Váš názor na štrajk lekárov
ostava 19 dní do casu ked lekarom uplynie výp.lehota. dotkne sa to aj detských nemocníc dfnsp ba hlavne, ako to skoncí??
co si myslíte navýšia platy lekárom v nemocniciach?
@stut no mimo temy je tu toho viac ale ked uz zacali o uplatkoch nemohla som nic nenapisat...v prvom rade je nacase aby sme si my uvedomili ze lekari niesu bohovia a nemusime im davat "obety" v druhom rade ich treba naucit slusnemu spravaniu cest vynimkam...a ako nas lekar vidi tak sa sa chova ak dojdeme nasrate jak perun tak sa necudujme ze je z nas podrazdeny..proste tak je to uplne vsade v rodine v praci hoc kde. dobro vyvola dobro zlo zlo...to by uz mal kazdy vediet ze to tak proste funguje...jasne ako vsade aj tu su vynimky ale nieje ich nastastie vela
@katja78 http://www.hpi.sk/hpi/sk/view/4903/vydavky-na-z...
nieco o poddimenzovani financovania nasho zdravotnictva...to si mi niekde vcera pisala
@vejinka som za iniciativu...STOP obalkam doktorom...flasiam, bonbonieram a podobne...ked to budu robit vsetci, nebude sa clovek citit ako iny, neslusny, ci blby, ked sa nicim lekarovi "nezavdaci"...
@stut samozrejme je to pravda pretoze vo vela pripadoch je lekar nasa posledna nadej. a davame mu do ruk nas zivot alebo zivot blizkej osoby. ale oni su plateni od statu preco by sme im mali davat "do vrecka"? lebo to uz niekto pred nami urobil? chaba vyhovorka a navyse maximalne stupidna!
štraj sa skončil táák sa ide riešiť nová téma-uplatky 😉 k tým iba tolko je to na pacientovi či dá alebo nedá uplatok ale bohužial su aj taký pacienti ktorý nepoznaju ani slovo dakujem 😔 každé povolanie je istým spôsobom rizikové ale ruku na srdce zdravotníci požiarnici ale aj policajti majú o niečo ťažšie..nechcete vedieť čo som prežívala keď moj manžel zachranoval pri masakri v devínskej..alebo každodenné výjazdy do romskej osady kde nie uplatok ale ani dakujem nepoznaju 😉 na pacientov sa musia pozerať rovnako či už su to naozaj chorý ludia alebo špinavý bezdomorovci 😉 asi som písala mino temy ale aj tak sa už uberá celkom iným smerom 🙂
@dadis ja som bola neskutocne vdacna za porod ze dobre dopadol ..mala som velke dieta navyse prvy porod cisarskym..hrozila ruptura jedno z druhym..musela som mu dat flasu...mozno ju ani nevypil a ma doma zbierku neviem ale je to uzastny clovek odbornik s dobrym srdcom..pracovala som v nemocnicnom bufete a viem ako ratali do vyplaty drobne..az mi bolo do smiechu nie raz bral "na sekeru" po vyplete vyplatil hamba nehamba je to tak a mozno sa mi chcel len odvdacit neviem...ale dolezity je fakt ze je to clovek s velkym srdcom a nepomohol len mne ale uplne kazdej mamicke nepocula som na neho jedine negativne hodnotenie za celu praxi vyse 30 rokov. ja sa nehambim za to ze som sa podakovala dezertom kavou sestrickam a flasou doktorovi nevidim na tom nic zle...tie setricky robia ako kravy proste makaju staraju sa vela krat padaju na hubu po celodennej sichte a kavicka a cokoladka ich vzpruzi nastartuje ako kazdeho z nas ked si dame sladke..a flasa sa zasa bezne dava muzovi ku nejakemu sviatku..obalka to je uz ina rec..za to by som zatvarala!
Ked tu riešite bonboniery,kavicky,cokiny -tak treba prestat davat aj učitelkam na konci sk.roku 😉 , kadernickam a casnikom sprepitne atd.
To je to iste.
Ked uz neuznavam jedno,tak predsa ani druhe nebudem.
Ja osobne vždy dam sprepitne-ak som spokojna- este aj za rozvoz pizze dam viac chalaniskovi co ju priniesol- a j učitelke moj syn vzdy bude na konci a zaciatku sk. roku nosit bonbonieru a kvety. 😉
A tak isto dam sestrickam v nemocke a aj lekarovi kavicku.
Rozdiel v tom nevidim.
@vejinka Poviem príklad nie je to tvrdenie. Uplatok si dala dopredu čo považujem za uplatok. Keď už odchádzaš napríklad z nemocnice a necháš dezert ty si ho už vlastne nemusela dávať ale keď že si bola spokojná vyjadrila si tím svoju vďačnosť za tú spokojnosť nikto to od teba nepýtal. A ako slobodný občan SR. máš právo darovať niekomu niečo je to na tvojom uvažení. Ja si myslím keď niekto chce výhody dáva dopredu považujem to za uplatok. Ale potom iba za pozornosť alebo poďakovanie a samozrejme trocha ucty. Netvrdím že je to najspravnejší názor ale v každom prípade je to jeden z pohľadov na vec. Vo všeobecnosti si lekárov Hlboko vážim. A to som aktivista za práva pacientov pozri všetky moje príspevky na témach a potvrdí sa ti to.
@dadis - no, len jaksi na tie koncové nemocnice nem-vystáva 🙄
také iniciatívy ak, tak celoplošne, ale srdcu niekedy nerozkážeš 😅 , zrejme to príde s výmenou generácie, možno len trocha, je to každopádne o ľuďoch, o povahách jednotlivých národov, závisí od ich histórie. Možno v Japonsku takýto problém nemajú 😎 Pre mňa to nie je nejaký veľký problém, už som tu o tom písala, oveľa viac ma štve skrytá korupcia rádovo v tisícoch až miliónoch eúr na vysokých postoch, aj k tomu som sa už vyjadrovala. Vždy bude platiť "podľa seba súdim teba" 😉
tak co zeny...a chlap dame temu uplatky ? 😀
@kaja73 ja som teraz myslela na lekarov..a vseobecne zdravotnictvo nie skolstvo..ale co ja viem na konci skolskeho roka ok ...ale na zaciatku som ja osobne nikdy nnic nedala...neviem mozno je to len moj nazor ale za co mam dat kvet ucitelovi ktory neviem ako sa bdue ku mne chovat a ci ho vobec zasluzi? ehm to je na uvazi rodica ja na zaciatku nebduem detom davat aby dali...len na konci ako podakovanie
@vejinka princip je ten isty-ci už v skolstve alebo v zdravotnictve.
A na zaciatku sk roka idu deticky s plnymi rukami vzdy do skoly-aspon na prvom stupni isto-staci sa vtedy popozerat okolo seba ako to fici. 🙂
Ja na tom NIC zle nevidim,skor ma stvu nazory, že je to zle a nevhodne.
Ale len v zdravotnictve,inde sa to može. 😕 To ma na tom serie najviac.
Ked už, tak riesme vsetko a nedajme už nikdy nikde ani sprepitne-nikdo.
Ja ty uplatky vubec neumim davat.... 😒 Aj nekdy sem mela pocit, ze bych chtela....treba ve skole 😀
@czechzuzanaba zachvilku sa to bude vyucovat aby to vedel kazdy 🙄
asi tu uz treba uzavriet...strajk skoncil bye tema 😉
ale bude mi smutno bola to plodna temicka 😅
😅 vejinka suhlasim, na temu uplatky sa da zalozit nova tema. 😉
😀 ja to tiez nemam v krvi.
No to by bola bojovna tema, ze uplatky, uplatok je pre mna vsetko, co niekomu dam PRED tym, ako nieco vykona... dakovne - je moja slobodna vola ohodnotit dobre vykonanu pracu niecim navyse. Hodne velky rozdiel.
ok baby tema otvorena tuto zamknu
tema moze este chvilu pokracovat:
MEMORANDUM sme podpísali 3.12.2011 o pol 4 ráno!!! ZATIAĽ NEPODPISUJTE PRACOVNÉ ZMLUVY - každú pozrie právnik!!! Riaďte sa informáciami na webe. Stále je núdzový stav.
stiahnute z aktulnej http://loz.sk/

😕 😕 😕 😕 😨 treba efektívne využiť sobotu (napríklad pohrabať lístie 🙂 )!
ľudiaaaa, už veľa vody nenamútime, o chvíľu emócie opadnú, tak vám želám "just relax" 😵 😵 😎