icon

Váš názor na štrajk lekárov

labaga
11. nov 2011

ostava 19 dní do casu ked lekarom uplynie výp.lehota. dotkne sa to aj detských nemocníc dfnsp ba hlavne, ako to skoncí??
co si myslíte navýšia platy lekárom v nemocniciach?

timona
4. dec 2011

@stut ja nechapem, co maju vsetci s tym ze niekto zije z 300 euro....to mam mat lekar plat ako niekto kto je nezamestnaný, alebo ako kurič?alebo maju mat vsetci rovnake platy?

anjelik007
4. dec 2011

@stut vidíš o tomto hovorím, a je zaujímavé sledovať, keď je veľa ľudí proti jednému a ako sa to postupne začne zaobaľovať a preplietať myšlienky... 🙂

timona
4. dec 2011

@kkubekova no tak ked sa zapojis do verejnej diskusie, tak musis ratat s tym ze na tvoj prispevok moze niekto reagovat...ci zase som nepochopila tvoj posledny prispevok?

kkubekova
4. dec 2011

@timona nemam chut a ani zaujem sa hadat - toto je forum, kde kazdy mze vyjadrti svoj nazor, to ze ty s tym mojim nesuhlasim je OK 😎

stut
4. dec 2011

@lauritka Nehnevaj sa ale chodiť na PN z princípu to som ešte nepočul Aká je to diagnóza. Ak tento princip použije každý komu sa nepáči plat socialny systém padne za jeden deň

vejinka
4. dec 2011

skusim to teda inak...operujem cely zivot ..nastane strajk podam vypoved po dvoch mesiacoch vypovednej lehoty som tak unaveny ze uz nevladzem nemam sil navyse mi pohrozia ze ak nepridem podaju na mna tresne oznamenie pridu po mna policajti a ak bude treba budu dozerat ci operujem alebo nie...ruky by sa mi triasli pri operacii mozno by som skolaboval ja sam z tolkych stresov co bezne nemam o tom ze by mi v dnoch vyhlasenia...dali len 70% platu o tom ze ohrozim svojim konanim v tomto pripade operovanim mnozstvo ludi ..nebodaj zapricinim smrt... radsej som sa po dokladnom uvazeni rozhodol PN. chapajdos?????

odrik
4. dec 2011

@lauritka
Aj ja 🙂! Zvlast, keby som uz bola nezamestnana. Ako si moze niekoho BYVALY zamestnavatel nutit ist do prace, to co sme za stat? Kto by isiel po vypovedi, a este aj donuteny, s usmevom na tvari do prace?

kkubekova
4. dec 2011

@timona pochopila si to spravne, len vo svojom prvom prispevku, v ktorom si reagovala na moj, tak si pisala, ze ci maju doktori makat od nevidim do nevidim za minimum a vsetko mlcky znasat (necitujem 😉 ) a to je presne to, cosom inymi slovami napisala aj ja - takze v podstate sa zhodneme 😀

lauritka
4. dec 2011

@stut jednoduchy princip, vyprsala mi vypovedna lehota, zamestanavatel to odmieta akceptovat, vypisem si PN:
alebo ma potom dovedu do prace policajti..a sme v totalite ako vysitej 😝
este raz sa budem opakovat, nemam povinnost, ale pravo.

stut
4. dec 2011

@timona Nemusia mať rovnaké platýy lekárom sme plošne pridali 300 ečiek Robotníkovy pridajme plošne 30 ečiek je to 10 krát menej ale robme to plošne

vejinka
4. dec 2011

@stut ako mozes porovnavat lekara a robotnika??? ja zasnem

effkaa
4. dec 2011

@stut ty si to nepochopil... lekari boli k smrti vycerpani, ledva existovali a preto si zobrali PNky. No a po podpise memoranda, ktore ma zazracne ucinky na zdravie lekarov zahadne vyzdraveli a nacupitali do prace. Hlavne v Bratislave to malo tento zazracny ucinok. Navrhujem miesto podpisu vyhlasit za svate a vo vyrocny den vykonavat put.

stut
4. dec 2011

@lauritka Nie sme v totalite ako vyšitej sme jednoducho v dobe zneužívania systému. A ty si žiadny PN vypisovať nemôžeš môže to urobiť lekár ktorý má na to presne stanovené zákonné podmienky Zz. s .576/2004

lauritka
4. dec 2011

@stut a ako zneuzili system prosim ta ?? ved dali legalne vypovede a boli od 1.12 legalne nezamestnani. 😕

vejinka
4. dec 2011

@stut unaveny zniceny flustrovany lekar - pacient

stut
4. dec 2011

@vejinka Ty nejedávaš chlieb nepoužívaš benzín alebo elektriku navzájom sa potrebujeme prečo sa tu stále niekto snaží uprednosťovať jednu skupinu podľa tvojích tvrdení ostatný sú blbci

stut
4. dec 2011

@lauritka Výpoveď beriem

vejinka
4. dec 2011

@stut porovnavas neporovnatelne...miesas hrusky s jablkami..ok v konecnom dosledku je to ovocie ..bavime sa tu v teme o strajku strajk sa tykal lekarov ne? no ja uz vlastne ani neviem kto je tu spominany castejsie 😅

lauritka
4. dec 2011

takze PN po vyprsani vypovednej lehoty je zneuzivanie systemu, tak ??? mozno mi nieco unika, necham sa poucit.

zuzkat1
4. dec 2011

@stut nemyslim ze takymi argumentmi daleko zajdes... kazdy sa boji smrti lebo je jedinou istotou a kazdy ju musi stretnut...lekar je pre mnohych poloboh ktory moze pridat par rokov zivota... nedostatok chleba,alebo benzinu,alebo rozbite cesty, ci tma v byte su len mozne neprijemnosti...

stut
4. dec 2011

@odrik Pokiaľ je vyhlásený výnimočný a je to nutné musíš nastúpiť aj do armády ak je to nutné dokonca aj ty Aj keby bolo treba iba variť . Preto je to výnimočný stav.

stut
4. dec 2011

@lauritka Preštuduj si to všetky zákony sú tu na nete.

odrik
4. dec 2011

@stut
Ja viem 🙂! Ale nudzovy stav sa nevyhlasuje vtedy, ked si vlada 3 mesiace nedokaze vyriesit situaciu s lekarmi. Je mi uplne jasne, ze v pripade vojny, prirodnej katastrofy a pod. pojde kazdy jeden lekar aj bez prikazu!

lauritka
4. dec 2011

@stut nemusim, ked som na PN 🙂 .. a zachytila som, ze nudzovy stav nebol kosher ???

lauritka
4. dec 2011

@stut ved jasne, som ti pisala, ze sa necham poucit, hod mi link.

sirinka
4. dec 2011

@stut skoda len, ze mocipani cakali spokojne na teplych stolickach a nepohli prstom aby predisli vyhlaseniu nudzoveho stavu...

heni79
4. dec 2011

@vejinka
"flustrovaný" lekár - pekný preklep. 😀
Tie tvoje argumenty, stále, že bojovali za všetkých... no neviem, čas ukáže a bodaj by si mala pravdu, že bojovali i za pacienta. Ja budem iba rada.
Ale ono to všetko ukáže naozaj až čas. Ako sa zrealizuje zvýšenie platov, ako sa vyrovnajú jednotlivé nemocnice s týmto "darom", aby sa nestal darom danajským a neviedol ku krachu jednotlivých nemocníc.
Rovnako verím, že sa teraz nedostane na pretras niečo v zmysle, "zvýšili sme lekárom, na sestry nezvýšilo", lebo zdravotné sestry si často oddrú viac, ako lekári. Aj sa fyzicky viac nadrú.

stut
4. dec 2011

@zuzkat1 Ale tu si ten chlebík iba preto nevážia že nikdy nezažili hlad. A smrť skôr či neskôr príde pre každého to je jediná spravodlivosť na tomto svete iná nie je

stut
4. dec 2011

@odrik Je to právo prezidenta

odrik
4. dec 2011

@lauritka
Presne tak 🙂! Kedze si vlada dovolila vyhlasit nudzovy stav uplne bezdovodne a jednoznacne s cielom ist proti lekarom, reagovali lekari tak, ako reagovali.