Váš názor na štrajk lekárov
ostava 19 dní do casu ked lekarom uplynie výp.lehota. dotkne sa to aj detských nemocníc dfnsp ba hlavne, ako to skoncí??
co si myslíte navýšia platy lekárom v nemocniciach?
@effkaa : ja by som pana ministra,ked je taky pohodak a zvlada vsetko s prehladom poslala do niekotrej z nemocnic s krizovym rezimom,nech sa zapoji..ved je tiez lekar,ci nie? (sice realne pracoval len 3 roky a potom uz budoval karieru vo farmafirmach,ale aspon by si osviezil vedomosti).. 🙂
doc. Olejnik z Kramarvov - chirurgie sa vyjadril v rozhovore, ze platy lekarov pomaly na urovni holica zazil mozno len v totalitnom rezime.
@aduskatt aha, tak to potom vubec nechapu, co jsi chtela napsat....Kdyz teda nekteri lekari se vyvysuji nad ostatni z toho plyne co? Ze ostatni doktori nemuzou byt nespokojeni? Nejak se zacinam ztracet... 😅 A co se ti nelibi ze stavkuji za vyssi plat...myslis, ze to co dostavaji ted je dostacujici?
Nedá mi,nepovedať vlastný názor na vydieračské chovanie našich MUDr.Je hanbou Slovenska,že sme vôbec dopustili aby si takto dovolili (vydieračským spôsobom) prezentovať svoje (vysoko zištné) záujmy. Tie keci,ktoré vedie veľký predseda ( maximálne arogantný,egoistický), nesmerujú k ničomu inému, len k parlamentným voľbám ( využiť ich k vzniku jeho vlastnej strany) a ešte vyššiemu osobnému zisku. Rád by som ho vidieť (chytráka), keby mu tak niekto dal po papuli za to ,že neošetril niekoho.To by sa asi hneď orientoval na orgány činné v trestnom konaní. No a za jeho demagogický, zavádzajúci prístup, ukrývajúci sa za sociálne cítenie voči pocošom si on nezaslúži represívne konanie voči nemu a jeho súputníkom. Mám osobnú skúsenosť s typom jemu podobným, prečo som teraz kripel. Do paroma , zadarmo vyštudoval,zadarmo bol v prvej práci a mal možnosť pracovať v hotovej inštitúcii.Dnes má vlastnú súkromnú prax a stále má málo. Jasné, že na svoju stranu dostal ďalšich MUDr. Mi sme taký národ,potrebujeme vždy tribúna a hlavne vodcu (viď Mečiar), bez toho aby sme sa zamysleli.( kto za to môže,komu to prospeje) Prečo doteraz čušali ? Prečo doteraz nehľadali spôsob nápravy skutkového stavu? Pretože zbadali šancu ako urvať čosi. A je im úplne jedno čo bude s ľudmi. Teraz vydierajú,keď nenastúpia všetci tak nikto.Ba kieho. Ak bude vláda môcť zabezpečiť prevádzky(bože daj) tak nech ich všetkých pošle do..... Navrhujem, odobrať im licencie,diplomy a zákázať vykonávať prax na území SR. Veď tu to dostali zadarmo,tak nech ukážu koľko toho dakázali v prospech občana.Hlavne koľkí by bez protekcie boli doštudovali. A úplne som z toho na vetvy, keď začínajú štrajkovať aj predpisovači liekov( obvoďáci) Tí sa už len nadrú. Kedysi boli schopní chodiť aj domov za pacientom,dnes majú úradné hodiny a nedaj boh sa snažiť dostať bez poradovníka do ordinácie, sestrička Vás pekne sprdne. V konečnom dôsledku, pozrite si majetkové pomery každého jedného MUDr, pozrite kde chodia na dovolenky a ako často. Bol by veľmi zaujímavý audit ( pokiaľ by bol reálny) Na záver, len toľko, nič by som im nedal naviac, najskôr ozdravme národ (nie novozbohatlíkov), dajme štát do poriadku v zmysle sociálnych istôt a potom sa bavme.
Len jedno hovorím, čo by sa stalo,keby bežní občania sa nahnevali a začali by štrajkovať voči doktorom, nepomohol si? tak nežer !
Veď donekonečna nemôžeme len ohýbať chrbát pred kastou , ktorá si uzurpuje právo na určovanie bytia a nebytia !
@czechzuzanaba chcela som napisat, ze niektore baby na tomto fore, vacsinou lekarky, sa tu chovaju tak, ako by nad nich nebolo a my ostatni sme len plebs..........nic viac a nic menej.nenarazala som na lekarov zvonka.....sme sa asi nepochopili🙂........nech strajkuju za vyssi plat, ale nech povedia rovno na zaciatku, ze im ide o prachy a nie ze o pacienta a plat ich nezaujima.......... 🙂
Ja nehádžem všetkých do jedného vreca ja som to aj napísala, ale za platy by mohol štrajkovať každý ved kto by nechcel viac ako má🙂
a co v pripade, ak niekto v dosledku tohto strajku zomrie? kto si to vezme na zodpovednost? teraz som citala, ze je krizovy stav na odd. neonatologie, urazovej chirurgie a pod... 😠
ja im vyssie platy neberiem, chapem, ze za nieco bojuju, ale na ukor druhych... hlavne teda na tych, co to urgentne potrebuju...
chapem, ak odlozia planovane operacie, ale urgent?
@invalid : na taketo prispevky plne hnevu a neprajnosti ci zavisti nerada reagujem,preto vypichem iba 3 vety a sice : som lekarka na dovolenke som bola naposledy za manzelove peniaze v chorvatsku, predtym 2 roky nikde a predtym som si dovolenku bravala hlavne aby som navstivila rodicov, par krat som bola pri mori, nikdy nie viac ako raz rocne, v trojhviezdickovom hoteli,ale v case ked som sa pripravovala na atestaciu a vzdy mi to ciastocne financovali rodicia..bohuzial.., nehram sa na chudacika, nestazujem sa v tomto smere, pre mna nie je dolezite miesto,ale to,ze si mozem oddychnut a stravit cas s blizkymi- len reagujem na vase slova- ci sa vam to zda prehnane?
a mam x dalsich kolegov,ktori su na tom podobne..takze toko na margo vasej vety " V konečnom dôsledku, pozrite si majetkové pomery každého jedného MUDr, pozrite kde chodia na dovolenky a ako často"
a este kratko k vete "Prečo doteraz čušali ? Prečo doteraz nehľadali spôsob nápravy skutkového stavu?"- nie ste informovani, necusali, roznych navrhov, aktivit,prosieb,pripomienok zo strany lekarov tu uz bolo nespocetne vela..ale tak ako verejnost ich odignorovali aj ti kompetentni- vidite,vy o nich napr. ani neviete..
a k vete donekonečna nemôžeme len ohýbať chrbát pred kastou , ktorá si uzurpuje právo na určovanie bytia a nebytia " - je mi smutno,ze moze byt v jednom predpokladam aj inteligentnom cloveku tolko hnevu,nenavisti,zlosti..ja sa za kastu nepovazujem a nikto predo mnou chrbat neohyba a nemam pocit,ze by to ludia robit museli..a o byti a nebyti rozhoduje podla mojho nazoru niekto iny..
@dugyna ohrozuješ život svojho nenarodeného dieťatka.....si si vedomá? odíď z tejto témy,lebo stres nerobí bábatku dobre či? začni piecť chlieb, vylož si nohy a hlavne vypni PC,žiarenie tiež nerobí dobre dieťatku,či nezáleží ti na ňom? asi si si to len neuvedomila čo,tak už by si mala... prajem nech je zdravučké a všetko prebehne o.k.
@tilly - ja sa skor spytam, co ked niekto na zaklade prepracovanosti, unavy lekara po X-odpracovanych hodinach zomrie? Na vine bude "neschopny" lekar. A nehovorte mi, ze to tak nie je, rozvlacia ho v novinach, ze zavinil smrt cloveka... to "preco" - ludsky faktor - ich zaujimat nebude.
@andreah25 .Ja by som nenastúpil po skončení výpovednej lehoty k svojmu bývalemu zamastnávateľovi.
Hľadal by som si iného zamestnávateľa,ale som zvedavý čo urobia lekári,ktorým skončil pracovný pomer!
Čo urobia ak teda nechcú byť v práci proti svoje vôli v povolaní,ktoré si zvolili!Predpokladám že budú žiť zatiaľ
zo svojich úspor,alebo úradu práce alebo majú vybaveného nového zamestnávateľa.Pod hrozbou trestného
stíhania su dočasne,aby bola zabezpečená zdravotná starostlivosť obyvateľstva po dobu kým štát zabezpečí
náhradné riešenie a je to správne rozhodnutie v tejto situácia,keď dalo naraz výpoveď toľko lekárov.Iné by to
bolo keby odchádzali postupne po troškách a postupne by sme ich nahradzovali inými!Je to výnimočný stav!
@invalid Lekári svoje požiadavky vyjadrili už dávno, nečušali ako tvrdíš, nikto ich však nepočul - vošli teda do štrajku - nikoho nevydierajú - nikto z nich nechcel aby to došlo do takejto vyhrotenej situácie. Nikto ich však nepočúval, minister si dlho myslel, že len blafujú a vyslovene sa im smial do tváre - klobúk dolu, že nepoľavili.
1) To, že koho majú na čele - človeka, ktorý sleduje dnes už viac svoje záujmy - za to bežný lekár nemôže.
2) Never tomu, že ich veľkému predsedovi ide o jeho predvolebnú kampaň, nie je hlúpy a vie, že by ho nikto nevolil, práve pre tento štrajk, tak o akej strane vravíš? Asi nevieš, že pokiaľ sa strana nedostane do vlády, tak veľa toho po finančnej stránke nezíska, a ich ,,veľký predseda" vie, že sa do vlády nedostane
3) Si nevrlý preto, čo sa Ti stalo, rieš to s tými, čo Ti to spôsobili, neútoč a neber právo ostatným
4) viac ich študovalo bez protekcie, študovali zadarmo, to však môžeš aj Ty
5) čo Ťa po ich majetkových pomeroch? Zaujímaj sa o vlastnú peňaženku, tak ako sa oni zaujímajú o tú svoju
6) čo pre tento národ urobili? Trebárs aj to, že si na svete aj Ty . . .
7) Najskôr ozdravme národ? Ako? Máš snáď nejaký recept iný, ako ten, že sa treba konečne nahlas ozvať? Sem s tým návodom, ak je dobrý, idem do toho s Tebou.
8) Sám si si odpovedal na to, prečo lekári štrajkujú. Citujem Ťa: ,,Veď donekonečna nemôžeme len ohýbať chrbát pred kastou, ......"
inac by bolo zaujimave sledovat to ich vcerajsie rokovanie ...milujem tie ich vyhlasenia kedy jedna strana tvrdi ze sa rokovalo o tom a druha strana tvrdi ze sa rokovalo o inom...preco je to za zatvorenymi dverami?vsetko sa to robi z nasich dani a z nas si robia len gasparkov ktorym podsuvaju stupidne informacie
Tiez si myslim, ze vedia co urobili a co dali do toho, vedia preco riskovali pracu. Dovody museli byt vazne, nie len financne. Su slobodni ludia a mozu sa rozhodnut ako chcu.
@delideli rada by som zvýraznila, že si ťa veľmi vážim za to, akým spôsobom sa tu vyjadruješ a, že sa snažíš byť naozaj citovo nezaujatá.
Ako som už vyššie písala, ja naozaj nie som proti tomu, aby dostali lekári zvýšenie mzdy. Ja sama pracujem s ľudmi a je (a aj vždy bude ) odveká pravda, spokojný zamestnanec je dobrý zamestnanec. Mňa len desí spôsob, akým sa k svojmu cieľu chcú dopracovať. Predsa paralyzovať zdravotníctvo nemôže byť jedinou cestou. Čím viacej lekárov odíde, tým viac práce budú mať tí, ktorí tu ostali a tým prepracovanejší a nervóznejší budú ... ale toto mi tu bohužiaľ neporiešime. Môžeme sa len modliť
@lauritka nevis nahodou, jaky je hacek v tech novych navrhnutych cifrach? Proc se nedohodli?
zaseklo sa to ze vraj na tom koeficiente navyseni mzdy ,LOZ navrhovali 1.2 az 1,9 nasobok priem.platu. ale oni im vedeli zarucit len tych 1,2...tych 1,9 realne nebolo.
tak uz FICO vytiahol poistovne 😉
jejda,koko je tu zrazu novych panov,prihlasenych na MK dnes...zaujimave 😕

@aduskatt No o te transformaci - co ja mam info, tak jde o to, ze v tom memorande od vlady tam chybi nejake casove ohraniceni. Takze to vypada spis na transformaci pozastavenou, nez zastavenou. Ale nevim, mozna tu baby budou mit presnejsi info.
A ze se bijou za ty platy, tak to se jim proste nedivim a fajndim jim. Protoze to co dostavaji ted je proste fakt bida.