Váš názor na štrajk lekárov
ostava 19 dní do casu ked lekarom uplynie výp.lehota. dotkne sa to aj detských nemocníc dfnsp ba hlavne, ako to skoncí??
co si myslíte navýšia platy lekárom v nemocniciach?
@miroslava124 ano tak to by nastvalo tiez. Malokedy im vyjde ale objednanie na cas, 🙂 Fakt ak sa da, radsej potom zaplatiti za prednostne. Tusim na internom sa caka nehorazne dlho 😨
@miroslava124 mozno si mala len smolu a inak sa to nestva..neviem nevidim do toho
bolo to na hematologii
@miroslava124 a povedala si to aj sestricke, pripadne lekarke vnutri?
@pici samozrejme že ano.Povedala som to lekárke a reagovala podráždene trošku sme sa na tom pochytili ale potom už ok. A najhoršie bolo že ešte ja som sa citila trapne že čo ju otravujem ☹
@miroslava124 predpokladam ze sa jedna o doktorov gynekologov...to uz je na kazdnom cloveku - doktorovi a jeho svedomi...asi znacne pokrivenom. Ale verim, ze je aj vela lekarov negynekologov, ktori su slusni a spravni a nie su odkazani na uplatky...mam pocit, ze gynekologia je sama o sebe tak trochu biznis.
@zmslprmjr vubec nevim, o co de....ale teda fuj, to sem este nevidela prispevek, z ktereho by slo tolik negativni energie a zloby... 😕
@czechzuzanaba hehe ja sem chodim uz len kvoli Tebe ze ci si este cela 😀
@teodorka 😀 no diky, este ano. Ja ti pak napisu IP z porodnice 😉
@czechzuzanaba vidis. a ja zas skor citim negativnu energiu, zlobu a priecnost z Tvojich prispevkov. aj preto som na ne nereagovala. plus aj preto, ze by som nestihla reagovat na vsetky a teda som vyberala, na ktore idem. ale len tu pekne vsetci vyjadrujme svoje nazory, nech je obraz r i a d n e k o m p l e t n y .
ja len, ze drzy by tu na tomto fore zvladol byt hockto - len to som tym predchadzajucim komentarom chcela povedat. a ked bude treba drza budem aj ja.
ale zle, alebo nieco take, to jej nezalam, ja jej len ponukam moje slovo do tejtotu 'vypovednej' bytky - a to znie: 'Nech sa paci.' Uplne najlepsie by potom bolo vypovede nestahovat, ale aj k tomu sa mozno niekto nabuduce dostane, dotiahne to dokonca, odide do zahranicia a poda odtial casom farbiste a mozno aj neskreslene spravy. to Slovaci inak tiez potrebuju. to, plus drzat hubu a krok, ak im je nahodou niekde p r i l i s dobre a radsej aj r i t k o u zacat viacej hybat, ak si chcu svoje miesto udrzat 😵 😵 😵 😵 😵 😵 /tie usmevy su iba pre Teba czechzuzanababi, nech vies, ze mam v sebe k Tebe aj v e l a lasky, n i c Ti nezavidim a d o b r e Ti prajem/ len to neber ako samozrejmost, ak Ti nahodou tiez prilis dobre je. mala som tu taky pocit, ze mas nejak vela casu. ak mas prilis vela casu, to ti dobre dlho nebude, lebo uz sme dva roky v EU a ta je dost zadlzena a teda kto sa chce mat dobre aj nadalej musi zacat riadne ritou hybat. no ale mozno sa mylim a Ty si velmi zaneprazdnena, len ja som nieco prehliadla, lebo fakt som nestihla citat vsetky prispevky, fakt som si teda vyberala. ale tato tema ma zaujima a asi si este pocitam. plus aj este poprispievam.
@zmslprmjr no z toho celeho velkeho odstavce moc nerozumim, o co ti vlastne jde, co tim myslis, nebo proc to vlastne pises 😅
A to ze mam vela casu - ano, odhalila jsi me, v posledni dnech hodne sedim s vylozenyma nohama na internetu, pac uz nejsem v kondici delat neco jineho. 😉 Nevim, proc jsi to vlastne jakoze odhalila, nebo co jako ted s tou informaci....No fakt nevim, co ti mam napsat 🙂
Ponukat svoje slovo mozes, to je forum tu, no jestli uz bude dopyt, to uvidime. 🙂 Ja kdyz si to prectu, tak si predstavim holohlaveho chlapa v bombru, nevim proc, nemozu za to.
Ahojte babenky, dlhšie som tu nebola, prečítala sm len 1 stranu spať, no teda nemám slov na niektoré novozaregitrované prispievateľky 😲 😲 😲 😕 😕 😕 .......No nič, na takéto divné príspevky duševne nevysporiadaných osobností netreba vôbec reagovať 😉 , a byť tehotná , tak ani nečítam !!!
Ja osobne mám obrovskú radosť z toho, že sa dnes konečne obidve strany dohodli a lekári sa budú môcť vrátiť do práce. Je super, že bola zrušená tranformácia nemocníc. Dúfam, že právnici LOZu podajú aj zopár trestných oznámení.
@czechzuzanaba ok budem sa tesit 🙂
@nessi01 - v sme.sk počas posledných týždňov a dní nevyšiel jediný článok v prospech lekárov. Mám kamaráta - lekára v Anglicku / pracoval spčuatku v SR / , nie je vôbec pravda, že by tu robil menej a tam viac, skôr naopak, tam má viac času a zarobí neporovnateľne viac peňazí. Je anesteziológom.
@annalena no ale zeby az tak? no neviem neviem...
k celej tejto teme sa radsej nevyjadrujem, ..obcas mi je z toho divnooo. nehovorim ze v niecom nemaju pravdu doktori, ale absolute neberu ohlad na ludi. Som len stastna, ze som v tomto obdobi ziadneho doktora ja ani moja rodina nepotrebovala...
Len nas znamy je v TT v nemocnici, je natom zle, bezne zakroky robia priamo na jiske, nerobia na sale...co tam s nim lezala jedna pani, tak dostala infekciu a uz nieje...tak dufam ze si to neodnesie aj on... 😖
@minewka aaale nie, len neviem nereagovat na demagogiu a konspiracne zavery....ak nezdielam nazor, aky je "ten spravny", ci ziaduci...
hlavne ze to uz skoncilo...sekera statneho rozpoctu sa vsak prehlbi, nemocnice zostanu netransparentne safarit, Paskovci si iste madlia ruky...
za lekarov, ktori skutocne pracuju tak ako maju a boli naozaj podhodnoteni a budu mat upravene mzdy, ako aj pracovne podmienky som uprimne rada, ze to vsak bude aj u tych, ktori dobre meno lekarskemu stavu kazia, to uz je druha vec....
pokial niekto v sluzbe na pohotovosti steka na ludi a sprava sa k vystrasenej tehotnej pacientke ako k otravnemu hmyzu (vlastna skusenost, nebola som ani arogantna, ani opita, ani pachnuca...), nezmeni to ani
x-nasobna uprava platu....
extrem, do ktoreho to dotiahli bude vela obcanov este dlho predychavat
a ano, aj obcania maju co do toho povedat, kedze tak ako ostanym profesiam z verejnych zdrojov, "skladame" sa aj na mzdy lekarov
ja len verim, ze aj etickymu kodexu a protikorupcnm opatreniam pripise LOZ rovnaky zapal a nasadenie ako mzdovym poziadavkam
@odrik odrik. zavisti? osocovania?????? prosim Ta. to si ma teda vobec nepochopila. ale mozno som ani ja Teba nie, potom sorry, fakt nestiham citat vsetko. ja ti naozaj nic nezavidim, prosim Ta. a niektore komenty som Ti aj lajkla. napr. ten, ze ako je nanervy, ak si muza doma skoro vobec nevidis. ja len - Tvoj t o n ma urazil, bacha nan. ked ten zmenis, budem s tebou suhlasit mozno aj vo viacerych veciach.

@vejinka @lauritka. všade kde sa dá tak dávam poplatok za prednostne. No nie všade sa dá. Tam sa to nedalo a ani neda. Ja chápem že niekedy aj ked objednaju pacienta na čas tak do toho niečo pride a nemožu ho vziat presne le nechat čakat aj 3 hodiny koli tomu že musi ist papat alebo si dat kavičku..to už nie.