icon

Váš názor na štrajk lekárov

labaga
11. nov 2011

ostava 19 dní do casu ked lekarom uplynie výp.lehota. dotkne sa to aj detských nemocníc dfnsp ba hlavne, ako to skoncí??
co si myslíte navýšia platy lekárom v nemocniciach?

aduskatt
1. dec 2011

@dugyna to studujeme vsetci, lebo musime...........kopec materialov si nosim domov.mam kazdeho pol roka skusky.............

czechzuzanaba
1. dec 2011

@delideli no taky jsem ta nova cisla dnes cetla....to jsem zvedava, jestli opravdu takovy navrh dostali....a nebo je to zase trosku jinak.

delideli
1. dec 2011

@zoska : tak ak je to naozaj realny navrh a ak by dokazali garantovat uvedene,ale garantovat nielen slovne do medii ako v mnhom doteraz, tak sa to mne osobne zda ako akceptovatelne (pokial to nema nejake skryte "ale"- viem som podozrievava, ale pani radicovej a spol uz velmi neverim,napriek tomu,ze som bola jej sympatizantkou a po dlhom case som ju povazovala za konecne slusneho cloveka v politike)

dugyna
1. dec 2011

@andreah25 ano vydobila si si u sukromnika a ako si ma vydobit lekar plat?
a ano medicina je najtazsia skola lebo kear sa vzdelava cely zivot

vanessm
1. dec 2011

@aduskatt To snáď nemyslíš vážne. Mudr sa na teba určite nemusí usmievať, usmievanie je povinné možno v tvojej profesii. A tvrdenia, že je platený z mojich daní a preto sa musí na teba usmievať sú hrôza.

dugyna
1. dec 2011

@vejinka mas pravdu na tuto temu sa radsej vykaslat ten kto chce a vie chape a ten kto nechce nikdy nepochopi, aj keby chapal

elli333
1. dec 2011

ja neberiem lekárom že chcú vyššie platy,ved kto by nechcel,platy na slovensku sú fakt mizerné, ale ako tehotná žena tesne pred pôrodom kedže mi hrozí predčasný sa cítim ako rukojemník ich chamtivosti a to je podľa mňa smutné..takže ja len toľko k téme

delideli
1. dec 2011

@zoska : tak pokial to nedokaze garantovat ,tak su to len sluby a kludne moze povedat,ze v roku 2014 budeme vsetci zarabat po 3000 eur a bude to mat rovnaky efekt..takyto navrh je potom na 2 veci.. :(

aduskatt
1. dec 2011

@vanessm no a snad ma pravo po mne stekat, lebo ma sluzbu? to kde si na to dosla...a ano, myslim to vazne, ze ma byt mily a empaticky............
@dugyna vsetci vedecky pracovnici sa vzdelavaju cely zivot..............a rovnako tak pravnici, ucitelia a kopec inych profesii, nie iba MUDr..............ja sa nechcem s lekarom porovnavat, mam vystudovanu"len " vedecku chémiu.ale tvrdit, že na lekaorv nikto nema mi pripada trosku pritiahnute za vlasy

andreah25
1. dec 2011

@dugyna Dievča Ty si úplne mimo, čítaj čo píšem 😠 .
1) Som za štrajk lekárov, nie však za takých s takým chovaním ako Ty
2) Uviedla som Ti dôvody, prečo Tvoja škola nie je najťažšia
3) Sú profesie, kde sa takisto človek vzdeláva celý život
4) Keď sú podľa Teba u súkromníka lepšie možnosti na plat a pod., prečo odmietaš transformáciu nemocníc?
5) Okolo Teba sa celá zemeguľa netočí . . .

lauritka
1. dec 2011

tak kto mate moznost TA3- momentalne tlacova beseda s LOZ. situacia je naozaj vazna. 😔 vaznejsia ako sa prezentuje v mediach. Kolabuju bratislavske nemocnice. Pacientov zvazaju do vojenskej, kde je velky chaos.

januska191
1. dec 2011

@czechzuzanaba vsetci idioti nie su.... nastastie mame aj uvedomelych lekarov, ktori vypovede nedali 😀 😀 😀

dugyna
1. dec 2011

@lauritka to uz rano sa pravazali pacienti do inych...

januska191
1. dec 2011

@lauritka tak a lekari su na seba urcite hrdi.... gratulujem im

delideli
1. dec 2011

@januska191 : takisto iste aj minister uhliarik,ktory cele 2 mesiace v style velkeho pohodaka tvrdil,ze ma vsetko pod kontrolou a vypovedi lekarov sa netreba obavat,ze vsetko zaisti..

lauritka
1. dec 2011

vlada podcenila krizovy stav. to je moj nazor.

zoska
1. dec 2011

@delideli nemozem poveda ako to chcu garantovat lebo to neviem...
ale lekari dali vypovede po pade vlada...ta im vedela garantovat 300eur, nesuhlasili
neviem ako rokovala vlada ked vytvorila ten posl. navrh

ale ved aj v zmluvach a dialniciach a v inych zav. aktoch sa pokracuje za tejto vlady a vytvorila ich minula vlada...podla prieskumov vyhra dalsie volby lavica...mozno na plnej ciare a ta len stale vykrikuje ze lekari su vystesovany a ze toto je reakcia na ich bezmocnost, takze by si to u vela ludi pokaslali keby im to porusili--ale to je o inom
ked uz to vyhlasili tak snad existuje mechanizmus ktorym to vedia garantovat...mozno som vsak len naivna
tazko sa v tom vyznat

lauritka
1. dec 2011

mimichodom poziadavky uz zacali davat od jari...

delideli
1. dec 2011

@januska191 : a budem sa opakovat, ja som v praci a celodenna biliancia- po prosbe o podporu adresovanej pacientom sa u mna nepreobjednal ziaden.. :(

czechzuzanaba
1. dec 2011

@januska191 Vis, ja chapu, ze nekdo muze mit takovy nazor jako mas ty, kdyz se necha namasirovat tou bezvadnou medialni kampani......Ale ctes tady tu diskusi, kde nemas jen ty informace, ktere nam prezentuje TV, tak se divim, ze toto vypustis do sveta.... Zkus si trochu jeste pocist nektere strany dozadu, zamysli se, nadechni se, vydychni a mozna to pak bude lepsi.

effkaa
1. dec 2011

@dugyna ty si ale nafukanaaa. chleba si upecies, aj dom si sama postavis? aj saty si sama usijes? aj sa na sude sama obhajis? a asi sa sama aj odsudis, ze?
povedz, v ktorej profesii, ak mas VS vzdelanie nemusis dalej studovat? aj pravnici, ekonomovia, ucitelia, psychologovia musia dalej studovat. to ze za to nemaju ziadny papier ani zvysenie platu neznamena, ze to robit nemusia. predstav si napriklad, ze by ti 50 rocna ekonomka zacala radit podla toho, co vystudovala ako 20rocna.
tak sa tu nezduvaj ako pavica a otvor oci !

mataharyy
1. dec 2011

@lauritka No tož to dotáhli dále než v čechách, tak teď jsem zvědavá co se začne dít 😉

aduskatt
1. dec 2011

@effkaa chleba si mozno upecie, len treba aj muku vyrobit a dopestovat nieco, z coho ta muka bude........... 🙂

lauritka
1. dec 2011

v prvom rade musi byt clovek zdravy aby vobec mohol pracovat. 🙂 znova citujem " len zdravy narod nieco dokaze "

effkaa
1. dec 2011

no moznoze pan farar sa toho vela noveho ucit nemusi, ale tiez musi byt v obraze.
@aduskatt no nie, ona zvlada vsetko sama, ona uz nikoho nepotrebuje, lebo vsak ONA je LEKARKA...

aduskatt
1. dec 2011

@effkaa ahaaaaaa, ze mi to, blbej, nedoslo hned🙂

czechzuzanaba
1. dec 2011

@effkaa To je uz vrchol zavisti - zavidet nekomu, ze je schopny drzet pri sobe a stavkovat. Co vsichni maji s ucitelama, pekarama a jinyma profesema? Vsak oni taky mohou stavkovat.....
A ti doktori se prece nerozhodli ze dne na den, ze nejdou do prace. Byli dva mesice ve vypovedni lhute.....
Fakt nechapu tu logiku - kdyz nemuzou jit stavkovat vsichni, tak nemuze nikdo...... 😕
Mame se vsichni zle, tak podme tisko se mit zle a nic nedelat pro to, aby sme se meli lip, protoze to by sme mohli taky nedejboze vybocovat z radu?
Toto by me neprekvapilo od lidi vychovanych v komunismu, ale tak ty casy jsou uz snad davno pryc....ci?

aduskatt
1. dec 2011

@lauritka suuuhlasim...ale ten narod musi byt roznorody, nie len z lekarov, takze potrebne su vsetky profesie, nie len MUDr, ako sa tu niekto snazi predostriet

mataharyy
1. dec 2011

@czechzuzanaba Ne to je podnět na to co a jak psala dugyna 😉

lauritka
1. dec 2011

@czechzuzanaba na to odpoviem casy su sice prec, ale myslenie ludi, to je tvrdsi oriesok, to sa tak rychlo nezmeni. 😒