Váš názor na štrajk lekárov
ostava 19 dní do casu ked lekarom uplynie výp.lehota. dotkne sa to aj detských nemocníc dfnsp ba hlavne, ako to skoncí??
co si myslíte navýšia platy lekárom v nemocniciach?
@sirinka zjavne vedeli kam spejeme..inak si vysvetlit neviem pretoze toto by vedel aj ziak na zakladnej skole ...nevedia si to preratat preboha? to co naslubovali inym zahranicnym lekarom ..im predsa v ziadnom pripade nemohli splnit ..to museli vediet ..len a len tarali na prazdno ako vzdy pred volbami a my im na to skocime..tak preco nie zahranicni lekari? fuj je mi uz fakt zle s tohto systemu a ludia co to tu riadia!
@erzebet2 napr, takž strojvodca alebo železničiar alebo policajt čo chodia na obhliadky cez noc ( videla som nie raz ) alebo taký pekár alebo pokladníčka v nočnej to majú ísť si tiež pospať..bežný smrtelník oddychuje vo svojom voľnom čase
čo sa týka chovania je bežné že ty ked prídeš do ordninácie, pozdravíš sa, slušne sa chováš tak začne po tebe húkať a zapiať sestrička alebo doktorka , to že sa neozdravia to som si zvykla, no a najlepšie ked sa vyšetruje si tam desať min a za ten čas sa vybavuje cca 5-15 telefonov, však chúda mobil zvoní, to že zakaždým stratí niť je detail , ja si mám láskavo vypnúť mobil v ordinácii ale lekár nie, to je fakt sranda niečo rozprávať 5x, ked namietneš proti tomu niečo tak sa dosť hrubo ohradili
podla mna celý tento cirkus je o tom aby sa vytvorilo dusno pred voľbami, každý vieme s kým paktujú lekárske odbor
@sirinka úprimne..sme malé mesto...len raz som si dovolila na to upozorniť, po reakcii ma to prešlo....bohužial to komplet funguje u všetkých....ten jeden to je súkromná ortopedická klinika kde je recepcia ktorá všetko objednáva a vybavuje, rieši pre celú kliniku,, v podstate tak ako napr. Nemecku
musela by som potom cestovať a na to jednoducho nemáme,,šetríme..tak trpím ,fakt ma to štve
@sara07
Ja viem. Toto by sa ale nemalo diat, hoci ked ma lekar 50 pacientov, z toho je, uznajme spolu, kopec arogantnych ludi, tak potom uz neodhadne situaciu. Mal by urcite, no je len clovek. A my sa zasa musime vediet si slusne povedat svoj nazor 🙂! Pojdeme spolu na kurz asertivity 🙂?
ja asi pojdem na kurz prvej pomoci..kedze neviem co bude dalej
Teraz som na stranke LOZ nasla vyjadrenie podpory lekarom aj od novozakladajucich sa skolskych odborov. Mile 🙂!
no troska sa to tu uklidnilo ...mozeme ist spat 😉
@odrik no mne asertivita nechyba.... to že sa ozvem aj tak nič nevyrieši, jednoducho im to vyhovuje a je im to jedno, proti veterným mlynom nemá nejak význam bojovať..jednoducho lekári sú zvyknutý že si môžu dovoliť všetko....ja ked mám klienta alebo prípadne náštevu tak poviem že sa ozvem neskôr a ak je to fakt ugentné tak sa dotyčnému ospravedlním..nikdy by som si nedovolila uprostred rozhovoru zdvihnút telefon a začat sa rozprávať s niekým iným
majú s tým vážny problém urobit si recepciu alebo lepšie zorganizovať čas sestričky, napr odber krvi do 9,00, tel. na objednávku od 9,00 -10,00. výsledky od 10,00-12,00 a na okraj výsledkov napíše pokyn lekár čo k tomu - zopakovať odber o tri mesiace, všetko ostáva a pod..a sestrička má byť asertívna a povedať teraz nie sú na to hodiny poviem vám to odvtedy dovtedy a basta ale im sa toto nechce a to že jeden požiada že to nie je vhodné a pod fakt nič nezmení, veterné mlyny
@denduska ale ved so sudcami nema tato akcia nic spolocne...
ani ja vonkoncom nesuhlasim s ich platmi, s tym ze su de facto "stat v state", ani s nevymozitelnostou prava u nas, ani s otrasnymi nizkymi sadzbami pre vagabundov...avsak o tomto poziadavky lekarov nie su...to uz je na celkovu revoluciu, alebo snad na vieru, ze raz budeme mat (zvolime si) vladu a zakonodarcov, ktori s tym spravia poriadok
a sme uz off topic - avsak nemyslim si, ze niektory predchadzajuci minister spravodlivosti sa snazil spravit poriadok v nasom nestastnom sudnictve tak razne, ako to zobrala Zitnanska - avsak za dobu, ktoru je v kresle. iste nemohla spravit zazraky....
@sara07 uprimne mi je to luto...lebo skor ci neskor aj tak pride doba, ked nebudu odborne ambulancie na kazdom rohu, budeme musiet cestovat a este si budeme aj platit navyse...
ale ked tu tvrdite, ze ambulantny lekar alebo akykolvek iny lekar ma pravo byt neprijemny, ci arogantny, lebo toho ma vela...tak podla mna nema. toto je jedna vec, ktora sa ani mne nepaci...mozno tato situacia by im mohla pomoct zmenit trochu svoj pristup k pacientom...
aj ja som toho mavala vela, viem ake to je byt totalne vycerpana, ci znechutena, ale mala som stastie na zamestnavatelov, kde sa kladol velky doraz na nase spravanie a verte ci nie, da sa to...preto pokial ja natrafim na lekara, ktory nedokaze ovladat svoje Ja....hladam ineho...
napriek tomu za pracu, ktoru lekar odvadza a vo vacsine pripadov kvalitne, dostavaju malo....
@sara07 a ved to, ze ludia sa boja, radsej si doma zanadavaju a neriesia...pred chvilou na stv 2 hovoril akysi predseda za prava pacientov, ze keby existoval sposob, ako by mohli strajkovat pacienti, tak by iste teraz strajkovali...
no nech sa paci...ignorujte lekarov, ktori su arogantni a nenoste uz ziadne uplatky...dajte si tu namahu, najdite lepsich a vydrzte.
lebo nijako inac sa ten lekar nezmeni, ako ked im vy ukazete, ze uz to nemienite dalej trpiet!
a je podla mna viac takych lekarov, ktori su mily, kompetentny a uplatky neberu, takze na vyber urcite je...len niekedy treba mat ochotu cestovat do susedneho mesta...
@sara07 nechce sa mi tu reagovat na vsetko, myslim nielen teba, ale celu tuto diskusiu.....a uprimne mi je aj z toho vsetkeho zle, ako sa to obratilo proti lekarom a jedine, co ludia vidia, je len plat ☹
ale priklady, ktore tu mnohe hadzete su nie o lekaroch, ale o ludoch....tak ako pises, ze ty si nedovolis zdvihnut v praci telefon, tak ver mi, ze urcite sa najde niekto v tvojom fachu, kto si ho zdvihnut v pohode dovoli. tak ako je jedna predavacka mila, ochotna, poradi...tak druha sa na teba pozera v style, co tu otravujes. tak ako si jedna upratovacka urobi robotu poctivo, a druha pride, prebehne handrou po zrkadle a uz jej neni.
a to mas aj u lekarov....su taki a onaki. ani ja by som si nikdy nedovolila zdvihnut sukromny mobil v praci, ani ho nenosim, pre zavazny pripad (sukromie) maju moje cislo do roboty akurat moji rodicia a malej opatrovatelka.
😉
@annalena
Nebud smutna 🙂! Iba niektore prispevky su "obratene" proti lekarom a tych je malo 🙂! Ja uz to beriem s nadhladom, moj mm je uz 3 dni v praci a zodpovedne sa stara o pacientov, i ked ma vypoved. O tych pacientov, ktori na neho povedali, ze je vydierac, hyena a este vela horsich veci, ktore som tu na lekarov citala ☹! Tak sa netrap, aj mne je z tejto celej situacie smutno, ale ved ona skonci 🙂. Dobru noc a krasne snicky 🙂.
@jankka21 prosim Ta, o com to hovoris. a to si lekar. lekar predsa nie je zamestnanie, nebolo a nebude zamestnanie, kde clovek dostane hodinovu mzdu, lekar je, podobne ako pravnik, alebo ucitel, alebo umelec, zamestnanie, kde zamestnamec dostava p l a t a p l a t sa na hodinu neprepocitava, lebo ten sa kalkuluje inak, zlozitejsim sposobom, lebo je to aj zlozitejsie povolanie. to sa iba prachmi neda jednoducho zaplatit, nie je tazke to len vystudovat, je tazke ho aj v y k o n a v a t , ak chce clovek robit veci dobre, samozrejme... su aj taki , ktorym je to jedno, ako veci robia, jasne ale my chceme robit veci dobre, nie??......... hlavne tu nezacnime p l a k a t , statni zamestnanci a zacnime sa navzajom pytat, kolko kto zaraba a p o r o v n a v a j m e sa, a najlepsie s chudakom nejakym robotnikom, lebo ten je plateny na hodinu, alebo niekom v sukromnom sektore, kto udajne zaraba nejake palky.......... to je vynikajuca cesta ako sa totalne z d e m o r a l i z o v a t a uplne samo-odrovnat......... nezaujima ma, jani, kolko zarabas. vobec ma to nezaujima. na fotke vyzeras fajn, takze urcite nehladujes. ak budes hladovat, potom sa samozrejme ozvi, to ma zaujimat bude. ale ak siel nejaky lekar na medicinu preto, ze si chce teraz preratavat, kolko zaraba na hodinu, alebo nebodaj preto, ze chce zarabat nepomerne viac penazi ako ktorykolvek iny radovy obcan a pritom sa chovat slusne a poctivo platit dane, je to sice urcite asi inteligentny clovek, ale tiez aj blazon, lebo si velmi pomylil zamestnanie...
skor ma tu zaujima, ci mas prijatelne pracovne podmienky a pravidelny oddych, Jani. tym nerobis laskavost len sebe, ale aj pacientom a ten Ti nikdo neupiera. s tym sa tu mozes stazovat, to tu pochopime. su na to aj standardy, takze sa s tym bude dat nieco robit, ak nie su dodrziavane.
ale hadam si niekto fakt nemyslel, ze dostudovanim VS sa pre neho ako lekara skonci drina.... byt lekar j e d r i n a , ci uz statny, alebo aj sukromny, ak chce clovek robit veci dobre a odvadzat dane - samozrejme.
ale preratuvat si tu kolko zarobim na h o d i n u u u u u.............
boli by sme tu vsetci hned v e l m i s m u t n i zamestnanci vo vsetkych vysoko kvalifikovanych zamestnaniach, keby sme to robit zacali...............
v kvalifikovanych pomahajucich zamestnaniach bol vzdy odmenou hlavne spolocensky status, to nik nejde robit s tym, ze si potom zacne preratuvat, kolko zarobi na hodinu a porovnavat to zo mzdami, co sa platia hodinovo.......... uf! 😖 😖 😖 😖 😖 😖 😖
@annalena ak hovoris, ze ludia vidia iba plat, zvelicujes. niektori ano. aj niektori lekari ano. ale su nastastie aj ludia a aj lekari, co iba na plat nikdy nepozerali. a su aj ludia co sa na plat nepozeraju vobec, napr umelci. nieze som jeden z nich, ale kazde zamestnanie je vlastne s umenim trochu na hrane, ak ho chce clovek robit dobre. tak si idem dat asi zmrzlinu. na zdravie vsetkym umelcom a hlavne umelcom-lekarom, ktori hladaju, ako by sa dali robit veci systemovo lepsie, ako zabezpecit vsetkemu zdrav personalu primeranejsi a pravidelnejsi oddych, a ktori sa porovnavaju smerom nadol - s ludmi, co su stastni menej a nie smerom nahor - s ludmi, co su stastni viac. to hocikto samozrejme nedokaze, to musi byt naozaj vynimocny clovek. a lekar, co ma rodinu, ten musi byt samozrejme aj trochu 'sebec', lebo musi mysliet na nu. ale preratuvat si mzdu na hodinu a porovnavat to s hodinovkou napr. udrzbara, by som nerobila, ani ak mam rodinu, ktoru musim zivit. neviem kedy komu kto viac penazi da... a ono je to vlastne dobre, aj tak je ich hodnota prave riadne nafuknuta a ktovie aka bude o rok ak ich este aj niekto nema cas vlastne s rodinou minut, lebo je zaseknuty vkuse v robote?? kym my nezomrieme od hladu, Slovaci, tak prezijeme. no ale o niektorych sa o nas aj bojim, co som tu citala v tejto diskusii - ak by sme mali hladovat, tak to ideme fakt vsetci strajkovat.
@janinah trepes, ani nie vzdy fakticky, ale nesuhlasim s Tvojim tonom. ale jedno Ti uznam - to sa ti podarilo, ked si tam raz k slovu 'lekar' priradila slovo 'poslusny'. t o lekarovi pristane, t a k e pridavne meno. alebo napr o b e t a v y este by sa hodilo. rebelovat moze klient, teda pacient. na to je t e n . funguje to tak vsade a bude aj u nas, lebo ani slovenski pacienti uz nie su 'ovce', aj ked by to - poniektorym - radsej bodlo tak. slovensky pacient sa uz tiez vie nas..t' a zacne vystrkovat aj zihadlo, ak treba. a ocividne aj treba... zvykajme si. my chceme v e l a od nasich lekarov. a uplne najviac chceme od tych zbabelych. bud sa zbabeli rozkyvu, a prva ich za to pochvalim, alebo budu musiet odist, lebo zaberaju miesto inym. ale nic v zlom - len ti, co si tak zasluzia a stale verim, ze totalnych chrapunov je tam totalna mensina. no ale o Tebe trochu pochybujem teraz, jani. dufajme, ze sa velmi mylim, ze nie si total-chrapun a ze ti len v niecom nerozumiem.
o pol stvrtej rano bolo podpisane memorandum 🙂
Takze sa dohodli, este sa musia podpisat zmluvy. bravo !!!
citata z jednej diskusie :
"Tady v Čechách se ještě neví, co lékaři na Slovensku vybojovali, ale je vidět, že už skončila doba, kdy se lékařská práce zneužívala. Slovenští lékaři se perfektně poučili z chyb, které čeští kolegové udělali při své akci "Děkujeme, odcházíme". Vydrželi až do podání výpovědí a nyní chtějí právní záruky dohod. A to je jediný možný a správný postup. Díky tomu se zlepší i vyjednávací pozice nemocničních ""lékařů při akci "zůstáváme, plňte sliby" která by nemusela být, kdyby čeští lékaři požadovali právní záruky a nespokojili se jen se sliby. "

@labaga a myslis ze ked sa bude za vsetko platit ludia frflat nebudu? omyl budu este viac pretoze od nepamati boli zvyknuti na urcity standart a teraz si budu za zo platit neskutocne peniaze a ten co na to nebude mat proste otrci kopyta!