Váš názor na štrajk lekárov
ostava 19 dní do casu ked lekarom uplynie výp.lehota. dotkne sa to aj detských nemocníc dfnsp ba hlavne, ako to skoncí??
co si myslíte navýšia platy lekárom v nemocniciach?
@lauritka vsetci, ktori nesuhlasia s formou a mierou protestu lekarov a s ustupenim ich poziadavkam (napr. maju prave tie negativne skusenosti v case, ked ich potrebovali a mozno su aj koli tomu expresivni vo vyjadreniach) su kupeni/podplateni ???? samozrejme pentou, vladou...mimozemstanmi....
prepac, ale ak si to naozaj myslis, tak to je velmi plytky nazor
@lauritka vyjadruje svoj nazor, expresivnou formou, kedze je mozne, ze sa stretol/stretla s neetickym spravanim lekara...viem prillis malo o pisatelovi, aby som konspiracne dedukovala ze je plateny vyryvac - tot moj nazor
zeby si uz Penta (prapricina vsetkeho zla v nasom inak skvelom slovenskom raji) brusila zuby aj na ziskanie vplyvu na MK ? 😀 😀 ...snad nie...
@veve39 ja som preto radsej prestala prispievat... tu to ani nema vyznam. Ak ti vobec niekto odpise na to, o com hovoris, tak si obcas nakaka do ust a tak. takze nech si tu mile manzelky panov lekarov a podobne osobky debatuju pekne ako pri kavicke stale dookola... ved tak to asi chcu. A neopovaz sa im oponovat tak, ze uz nebudu mat co povedat k veci. To ti povedia, ze iba zavidis a ze mas aj ty dat vypoved. Jednoducho zase od temy. Takze je to tu uz len citam a likeujem 🙂
@veve39 - ak by expresívny tón bol zapíčinený negatívnou skúsenosťou novoregistrovaného pisateľa čoby pacienta v posledných dňoch, zrejme by sa k tomu novoregistrovaný pisateľ ešte expresívnejšie priznal..a v novom (ne)čase by to bolo už dnes ráno 😝 lenže vymyslieť story, že mi nebola poskytnutá akútna zdravotná starostlivosť, to chce nielen odvahu a uveriteľnosť, tu sa pisateľ pohybuje na hranici s trestno-právnymi dôsledkami svojich prípadne vymyslených príbehov.
no ze ci je to pravda ?? 😕 len tak ma to zaujalo. Sesternice su obidve ucitelky maju ledva 500.
Jedna na prvom stupni zs, druha na vysokej skole technickej. napisem ti IP, lebo sme uz fakt mimo temu.
Tak som práve zistila že doštrajkovali 😒 a zároveň som zistila, že je fakt pravda že noviny obvykle zavádzajú, lebo som si stále myslela že LOZ žiada pre lákarov platy od 1,5 násobku po 3 násobok priemernej mzdy v národnom hospodárstve.
@martuska75 - takto sklamaných sa cíti asi veľa inteligentných ľudí, zistenie, že médiá na Slovensku nie sú vôbec nezávislé, nepridá na nálade nikomu 😝 🙄
@lauritka ale to rátajú do toho aj učiteľov na univerzitách predpokladám. Inak podľa mňa najvyšší čas začať štrajkovať !!!!! A odporúčam všetkým lekárom si vypísať pn-ky aby mohli byť doma s deťmi.
@katja78 to máš pravdu. Som zistila že to chceli:
najmenej 1,5 násobok priemernej mzdy na Slovensku a minimálne 3 násobok priemernej mzdy pre lekárov, ktorí majú diplom o špecializácii vo svojom odbore
Takže ten 3 násobok vôbec nemal byť strop ako som si naivne myslela ale minimálna základná mzda. To som bola fakt blbá.
@martuska75 - juj, len si vyštrajkujte, kým mi deti nechodia do školy 😅 😉
@katja78 neviem prečo píšeš že štrajkujte, ale ďakujem za pochopenie. Nie som síce učiteľka , ale vďaka.
@martuska75 - ochhh, sorrryyyy, nepochopila kontext 😅
@katja78 nicky na ktore bola reakcia, ze su plateni provokateri vyjadrili svoj nazor, jedna pise o negativnych skusenostiach s lekarmi pri liecbe sestry, nie v uplynulych krizovych dnoch...nemienim sa tu natahovat - je skutocne v mojich ociach plytke mysliet si, ze kazdy kto akciu lekarov a hlavne jej rozmery neschvaluje (patrim k tej "skupine") je kupeny, zaplateny...zmasirovany uplatnymi mediami....toto je pre mna dedukcia a la Novy cas..
ja lekarov uznavam, stretla som mnohych z nich skvelych a tak ako su oni odbornici vo svojom fachu, je pre mna napr. az smiesne ak si myslia ze zjedli vsetku mudrost sveta, o.i. v oblasti makroekonomiky (co je napriklad .moj studijny odbor) - kde spada aj tvorba stat.rozpoctu, co sa ukazalo pri otrasnom nacasovani a nafuknutom objeme ich - vasej mzdovej poziadavky
a politikarcit v duchu sudcovia, politici, ministri maju...to nemienim
to je zase pre mna hodne na diskusne fora Noveho casu...
@martuska75 jj ano rataju.
@trefukka Tento názor mám aj ja. Z vlastnej skúsenosti viem, že lekári v nemocniciach čakajú úplatky a nie malé! Robia to napríklad tak, že pri prijímaní do nemocnice sa chirurg zavrie s pacientom sám a akože ho vyšetruje (mimochodom asi 7 krát predtým to bol rovnaký lekár) bez sestry, pričom pri každom zákroku sestra je. Pri príjmaní opisuje, aký ťažký a náročný proces to bude. Alebo nemocnica bežne (viac prípadov poznám) oznámi, že operácia sa odkladá a ak človek chce ísť napriek tomu na operáciu musí navštíviť príslušného lekára alebo primára, zase osamote. Ďalším príkladom je, že aj sa úplatok nedá, lekár "naťahuje" ukončenie liečby. Ako? Ja som chodila so sádrovou rukou, ktorá už bola zdravá každý týždeň na kontrolu v určenú hodinu, keď tam bol príslušný lekár, ktorý si ju obzrel a poslal preč. Po 5 týždni mi to došlo a išla som na kontrolu v inom termíne. Okamžite bola sádra preč. Podvod robia aj tak, že keď príjmu do nemocnice na krátku dobu (2-3 dni) bez mihnutia oka dajú podpísať dlhší pobyt. Napr. pôrodníci sa k tomu, kto nedá "všimné" správajú ako ku psovi. Je to vidieť na častom "kontrolovaní" svojej pacientky. Iné môžu ležať s horúčkou bez pomoci... Vy vari nemáte takéto skúsenosti? Nebudete mi veriť, ale po operácii žlčníka mi lekár prikázal vybrať si sama stehy (strípy?) a prísť o 2 týždne na kontrolu... Zrejme každý úplatok nedá, ale takto sa o neho postarajú!
🙄
@lauritka Nerozciluj se, nema to cenu 😉 Oni lidi radi pisou negativni zkusenosti, pozitivni berou jako samozrejmost....
@veve39 - ja nežiadam, teda za seba, hromadné výpovede chápem z opačnej strany ako Ty, preto sa im nečudujem. Oveľa plytší je pre mňa názor, že čečenskí teroristi a lekári vo výpovediach robia v podstate to isté. Konfabulovať môže človek hocičo (každý tvoríme teórie, ktoré sa po čase overia - viď filozofia kritického racionalizmu Karla Poppera ), ale onálepkovať hocikoho nálepkou teroristu, to chce anonymné fórum a reči plné populistických fráz. 😝
som totalne sklamaná z lekarov. Je mi luto že štat pristupil na ich vydieranie. Odomna už nedostanu ani cent ani jednu kávu. Dufam že sa im to stokrát tak vráti a v živote nedostanu uplatok ani pozornost a len potom pocitia ten ubytok penazi.
@effkaa ja jsem ti vubec nenapsala, ze zavidis a ze mas dat vypoved a i tak jsi mi napsala ze jsem sprosta ci co a este hloupa husa se mi zda... 😉 Tak nevim, proc jsi zrovna ty s formou diskuse nespokojena... 😅
@mataharyy 😀 Myslim, ze este pres vikend mam sancu....
@modryko - predstav si, že už som Ťa čakala, pred 10-timi minútami si olajkoval/-a 😕 trefukkov názor 😅
@martinjasen - žeby sme sa spýtali nejakého admina? či sa tu náhodou nemnožia dvoj-nicky (modryko, trefukka, bozajma ... a prípadne aj iné)? a ak by to bolo možné, aj uverejniť prípadných záškodníkov? Ďakujem.

@martinkatinka ze vraj len "obycajni" ludia ? 😝