Váš názor na štrajk lekárov
ostava 19 dní do casu ked lekarom uplynie výp.lehota. dotkne sa to aj detských nemocníc dfnsp ba hlavne, ako to skoncí??
co si myslíte navýšia platy lekárom v nemocniciach?
neviem co citis... hm
baby, ja som bola vcera na ultrazvuku s babatkom a z 22 lekarov na oddeleni ostalo v pracovnom pomere 6... ako povedal moj lekar, toto co sa deje je v skutocnosti ruska ruleta, je jedno kto co hovori ako je zabezpecena starostlivost... lebo tych 6 lekarov robi non-stop, operovat treba, o pacientov v nemocniciach sa starat treba.... + navyse im vznikla praca navyse koli telefonovaniu ze kde ktore oddelenie v inej nemocnici moze prijat pacienta... v tej prislusnej nemocnici to oddelenie nefunguje... osobne by som zdvihla platy tym co ostali a makaju...
@denduska ja diskutujem tu na MK a vyjadrujem svoj nazor na temu, ktora sa tyka danej akcie...
je iny ako tvoj, pochopitelne - ty svoj nezmenis, taktiez ani ja svoj - vec pohladu
a vonkoncom nemam zaujem a potrebu pisat na uvedenu stranku - ty si uz na nejaky web Penty (cize asi aj stranku Min.zdravotnictva) napisala 😉 ?
baby, ja som bola najskôr s lekármi, potom ma hnevalo, že ide len o platy, ale teraz zas vážne rozmýšľam, či by som ja robila lekárku za 500 eur a poviem vám, že nerobila. nalejme si čistého vína a povedzme si, tí, ktorí si myslia, že lekár má veľa, že ako teda riešiť túto situáciu...lebo ja neviem, ako inak má lekár štrajkovať, keď predmetom jeho práce je pacient. lebo keď sa ostužkovali, tak to si nikto nevšimol. tak ako to poriešiť, keď tu chcú robiť, ale chcú zlepšiť svoje podmienky?
...lebo pokiaľ tu nebude súkromný sektor, čo narobia...operatér nebude operovať na zastávke u nás v dedine?
@floyd Nemá zmysel pre mňa reagovať na Tvoju odpoveď, pretože Tvoj názor nezmením a viditeľne nemáš záujem diskutovať na inteligentnej úrovni. Vieš, nie je umenie niekoho osočovať, umenie je, ak nastane problém, navrhnúť adekvátne riešenie. Nadávať vieme všetci, miesto toho aby sme si zistili presné informácie čo ako skutočne je a podľa toho sa vyjadrovali a urobili si názor na problematiku.
Inak, to že si vybrali tento čas núdze? Myslíš to, že sa na nás valí ďalšia kríza? Kedy bude podľa Teba vhodný čas? Podľa mňa kríza k nám ešte v plnom rozsahu nedorazila, predpokladám dopad tak cca jar-leto 2012 a toto čo nás čaká bude trvať vééééľmi dlhú dobu, kým sa z toho Slovensko vyškriabe - najmä ak padne euro - od čoho nie je bohužiaľ ďaleko, pretože už ho nedržia finančné trhy ale len politické rozhodnutia, čiže čo, majú čakať ďalších 10 rokov? Vlastne nie, lebo priemerný čas opakujúcich sa finančných kríz je cca 7-8 rokov, tak kedy mali alebo budú mať vhodný čas na štrajk???
@adriana7 len si vezmi, ako mu tato nestastna situacia nahrava...viac si ani nemohol zelat 😒 ako sa opatrne vyjadruje, takmer nevyjadruje, len vyckava a madli si ruky......
jasne, Uhliarik zdevastoval zdravotnictvo za 1,5r.vlady....to nie som jeho fanynkou, urcite to nezvladol tak ako mal a podcenil sitaciu ale je fakt neuveritelne, aku demagogiu sa podarilo rozputat...kto sposobil kolaps zdravotnictva ? uhliarik, radicova (za necely rok aj pol) 😀 kto moze za vsetku hnilobu v zdravotnictve ? predsa uhliarik a radicova...a sorry, este aj Penta...ved zdravotnictvo pred ich nastupom bolo uzasne, transparetne hospodariace...proste super fungujece....
koho teda pojdeme volit ? hmmm 😝 ?
@veve39 asi si to nepochopila celkom jasno, to nie lekári ubližujú chorým ale naša vláda a isté skupiny okolo politikov. Lekári už majú toho všetkého tiež skrátka dosť!!! Taká je realita, žiaľ médiá to národu vykresľujú trošku inak a tak ako sa to hodí im. Dnes na rádiu Slovensko o 12 bol rozhovor s politológom a sociológom, tak ten mali pustiť verejnosti, ktorá sleduje komerčnú Markízu.
@lauritka jasne, cize naslubovat to, na co statny rozpocet nema a nech sa trapi potom nova vladna zostava...ten co vecne sluboval, len nic z toho nesplnil (len to co slubil svojim mecenasom), ten by s tym problem nemal...
ved radicova mohla smahom ruky odklepnut aj 3tis.eur pre lekarov...hlavne ona osobne na to mohla tlacit a kaslat na to, ci sa to buducej vlade bude dat splnit, kedze ona uz urcite kandidovat nebude....
a mohla byt za tu "dobru a peknu"...
mozme riesit ze ini maju (poslanci, ministri) ale to su reci na urovni Noveho casu
v ktorej civilizovanej krajine poslanci a ministri nemaju ?
a urcite len tak vyhrabat v statnom rozpocte niekolko mil.EUR, co znamena pozadovane navysenie miezd sa neda len tak, tie peniaze sa musia realne ziskat, realne prognozovat..a ak su odhady poklesu rastu HDP a tie sa este stale koriguju smerom nadol, co znamena zakonite nizsie prijmy do statnej kasy v buducom roku, je zrejme, ze to bude sakra narocne - bolo by to vzdy, v tomto obdobi celoeuropskej krizy omnoho viac...
@mimave tento nazor je dost ubohy...zamysli sa, co si vyriekla, fuj,,,ze ti nie je hanba...vystrielat celu rodinu...to si myslela fakt vazne?
@lucia2905 , možno by nebolo na škodu, keby práve tú neodkladnú starostlivosť potreboval dajaký vysokopostavený politik! najlepšie v okolí liptovského mikuláša 😒 , veď aké morálne právo má napr. poslanec, ktorý za mesiac poriadne na ničom nezapracoval, v parlamente nesedel, zobral stopade evry, kritizovať lekára, ktorý za päťstovku slúžil 30.11. už cez 300 hodín, nevidel rodinu, strašne sa mu chce spať, lebo ťahá už 20 hodín v kuse, v žalúdku len nemocničná strava a to zúfalstvo z nemocničného bufetu, vo vačku upomienka za nezaplatenú hypotéku a pri vyšetrovaní pacienta si spomenie, že vianočné darčeky nestíha a ani nemá z čoho kúpiť 😖
@lucia2905 prosim vsetky lekarky, manzelky, partnerky lekarov - nie kazdy, kto nesuhlasi s akciou lekarov (nevolam ju strajkom aby sme sa nechytali za slova) ma nazor sformovany na zaklade vysielania Markizy, TA3, noveho casu, sme, ci inych medii "patriacich" vlade, pente., mimozemstanom...
nie kazdy, kto nazyva fazu, do ktorej lekari v proteste dospeli vydieranim, ma zmasirovane myslenie pentou, vladou, mimozemstanmi...
dovody lekarov na protest beriem, spociatku som bola aj opatrnym sympatizantom...forma a rozmery ktore nabral je pre mna vydieranim...zo strany lekarov, nie vlady (ani jej kroky neschvalujem na 100%)
verejnost to takto vnima, iste nie som sama s tymto nazorom
ze zdielate iny nazor, je normalne a pochopitelne...len prosim nepovazujte vsetych oponentov za zmanipulovanych "triednym nepriatelom"
aj ja by som mohla dedukovat, ze ste zmanipulovani Kollarom, jehu superEGOM a jasnymi politickymi ambiciami a viziou "politickej odmeny" , ktore ho pohanaju....
@veve39 nie nepisala, ale ja sa ani nepytam preco robia to co robia, ved je jasne preco to robia.
Prepac ja fakt nerozumiem za co beru sudcovia tie platy, nie nerozumiem a nepochopim a kde sa u nich stratila moralka ze prepustaju vrahov na slobodu?? cloveka co usmrti jazdou v opilosti 4 mesacne dieta v kociku, toho pustia na slobodu?? Komu sa oni zodpovedaju a za co beru peniaze ze su schopni niecoho takeho? To nikomu nevadi? Od noveho roka im zase zvysuju platy a to je vsetko v poriadku a na to ODKIAL berieme peniaze????
@veve39 , viem, že je to z iného štátneho vačku, ale stačilo by zrušiť doplnkové nemocenské poistenie a bolo by aj na navýšenie platov...ja viem, že ma tu za to ukameňujú, ale toto je čistá práčka na štátne peniaze...moja spolužiačka sa tým všade chváli, ako dojí štát, furt sa dávajú vypisovať, furt sú akože chorí...lenže ona si to ešte aj plánuje, že mužovi chce kúpiť zlatú retiazku, tak už dnes vie, ako budú chorí v januári 😠
@mimave tak to co si napisala,ze by si vystrielala doktorom rodiny,keby sa tvojmu decku nieco stalo t to je vyrok roka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
vsetci su velmi mudri,ved si chodte studovat medicinu ,vy ostatni,ked je to take lahke a super robit...6sluzieb mesacne,kde saa nevyspiso, zdrbe ta pacient, zdrbe ta pribuzni a este zato dostanes 600 eur, tvoj muz ked robi dalsich 6 sluzieb aby ste vyzili,takze ste vobec neni spolu...som zvedava ako by si bola spokjna za tie roky...a doktori sa staraju o takych ako iy ty,co by si vystrielala ludi....chce sa mi z teba grcat

@mimave aj my to mame doma tak, pred mm vyplatou ratame kazdy cent, neusetrime nic...ja by som uz sla do prace ale on ma drzi doma, vravi ze to ze som s detmi je dolezitejsie a nejak vyzijeme. A kym vyzijeme, neriesim to uz. Ale to je, ako vravis, ina tema.