icon

Váš názor na štrajk lekárov

labaga
11. nov 2011

ostava 19 dní do casu ked lekarom uplynie výp.lehota. dotkne sa to aj detských nemocníc dfnsp ba hlavne, ako to skoncí??
co si myslíte navýšia platy lekárom v nemocniciach?

czechzuzanaba
1. dec 2011

@dusika11 jaj to tu nerikej, ze mas bazen... 😀

dusika11
1. dec 2011

@czechzuzanaba 😀 nemam chodime plavat lebo ..maju slaby chrbatik.,,a celkom to pomaha sme na hranici cvicenia vojtovkov...boli sme pri mori kvoli tomu a vtedy sa maly pohol...myslim zacal liezt...ale zislo by sa---

teodorka
1. dec 2011

@czechzuzanaba vsak nepovedala ze do svojho 😀 😀

czechzuzanaba
1. dec 2011

@dusika11 no ted jsi to spravila....si byla u more, jo..... 😀

czechzuzanaba
1. dec 2011

@teodorka Asi soused doktor ma potom a pac nema cas se tam koupat, pucil sousedce......... 😀

teodorka
1. dec 2011

@czechzuzanaba 😀 😀 😀 😀

locko007
1. dec 2011

No a čo ten Uhliarik nepovolal doktorov zo zahraničia, ako to prezentoval? Asi aj tí sa mu na to vykašlali.

floyd
1. dec 2011

@mataharyy .Problém je v tom,že sú lekári a nie zametač ulíc,ktorý jednoducho odloží metlu.Majú právo dať výpoveď aj odísť,ale aj povinnosť zabezpečovať zdravotnú starostlivosť na nevyhnutnú dobu,keď si to situácia
vyžaduje t.j. teraz.Dohodli sa v takom množstve,že naraz končia tak nech sa nečudujú že vláda musela prijať
opatrenia.Keď skončí stav núdze a situácia sa nevyrieši do tej doby v ich prospech,tak keď chcú môžu odísť.
Je to preto tak lebo sú to lekári,ktorí nás majú liečiť a uznaváná spoločenská vrstva.Tak by sa podľa toho mali
aj správať a konať.

teodorka
1. dec 2011

@locko007 sa cudujes?vsak nikto sem nepride len tak zo solidarity ...kazdy chce peniaze

locko007
1. dec 2011

@teodorka A možno že keď zistili, že za koľko tu ten doktor má pracovať, tak sa tiež radšej pichli na PN-ku. 😀

teodorka
1. dec 2011

@floyd no z tychto prispevkov co som doteraz tu citala ich vacsina vobec neuznava tak o akej uznavanej spolocenskej vrstve hovoris?porovnavaju ich k pekarom ,pokladnickam ...tak co potom chceme?

teodorka
1. dec 2011

@floyd ale vsak oni nedali vypoved zo dna na den ale tiez nebudu davat dnes vypoved s tym ze odideme ak za mna najdete nahradu...to si kde videl? vsak tolko dr sa nahradit neda ...to by sa teda nacakali a o rok by aj zabudli ze daku vypoved dali v tom pracovnom tempe co maju ...

andreah25
1. dec 2011

@floyd Na pn-ku alebo očr nastúpili len z tých lekárov, čo im včera skončili výpovedné doby. Takže na jednej strane hovoríš, že nikoho nenútiš, na druhej strane vyčítaš pn-ky, ktoré ak by nemali, museli by nastúpiť k bývalému zamestnávateľovi. Rozmýšľaš vôbec nad tým, čo píšeš?
A ešte raz, samozrejme nie je možné toľko lekárov nahradiť naraz, no samozrejme je aj to, že vláda sa im smiala a deklarovala, že takáto situácia nenastane. Kto je teda vinný? Viditeľne Ťa vôbec nezaujíma celková situácia ohľadne štrajku, ale len to, že niekto chce viac do svojej peňaženky a Ty z nedostaneš.

andreah25
1. dec 2011

@floyd A keď sa ani po skončení núdzového stavu vec nevyrieši, nedostatok lekárov bude i naďalej, tak potom Ti už nebude vadiť, že nenastúpia do práce? Že Ťa nebude mať kto ošetriť? Dnes Ti to vadí a o max. tri mesiace Ti to vadiť nebude?

mataharyy
1. dec 2011

@floyd Jenže to co dělá vláda je protiprávní, takže když půjde o to můžou se jim na to klidně vykašlat 😝 Ale ať lékař, nebo metač, každý má právo odejít, no co když někdo z nich už má nastoupit na nové místo a díky protiprávnímu jednání o něj přijde, co mu pak vláda dá jako kompenzaci?? 🙄
Mimochodem, není to až tak dlouho kdy tuším v německu začli stávkovat metači ulic a popeláři, zeptej se jich zda to bylo tak supr... 😉

mataharyy
1. dec 2011

No tak podle těch komentářů pod některýma článkama mám dojem že od zítřka budou podél hlavních cest křižováni lékaři, no oni to ty otroci v tom římě taky měli těžké 🙄

delideli
1. dec 2011

@simonkazga : dakujem..🙂 ja myslim,ze nie som az taka vynimka..obraz "lekara" ako takeho je vo svetle udalosti poslednych dni bohuzial dost zextremizovany a ludia v nas uz vidia len nenasytne arogantne a bezohladne hyeny ,co sa neprijima lahko, najma ked sa clovek,vie,ze sa svoju pracu snazil vzdy vykonavat zodpovedne..lutujem najma nemocnicnych lekarov pracujucich v nemocnichach x rokov, realne zachranujucich zivoty,ze musia byt vystaveni tolkemu napadaniu..ale znova napisem,ze postup LOZ sa mi nezda najstastnejsi, podla mna si mali dat viac prace uz na zaciatku akcie zainteresovat do toho verejnost, vysvetlovat poziadavky a ak by ludia videli dobry umysel,mohli sa pridat na ich stranu a aj tlak na vladu by bol vacsi a musela by konat od zaciatku..nie 5 minut pred dvanastou..slusne povedane je to maximalna nezodpovednost hraniciaca s hazardom,ze si minister zdravotnictva nebol schopny,resp. sa ani nesnazil vytvorit ziaden zalozny ci krizovy plan a len s absolutnym pokojom prehlasoval,ze ma vsetko pod kontrolu,ze lekarov zabezpeci a podobne..

czechzuzanaba
1. dec 2011

@mataharyy
😀 Me porad v hlave jde to heslo teto vlady, ze jenom " svieti a kuri"....a ted vidim na TA3 velky titulek Aj teplo sa da kradnut 😀

locko007
1. dec 2011

@delideli Čo by si chcela, keď v dnešnej dobe ti ľudia závidia aj keď máš 5 Eur navyše. Nechápu, že si si ich zarobila poctivo.

mataharyy
1. dec 2011

@delideli Neboj já slibuji že se zítra vydám do ulic a budu těm ukřižovanejm doktorům pomáhat dolu 😉

lauritka
1. dec 2011

yeaaah. go ahead !!! 😝

mataharyy
1. dec 2011

Víte co je hrozná představa, jak pak pomine tahle krize a lidi budou na lékaře hnusný a dají jim to řádně sežrat... ☹

lauritka
1. dec 2011

tak poniektori urcite 😔

katja78
1. dec 2011

@ursul - jeden pán z Prešova nedávno povedal "to ňe len doktori plany, to aj šaci ľudza plany" 😨 🙄

timona
1. dec 2011

@delideli ja si myslim, ze lekarov nemusi trapit, ako sa k protestu stavia verejnost (rozumej ľudia, čo nemaju ani pribliznu predstavu o ich praci, event. ľudia, ktorí si myslia, že Dr. Hause je nakruteny podľa "skutočnej udalosti"). Štrajk lekarov nie je pre lekarov predvolebna kampaň. Je v poriadku ako to LOZ robi, lebo bez nich by si lekarov nikto ani nevsimol ako to bolo doteraz, boli na uplnom okraji zaujmu...

invalid
1. dec 2011

Ospravedlňujem sa za vlastnú,emotívnu reakciu výsledkom ktorej bol zovšeobecňujúci náhľad na lekárov.Hlboko si vážim niektorých,ktorých väčšínou poznám osobne, no historické pravidlo jednoznačne dokladuje prítomnosť davovej psychózy,použitú pre účelové použitie,pre skupinu ľudí. K príspevku "tí sa na nich vykašľali", nie je pravda. "odborári" boli požiadať kolegov z ČR a MĽR, aby neprišli robiť štrajkokazov,ale aby ich podporili. Inak aj mojej rodine sú MUDr,nemyslím,že "lafáci ",no nestotožňujem sa s nátlakovým konaním súčasnej garnitúry.Nie som lekár,ale k tomuto oboru mám vcelku dosť blízko.Len jedna pripomienka pani doktorke"doma". Čo Vám hovoria zmluvy(tzn. odmeny) s farmaceutickým priemyslom za predpisovanie toho-ktorého lieku?Pokiaľ Ste sa s tým stretla.Pozisťujte si koľko "dotknutých" predpisovalo na úkor pacientov "nezrealizované" odbery . Nakoniec, nevraví zo mňa nenávisť,nedaj boh závisť. Len k smrti neznášam účelovú demagógiu,hlavne používanú pre širokú verejnosť,pretože to sa s obľubou používa.Je jedno či v politike alebo kdekoľvek inde. Súhlasím s jedným názorom. Áno malo sa začať podstatne skôr so zainteresovaním verejnosti,dokladovaním,relevantnými tvrdeniami a predkladaním "corpus delicty" V súčasnosti to smrdí silno hyenizmom. Ospravedlňujem sa za silné slová.

dugyna
1. dec 2011

@pepinka79 mas pravdu.len ja mam nizky tlak toto mi ho troska zvihne a nemusim pit kavu.ale je fakt ze radsje si vylozim nohy a budem citat knihu 🙂 .vdaka

andreah25
1. dec 2011

@invalid Ja som vedela, že si inteligentný človek. Toto je pohľad na vec z nadhľadu a bez zbytočnej nahnevanosti. Ani by som neverila, že ten príspevok predtým a tento písal ten istý človek 😀

delideli
1. dec 2011

@timona : myslim,ze s podporou verejnosti by to slo lahsie,mozno aj rychlejsie a aj samotni lekari by z toho mali lepsi pocit..a myslim,ze ludia by mali vediet podrobnosti o stave zdravotnictva..ovela viac sa mi pacil postup v cechach, tam si s tym dali z tohto pohladu trocha viac prace..a aj informovanost samotnych lekarov bola lepsia, oslovovali ich aktivne..ja som sa na nich priamo obratila a s odpovedou si vela prace nedali,v podstate som sa nedozvedla nic, co by som predtmy nevedela, nic oknkretnejsie ako som chcela mi nenapisali..

delideli
1. dec 2011

@invalid : ak to bolo smerovane na mna, tak pre farmafirmu som v predchadzajucom zamestnani robila 2 mensie postmarketingove studie (po 10-15 pacientov), t.j. hodnotenie ucinnosti lieku, ale vo svojej triede nemal tento liek inu moznu nahradu, navyse vysledky potom boli zverejnene a pomohli sa posunut dalej,takze som v tom problem nevidela..v sucasnosti pacientom vyberam ucinnu latku podla vlasnteho uvazenia, ak je cas,tak myslienkovy postup vyberu zopakujem aj pacientovi, no a ak je mozny vyber z viacerych generik, tak sa ich opytam,ktore chcu oni- ci lacnejsi, ci ten na ktori su zvyknuti..a co sa tyka tych odberov, o tom som nepocula, takze posudit,neviem a ani o tom ziskat informacie..ked na vedlajsom oddeleni robili studiu ,ktora zahrnala odbery,pacienti boli vopred informovani a odbery podla mojich vedomosti platila firma..ine info nemam, samozrejme tym nemozem vylucit,ze su aj ine postupy..