icon

Váš názor na štrajk lekárov

labaga
11. nov 2011

ostava 19 dní do casu ked lekarom uplynie výp.lehota. dotkne sa to aj detských nemocníc dfnsp ba hlavne, ako to skoncí??
co si myslíte navýšia platy lekárom v nemocniciach?

mimave
2. dec 2011

@grace90701 nemyslela kto by to dokazal spravit? chcela som vidiet kolke z vas to chyti za srdce, no a vidis. ked sa to povie takto, aha kolko odsudzovania, ale ked teraz v podstate lekari hazarduju s ludmi, to este maju aj fankluby. toto sa mi veru nepaci. lebo to robia. ale taketo veci nepochopi nikto, kym sa nestane nestastie. treba len dufat aby sa to nestastie nestalo, aby nepotrebovalo akutnu pomoc naraz niekolko ludi. lebo to by tych par lekarov co ostali urcite nezvladlo.

denduska
2. dec 2011

@lucia2905 to mate este dobre, moj muz robi priemrene za 3,22/hod. 😒

a co sa tyka Kollara, nie je to z mojej hlavy ale dovolim si skopirovat nazor kolegu:
jedna poznamocka pre vsetkych vymetencov... ak si niekto mysli ze pan Kollar nic neriskuje tak je na velkom omyle. ako sukromnik sa postavil na celo dobrej veci a to by teda neurobil kazdy. lebo velmi vela sukromnikov by si sedelo vo svojej ambulancii a prdelo do stolicky a radsej znasali istotu ako nieco riskovat. pan Kollar sa dal do boja za zlepsenie podmienok lekarov a pacientov (ktori si to teraz neuvedomuju, ale ak sa vsetko podari, tak ovocie budu chutnat aj oni), a to proti silnej financnej skupine (Penta, ak vam to nie je jasne), ktora ovlada v tomto state skoro vsetko, vratane ministerstiev a zdravotnych poistovni. a tym ze sa pustil do tohto boja velmi riskoval, ze mu penta jednoducho privrie kohutik z dvoch poistovni, ktore momentalne ovlada svojimi ludmi (z nich jedna je len tak mimochodom statna a najvacsia) a tak by velmi lahko prisiel o ten super biznis, ktory novy cas a pan minister tak radi spominaju. lebo to, ze ma poskytovatel zmluvu so zdravotnou poistovnou nie je vobec pravidlo a ani povinnost, ani zo zakona a ani z nicoho. takze tu je vysvetlenie pre tych, ktori si myslia, ze ma super isty biznis a je nicim neohrozeny. lebo ani po tom ako tato akcia skonci nema nic iste, pokial vyssie spomenute institucie vedu tito bezcharakterni ludia

vejula
2. dec 2011

@erzebet2 lekarov zdrbavaju pacienti????? Neviem z vlastnej skusenosti väčšinou zdrbavaju lekari, hlavne ked ideš na pohotovosť v noci a najradšej by spali... KEd som tam bola so synčekom( nevytiahli sme celeho kliešťa) najprv nas zdrbali ako to že mu tam ostalo to hryzadlo, potom mu rozpripali ihlou to miesto a ked plakal, tak ma s drobcom drzo vyhodili za dvere, nech im tam to decko nereve, kym vypisali papiere... Takže by som povedala že je to trošku naopak 😅

adriana7
2. dec 2011

...a ešte ma napadli drobné "škrty" - napríklad znížiť plat trenérovi slovenskej futbalovej reprezentácie a pod. 😀 , ozaj a prečo sudcovia vodu kážu a víno pijú...keď sú takí morálni a určujú v štáte úroveň morálky, prečo si aj oni nezmrazili platy?
...baby, ale je pravda, že lekár zarobí horšie, ako napr. úradníčka na kraji a vuc, ktorá je každý deň okrem stredy o pol štvrtej doma a zodpovednosť neporovnateľná (a nepíšte tu prosím invektívy, roky som na úrade robila, platy odtiaľ ovládam)

lauritka
2. dec 2011

@adriana7 skrtov by sa naslo habadej, ale niekto by musel aj chciet skrtat... 😀 zase je v tom vysoka politika, na nu sme prikratke. a just nejdem volit, lebo niet koho. 😝

lucia2905
2. dec 2011

@denduska
veľmi múdry a triezvy názor, v skutočnosti to môže byť p. Kollárovi úplne jedno, postavil za ostatných a toto veľa ľudí žiaľ nechápe....☹

vejula
2. dec 2011

@erzebet2 ak sa možem spytať, keby sa nedajbože stalo niečo tvojim deťom potrebovali by akutne operaciu a nebol by tam nikto kto by ju vykonal.... ani jedno škarede slovko by si nepovedala na tych ktorí tam mali byť a neboli?

adriana7
2. dec 2011

@lauritka , veď ale ja som sa tu diskutujúcich pýtala, kde by teda našli peniaze a ako by to riešili a nikto nič...
mňa ešte napadá, že napr. lekár by mohol ísť robiť na mesiac napr. sekretárku riaditeľovi nejakého odboru za takých 800 evri a úradníčka by si išla na mesiac odoperovať tých 300 hodín so 6 nočnými a urgentom za 500. a potom by sme si sadli "za okrúhly" stôl...myslím, že lekár by si konečne oddýchol a úradníčku by tam doviezol na kolečku sanitár z toho urgentu 😀 😀 😀

maznacik007
2. dec 2011

bola som dnes na kramaroch a aj na onkologii a poviem vam ze sami lekari co tam ostali a robia nechapu konanie niektorych ich kolegov.... ako suhlasia s nimi v tom ze treba riesit ale nechat takto napospas chore deti tak to normalny clovek neurobi....
a mozete si tu vypisovat co chcete inak by ste hovorili keby ste vy samy potrebovali lekara v sucastnosti alebo vase dieta ...
nastastie stale su lekari ktori maju srdce na pravom mieste

vejula
2. dec 2011

A ešte sa spytam, lebo fakt neviem.... KEby sa niečo stalo, kto bude niesť zodpovednosť v tomto stave???? Či nikto? 😕

grace90701
2. dec 2011

@mimave pises o arogantnom pristupe lekarov k pacientom, ale to co si napisala je rovnako arogantne, agresivne, velmi zle a egoisticke...lebo podla teba...moje dieta je viac ako ostatne deti...ako deti doktorov...ked sa nieco zle stane moju dietatu, nech sa stane zle aj druhemu...to kde sme preboha?

erzebet2
2. dec 2011

@vejula prosim ta, ved to ti doktori hovorili 2 mesiace ,ze nebudu robit,tak co? keby to minister neignoroval tak by to takto nedopadlo...urcite by som si povedala svoje,ale rodiny by som im nevystrielala...ja neviem,co sa cudujes,ze lekari v sluzbe spia,ved po celom dni,ked tam pride 10 ludi zato,ze maju zastevene vetry tak este sa maju doktori tesit...vsak si to raz vyskusaj a uvidis potom...kazdy chce mileho,dobreho doktora co sa nepomyli a kedy si maju ti doktori oddychnut, ja to vidim doma 😕

effkaa
2. dec 2011

@vejula no keby nahodou niekto potreboval odo mna podpis na nejake trestne oznamenie na Kollara, staci zavolat.

januska191
2. dec 2011

som po tv spravach v soku... menim svoj nazor. Prosim vladu, aby im dali tie po....ne peniaze, nech ti pacienti a hlavne hlavne deti netrpia, nech rodicia su pokojni a vedia, ze ich deti budu osetrene. Obdivujem a sklanam sa pred vsetkymi lekarmi, ktori su v praci stale uz par dni, vam by mali zvysit platy ako prvym.
Uz nech sa to skonci, ta beznadej v ociach pacientov, sestriciek a lekarov sa neda popisat.
prosim, dajte im tie peniaze...

denduska
2. dec 2011

@grace90701 ved ako tu pred 60-timi stranami napisala @lauritka - ked mne zdochne koza, nech zdochne aj susedovi. O tom to cele je 😒

lauritka
2. dec 2011

@adriana7 co takto ich nahradit robotmi ? 😝 ti mozu tahat aj cely mesiac v kuse a nepotrebuju ani jest.

czechzuzanaba
2. dec 2011

Ja nechapu, proc porad hlasi, ze prijde pomoc z Cech a Madarska?
Proc uz nejsou davno tady???

lauritka
2. dec 2011

@januska191 vyzera to tak, ze sa uz konecne dnes dohodnu. pevne verim a dufam, ze najdu vychodisko.

vejula
2. dec 2011

@erzebet2 nie tešiť, len sa k tebe spravať ako ku rovnocennemu človeku. Ja niesom žiadna handra ani špina aby sa niekto ku mne tak choval a hubu si o mna otieral.
a myslim že nai mimave by im rodiny nevystrielala, to bolo podla mna obrazne. Ale ja si važim lekarov ktorí stale pracuju a važia si život človeka nadovšetko.

effkaa
2. dec 2011

@januska191 no vidis, k comu nas doviedli? ved to je hrozne ! vydieraci hnusni...

vejula
2. dec 2011

@erzebet2 a vidim že sa v tejto problematike vyznaš, tak mi isto budeeš vedieť odpovedať aj na tu otazku že kto bude niesť zodpovednosť za pripadne zdravetne komplikacie či straty na živote ak by nedajbože nastali kvôli tomuto stavu?

czechzuzanaba
2. dec 2011

@effkaa takze ty kdyz das v praci vypoved, a tvuj zamestnavatel nesezene pocas vypovedni lhuty noveho zamestnance, tak ti nebude vadit, kdyz ti pak budou volat domu, at se laskave vratis do prace, protoze tam nikdo neni? Bude to tvoje vina, ze tvoje misto zustalo prazdne?

zuzkat1
2. dec 2011

@denduska 🙂 ti lekari vedia ze som s nimi nebola spokojna takze sa nemusis bat... a nemam pocit ze som tu niekoho menovala takze by som to nenazvala ohovaranim,len konstatovanim zlej skusenosti... a preco som sla rodit do porodnice?? lebo som nevedela ze aj tu je moznost rodit doma...ale druhy porod urcite nebude v statnej-jedine v sukromnej... takze tak... aspon dufam ze sa mi to zadari vybavit - ak sa zadari druhe mimi🙂

januska191
2. dec 2011

@lauritka urcite nie som jedina, ktora dufa a veri.....
@effkaa no som z toho v soku, ze to takto dopadlo.... teda este nedopadlo, este nic neskoncilo.. nech im daju vsetko, hlavne, ze ludia budu v poriadku

zuzkat1
2. dec 2011

@sara07 k doktorom sa kazdy chova slusne lebo sa k tebe spravaju - cest vynimkam ako nemoznej osobe... a kazdy sa boji pohnevat si lekara lebo co ak sa nieco stane...

effkaa
2. dec 2011

@czechzuzanaba jezisi, co som ja farebna a sedim v klietke? ved to dookola opakujem. vypoved si dajte kedy chcete kto chcete ale nie takato narazova akcia a ohrozenie zdravia ludi

zuzkat1
2. dec 2011

@denduska a este k tomu kojeniu a prebalovaniu...veru musela som sa to naucit ved nikto uceny z neba nespadol..ty mozno hej...zrejme si rodena matka..ja sa nehanbim priznat ze mi to neslo hned samej od seba🙂

erzebet2
2. dec 2011

@vejula pozri,ked je clovek slusne vychovany tak sa nebude k tebe tak spravat a toboz ,ked je to lekar,aby ta to upokojilo,tak my sme s muzom vypoved nedali a starame sa prave mozno prave o vase deti a to ,ze su pacienti drzi tak to by si este len videla...ale nevidim dovod,aby som bola sttstna ,ked ma v sluzbe 3x v noci zobudia kvoli ozranovi a ten ti bude rozpravat,ze co ste taki upati....ja som sa napr.nikdy nestazovala,ked niekto opravnene potrebuje pomoc,ale to co sa deje u nas nie je normalne 😖

czechzuzanaba
2. dec 2011

@effkaa no neodpovedela jsi mi na otazku, ale nevadi... 😉 Hlavne ze jsi si ulevila....

effkaa
2. dec 2011

SLUSNY clovek da normalne vypoved, ked sa mu nieco nepaci a odide uplne normalne pracovat niekam inam. Keby sa fakt nasrali vsetci na atomke a odisli, ze mame v pazi, tak co? Budu sediet doma a pytat si 10000 eur plat a nahuckaju vsetkych nech tam nejdu, nech si beru PN, tak co? To vsetci budeme takto vydierat a tvarit sa, ze je to OK? dufam, ze pan K. si to odsedi v base !!!