Váš názor na štrajk lekárov
ostava 19 dní do casu ked lekarom uplynie výp.lehota. dotkne sa to aj detských nemocníc dfnsp ba hlavne, ako to skoncí??
co si myslíte navýšia platy lekárom v nemocniciach?
@suem och ake silne slova a na pn sa nechodi iba ked si uz totalne vycerpana, ci?
@dadis neviem, ja som robila na chirurgii, tam sa az tak vela liekov nepredpisovalo, ludia chodili uz nastavenou liecbou a my sme v nej iba pokracovali, ak nejaku mali... 😉
a v AT to fungovalo podobne, akurat sme pouzivali vylucne generika...co sa nie vsetkym pacientom a ich pribuznym pacilo...
@suem - napríklad títo lekári dúfali, že bude možné, aby sa 2 mesiace po tom, čo podali výpoveď, svoju výpoveď kvôli dohode LOZ s vládou, do nej aj vrátili. Minimálne 2 mesiace žili v strese, či naozaj prídu o zamestnanie, alebo nie. A to nehovorím o tom, že niektorí z tíchto lekárov do práce aj prišli, napriek tomu, že už nemajú žiadnu pracovnú zmluvu!!! len dostali "povolávací rozkaz na nútené práce" alebo niektorým svojim pacientom vedia poradiť napríklad po telefóne. Tak teraz budú časkať koľko? Nie je to stres??? Ako dlho sa dá byť koňom ťažným? Fakt si myslíš, že lekári sú tá najzdravšia vzorka populácie?
@katti77 celkom s tebou suhlasím 😉 teraz ked je svetová kríza teraz si pán Kolár vymyslel štraj...baby,veď ja to celé na hlavu padnuté môj manžel musel narýchlo ísť do roboty a prevážali pacientov z nemocníc 😒 podotýkam po nočnej službe mal tiež povedať ja neidem som vyčerpaný? tiež ma zodpovednpsť-je záchranárom na rzpčke ale bez slova išiel 😉 neviem aká je situacia inde ale v BA zatváraju oddelenie akutne stavy sa odvážaju do iných nemocníc a pacienti ktorý za iných okolností by ešte ležali v nemocniciach su prepustený domov 😒 sme ludia ale to čo robia páni lekári so svojim ,,velkým šefom,, je už naozaj kruté voči pacientom ktorý su v tom celkom nevinne 😔
@denduska btw aj v ramci Slovenska...inak spotreba liekov a ich cena na Sk neboli az take nezaujimave..Penta investovala v zdravotnictve do Dovery, Dr.Max, Procare, nejake labaky, Falck zachranka momentalne nema zmluvu a kolko oproti tomu posobi na Sk farmaceutickych firiem a ich zisky podla mnojho skromneho odhadu prevysuju zisky vyssie spomenutych...
@sirinka PN je praceneschopny a v nudzovom stave by si teda mal byt absolutne prace neschopny, uz len z ucty k ludskemu zivotu a zo sebaucty. "Elita" naroda - hanba. A velmi, velmi si vazim lekarov, ktori napriek tomu ze dali vypovede a uz nie su zamestnancami pomahaju.
@katja78 Preco cakaju ci sa mozu vratit? Oni sa mozu vratit kedykolvek. Su v strese? Vsak sa maju sancu zamestnat kdekolvek inde na svete, nechapem v akom strese su. Ved ked dali vypoved, asi su rozhodnuti odist, ci to su spekulanti? Mali dost casu hladat si nove zamestnanie, tak preco su pod stresom? Ziadny stres nemaju, ani najmensi, vratit sa mozu aj hned, aked neboli schopni si najst nove miesto za 2 mesiace tak je vsetko inak ako prezentuju. 🙄 Nikde si miesto nenasli a teraz su doma pokakani co s nimi bude, lebo pan Kollar kazal vydrzat ale on svoje prachy zo sukromnej firmy ma 😝
@katja78 kazdy podnika s cielom zisku, farma firmam uzname zisk ako ferovy a Pente ako nanichodny? nevidim rozdiel v motivacii obidvoch zucastnenych stran...ide o peniaze...skor ide o to, ze lekari su teraz z tejto vyhodnej hry vyluceni a urputne sa brania a pritom hovoria nieco o "vyssiych cieloch"...z toho mi je nanic
@dadis presne si to pomenovala - investovala. Pretoze je to investicna skupina. Investovala do Falcku, zarobila na nom 10 milionov, a odisla prec. A ked investuje do nemocnic, potial je to este fajn, ale potom? Nabali sa a pojde tiez prec? A nam co zostane oci pre plac? Alebo aku da zaruku ze ako dlho bude investovat...? Mna toto zaujima.
Jaj idem radsej, lebo ani tu nic neporiesim.
@lauritka jasne, ze lekári za hospodárenie nemocníc nemôžu. Len nerozumiem, prečo, keď boli splnené ich požiadavky, okrem jednej platovej, stále trvajú na výpovediach a trápia pacientov. Pritom Kollár stále tvrdí, že to nie je o platoch. Ale evidentne to je len o platoch. Lauritka, celá Európa sa potápa, ide kríza, ktorá je ešte horšia ako bola pred dvoma či troma rokmi. Ale oni stále jak barani trvajú na svojom.

@sirinka Prezentujes to tak, akoby vsetci lekari, ktori nenastupili do prace boli po premanentnych 36hod. sluzbach, maximalne vycerpani, kolabujuci... 🙄 Nedokazem pochopit, ako moze neosetrovat lekar, ked vidi, ze nemocnica kolabuje, lebo on vie ako to teraz funguje, ako ludia trpia. Lebo budme realisti trpia, len nemohuci, stari a nemajetni. Lebo ked vies kde a za kym aj teraz si osetrenie vybavis. Je to smutne, a detsku chirurgiu, traumatologiu a onkologiu nechapem 😠 je mi luto, ze uz nie sme Ludia.