Váš názor na štrajk lekárov
ostava 19 dní do casu ked lekarom uplynie výp.lehota. dotkne sa to aj detských nemocníc dfnsp ba hlavne, ako to skoncí??
co si myslíte navýšia platy lekárom v nemocniciach?
ludia riesite tu trapnych 300ecok pre lekarov ktori makaju a neriesite tisice ktore si rozdavaju politici...
@mianc když se půjde do ulic změní se mnoho, možná bude systém průhlednější a uvidíme kam jdou daně, kam odvod za zdravotní pojištění... Je to lehká matika a stačí se jen zamyslet, ale tu se každý bojí, drží hubu a krok, pláče jak je všechno na prd a jak se má špatně, ale aby se zvednul a něco s tím dělal, tak to ne... Budem jen doma sedět a stěžovat si, protože je to jednoduší než se zvednou a něco dělat 😝
@mianc pozerám se i z té druhé strany... A kdo tobě tedy brání jít a začít podnikat, tak jak se tu radí doktorům, však tu možnost má každý, může se zvednout, zajít na živnostenský úřad, udělat si živnost a jet sám na sebe. Když si tak většina myslíte že je to jednoduché jak facka 🙄
@mianc Tak potom moc nechápu o co ti jde, oni jsou nespokojený tak udělali to na co mají právo, to že některým je to u zadní části těla je věc druhá, ale není to problém lékařů a to jaké je století nic nemění, pokud se někomu něco nelíbí, tak se musí zvednout a říct nelíbí se mi to a je jedno které je stolení
@mianc vies aky je to spanok? ☹ myslis ze luskne a spi...nie, kuka do blba a akurat zaspi a uz crniiii telefon.....a co myslis ake matrace tam maju? take co su starsie nez oni sami... 😒 ja nepisem ze nikdy nespia, to urcite nie, len akurat ze sa to neda nazvat osviezenim ani nahodou... 😒
@mianc praveze cim skor sa zobudiemtym lepsie ...kuk http://spravy.pravda.sk/v-britanii-sa-vzburil-s...
Kočky ja to už balím! Ja len dúfam, že to dopadne len dobre a nebude viac škody ako osohu! To by mi bolo ľúto! Dúfam, že touto situáciou hlavne nebudú trpieť tí čo za to vôbec nemôžu a nemajú s tým nič spoločné!
Takže prajem dobrú noc! A hlavne lekárom v štrajku, kľudný spánok! Lebo možno aj v tejto minute niekto potrebuje ich pomoc, ale oni štrajkujú! tak nech bojujú za svojej práva! Potom to povedzte tím ľuďom čo to budú čakať na pomoc a nedočkajú sa jej!
Všetkým vám dobrú noc!
@mataharyy , nikto tu nikomu nic nezavidi, ludia su len nastvani, lebo odborari sa postavili proti koncepcnym krokom a zasekli sa na mzdach...a spravili z nas rukojemnikov hoci sa biju do prs ze to nie je pravda a ze za vsetko moze stat... ale pokial sa tu nezmenia veci tykajuce sa formy funovania nemocnic a financovania, tak je uplne jedno ci im mzdy zvysia alebo nie, lebo kde je istota ze o rok tu budeme mat tuto situaciu znova... kollar ma plnu pusu reci ale vsetky koncepcne kroky zmietol zo stola... co my potrebujeme je postavit na nohy zdravotnictvo ako take, mzdy lekarov by potom boli vysledok nevyhutnych zmien, to nemoze byt predsa naopak... co potom, zajta pridu policajti, pozajtra sudcovia, v pondelok ucitelia... ale statna kasa ma svoje limity...
@dugyna
Tak ja si radsej zaplatim sukromne zdravotne pripoistenie nez napriklad gelove nechty, kazdy si kupuje co chce...
Tych 200 sa sklada z poistenia hospitalizacie a vsetkeho co s tym suvisi (najvacsia polozka), navstevy sukromnych lekarov v ordinaciach (cca 90-150 eur za hodinu podla specializacie a mena, rozsirenie poistenia na cely svet a jednotky izby). Pokial by som povinne zdravotne poistenie neplatila, tak by ta suma bola cca dvojnasobna- ale to sa da len pre tych, ktori tu nepracuju (napriklad manzelky diplomatov) - inac je povinne poistenie povinne a strasne drahe a nema strop, takze priemerne zarabajuci clovek zaplati stvrtinu platu len na poisteni (na tom povinnom, s ktorym dostanes len ten zaklad).
Ale ak si zacnes platit (pripoistenie) uz vo veku 18 rokov, tak sa do tej stovky zmestis cely zivot.
@mianc
Moja mila, moj je na nohach casto presne tych 36 hodin! Traumatologia je oddelenie, kde sa nespi. A ak aj si lekar lahne, ako by sa Ti asi spinkalo, keby Ta sestricky za noc 5-6 krat zobudili urobit prijem, bezat na JIS-ku, pretoze tam pacientovi ide dolu vodou vnutorne prostredie, atd. No a potom pekne pred siedmou vstavas, pokracujes vizitou, rannym sedenim, si nadalej vypisana na operacku a uz davno padas dolu hubou. Pre pacienta, ktory Ta potom odsudi, ze si nenazrana svina!
@dedian preco sa ale statna kasa musi zaseknut na platoch lekarov? inym zvysovat vedia a lekarom nie? dochodcom trinaste dochodky a co ja viem ake zvysovania a bonusy ale lekar nema pravo ziadat viac? 😠 vymenovat tu mozem kopec inych veci ktore su uprednostnovane pred zdravim. pocnuc kampanami na volby, platov politikov, sudcov, zisky poistovni atd....peniaze su, len su odkotulane tam kam netreba
@dedian ano a kdyby se se státní kasou hospodařilo moudře, tak i s těma limitama má velikou šanci na bezproblémové fungování, ale pokud je možnost si každý rok odsouhlasit státní dluh, tak pak je to v pořádku, tím to dotáhnem na řecko, ne tím že se přidá lidem co si to zaslouží a mají na to právo 😉
ja si myslim, ze najlepsie spi Uhliarik, ako "bravurne" zvladol situaciu 😉

@skeptik tak to si na tom super ze si vies zaplatiti 200 eur mesacne..