdenych je viac ludi ako len lekari...a je ich viac, co si zasluzia vyssie mzdy, ale proste nie je z coho....alebo sa mylim?

katja78
29. nov 2011

@czechzuzanaba - opozícia, keď sa im to hodí do kontextu 🙄

aduskatt
29. nov 2011

@lauritka no jo a najdeme tych spravnych ludi niekedy?...........

miskaska
29. nov 2011

@delideli No jo, len tieto riesenia nie su az tak jednoduche, a bojim sa, ze s tym nic nespravi ani dalsia vlada a ak bude lavicova bude to skor horsie. Problem sa neriesi roky, ale odbory pocas minulej vladnej garnitury zazracne spali.

katja78
29. nov 2011

@aduskatt - dobrá otázka, neistá odpoveď 😨 😕 🙄

babija
29. nov 2011

@aduskatt myslím, že aj by sa našli, len škoda, že väčšina sa časom poddá väčšine ☹

lauritka
29. nov 2011

@aduskatt netusim... 😅 s nasou naturou janosikovskou... 😝 akurat opacne obratenou, chudobnym brat a bohatym davat... 😀

katja78
29. nov 2011

@lauritka - ani nie že v čiernej diere, ale sa neuveriteľne a nepochopiteľne hromadia v kase štátnej zdravotnej pokladne 🙄

babija
29. nov 2011

@babija myslím tej hornej väčšine - či vlastne menšine, ktorá tu vládne 😝

aduskatt
29. nov 2011

@lauritka obavam sa, ze taky lusia sa budu taaaaaaazko hladat...a presne..skor, ci neskor sa asi zvlcia........

anjelicek26
29. nov 2011

@aduskatt - len niekde treba zacat. Ked sa to -zavrie- skor, ako sa pomoze aspon niekomu, tak sa nepohneme z miesta. Mne je jasne, ze pridat treba na vela vela miestach. Ale to je mozne len postupne. Ale nepokusit sa o to vobec, nepridat nikomu, aby nam bolo vsetkym rovnako - mizerne - to mi neprijde ako dobry napad.

aduskatt
29. nov 2011

@anjelicek26 suhlasim, len ci sa najde niekto kompetentny, co to tu bude tak viest, ze tie prachy niekde naskrabe a nepreleje niekde do neznama zasa...............my sme proste dnes na celoregionalnej porade dostali otazku ohladne strajkovania a do dosledkov nam bolo vysvetlene, co sa stane, ak pojdeme do strajku

anjelicek26
29. nov 2011

@aduskatt - no to uz je len na vas mile damy niekoho vybrat, ja pochybujem, ze sa mi podari dostavit k volbam. Zeny maju aj tak najväcsiu moc presvedcit svoje okolie, co je spravne, ved dobre vieme, kto to ma doma vsetko pod palcom 😅 Teda - hadam bude s koho vyberat 🤐

Som sa nasmiala, ked mi drahy vravel, ze sa v Berline dostala do zastupitelstva strana Piratov 😅 😅 Sorry za off topic 😅

delideli
29. nov 2011

@miskaska : obavam sa, ze na na to v akej situacii je zdravotnictvo momentalne ,jednoduche riesenie neexistuje..
aj mne je luto,ze povestne posledna kvapka neprisla o nieco skor..ale za sucasny stav vinim vsetky garnitury,co sa tu za poslednych x rokov prehnali..tito sa to teraz podla vsetkeho snazia dat zdravotnictvu poslednu ranu.. ☹

aduskatt
29. nov 2011

@anjelicek26 ved to, ze ci bude z coho vyberat........

lauritka
29. nov 2011

@anjelicek26 strana piratov ? 😅 nemas k tomu link, moze byt v nemcine 😉

lauritka
29. nov 2011

danke sehr. 🙂

katja78
29. nov 2011

@delideli - ešte by som doplnila - dať poslednú ranu, aby sa zdravotníctvo stalo výhodnou komoditou na predaj ☹ 😝 ale tiež neviem, či je vôbec nejkaé riešenie oveľa lepšie ako to druhé, tretie,... 😔

minewka
29. nov 2011

@czechzuzanaba až teraz som sa dostala ku compu - ja som len dala stránku, kde sa dajú požiadavky nájsť, vyrátať - a o tom, či je to adekvátna, alebo neadekvátna suma - nech sa rozhodne každý sám.

Nech nie som alibista - za mňa 300ečok - a na začiatok stačí.

czechzuzanaba
29. nov 2011

@minewka Ale tech 300 neni z te stranky LOZ, ci? 😕

minewka
29. nov 2011

@czechzuzanaba nie, nie - len môj čisto subj. názor...Ak sú tvrdenia, že väčšina zarába 500-600ečok (asi v čistom, neviem - viaceré výplatné pásky kolovali po nete) - tak plat nech vzrastie na 900 - je to fajn kompromis...A o 2 roky nech si zaštrajkujú znova...

Keď majú takú dobrú vyjednávaciu taktiku - tento plat si vedia právne ošetriť v zmluve tak, aby neboli stratoví.

Inak na stránke LOZ som našla - aké všakovaké príplatky by mali mať - a teda som ani nevedela, že toľko príplatkov vôbec je - aj keď, je pravda, že som riadne bola zamestnaná len rok, odvtedy len živnosť.