icon

Váš názor na štrajk lekárov

labaga
11. nov 2011

ostava 19 dní do casu ked lekarom uplynie výp.lehota. dotkne sa to aj detských nemocníc dfnsp ba hlavne, ako to skoncí??
co si myslíte navýšia platy lekárom v nemocniciach?

odrik
4. dec 2011

@stut
Aj Tebe 🙂! Ty teda nie si nocny vtak ako my??? 🙂

lauritka
4. dec 2011

@vejinka pripadne aj rozky vymenime 🙂

vejinka
4. dec 2011

@odrik heh on je vtak...a nahodoou odbije desat a idem spat aj ja.. 😀

vejinka
4. dec 2011

@lauritka hehhe chleba lauri chleba

odrik
4. dec 2011

@vejinka
🙂 🙂 🙂 jeeejda, ja neviem zaspat este o pol noci. A potom tu kuvikam 🙂.

lauritka
4. dec 2011

@vejinka no ja neviem, uz by som ani neverila hlavne tu na konovi, ze zaskrtnutie kolonky chlap je fakt chlap 😀

lauritka
4. dec 2011

@vejinka mne staci jedna cerealna zemla na den. fakt 😅 zemlu upecies ?? ranajkujem mlieko s cornflakes.

sme aktualne mimo temu 😀

odrik
4. dec 2011

@lauritka
No veru 🙂.

vejinka
4. dec 2011

@lauritka no domov k nemu to hadam sama zistit nepojdes..ber mnaaa 😀 😀 😀

vejinka
4. dec 2011

@lauritka nechci odomna vytvorit temu ranajky a pecivo.. 😀 😀

vejinka
4. dec 2011

@odrik ja som kvalitne vystavena po celom dni z mojimi certami 😉

lauritka
4. dec 2011

😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

minewka
4. dec 2011

@bejby29 a tebe by sa páčilo - ak si v pozícii človeka, ktorý je "bohatý" - že ťa takým spôsobom bude niekto okrádať? Že na rovnakú službu má dvojaký meter? A to ešte aj považuješ za úplne OK?

odrik
4. dec 2011

@vejinka
Tak sa dobre vyspinkaj nech mas zajtra silu na curidielka male 🙂.

minewka
4. dec 2011

@anjelik007 tak tak, pravdu máš - nech si kľudne štrajkuje kto chce - ale nech sa netvári, že ma ide spasiť. Mimochodom, mňa sa nikto nepýtal , či súhlasím alebo nesúhlasím s transformáciou nemocníc a ešte viac ma udivuje, ako 21st je to o nás bez nás. Nikoho som neprosila, aby v mojom mene niečo robil - a volila som koho som volila práve preto, že tu nechcem mať komančov typu Kollár - ktorý ad 1 vodu kážu a víno pijú a ad2 vykrikujú, ako sa stará o naše blaho.

vejinka
4. dec 2011

@odrik joj keby to aspom posluchalo ale len sa mlatia 😅

vejinka
4. dec 2011

no nic ja idem prec lebo zasa mi stupne tlak 😅

minewka
4. dec 2011

@effkaa hehehehe 😀 😀 😀 😀 dobrééééé..fajný príspevok 😝 ..aj ja som za to - aby bol ten deň vyhlásený za zázračné vyzdravenie...len rozmýšľam, kto tu v tomto prípade za to bude mať zásluhy...

minewka
4. dec 2011

@veve39 opäť si to pekne napísala...rýchlo prezraď, koľko ti za to Penta dala??? 😀 😝 😝

Je to presne tak, ako píšeš, systém sa nezmenil, plat je vyšší, ZP sa bude dodržiavať, opäť systém - každý rovnako, len nie podľa zásluh.

Ale nech. Hádam to bude mať aj pozitívny ohlas - že Slovač si už nenechá po hlave skákať, lebo pán doktor povedali. A hádam si už aj bude vyžadovať aký taký prístup.

Som zvedavá, kedy príde lekársky štrajk 2 - tipujem rok 2013..ešte je stále čo doháňať, čo sa platov týka. 😝

minewka
4. dec 2011

@veve39 a k tomu etickému kódexu - to som zvedavá, čo v ňom bude...že je to potrebné spísať do etického kódexu...ono milé LOZ pozabudlo, že je potrebné aj prihodiť nejakú sankciu, ak sa kódex dodržiavať nebude, kto to bude posudzovať, či sa dodržal, malo by tam byť poučenie - ako má pacient postupovať, ak má pocit, že sa tento kódex nedodržiava...

čo bude asi tak prvý bod? Pacient má práv byť oboznámený so svojou diagnózou a liečebných postupoch? 😀 😝

Aaaaaach jaj....či som len skeptická v tomto...no nič, uvidíme...Inak - celkom pekný článok..neviem, či si čítala - ale celkom súhlasím..
http://www.sme.sk/c/6166229/dobry-anjel-andrej-...

maznacik007
4. dec 2011

Ako sa budú uzatvárať nové pracovné zmluvy - postupné kroky! Prosíme dodržiavajte ich, je to na ochranu Vás!

Postup nových pracovných zmlúv:
Hlavné pravidlo: nové zmluvy nepreberajte od riaditeľov priamo a jednotlivo!!, preberie ich podpísané riaditeľom na základe splnomocnenia váš koordinátor vo vašej nemocnici a ON vám ich dá k podpisu, aby sa po celoslovenskej dohode mohli dať riaditeľovi podpísané naraz. JE TO NA ZABEZPEČENIE VRÁTENIA VŠETKÝCH LEKÁROV!!!

Postup:

1. Každý koordinátor čo najskôr (v sobotu) skontaktuje vedenie svojej nemocnice, aby nachystali všetky nové pracovné zmluvy. - CITO

2.Každý lekár vo výpovedi si pripraví starú pracovnú zmluvu.

3. Riaditeľ nachystá nové pracovné zmluvy podľa podľa inštrukcií ministra zdravotníctva SR a podľa záväzkov v memorande

4. Zmluvy budú podpísané zo strany riaditeľa nemocnice

5. Koordinátor LOZ danej nemocnice na základe splnomocnenia lekárov preberie všetky podpísané zmluvy /musí si skontrolovať, či má naozaj všetkých lekárov!!!/ (v nedeľu bude tlačivo splnomocnenia doručené koordinátorovi z advokátskej kancelárie JUDr. Škodlera, koordinátor si ho musí v nedeľu doobeda vyžiadať pre každú nemocnicu z centrály LOZ - Dr. Kollár. Koordinátor si obehne všetkých lekárov, aby mu podpísali dané tlačivo splnomocnenia, musí si skontrolovať, či má naozaj nové a podpísané (riaditeľom) zmluvy všetkých lekárov v nemocnici, ktorí podali výpoveď)

6. Koordinátor odovzdá každú zmluvu danému lekárovi, ktorý si ju musí porovnať so svojou starou zmluvou a vyhodnotiť novú zmluvu na základe memoranda (musí byť zachované odpracované roky praxe, osobný príplatok, nemôže tam byť niší plat ako mal. Taktiež záväzok a odpracovaný čas v súvislosti s atestáciou musí byť v novej zmluve zachovaný,pracovné zaradenie,..., - teda musia byť naplnené všetky podmienky memoranda, nová zmluva nesmie mať žiadne negatívum oproti starej!!!!)

7. ak daný lekár súhlasí s novou - sú splnené podmienky memoranda, tak ju podpisuje a odovzdá podpísanú koordinátorovi. Ak by mu daná zmluvy nevyhovovala, riaditeľ ju musí prepracovať, ale dovtedy neodovzdá zmluvy nikto!!!

8. Koordinátor nahlási centrále (Dr. Kollár), že má všetkých lekárov zabezpečených (podpísané všetky zmluvy má u seba) .

9.Po schválení centrály LOZ koordinátor odovzdá zmluvy na riaditeľstvo.

10.Lekár nastúpi do zamestnania

11. Tam, kde výpovedná doba ešte plynie sa bude postupovať cestou späťvzatia - cez právnu kanceláriu Dr. Škodlera, kontaktujte prosím centrálu LOZ.

V prípade akýchkoľvek problémov kontaktujte právnu kanceláriu JUDr. Škodlera: "Mgr. Branislav Rybansky"

skopirovane zo stranky loz..... no mna zaujima ten bod cislo 7 to ako myslia pani ze ked sa niekomu cokolvek bezpedmetne znepaci z lekarov tak prosto nepodpise zmluvu a nikto nenastupi... a co ak su tam taki co vobec nechcu nastupit z dovodu ze maju uz ine zamestnanie.... ako nic v zlom ale podla toho co tam pisu tak tie nemocnice tak skoro fungovat nezacnu...
inak je zaujimave ze pri takyto strajkoch v inych krajinach sa o niekolko desiatok percent znizil pocet umrti... takze nakoniec to pacientom ze lekari nerobia aj prospieva 😀

a to si este pri takyto podmienkach navratu dovolia urazat lekarov z ciech co sem prisli aby sa tu aspon udrzala akutna zdravotna starostlivost... a prirovnavat to k vpadu sovietskych vojsk....

osobne si myslim ze pan Kollar by sa mal dat urychlene na PN a absolvovat psychiatricke vysetrenie

jaaaj a k tej Pente tie co tu vypisujete o platenych prispevkoch tak mi poslite link kde si to mam ziadat...

minewka
4. dec 2011

@maznacik007 tak my všetci, čo máme opačný názor - sme polointeligentné tvory - alebo možno aj inteligentné - len naše mozgy majú nejakú menšiu obranyschopnosť voči skorumpovaným médiám a za našim chrbtom sedí vždy jeden Pentaradca... 😀

Inak - ozaj zaujímavý bod....teoreticky jeden dr môže zbrzdiť všetko 😀 😀 😀

A tá okupácia - no coment 😀 😀

maznacik007
4. dec 2011

@minewka no sak ako ja sa len smejem na tom uz co dokazu niektori vyprodukovat....

inak ja som teraz akurat citala ako to vnimaju Cesi a najma v diskusiach... ze boli obvineni priam z obsadenia ineho statu aj ked na zaklade pozyvacieho listu

http://zpravy.idnes.cz/slovensky-odborar-prirov...

veve39
4. dec 2011

@minewka hi-hi, to prezradit nemozem, kolko som od Penty dostala, to je obchodne tajomstvo 😀
veru tak, s tym kodexom to aj mna bude zaujimat, aby to neskoncilo len tak do stratena a neposluzilo na zalepenie oci, problemovych a otvorenych miest je tam viac ako dost....
ten clanok som vcera citala, pacil sa mi, aj ked mu odhad ze to dopadne inak nevysiel.....aj mi tiez napadlo ho sem skopirovat...len som mala obavy, aby sa na A.Kisku nezacali zase vytahovat konspiracne teorie - ako sa napr. s Pentou nabaluje na svojom diele, co by som asi nepredychala....skutocne ho obdivujem za to, co robi pre tych, ktori potrebuju pomoct....

veve39
4. dec 2011

@maznacik007 to mi znie ako politicke depeše pri vymene vojnovych zajatcov 😀
neverit nepriatelovi za ziadnu cenu....nepriatel je vlada, Penta, riaditel, media, verejnost,.....ostava len dufat, ze nie aj pacient... 😝

niekomu sa asi tazko opusta davove a medialne vyslnie...

minewka
4. dec 2011

@veve39 ohoo..aký tvrdý obchodník... 😀 😀 😀 ale tak to má byť, biznis je biznis... 😀 ja si myslím, že ti ponúkli doživotné zdravotné ošetrenie zdarma - ale pozor - s nadštandardným prístupom 😀

A inak veru tak - vymyslel super vec, klobúk dole...páči sa mi to...Aj keď momentálne pomáham cez www.zelajsi.sk - naozaj to funguje, už sme s mm kúpili 3 vecičky zo zoznamu prianí..raz som osobne odniesla...na detskú onkošku..ufff...odvtedy sa tomu zatiaľ úspešne vyhýbam... 😖 niesť to osobne. Odkedy mám dieťa, beriem to nejak precitlivejšie... 😖

larosa
4. dec 2011

@odrik ďakujem bude 🙂 a už sa veľmi tešíme 😀 ja to tu občas počítam a občas niečo napíšem a veľmi som držala všetkým lekárom palce, viem, čo je študovať na VŠ a viem si predstaviť čo obnáša medicína a za aké smiešne peniaze to je 😒 aj nám učiteľom tak zalepili oči a po zvýšení som mala asi 10€ viac...300€ nie je veľa- 20% dole- DPH, dole všety osobné, a pod a summa summarum je to 100-200€mesačne deleno 200- 270 hodín je to zvýšenie na hodinu 50 centov až euro.......hahahha naozaj sú nenažratí 😖

bejby29
4. dec 2011

@minewka precitaj si poriadne, co som napisala a zamysli sa na par minut nad mojimi prispevkami a nie len vybrat veci z kontestu a rozoberat to svojou logikou, ok?

minewka
4. dec 2011

@maznacik007 😀 😀 😀 dobrá diskusia je pod tým...lekári obsadili Slovensko...ale tak vieš, dr Kollár to neberie z pohľadu pacienta.... 😝 pre neho okupácia, pre niekoho spása... Asi začína byť niekomu ľúto, že každé čudo trvá 3 dni - a do najbližšieho štrajku dr. Kollár upadne do zabudnutia... 😝

veve39
4. dec 2011

@minewka 😀 😀 😀 to by som teda brala...mne by stacil aj obycajny balik rocnej starostl. v Procare kt.si platim keby mi zadotovali 🙂
zelajsi.sk nepoznam, mrknem na to...je vela fakt dobrych projektov, ci moznosti, ako a kde sa da pomoct...
a ten p.Kiska - v mojich ociach naozaj klobuk dole
aj ked sa zial samozrejme najde kopec pochybovacov, ktori aj za tym co robi najdu biznis ci dokonca obohacovanie sa....
dolezite je len to, ako ho vnimaju ti, ktorym projekt co vytvoril (a zafinancoval) nesmierne pomaha....