Váš názor na štrajk lekárov
ostava 19 dní do casu ked lekarom uplynie výp.lehota. dotkne sa to aj detských nemocníc dfnsp ba hlavne, ako to skoncí??
co si myslíte navýšia platy lekárom v nemocniciach?
@pici hlavne by si v UK zbankrotovala ak by si chcela zarábať na takých veciach na akých sa zarába v zdravotníctve na SVK, to ako platba za otecka, platba za nadštandard izba, platba za epi, kešovka do vrecka za CR na želanie a podobne 😉 never kamarátkam, oni sú len zdvorilé, nechcú aby si im závidela pôrod v zahraničí 😉
ináč baby off topic ale neviete na čo je to srdiečko modré tam hore?
@maggie2 ano? posledna rodila pred tyzdnom. dohodnuta s midwife na porode. prisla a porodila o tri dni. nikto neurobil utz ved naco aj ze? bolesti ano, otvaranie nie... a ejhla mala utla zena a keby jej spravili tak strasne odmietajuci utz , tak by vedeli od zaciatku ze mala je KP a robili jej akutnu sekciu. nebyt vymienajucej sa smeny v nemocke o polnoci, mozno este teraz by cakali ze sa otvori.. tolko
@maggie2 lebo si nemala problemy. keby si problem mala potom by si sa asi domahala preco to boli "len" tri utz. ale to je ina tema a respektujem kazdeho pohlad na porod. moja sialka kavu to nie je
mala je v poriadku, ona akutne rodila sekciou, comu sa dalo predist a navyse ma otrasny zazitok z porodu, na druhy den po sekciu ju poslali papa domov
myslim, ze najskor je potrebne sa pozriet, kde sa peniaze "stracaju". niekde v telke bolo rozpísane, kolko realne sa dostane do nemocnic a kde skonci ostatna cast penazi, ktore sa vyberie - no predsa v zdravotnych poistovniach, ktorysi za ne kupuju budovy, auta, platia krasne platy a odmeny atd. cisla si nepamatam, ale urcite sa daju niekde na nete najst. myslim, ze tam treba zacat. zdravie nie je o biznise, ale u nas sa to nenosi. ja sa len divim, ze nestrajkovat nezacnu aj obycajny ludia, nakolko z ustavy je narok na BEZPLATNU zdravotneu starostlivost. ale tak niekto zacat musi - a su to doktori. aj ked si myslim, ze platy nemaju najmensie. kazdy si povolanie koniec koncov volime - a oni si ho tiez zvolili. len skoda, ze na hypokratovu prisahu uz akosi pozabudli.
inak etse odbocenie od temy - nad automatickym zvysovanim platov poslancov tu nikto nepolemizuje. a ti myslim robia teda velke ...... pre obcanov. maju na to narok automaticky!!!!!!! ale lekarov tu vsetci za to pranietuju - NEBRANIM ich, aby bolo jasne!!!!
a na koniec len moj maly postreh z nastevy v nemocnici: spadla som doma na schodoch a vyvrtla som si clenok. tak som si pekne zavolala taxik a odviezla som sa do nemocnice. samozrejme som tam cakala asi 3 hodiny - to by mi az tak nevadilo. co mi vadilo bolo to, ze predo mnou osetrelil 2x take iste zranenie ako som mala ja - rozdiel bol len ten, ze ich priviezli sanitkou! takze ja som vyhodila 5€ za taxik, cim som usetrila tomuto ...... zdravotnictvu peniaze za sanitku a vykony, a este som si pockala 3 hodiny. az ked som im opat klopala na dvere, ze uz je mi spatne a odpadnem, laskavo ma poslali aspon na RTG. inak by som tam sedela asi doteraz. po osetreni som si opat samozrejme zaplatila 5€ za taxik, ktory ma odviezol domov, kedze na jednej nohe a s troma prestupmi medzi elektrickou a 2 autbusmi by som to fakt domov nezvladla. VIVAT nase zdravotnictvo.
@pici uk zdravotnictvo mam zazite a aj tehotenstvo tam,no nik by ma nenahovoril tam rodit.to v ziadnom pripade.nech si kazdy hovori co chce,ja som len na svk mala pocit,ze pri mne stoji lekar co ma aj nieco v hlave a nie sa na mna len prihluplo pozera,vsetko nechava na prirodu .tak to bolo v uk.vsetci boli jak na hubickach,vyrehotani jak hippies nonstop,pre kazdeho som bola love a honey(to mna bytostne urazalo aj ked oni to beru ako prejav naklonnosti ci co ) no po odbornej stranke strasne slabe.ja nepotrebujem vyrehotanu sestricku ani spasujuceho lekara.mne id o odbornost zdravotneho personalu a ta sa mi dostala az na slovensku.
ja sa necudujem lekarom ,ze nie su nadseni podmienkami v ktorych pracuju.studium mediciny je narocne,studuju s dobrym zamerom cely zivot liecit ludi a ked sa dostanu do praxe,tak denno denne chodia do rozbitych nemocnic,liekov poriadne niet ani ineho zdrav materialu,ohodnoteni su biedne...veru nemaju dovod na usmev.uplne chapem ich poziadavky vyssieho platu a aj by som im jednoznacne pridala(nie zas tolko co pozaduju,to je sakra nerealne,no pridanie si zasluzia).nik nemoze porovnavat lekarov slovenskych s anglickymi napr v ich spravani.ti anglicki pracuju trosku v inych podmienkach a aj su za svoju pracu trosku inac ohodnoteni.to je 100 a 1.
@latvia to je zrejme velmi nepravdepodobne, aby kazdu noc boli vo vasom regione priemerne 3 akutne pripady oka. a ked uz sa mi stane nieco take ze mi je jasne ze mam pruuser (napr. si pichnem do oka vidlicku 😒 ), tak predsa tomu lekarovi ani nevolam a idem do nemocnice.
btw, ja som sice zo senca, ale na pohotovost na kramare (kam chodime, lebo ruzinov je sice blizsie o par km ale je to otras) to mame 35 km a vobec si nemyslim ze je to daleko. do 50 km sa mi zda ze je to akceptovatelne. holt vzdy je nieco za nieco. pokial sa clovek rozhodne zit v odlahlejsej obci/meste, tak vymenou za krajsie prostredie alebo lacny pozemok/byt musi obetovat casto dlhsie cestovanie za sluzbami alebo pracou.
@maggie2 nie. rodila sekciov skoro na treti den po odteceni vody a otvarani sa prave preto, ze jej nikto neurobil utz. sekciou by rodila tak ci tak. to nehovorim ze nie. ide o to, ze myslela ze tam uz skape, nikto jej nic nepovedal, nechali ju samu sa potrapit, ved tri dni v bolestiach je ok. podla mna nie je. to ze tebe dvojdnove trapenie nevadi a davno si zabudla, nie je aplikovatelne na kazdu zenu.
@pici Tak ale keby požiadala o urobenie UZV a keby požiadala následne o CR, MUSELI BY JEJ VYHOVIEŤ. Pri pôrode sa totiž v zahraničí očakáva od rodičky aj to, že aktívne sa bude podieľať na spolurozhodovaní o postupoch. Ak mlčala a pasívne čakala čo sa bude diať, tak sa netreba čudovať, veď si mohli myslieť, že to tak chce, kto mlčí ten svedčí.
To bol aj môj prípad, od začiatku do konca som chcela vedieť aké mám možnosti, bola som priebežne informovaná, aké mám možnosti, navrhovali mi aj epi, čo som odmietla, chcela som sa aj CR vyhnúť, preto som sa 2 dni trápila.
@canama nehovoriac o tom, ze posudeit akutnost musi niekto (kto vlasnte? pacient? ak zavola doktorovi tak mu to akutne asi pride..), neodpovedala si na otazku kolko by si si uctovala za to ze dojdes do svojej ambulanice v noci. do 50km akceptovatelne, ok, kosice z michaloviec 60km, samozrejme nebuzerujem na par metroch, jemi jasne ze to pokladas za akceptovatelne. aj ked nemyslim ze michalovce, trebisov a humenne su odlahlejsie mesta, to by museli byt odlahle viacere mesta slovenska (ale to je len moj pohlad na vec).
este k tomu akutnemu pripadu oka. ja som letela na ocne, lebo pri strihani nechtov mu nieco zrejme padlo do oka, zacal sialene plakat, a tiekli mu krvave slzy. mne to akutne prislo. prisli sme na oddelenie, tam nas vzala len sestricka, pozrela oko, skonstatovala ze tam nic nevidi a poslala nas domov.ze ak by sa to skomplikovalo tak zajtra drano na polikliniku...takze je otazne kolko telefonatov by si mala, aj ked nakoniec akutne veci by sa mozno dali spocitat na jednej ruke za mesiac
@pici ja si nevyberam ci starostlivost ci komfort...zijeme tam kde zijeme a sme obete ci pacienti danych statov.....ja si nemozem dovolit sadnut na lietadlo a ist za staorstlivostou inde a nasledne sa vratit a uzivat si komfort tu,lebo mi to tak vyhovuje....musim to brat tak ako to je...ale kazdy clovek si zasluzi oboje...starostlivost aj komfort.
@pici presne tak ako tvoja kamatatka ,rodila aj moja.tie uk.tiez tri dni uplne hotova a nakoniec sekcia v hodine dvanastej 😠
nikdy by som si netvrdila hovorit,ze vsetci uk zdravotnici su na jedno kopyto a neschopniaci,to urcite nie,no mala som sakra zlu skusenot a aj par mojich kamaratok co tam otehotneli a rodili.z mojej osobnej statistiky jednoznacne vyhrava slovenske zdravotnictvo.
@maggie2 to sa tak hovori 🙂 ale pracovnymi podmienkami a platom su na tom anglicania podstatne lepsie. vsak preco by inak stale tak vyrehotani chodili? ci pri prichode do prace fasuju aj happy pill? 😀 (spasujem samozrejme)
@pici naopak. Aj slovenská legislatíva je urobená tak, aby pacienti (vrátane rodičiek) mohli aktívne spolurozhodovať o navrhovaných postupoch a alternatívach (okrem CR na želanie-podotýkam ZATIAĽ).
Lenže je to nepopulárne. Stále je tu tendencia vkladať sa bez výhrad do rúk lekárom. A to je zle.
ja fandim lekarom, konecne niekto pritvrdil na skorumpovanu vladu. tolko penazi sa tu uz nalialo z europskej unie, su to najmensie platy a najvyssie ceny.. / porovnajte benzin, potraviny, oblecenie/ ved tu su ceny niektore dokonca vyssie ako v zapadnej europe. to je non sense. 😠
a to este chcu teplarne zvysovat o 30% teplo- to je sci fi 🙄 co chcu este z ludi vytiahnut sa pytam ???!!!!! 😠
preco nikto nepovie aka je realna situacia s platmi, nech prestanu robit priemery v Bratislave.
veed tu ludia zarabaju v beznych pracach mozno 400 eur a z toho maju zit ?? Slovaci su zvyknuti trpiet, ale dokedy????.
konecne niekto aspon zabojoval !!!
cele Slovensko by sa malo vzburit. lebo tento stat je strasna fraska, naco sa tu hrame ??? 😠
keby nikto neprisiel volit, to by bola sranda 😅
ja by som chcela vidiet kam ti lekari pojdu??? ci pojdu do tesca vykladat tovar, alebo co budu robit?

@pici zhodnotim to asi tak..ze prevencia je v irsku nulova....vsetko je na baze prirody...vyriesime vsetko naturalne...to sa mi nepaci,ale ak sa raz dostanete konecne do tej nemocnice,tak sa vam nechce ist domov.....moj manzel po operacii hernie...na izbe boli dvaja,polohovatelna postel...jedalny listok ako v restauracii,kazdy svoj vlastny monitor pri posteli a pripojenie na internet a pre seniorov online sledovanie omse z nemocnicnej kaplnky ak sa tam nevedia dostavit osobne.toto vsetko a este viac mate vdaka tomu,ze si platite zdravotne poistenie v irsku....a co ma obycajny slovak?