icon

Váš názor na štrajk lekárov

labaga
11. nov 2011

ostava 19 dní do casu ked lekarom uplynie výp.lehota. dotkne sa to aj detských nemocníc dfnsp ba hlavne, ako to skoncí??
co si myslíte navýšia platy lekárom v nemocniciach?

effkaa
3. dec 2011

@sirinka tvoj nazor, moj nazor ...

cmulinko
3. dec 2011

@marian2011 nerozdelujem ludi do vrstiev...pre mna existuje iba clovek...a kazdy clovek ma pravo na dostojny zivot...ktory mu momentalne znacne ovplivnuje prave financna situacia....a otazka z coho nie je na moju osobu.

janka_pn
3. dec 2011

napriklad z financii urcenych na predcasne volby.....

cmulinko
3. dec 2011

@marian2011 moja matka,ktora pracuje v 3 smennej prevadzke ma cisty prijem 240 eur...predava sa rodinny dom,ktory postavil moj nebohy otec,lebo mama nie je schopna udrzat dom v prevadzke a s bratom financne vypomahame mamu pricom ma len 51 rokov,ale uz potrebuje pomoc svojich deti ...a okrem toho zivim 3 deti.

adal
3. dec 2011

Pred dvoma týždňami som ležala so synčekom v detskej fakultnej nemocnici v BB a baby naozaj, kto neprežil, nepochopí ☹ už dávno sledujem túto diskusiu a nechcela som prispieť, ale @lauritka "aby si sa nepozeral do oci lekarovi ty, ked budes lezat na operacnom stole, tomu lekarovi, ktoreho tak nenavidis" to je ten lepší prípad ako už sa nepozerať tomu lekárovi do očí vôbec ☹

lenka0283
3. dec 2011

uz sa vratia do nemocnic dohodli sa..

erzebet2
3. dec 2011

@lauritka nerozculuj sa hned rano nad takymi ludmi,lebo tych je plno, takzvanych odbornickov co do toho vobec nevidia a vidia iba svoj maly prijem,@marian2011 vtedy ste sa mali stazovat vlade,ktora vam taky dôchodok dala, lekarom mozete dakovat,ze vdaka im sa zastavila transformacia a budu mat dostojne platy, aby ste vy ,ktori ste natom na hranici chudoby nemuseli cestovat do 50 km vzdialenej nemocnice a davat tam uplatky.
V cechach si hlavu buchaju,ze si to lepsie neosetrili a takto by to dopadlo aj tu, sluby bez zaruk...a ja som podpisovala vsetky peticie, ked strajkovali sestry, ucitelia za zvysenia platov,takze drzim aj ostatnym palce, preco by sa mali mat dobre len politici a ich skupiny...ti pre nas rd robia a beru platy a akch sa nam nesniva, tam treba hladat vinnika

adal
3. dec 2011

@erzebet2 ach jaj🙂 len otázka ... Vy do toho vidíte ?

stut
3. dec 2011

@cmulinko Jasné aké spoločenské vrstvy existuje iba človek kto pohrda bezdomovcom pohrda zároveň sebou.
Medzinárodná deklarácia ľudských práv . Článok 1.
Všetci ľudia sa rodia slobodní a sebe rovní, čo sa týka ich dôstojnosti a práv. Sú obdarení rozumom a majú navzájom konať v bratskom duchu. Je tu niekto kto popiera túto deklaráciu mimochodom považuje sa to za medzinárodný zločin proti ľudskosti. Samozrejme každému plácu podľa zásluh a určite nesuhlasím s 520 Ečkami pre lekára.

sempro
3. dec 2011

@marian2011 včera som sedela pred televíziou a nestačila som sa čudovať čo dávali v správach. Lekári v mojich očiach úplne skončili, že nechajú choré deti len tak, kde majú vôbec lekári srdce, že im svedomie dovolí sedieť doma a v nemocnici sú choré deti, to čo má znamenať? to už prekročilo všetky hranice únosnosti. Hamba všetkým lekárom, ktorí tak spravili... a ešte majú tú drzosť ísť na PN!!!!! to čo je toto za riešenie?! Zniesla by som všetko ale toto ma riadne "nasralo" nechať úbohé detičky, ktoré sú bezbranné... som mala dosť. Som povedala včera že by som ich všetkých pozatvárala. A na svojich kolegov vôbec nemysleli, lekári ktorí tam ostali robia maximum čo sa dá? dokonca aj lekár, ktorý nemal službu tak prišiel do nemocnice. To by si mali brať príklad ostatní lekári /hypokratova prísaha/.... proste nemám na to slov a je to strašný hnus.... ☹(((((((((((((((

cmulinko
3. dec 2011

@stut preposli to tej osobe,ktora mi o tych vrstvach pisala....ja uznavam len cloveka. 🙂

vanessm
3. dec 2011

@lauritka Aj tu je zopár ochotných, ktorí ho vypočujú. Mňa zas rozčuluje tvoj názor, že si myslíš, že len na tvoje názory sú tu ľudia zvedaví. Každý si tu môže vyjadriť svoj názor a keď sa ti to nepáči choď na ten FB ty.

erzebet2
3. dec 2011

@adal no myslim,ze urcite ano viac ako bezny clovek, my sme cely rodina zdravotnici,takze vieme ako funguje cele financovanie v zdravotnictve....vsetci sa len stazuju ale niekto tu dobre napisal,ze to bude zachvilu presne ako v zahranici za vsetko sa bude cvakat a kto nato nebude mat hold smola,preto fandim kazdemu kto sa postavi proti,kym budeme vsetci len cusat a nadavt si pre seba tak to politici nikdy nebudu robit nic pre nas!

sirinka
3. dec 2011

@marian2011 ved my ked budeme na dochodku, len nase deti sa o nas snad postaraju...stat pochybujem, ze este bude mat aj na nejake dochodky...co si nenasporime teraz, potom nebudeme mat...
navyse vy ste mali v minulom rezime tiez urcite vyhody, ako manzelske pozicky a podobne, urcite pre vas nebolo take tazke osamostatnit sa, ako je to teraz pre mlade rodiny...vsetci chceme zit dostojnejsie...

adal
3. dec 2011

@erzebet2 súhlasím, aj my platíme a kde teda idú peniaze ?

erzebet2
3. dec 2011

@sempro zase vsetci,len boli doma,spomenie niekto aj tich co robili? lebo 4500 tisic lekarovvratane nestatnych riadne pracovalo a Hipokratova prisaha sa pise s mäkkym i 🙂
chvalabohu uz je asi tomu vsetkeho koniec
@adal ved väcsina z nas plati, ide o cely zly system,to ze poistovne nepreplatia vykony nemocnici cele ale len cast, nikdy nie je napisane kolko ten vykon stoji,kazda nemocnica dostava inu sumu,preto je taky rozdiel v hospodareni, preco si nechavaju poistovne cast nasich odvodov pre seba,a vyplacaju si z nich dividendy a pod?ved to je chore, podla mna treba zvysit aj percento odvodov nie znizovat...a okrem toho keby si videla aka korupcia je aj v ramci nemocnic a tym nemyslim lekar-pacient, ale riaditel -lobisti tam idu nase peniaze:(
mne je z toho celeho zle,lebo snazime sa robit svoju robotu dobre,ale ked vidis ako to funguje tak ani do tej roboty clovek nejde s radostou

adal
3. dec 2011

@erzebet2 a vrátane sa píše "vrátane" čo riešiš ?

vanessm
3. dec 2011

@lauritka Máš pravdu, ale ľudia boli ošetrení a nezomreli len vďaka tým lekárom, ktorí mali svedomie a ťahali za tých, ktorí sedeli doma boli im pacienti ukradnutí.

effkaa
3. dec 2011

@cmulinko to asi narazas na mna... ja neviem kto tu vyhlasoval, ze su elita naroda, to neprislo z mojej hlavy, chod za kollarom...

effkaa
3. dec 2011

""Milí lekári, v týchto dňoch ste skutočná elita národa! Ďakujeme Vám! Vydržte! Pre seba! Pre nás! Pre naše deti! Táto vláda to už nerozchodí a žiadna budúca sa neopováži Vás prehliadať a ísť proti Vám! Robíte tejto spoločnosti obrovskú službu!!!," aj takéto odkazy si lekári medzi sebou posúvajú na stránke Lekárskeho odborového združenia. "

http://www.pluska.sk/slovensko/lekari/kollar-le...

sempro
3. dec 2011

@erzebet2 asi si pozorne nečítala... píšem aj o lekároch ktorí pracujú

lauritka
3. dec 2011

@vanessm este raz, nepaci sa mi sposob akym je to prezentovane, ze sa len tak nahodou " prave dnes " niekto zaregistruje a hned zacne osocovat lekarov. budme radi , ze sa dohodli. ved o to ide nakoniec vsetkym nie ???
zavana mi to ucelovym a stvanim naroda proti lekarom. 🙄
dakujem, FB nemusim. staci mi bohate konik. 😉

lauritka
3. dec 2011

@vanessm lekari sedeli doma, lebo im vyprsala legalna vypoved. mali na to plne pravo. Adresuj toto vlade, ktora sa spoliehala , ze sa to vyriesi a podcenila kriticky stav.

erzebet2
3. dec 2011

@adal ze tam chybal iba medzernik 😀 nebola tam hrubka
Baby vsak uz sa nam to tu skonci, dohodli sa nie? Ved nech ide aj Uhliarik robit naspat do Skalice a nie trepat na ministerstve zaa 2000e mesacne 😀

adal
3. dec 2011

@lauritka len jedna otázka 😔 Ocitli ste sa v stave núdze, bolo Vaše dieťatko alebo najbližší v ohrození ? Tak neriešte, lebo nechápete 😒

skeptik
3. dec 2011

K tej Hippokratovej prisahe - vie mi niekto povedat, ci na Slovensku skladate klasicku Hippokratovu prisahu? Lebo vonku to vobec nie je bezne - su bud rozne eticke kodexy alebo moderna verzia Hippokratovej prisahy (a to uz pekne davno - som este ani na svete nebola a uz sa skladala moderna verzia od Dr Luisa Lasagnu - tato verzia je omnoho realistickejsia a pouziva sa aj na Harvarde.

Co sa situacie na SK tyka, tak to budete mat este pekne tazke, som zvedava, kolko sa vobec vratia a ako to bude dalej pokracovat - pochybujem, ze mladi absolventi a studenti planuju zostat pracovat v takych podmienkach a za take peniaze. Doteraz zostavali hlavne preto, aby si stihli urobit atestaciu, a potom hned von (to sposobovalo, ze ich k atestaciam nechceli pustat, lebo bolo jasne, ze dovi dopo po skuske), teraz podla mna uz na nic cakat nebudu a rovno od postgradualu sa ide do sveta...

adal
3. dec 2011

@erzebet2 nebol v tom len medzerník 🙂

erzebet2
3. dec 2011

@adal moja a nie jeden krat,preto viem aka je to tazka robota a nie kazdy nato ma, my sme napr.robili teraz dalej ale vobec sa necudujem ostatnym a co v tom bolo 🙂

janinah
3. dec 2011

@zmslprmjr vitaj na MK,si tu 3 minúty a už jedna trepe,druhá zveličuje,tretia nevie čo hovorí 😉 ja píšem svoj názor,pričom neberiem nikomu ten jeho 😉 a ak sa ti môj ton nepáči,ľahká pomoc-nečítaj ma 😉 PS robím v nemocnici skoro 30 rokov tak niečo o pomeroch a lekároch viem a nikde som nepísala,že všetci sú "svätí" 😉 ale viem ako sa veľká väčšina z nich práci venuje na ukor svojho zdravia a rodiny 😉 a ak sa pacienti zmenia v zmysle,že budú sa o zdravie,postupy lekárov a boj proti uplatkárom viac zaujímať,tak to bude pre obe strany len dobre 😉

stut
3. dec 2011

@cmulinko Ja som ti to poslal ako že s tebou súhlasím ale zabudol som to napísať prosím ťa prepáč.