icon

Váš názor na štrajk lekárov

labaga
11. nov 2011

ostava 19 dní do casu ked lekarom uplynie výp.lehota. dotkne sa to aj detských nemocníc dfnsp ba hlavne, ako to skoncí??
co si myslíte navýšia platy lekárom v nemocniciach?

anjelik007
4. dec 2011

@vejinka toto neurobili pre pacientov, ale pre seba , proste peniaze vládnu svetom, pochopte to už konečne 🙂 😉

odrik
4. dec 2011

@timona
🙂 Napisala si to, co tu len tazko niekomu vysvetlime.
Pripadne sa aj naje z hlinikoveho obedara, ale len vtedy, kedze su na oddeleniach ochotne a zlate sestricky a pojdu mu po obed 🙂.

sirinka
4. dec 2011

@anjelik007 precitaj si cele memorandum

anjelik007
4. dec 2011

@sirinka nepotrebujem si prečítať memorandum, aj poslanci robia všetko pre nás a preto majú také platy 😉

timona
4. dec 2011

@anjelik007 no jasne ze chcu vacsie vyplaty!!sak oni ked maju sluzbu v noci alebo napr. na vianoce alebo cez vikend tak maju zaplatenu len tretinu casu, ostatný cas su tam prakticky zadarmo-akoze prisluzba, ale to nie je ziadna prisluzba, ked su fyzicky v robote...tebe by kolko museli dat penazi aby si sla na Stedry den na 24- hodin do roboty a potom aj na Nový rok?Cize z celych sviatkov by si mala prd a aj na buduci rok to iste...alebo keby si musela ist skoro na kazdy sviatok do roboty, ked su ostatní doma so svojimi rodinami..Myslis ze doktor co robi transpalntacie organov do bude dokedy robit s platom 1200 euro v hrubom? Jasne ze chcu vyssie platy!!

anjelik007
4. dec 2011

@timona vidíš, zasa o peniazoch, Však sa sťažovali, že tak veľa pracujú, že je toho veľa takže sú unavení, toto chápem. Ale teraz hovoríš o tom, že keď im riadne zaplatia, tak im 24 nevadí? Aj keď budú omylnejší? 😉 😉

vejinka
4. dec 2011

@anjelik007 nemas pravdu .peniaze mozno vladnu ale lekarov do toho neplet. Opakujem to co robili ohladom strajku robili pre pacientov! Mysli si co chces ale nepresvedcis ma o opaku. Sledujem to od zaciatku a mam v tom jasno. Ti ktory su presvedceni ze strajk bol hazard zo zivotmi ludi a nenavidia za toto kazdy biely plast su len oslepeny mediami a nevedia pochopit dovod strajku ani keby to dostali na zlatom podnose.

anjelik007
4. dec 2011

@vejinka ale prestaň, že nepleť, keby sa teraz niekomu z tvojej rodiny niečo stalo, lebo štrajkujú a nerobia, alebo odložia operáciu a následne zomrie, alebo že nepracovali a štrajkovali na oddelenia s detmi, čo majú leukemiu či čo to bolo, tak som zvedavá ako by si reagovala...

denduska
4. dec 2011

@anjelik007 naozaj si precitaj memorandum a potom sa nebudes pytat ci im 24-ka vadi alebo nie 😉

timona
4. dec 2011

@anjelik007 24 hodin nevadi, ale musia byt primerane zaplatene a po nich nasledovat primerane dlhý odpocinok a nie nezaplatený so ziadnym odpocinkom po sluzbe...

anjelik007
4. dec 2011

@denduska jasne prečítanie všetko vyrieši...kiežby sa skutky stávali a nie reči...

anjelik007
4. dec 2011

@timona každý si bránime svoje však, ale že pri 24 nieje taká presnosť pri operacii ako pri 8 hodinovom pracovnom čase, len nech to je riadne zaplatené..

odrik
4. dec 2011

@anjelik007
To memorandum malo viac bodov, nielen jeden, o platoch. A je samozrejme, ze bojuju aj za seba. Prepac, ale napr. ucitelia tiez nebojuju za blaho vsetkych deti v slovenskych skolach, zelezniciari tiez nestrajkuju za nadherne a ciste vlaky pre vsetkych cestujucich, my vsetci nepracujeme, lebo chceme blaho vsetkym ludom, ale aj pre peniaze. A tiez by sme ich mali velmi radi viac 🙂. Prepac prosim za styl, ale ved je uplne samozrejme, ze v bode platy, bojovali o zvysenie SVOJICH platov a nie platov svojich pacientov.

denduska
4. dec 2011

@anjelik007 tak naco sa pytas..ved ked ti to tu napisem, tiez su to len slova 😨

vejinka
4. dec 2011

@anjelik007 a tebe sa co stalo ze ich nemozes pochopit?

anjelik007
4. dec 2011

@vejinka ja niečo chápem, ale keci, že bránia nás sú chabé, lebo oni bránia seba, každý bráni seba a je to vždy len o peniazoch. Kiež by šiel každý takto bojovať, lebo každý si zaslúži vyšší plat, len dúfam, že to neskončí občianskom vojnou..

lauritka
4. dec 2011

ja sa len opytam-- zomrel niekto?? nebola poskytnuta akutna starostlivost.- islo o tri dni ?? tak este sa to stale rozobera. ??? " keby bolo keby , boli by sme v nebi. 🙂 "
p.s zanedbanie zdravotnej starostlivosti sa moze stat aj v normalnom rezime. potom sa treba stazovat.
ak mate pocit, ze niekto v ohrozeni zdravia nebol osetreny, treba to oznamit, mate na to PRAVO, tak ako lekari mali pravo podat vypovede a mali pravo ist na PN po uplynuti vypovednej lehoty.

anjelik007
4. dec 2011

@odrik máš pravu učiteľka bojuje za seba,ale ona to rovno povie a nepovie, že bojuje za naše deti, neklame

vejinka
4. dec 2011

@anjelik007 no moze sa stat cokolvek aj obcianska vojna..kiezby k tomu nedoslo ale spejeme tam kam nechceme...ale vymenuj mi ich poziadavky..ty tocis stale len o platoch no to bola jedna z podmienok jasne ze odmietali robit za 5 eur na hodinu

anjelik007
4. dec 2011

@lauritka to musí niekto zomrieť? no to by nemal, však sa to robí všetko pre nás pacientov, nie?

lauritka
4. dec 2011

@anjelik007 ale ved o to ide ide, ze sa nic nestalo a akutna starostlivost bola zabezpecena, tak naco o tom demagogujeme. -keby bolo to.. keby bolo ono... skoncilo to a to je to hlavne , nie ???? bez ujmy na zivotoch.

odrik
4. dec 2011

@anjelik007
No neviem, moja sestra je ucitelka a samozrejme, ze by si zasluzila, a aj prosila vyssi plat, ale tiez vo svojich poziadavkach maju zahrnute aj lepsie podmienky na vzdelavanie, viac financii na moderne pomocky pre deti, vybudovanie specialnych ucebni na skolach, ihrisk atd. No a samozrejme platy. Zasluzi si kazdy, to je samozrejme, nuz este sme to asi dostatocne jasne nedali najavo 🙂.

vejinka
4. dec 2011

@anjelik007 si zaslepena nenavistou...nemam k tomu co dodat a mozno raz pochopis ze to robili pre nas hlavne pre nas.. mozno vtedy uz bude neskoro.. v kazdom pripade ti bude luto ze si ich takto odsudzovala

timona
4. dec 2011

@anjelik007 ale to ze pacientov nemal kto osetrit nie je chyba lekárov ale chyba vlády...alebo lekar nemoze dat vypoved-lebo sak prisahal, nie? ved sa o tom vedelo dva mesiace...tak sa vlada mala starat aby to takto nedopadlo...

anjelik007
4. dec 2011

@lauritka jedine, čo som chcela podotknúť v tejto diskusii je, že doktori to nerobia pre pacientov, ale pre seba, pre peniaze. Nehovorím, že si to nezaslúžia, tak ako každý iný, len ten egoizmus a skrývanie sa za pacienta je úbohý...

anjelik007
4. dec 2011

@timona v poriadku, ja tu píšem, že to nerobia pre pacienta, ale pre seba . 😉

timona
4. dec 2011

@anjelik007 neboj, robia to aj pre pacientov, nie je nic horsie ako byt odkazany na unaveneho, nevyspateho, zle zaplateneho a nasrateho lekara...

anjelik007
4. dec 2011

@vejinka ja ich neodsudzujem, hovorím, že to robia pre seba a nie pre pacienta.

vejinka
4. dec 2011

@timona nema to zmysel ona to nepochopi lebo to nechce pochopit

vejinka
4. dec 2011

@anjelik007 v poriadku je to tvoj nazor