icon

Váš názor na štrajk lekárov

labaga
11. nov 2011

ostava 19 dní do casu ked lekarom uplynie výp.lehota. dotkne sa to aj detských nemocníc dfnsp ba hlavne, ako to skoncí??
co si myslíte navýšia platy lekárom v nemocniciach?

suem
2. dec 2011

@sirinka Super si to zhodnotila. Som zvedava ako by si sa zastavala takej PN, keby tvoje dieta nahle chytil slepak a ordinoval by 1 chirurg, teraz nejde o absolutny vykon, ale o akutne stavy.
Stale sa tu bavime o nejakych pacientoch Ale to je konkretna teta Milka, babka Anka, dcerka Ninka, a nedokazem sa vzit do mysle lekara, ktory predvcerom bol na oddeleni a vie ze Milke amputovali palec pre cukrovku a mala pooperacne komplikacie, Anka je po porazke ochrnuta na pravu stranu a Ninka po operacii apendixu celu noc plakala. A ostali na cele oddelenie 2 lekari. To su konkretni ludia, konkretne tvare, ktore oni poznaju ... ked sa s nimi potom niekde stretne ako sa bude citit? Nepochopim to, ved ked by si videla niekde zranene zviera a nezavolala pomoc, mohla by si vecer spat s pocitom ze niekto trpi a ty by si mu mohla pomoct ale kvoli "peniazom" nepomozes? (alebo akemukolvek vyssiemu principu) Nechapem 😢

janinah
2. dec 2011

ja už nemám slov,naši ľudia si nevidia ďalej od nosa 😒 a podporujú to aj média so snahou zatajiť čo SKUTOČNE sa v nemocniciach a v zdravotníctve deje 😒 lekári,ktorí sa postavili proti tomu,čo sa s nemocnicami chystalo,majú môj obdiv a pritom si plne uvedomujem,že kedykolvek sa môžem stať pacientom a že pocestujem za ošetrením ktovie kde...celá europa stojí pred priepasťou a tieto naše nepokoje sú len kvapkou v mori 😒

katja78
2. dec 2011

@suem - pán minister je vraj dobrý chirurg, sorry za sarkazmus. platí, čo som napísala o 15:30.

cmeliatko
2. dec 2011

ja som zvedava ako sa bude ta lekarska elita, resp ti doktori kt dali vypoved a myslia si ze bez nich to nejde (v com maju pravdu) sami seba operovat.

suem
2. dec 2011

@sirinka Si riadne primitivna, nie aby si mu vyslovila podporu, ale si este ironicka. 😠

dadis
2. dec 2011

@katja78 sme v slobodnej krajine, ak ma niekto kapital, moze investovat...Penta chce zo zdravotnictva vytlct kapital uz niekolko rokov a dosledne sa tejto aktivite venuje...to nie ej to iste ako byt statnym monopolom, do ktreho podnikania ti nedovoli zakon vstupit...rovnako sa tejto "bohulibej" cinnosti mohla venovat ktorakolvek financna skupina, no nemysleli, ze to bude zlata bana..s Falckom byvala vlada nepodpisala zmluvu...

suem
2. dec 2011

@janinah Super, tak sa mame potopit co najskor. Si ty ale myslitelka, do Europskeho parlamentu s tebou, vsetko im vysvetlis, ze sa mame este viac zadlzovat, to je ochrana proti krize . Si zabila teraz 😅 😀

stardust
2. dec 2011

@monnaa aka hnacia sila musi byt za tym, ze sa niekto zaregistruje, aby mohol skopirovat nejaku kravinu 😨

katja78
2. dec 2011

@suem ad 15:21 - opätujem Ti populizmus: "vláda si asi chcela núdzový stav vyskúšať" 😝

lauritka
2. dec 2011

@suem bolo povinnostou vlady pripravit sa na krizovy stav. viac k tomu nebudem nic pisat.

a s tymto sa plne stotoznujem. to len ukazuje, ze komunisticke myslenie je tu stale. aj 22 rokov po revolucii.

"Politika tvrdé ruky mění Slovensko na koncentrák. Násilím drží lidi v práci, podobně jako to dělali např. bolševici. Kolem hranic už jen chybí dvojitý elektrický plot s uhrabaným pískem a věžičkami strážných vyzbrojených kulomety"

katja78
2. dec 2011

@dadis - v skutočnosti to ale štátny monopol bude, či si to napíšeš tak alebo onak 😅

dadis
2. dec 2011

@katja78 novy zakon o liekoch bol vladou schaleny v juni a parlamentom v septembri...takze mam sajnu...

sirinka
2. dec 2011

@suem ironicka? skus tak soferovat ty...alebo si predstav, ze vezies v aute svoje tri deti a stretnes na ceste sofera, ktory uz 24 hodin nespal a akurat dostane mikrospanok...ale ved on pomahal z celej svojej sily inym ludom...nech je to aj primitivne odo mna, nech....

dadis
2. dec 2011

@katja78 prepac, ale strasne primitivne argumentujes...ako to prosim ta moze byt statny monopol?

lauritka
2. dec 2011

ehehehe. 😝

cmeliatko
2. dec 2011

@katja78 monopol uz neexistuje - v praxi 😉

dadis
2. dec 2011

@katja78 ja nemam ziadne naivne predstavy o politikoch, financnych skupinach a ani o nicom...len nerozumiem tomu, ze lekari su az taki arogantni, bezcitni, jednoducho hyeny...vzdy som si "naivne" myslela, ze ti zli su ti hore, ti co maju peniaze, ale je to problem celej spolocnosti, lekarov, mamiciek, predavaciek...jednoducho isti jedinci su na tom moralne tak zle, ako ti polici, financnici atd...je to akoby zlodej krical, chytte zlodeja..

lauritka
2. dec 2011

@cmeliatko no ved lekari su "superbohati", tak nebudu mat problem skocit si na operaciu do Rakuska, 😝

katja78
2. dec 2011

@dadis - najprv Ty zareaguj (neprimitívne, prosím), na prvú časť mojej vety: "Farma firmy sotva sponzorujú nemocničných lekárov."
Ak teda nechápeš primitívnosti, tak sedláckym rozmum: štátny - lebo väčšina zdrojov do zdravotnej starostlivosti ide zo zákonom ustanovených odvodov, pričom 93% týchto peňazí má pod palcom penta (dôvera + všzp, v ktorej je predseda predstaventstva dosadený z penty za súčasnej vlády). Peniaze, ktorými sa hradí zdravotná starostlivosť v špitáloch (keďže šptálski lekári dali výpovede), je z 99% štátnych (povinné odvody ľudí + platby od štátu za ostatných poistencov, z našich daní). Monopol preto, lebo penta je takmer všade, kde sa poskytuje zdrav.starostlivosť, dokonca poisťovne pod jej vedením vydávajú príkazy v neprospech toho malého hlúčiku konkurencie (napr. hatinovo medisimo). A teraz chce aj koncové nemocnice.

molka
2. dec 2011

Ako môžete tvrdiť, že v dnešnej dobe neexistuje monopol???

karolina04
2. dec 2011

Mojho syna mali 1-veho decembra operovať na tuto operaciiu čakal 6 mesiacov ,absolvovali sme kompletne predoperačne vyšetrenia ,a nakoniec nič z toho .Najviac ma trapi že ho to koleno velmi boli ,a takto to dopadlo .Volali sme aj na zverejnene čisla ktore boli určene pre pacientov ohladom odloženych operacii , že čo bude s tou operaciou ☹ no operatorka nas prepajala kade tade, a nakoniec sme sa aj tak nič nedozvedeli lebo nikto nedvihal ☹ tak asi takto. V pondelok tam zajdeme osobne ,ale neverim že ho zoperuju.,

lauritka
2. dec 2011

@lowa podla mna zas take horibilne poziadavky nemali, co by sa nedali spnit. hovorili sa o koeficiente navysenia 1,2 az 1,9. podla praxe a atestacii. Garantovat im mohlli najpr len 1,05 ale ziadne osobne priplatky, vcera to podrobne vysvetlovali na tlacovke. K tomu koeficientu 1,9 by sa realne nikdy nedostali.
Ano je kriza, ja chapem. Ale chapem aj ich stranu, ze su mnohi podhodnoteni. Ved zachranaju ludske zivoty.

janinah
2. dec 2011

môžete mi niekto napísať čo presne by mali lekári urobiť / pred výpovedami/ aby si ich niekto všimol,ich nespokojnosť a protesty? bohužial kým sa to nedotklo pacientov,tak ich mali kompetentní v......píp.....a uvedomte si láskavo,že platy sú len jedna z požiadaviek a že medializovaných 300 eur by zdaleka nebolo toľko a samozrejme okamžite by sa siahlo na nenarokovatelné zložky platu...

dadis
2. dec 2011

@katja78 rovnako mohol v tomto biznise podnikat ktokolvek...a rovnako ktokolvek, kto tam bude spolupracovat bude si riadit zakazky a biznis cez politiku, tak to bolo a tak to podla vsetkeho este nejaky cas zostane...ja poukazujem na to, ze som si myslela, ze my pesiaci mame svoju vlastnu moralku..no mylila som sa, priznavam...
pracovala som vo velkej firme...a viem, ze Fico hned tyden po volbach bol za mojim GR pytat "sponzorstvo strane"...ja som bola taka rozculena a rozladema, ale sefko mi povedal, ze sa to robi po kazdych volbach..je jedno ci su cerveni, ci modri...ale ja sa snazim zit svoj zivot poctivo a cestne..

katja78
2. dec 2011

@janinah - nech sa tí doktorkovia lepšie modlia a pekne usmievajú 😅 😨 sorry za blbé ftipy, idem radšej pa 🙂

janinah
2. dec 2011

kukajte večer správy 😉

amouramour
2. dec 2011

@dadis jej a par podobnym to tu tazko vysvetlis🙂pokial nemaju niekoho koho spravanie lekarov priamo ohrozuje, nechapu...ja ked som sa ich pytala na to odkial by konkretne zobrali prostriedky na navysenie mzdy neodpovedali, hmmm konkretne argumenty sa tazko hladaju🙂

katja78
2. dec 2011

@dadis - mne to nepíde normálne, hlavne ak je zdravotníctvo dlhodobo finančne poddimenzované (hlavne v špitáloch) a teraz si na tom niekto ide robiť kšeft.
Ak nie si naivná, prečo si myslíš, že ak Tebe, čo sa zdravotných služieb týka, čo sa týka aj platov špitálskych doktorov (tých tzv. koní ťažných),...nebolo dobre, ani tím lekárom bez pracovných zmlúv, tak prečo by Ti malo byť lepšie v budúcnosti...bude dobre iba vtedy a iba tým, keď bude zdravie vyňaté z ústavy, zdravotníctvo spoplatnené (nie nadštadard, ale štandard), a isté menšinové percento populácie bude mať na vysoké poistné. Pre tých ostatných sa zdravotná starostlivosť, ako je poskytovaná do súčasnosti, stane luxusom.
Môj pohľad.

amouramour
2. dec 2011

@janinah fuha tvoj obdiv maju ludia ktori sa vykaslu na svojich pacientov, hmmm no neviem keby neosetrili tvoje dieta ci by si zdielala tuto myslienku tiez🙂moj obdiv maju lekari, ktori nepovysili svoje potreby nad potreby pacientov a tahaju dlhe smeny za svojich nahle PN kolegov...to su pani DOKTORI🙂

katja78
2. dec 2011

@amouramour - opýtaj sa pána financmajstra 🙂