icon

Váš názor na štrajk lekárov

labaga
11. nov 2011

ostava 19 dní do casu ked lekarom uplynie výp.lehota. dotkne sa to aj detských nemocníc dfnsp ba hlavne, ako to skoncí??
co si myslíte navýšia platy lekárom v nemocniciach?

mataharyy
30. nov 2011

@teodorka Ale to je o té závisti... Když vezmu příklad z čech, kde ČSSD propagovala jak bohatý budou více platit na daních aby se chudí měli lépe, díky tomu u voleb vyhráli, prostě spoléhali na lidskou blbost a závist, lidé viděli jen to že bohatý budou více platit a hurá nebudou mít víc než chudí... No kde to má rozumovou hranici nevím, ale přesně hřešili na to, na čem komunisté stavěli 😒 Takže jak můžeš chtít po lidech že budou držet basu s někým kdo má (plácnu) o třista eur více než ostatní? 😉

odrik
30. nov 2011

@latvia
Necuduj sa, zavist ludi je nekonecna! A myslim, ze aj hnev na to, ze oni to nedokazali! A kedze u nas sa zavidi aj nos medzi ocami, zavidi sa lekarom ich Svatoplukovska jednota 🙂.

sirinka
30. nov 2011

len tak mimochodom...v cechach si lekary vydobili prislub ministra, ze im zvysi platy, podpisali memorandum...doteraz sa tak nestalo a mozno ani nestane 😔
http://www.ceskatelevize.cz/ct24/domaci/154482-...

dedian
30. nov 2011

@latvia , mali ziadat zmenu financovania zdravotnictva a nastavenia prefinancovania ukonov od poistovni, zmenu formy fungovania nemocnic (as) ... a manazerov na poziciach riaditelov nemocnic, takych co nie su politicky nominanti a vedia manazovat procesy a financie... ale to som tu uz pisala... vies mi povedat ako zdravotnictvu pomoze ak dostanu lekari 300 e? nijak , a nijak nepomoze aj keby dostal 1000... nas problem je totiz ine ako co riesi demagog kollar a spol...

mataharyy
30. nov 2011

@dedian Ne já nemocnice znám jen z knih, srdce jsem si operovala sama v kuchyni, koleno ve sklepě a dvakrát jsem rodila uprostřed plantáže 😝

odrik
30. nov 2011

@teodorka
Veru moja, za plat nasich lekarov by to urcite nerobili a este by sa takemu platu zasmiali.

latvia
30. nov 2011

@sirinka im platy zvysili 😕

katarinka289
30. nov 2011

maznacik007: odobrala by si im licenciu, lebo sa nahlasili PN? A to uz preco?? Ved oni dodrzali vypovednu lehotu. Prave naopak pani Dokonala Radicova si myslela, ze ved oni sa stiahnu, tak ako vsetci strajkujuci doteraz urobili a ich vydiera tym, ze im nariadi nutene prace. Dobre ti lekari urobili, to som zvedava, ako si vlada teraz poradi. Nech si uberu zo svojho a daju konecne aj ostatnym

dugyna
30. nov 2011

@skeptik jaj aha..no ja si fakt neviem predstavit z coho by som platila 200 eur...ale super ze ty tam mas taku moznost

odrik
30. nov 2011

@mataharyy
Dakujem za usmev, ktory si mi vycarila 🙂! Uprimne to samozrejme myslim 🙂!

suem
30. nov 2011

@latvia Ved protestovali ucitelia - tiez statny zamestnanci, a podporili ich lekari ???? Nie! Tak preco sa cuduju, ze sa ich ine profesie nezastanu?

annalena
30. nov 2011

@maznacik007 aha, cize ked da niekto regulerne vypoved, lebo je nespokojny, aj tak nemoze odist z prace, vsak mi ho nejak donutime....pokial viem, tak otrokarstvo bolo davno zrusene.....a ako by sa to pacilo tebe robit nutene prace ???
ale brnkat na city, to ano...... a sorry, neverim, ze niektory z lekarov by nepodal dietatu prvu pomoc.

dugyna
30. nov 2011

@dedian to ma riesit stat zmenu financovanie zdravotnictva anie lekari..na to tam mame oredsa tych panov a pani ktory si od januara chceli pridat 600 eur k platu

skeptik
30. nov 2011

@suem Sami si robite zle tymto postojom. Ucitelia, hasici, policajti a vojaci vam nikam nezdrhnu, lebo ich nikde nepotrebuju. Maju dost svojich. A tieto profesie su aj v ostatnych krajinach EU nedocenene.

Lekari sa vam mozu vykaslat na nejakych 300 eur, co sa vam zda vela. Pokial sa absolventom nezacne platit minimalne 1500 eur mesacne (za normalny pracovny cas), tak za 10 rokov vas nebude mat kto liecit.

dedian
30. nov 2011

@mataharyy , no tak tebe sa v tej kuchyni urcite nestalo ze ta poslali v 6 mesiaci domov s mrtvym dietatom v bruchu ze nie je postel a den nato zistis ze postel tam bola 3 dni volna... ani ze mas na jedalnom listku telacie a na tanieri bravcove, a ani na urgente ked krvacas a nevies ci dieta zije tak sestricka riesi s doktorom ktory sa ma venovat tebe ze jej sestra nemala menzes uz dva mesiace... takze peniaze v zdravotnictve podla mna su, len treba zistit kadial tecu... a uroven nie je ale to chce aby sme my pacienti viac otvarali usta... zelam ti co najmenej pobytov v nemocnici a taky opitimisticky pohlad na svet ze vsetko je len zavist...

mataharyy
30. nov 2011

Jináč parádní nápad, všem odebereme licence a beztak nás nikdo neošetří, protože by činil protiprávně, to už je bohové řešení 😀

suem
30. nov 2011

@sirinka Nech sa paci, mohla slubit aj Radicova a bol by pokoj. Len ona je chuda taka cista dusa, ze nechce slubit to co nevie dodrzat. Penize nejsou ako s oblubou hovoril p. Klaus.

odrik
30. nov 2011

@suem
Ale ved oni sa necuduju. A ani neziadaju ziadne konkretne profesie o podporu. Podpori ich ten, kto to uzna za vhodne.

dedian
30. nov 2011

@dugyna , suhlasim, ale ked maju predlozene jasne kroky co treba zmenit tak to zmietnu zo stola len tak... a fixnu sa na mzdy? a nakoniec v kazdom zamestnani by to malo byt tak ze ked vidim ze niekde treba zmenu tak otvorim usta...

latvia
30. nov 2011

@dedian no, mozno by to zacalo tym, ze absolventi neodidu do zahranicia, bude tu viac lekarov, menej nevyspatych, menej podrazdenych, menej prepracovanych a tym ze ich bude viac, tu bude aj vacsia moznost vyberu dostat sa k lekarovi ktory si nebude pytat uplatky.
priklad u nas....u nas je malo anesteziologov. nie je anesteziolog, nemoze chirurg, traumos, gyndos, ociar, krciar, urolog ,ortoped operovat. nemoze operovat, pacient musi cakat.....menej pacientov sa dostane na operaciu, viac ich bude cakat, bude cakat dlhsie....atd. minimalne v tom by sa to zlepsilo.nestaci?
za 477 eur nastupneho platu si to absolvent rozmysli ci pride do maleho okresneho spitalu 🙄 a ked musi dochadzat busom, uz duplom...

teada
30. nov 2011

@katja78 mozno su naporudzi tejto skupine, ale vlastne boli...boli sme radi , ze mame dobrych lekarov..sme radi, ze mame dobrych lekarov, ale asi len dozajtra, ak ich tvrda hlavka nezostane rovnako tvrda🙂

janinah
30. nov 2011

@latvia poopravím,nie 2 mes., lekári prejavujú nespokojnosť min. od marca,výpovede boli avizované dopredu asi v auguste a minister čo robil??? a teraz jednajú aj v noci,lebo čas tlačí..a netušia čo ráno sa chystá 😒

maznacik007
30. nov 2011

@latvia prosim ta aka vlada..... neviem ci si si vsimla ale my uz nemame riadnu vladu ale vacsina kompetencii bola presunuta na prezidenta.... takze smola.... mna by len zaujimalo ako by to bolo keby vladol Fico ...

prosto otvorene hovorim ze tato situacia je amoralna a prosto neni o com ak niekto odide od postele choreho dietata tak je to hyena...

ano strajkuju aj inde v europe aj lekari a sestry ale tak ze je zabezpecena zakladna lekarska starostlivost....

a k lekarom v nemocniciach mala som tu cest za posledne obdobie a veru dala som obalky lebo inak by ani pes nestekol vies ty ake su cakacie doby na operacie pri C. diagnozach ake su cakacky na CT a tak ... a toto lekarom nevadi.... no zjavne nie

latvia
30. nov 2011

@suem mne sa nedostala do ruk ziadna peticia, alebo cokolvek ine aby som im vyjadrila podporu.

sirinka
30. nov 2011

@suem slubila...tych 300 eur...asi vedeli, preco to nepodpisali...

janinah
30. nov 2011

@suem radičová je len bábka 😉

latvia
30. nov 2011

@maznacik007 cakacky na CT? akoze aj za to mozu lekari?

dugyna
30. nov 2011

@dedian nevidis do toho nevies ako to fiunguje leakri su maly oani aby zmenili financovanie zdravotnictva...ked hore si podavaju ruky...

odrik
30. nov 2011

@maznacik007
Nikto neodmietol akutnu starostlivost. A lekari si podla Teba maju to CT alebo MR kupit???

amouramour
30. nov 2011

@skeptik tak nech idu...myslim, ale ze daleko nedojdu🙂nik na nich s otvorenou narucou necaka...ja sa uprimne za nasich lekarov hanbim...