Váš názor na štrajk lekárov
ostava 19 dní do casu ked lekarom uplynie výp.lehota. dotkne sa to aj detských nemocníc dfnsp ba hlavne, ako to skoncí??
co si myslíte navýšia platy lekárom v nemocniciach?
pre spestrenie ale aj tak k teme 🙂 🙂
@mataharyy Nezmeni se to, protoze obyc. lidem to ocividne nevadi. Nekde se neco ukradne, zproneveri, nekdy se na to aj prijde, ukazou to v TV a tim to konci. Zadne tresty, nebo dokonce ze by se nekdo stydel a sam odstoupil...Kdeze. Vidis napr. Dzurinda, par let dozadu korupcni afera, tak se stahnul a ted najednou je zpatky v cele jak kdyby se nechumelilo....
A vidis, ted se nekdo konecne vzeprel, ze chce zmenu, aspon ve svem resortu, a vidis, akorat lidi ted vidi doktory jak nenazrane hajzly, kteri nas tu klidne nechaji poumirat. Takova je ted verejna minka. A ty otazky: proc oni, proc ne aj my. A proc ted....No smutne je to proste.
@lauritka - tiez som cakala kadejake sumy, ale 100 milionov zisku na povinnych odvodoch - mi tiez trochu sanka padla 🤐
@anjelicek26 To je ukázka toho že někde ty prachy jsou... 😎
@czechzuzanaba To si vždy vzpomen na Stáňu Grosse v čechách 😀
@dusika11 vseobecna neni soukroma, ale ta vykazuje zisk?
A podle me treba plynarnam to velmi pomohlo, ze je zprivatizovali - teda aspon urc. procentem, vetsinu pokud se nemylim vlastni porad stat.....Aspon uz nejsou ztratove, protoze prave proto, ze nekdo ma vlastni zajem na zisku...Ja nerikam, ze je to tak spravne. Idealni by bylo samozrejme vsechno toto statni a ziskove...Jenze rikam, to tu proste ocividne nefunguje.
ale myslim, ze vsetky poistovne dokopy... 😕
mozeme na toho fica nadavat ale pomenoval to vsetko uplne presne .... takto sa to ma urobit ako navrhol a to nie je o lekaroch a vlade ale o nas pacientoch
@teodorka jo ,to je pekna pisnicka....takova Krylovska 🙂 Sak taky letos Klus druhy, hned za Kajou 😀
@teodorka .Ešte ich nikto nesúdil iba možno budú.Majú také spoločenské postavenie a zastávajú teké pozície
kde si takéto niečo nemôžu dovoliť.Môžu dať výpoveď aj zo zamestnania odísť,ale v takejto situácii aj povinnosť
zabezpečovať zdravotnú starostlivosť na dobu nevyhnutne nutnú čo je max.90 dní,preto lebo sú lekári a nie napr. zametači ulíc.Potom môžu ísť robiť lekárov napr. aj do Nemecka.
@mataharyy No u nas je to to samy. Taky nemaji zabrany.
@maznacik007 ale pomenovat to vieme aj my vsetci ...hehe len on je ekonom tak s tym mal nieco robit uz ked bol pri moci on...nie teraz zase pred volbami balamutit ludi a po volbach zase bude splietat nieco uuuuplne ine ...vsak on si tymto teraz len lobuje hlasy do volieb nic ine za tym nevid...
@dusika11 http://spravy.pravda.sk/statna-poistovna-nemocn...
tady je clanek o tom. Asi to neni tak, jak by to melo byt...Kdyz uz aj ta statni pojistovna dluzi nemocnicim, tak potom o cem to je....
@teodorka kdepak ekonom, pravnik je to 😉
Na pocty ma toho jachtara Pociatka....
Tak v bojnicích stáhlo 16 doktorů, na výpovědi trvá 35 ze 126
@floyd pozri ani vlada neurobila vsetko ..koniec koncov mohla vlada chytit a zaplatit im to co ziadaju aspon na tych 90 dni ...spokojni by boli lekari ze maju tolko penazi kolko chceli + cas najst si nieco nove ,spokojna by bola vlada lebo lekari by nastupili do roboty a vlada by mala cas hladat inych lekarov a spokojni by boli aj pacienti lebo by bolo o nich postarane ....a to mi nepovedz ze na tych 90 dni by vlada v rozpocte nenasla volne prachy ....ale tu sa nejedna o 90 dni tu ide o to ze vlada vie ze 1000lekarov sem zvonka nepride za tento plat a preto sa snazia urobit v ludoch mienku ze dr su nenazrani ,snazia sa o to aby ludia dr nenavideli ...no dospeli sme to teda...
@lauritka .Ja som ich neodsúdil,ale takto sa veci neriešia.Čo sa deje v zdravotníctve nie je ich chyba,ale zvolili
zlé postupy riešenia.Ísť za každú cenu proti vláde aj prezidentovi.Neprijať komromisné riešenie a potom sa dať
vypisovať na PN a OČR a čudujú sa potom,že je núdzový stav a sú povinní pracovať.Asi majú zlého vodcu do akej situácie ich zatiahol!
a je mi divne,ze...je bordel ze padla vlada...ze je destabilizacia spolocnosti...je mi divne ze bolo odpocuvanie a zrazu to niekto povedal vonku ved odpocuvanie musi byt...ako by potom fungovali spioni???a je mi divne ze sa ozvali lekari po tak dlhej dobe a je mi divne ze ficko pride ako jedniny spasitel....no neviem zacinam nad tym rozmyslat
Všetci už mesiace vieme, že čo sa stane 1. decembra. Kompetentní to neriešili, alebo akože riešili. Vydieraním je podľa mňa vyhlásenie núdzového stavu. Núdzový stav je podľa mňapotrebný v takom prípade, že sa vyskytne nejaká katastrofa, epidémia alebo je vojnový stav a nie to, že nedokážeme sa dohodnúť, tak ich jednoducho prinútime všetkých pracovať? To čo je?
@czechzuzanaba a mas pravdu ...kukam zivotopis prave ,a ja som si cely cas myslela ze je ekonom 😝
@teodorka me se zda ze on aj dokonce ziskal titul profesor ve velmi nizkem veku....Nejaky takovy rekord drzi. Ale jista si nejsem.
Ted se divam na stranku LOZ a pisou tam: Ak by malo byť oddelenie úplne bez lekára: tí čo ste v službách, len pre istotu ostante kým vás nevymenia!!!
Tak ze by to nebyli az takovy darebaci? 🙂
@floyd no mozno zvolili ale s tym uz teraz co??uz to aj tak nebude nikdy tak ako predtym ...inac vsetci hovoria ze takto sa to nerobi a takto sa to nerobi ale nikto nepovie ako to mali urobit ...to je zaujimave ...ja tiez neviem ako to mali urobit ...nikdy som neorganizovala ziadny strajk a ani lekari to nerobia kazdy den tak je dost pravdepodobne ze su v tom nie zbehli narodiel od vlady ktora je zvyknuta na machinacie ineho razu
neviem, ci to tu uz bolo.. ak ano prepacte http://vybrali.sme.sk/c/Otvorene-listy-ministro...
idem sa kupat z detmi do bazenu,,,to asi urobim najlepsie...caute a sledujte spravy aj za mna ,,,ja si vas potom precitam

@czechzuzanaba nevedela som ze vseobecna poiszovana je sukromna...a sme pri koreni veci stat musi vlastnit elektrarne vodarne plYNARNE a vidim ze aj poistovne...klucove veci..to je co za bordel vsetko niekomu dat...