Váš názor na štrajk lekárov
ostava 19 dní do casu ked lekarom uplynie výp.lehota. dotkne sa to aj detských nemocníc dfnsp ba hlavne, ako to skoncí??
co si myslíte navýšia platy lekárom v nemocniciach?
@bubinko83 media miluju taketo kauzy, kedy clovek neuspel aj ked mal pravdu....aspon tam si to mohla dat.za to neplatis
@teress to bola recnicka otazka, ze preco by som JA nepodporila ucitelov? si sa tusim pytala ci by lekari podporili strajkujucich ucitelov. za seba ti mozem povedat ano, mam sestru ucitelku, niekolko rokov ju odhovaram nech zo skolstva odide, kedze viem aka je to drina
@teress malo sa to, malo sa ono... vies ako to tu dopadne so strajkujucumi... ved tu uz pisali ucitelia, ako dopadlo ich strajkovanie. neriesilo by sa nic, ak by sa toto nestalo. a teda, mozno som naivna, ale aspon si mocni uvedomili, ze hop, uz sa tu nieco deje, hop asi by sme mali trosku lepsie hospodarit, ked tu mame taketo radikalne nepokoje.... " najlepsie sa vladne pasivnemu narodu, ktorym slovaci bezpochybu su " 🙂
@pici vies, opytaj sa tych pacientov co tam lezali, ktori lekari boli v tej chvili lepsi...nechcem pocuvat len myslienky obhajoby aki su svati ti lekari co strajkovali, lebo vystrajkovali aj lekarom, ktori tahali tie nadcasy aj za tych trucovatelov, chod do nemocnic a tam sa opytaj leziacich chorych, kto im vtedy pomohol a kto bol pri nich...ak to boli lekari ktori doma chrumali cipsy pri spravach ako ohrozili zivoty onkologickych , nedonosenych deti a pod, tak sa pred nimi sklanam...len to jednoducho asi tak nebude...
babky žabky nehadajte sa tu . 😀 Ja napr. so štrajkom suhlasim ale zo samotnym dvihanim platom momentalne nie!
ja sa vas opytam takto : co by sa stalo, keby ste vy prisli za svojim zamestnavatelom, ze nenastupite do prace kym vam nezvysi plat o napr. 50%, ze nepridete do prace ani ked vas zavola, ze mu hrozi nesplnenie dodavky (alebo nieco podobne)...a este mate tu drzost odkazat mu, ze aj ked sa dohodnete az po urcitej dobe, a on pride o tu zakazku, tak vy nastojite na tom aby vas do tej prace zobral naspat, lebo vsak vy ste PAN... co by povedal vas zamestnavatel? ja vam poviem, vy to ani nespravite, lebo vam staci aj tych 300 € len aby ste nieco zarobili a nie to sa stavat na zadne a byt hrdinom a vydieracom...a je mi jedno, ci su podhodnoteni, aj my sme a musime drzat huby a suchat nohami, nic ine nam neostava, lebo mi sa nemame kde stazovat, nam nema kto pomoct...
ano mozeme si najst inu pracu (to si mohli aj lekari) ale v dnesnej dobe to nie je mozne, na moje miesto caka dalsich 10, a lekari si to mohli dovolit a aj to zneuzili...je mi z nich zle a to ze este nenastupili do prace z toho mi je este horsie, vsetko sa im splnilo, vsetko dostali, ziadny postich a vyssie platy, a oni nie su ochotni nasupit hned, je mi zle a nic s tym nenarobim
len dufam, ze ked uz maju vsetko co chceli tak aj ta starostlivost a ochota liecit budu taka ako si mi pacienti predstavujeme, a budem v nemocniciach stretavat milych a ustretovych lekarov, nie ako doteraz arogantnych panovbohov
@teada neviem, co presne pisala czechzuzanab, lebo je tu toho vela, postrehla som prispevky o tom, ze v zalohe boli a vzdy su, aj v case nenudzoveho stavu pripraveny lekari na telefone, to je fakt.
ale tvoj prispevok je proste zbytocne agresivny, obvinujuci a k tomu este uplne nepodlozeny...a to je voda na mlyn ludom, co zbytocne nepremyslaju, len cosi kdesi zacuju a zahliadnu a uz pluju....to je ako tie spravy, co situaciu ukazuju iba jednostranne...
mne je smutno len z jedného...
stále sa tu dookola omieľa, že každý môže štrajkovať, každý môže urobiť to, čo urobili lekári..
ok, tak si predstavme, že by do takéhoto ostrého štrajku išli učitelia... čo by sa stalo? Deti by ostali pár dní doma? Poriešilo by sa... cez babky, tety, popr. dieťa vedľa vás v práci (nič, čo by ohrozovalo ľudský život)
Ukážte mi prstom na učiteľa, ktorý by vám povedal: jasné, dám výpoveď, v pohode... nebojím sa, že prídem aj o tých smiešnych 500€... však ak by ma nevzali späť, nájdem si inú robotu... jedine tak opatrovať v Rakúsku (neverili by ste, koľko učiteliek z východu skončilo ako slúžky v rakúsku, lebo dostanú viac... žiaľ... poznám zopár takých)....
A ako by to skončilo? Po týždni by sa otvorili školy so starými popr. novými učiteľmi.... a na výplatnej páske by malo o 9€ (nech nežeriem...) viac...
O to tu ide... každý môže štrajkovať, ale nikto (dám za to ruku do ohňa) nedosiahne štrajkom to, čo lekári... pretože lekári vložili do štrajku to najcennejšie pre každého - zdravie, život...
@sirinka ja nehovorim ze to tak ma byt. bol to len na jej prispevok reakcia. lebo ona vnima ako tych co strajkovali za tych co zivot ohrozili a tych co nie, tych velebit.. ale vyhody to prinesie obom rovnake... cize ak ona tvrdi aki su nefer ti co bojovali, tak sa na to da pozriet aj z druhej strany aki su nefer ti co v teple pockali na dvihnutie platov... ale to nie je moj nazor, iba som to postavila do druhej roviny, rovnako nezmyselnej
@katti77 keby predstupil pred sefa len jeden lekar, dostal by kopacky, tak ako tvoj nazorny priklad zamestnanca. 😉 keby sa v danej firme naslo 2500 pracovnikov ktori by mu hrozili vypovedou, myslim ze za 2 mesiace ich vypovednej by hladal nahrady za nich - vlada to za tie 2 mesiace nerobila, sak naco, mysleli si ze vypovede stiahnu na poslednu chvilu. takze sef firmy by za tie 2 mesiace urobil nabor novych pracovnikov ktori by robili za plat ktory urci on. takisto to mohla urobit vlada, najst 2500 lekarov z inych krajin, alebo odneviemkial aby zabezpecila chod nemocnic.urobila to? nie, ani nahodou. na poslednu chvilu poslala zobronivy list do okolitych statov ktore vyslali maximalne tak vojenskych lekarov, lebo museli.
ak by sef tychto svojich pracovnikov nenasiel za tie 2 mesiace, zrejme by rokoval so zamestnancami na nejakych upravach podmienok - nebude predsa riskovat zatvorenie fabriky ak ma rozum.
ja ti poviem vlastnu skusenost - ak niekoho vazne potrebujes, tak sa dohodnes.hlavne ak mas malo prsonalu a hrozi ti kolaps celej firmy, do ktorej ti nechcu za rovnaky smiesny peniaz prist z inych miest pracovnici. ak zvysis sumu, pridu aj z inych miest, ale za zvysenu sumu ti ostanu aj stari pracovnici... o tom to je
@pici ved ja viem...aj moja reakcia je taka...ved ked ti lekari co ostali, su az tak super a wau....tak hadam by nemali rofitovat z niecoho, co dosiahli ich nenazrani kolegovia a este takymto podlym sposobom... 😉
vsetci, co tuto akciu odsudzuju, mali by trvat teraz na tom, aby sa ti dobri lekari neznizili k tak ohavnemu cinu a neprijali tieto, ich krvou, vykupene eurace....
@czechzuzanaba to som nenapisala🙂 ja som napisala ze ludia tu budu reagovat tak ze jasne ze ho nepotrebujem ked som zdrava... nebola som este nikdy nejak vaznejsie chora...a dost sa toho bojim ako kazdy iny... ale pravda je ze ja k lekarovi nejdem.. a to som si uz nasla aj hrcku v prsniku... a nebola som u lekara - riskujem? mozno... fakt je ze do pol roka zmizla... mozno stastie a mozno psychika... verim jej viac ako lekarom
@latvia poviem ti len tolko nikto by za 2 mesiace nezohnal tolko ludi aby ich mohol vymenit, to vies velmi dobre aj ty, tu nejde o to, ze oni protestovali tu ide o to ako protestovali a zaco protestovali, ich zaujmali len a len peniaze, a Kolar si len budoval politicku image....je mi zle z ich arogantnosti, mam vlastne skusenosti z lekarmi, ale za aroganciu sa neda zalovat, za to, ze ti povedia, ze plod zomrel a chodte domov a o 2 tyzdne ti iny lekar povie, ze tvoje dieta zije a je vsetk v poriadku co by si robila? ako nazves takeho lekara, co sa ti za to ani neospravedlni a este sa na teba pozera tak ako by si si mal to dieta zabit aby on mal pravdu...je mi zle z celeho systemu, a najviac mi je zle, ze si platim najvyssie odvody, a starostlivost a zaobchadzanie ako k poslednej spine... a za co ho mam zazalovat, ked v sprave nenapisal o smrti plodu nic, a je to slovo proti slovu? ...
a to zvysenie platu si zasluzia prave ti co nedali vypovede, tym co protestovali by som vobec nedala najmenej 5 rokov
@piacere keby som mala skolopovinne deti, a a ja s mm v praci, ci dokonca v nocnej...tak by som s ucitelskym strajkom mala teda velky problem..babky, dedovia pracuju, a maju len jedneho uja ktory by to zvladol tipujem uplne max. 1 den 😀 ...naozaj netusim kde by som ich dala, co ich mame brat na operacny sal??? Alebo ini ludia do bane ci fabriky? Takze ludia by sa burili, ze kvoli vam musia brat OCRky, PNky a neviem co... a boli by ste za vypocitavych hajzlov ze vam nestacia prazdniny este aj strajkujete (co teda nevravim ze by som si myslela ja). A vybojovali by ste si vyssie platy a trebars aj viac financii pre skoly len vtedy ak by ste boli ochotni dostatocne dlhu dobu nechavat si nakydat tolko spiny a nevrazivost z kazdej strany na seba...bohuzial...neboj, nikomu by nezaplo ze chcete aj krajsie skoly. vsetci by videli len peniazeeeeee 😒
A urcite nie ste jednoducho nahraditelni...co bude slovencinu ucit nejaky Ind? no mozno zopar kuskov by sme nasli a to je asi vsetko.
@katti77 pleties tu svoje emocie z toho co sa ti stalo, prepac, le toto nema nic spolocne so strajkom, nikde nikto nepisal ze vsetci lekari su mili a bezchybni, skus sa najprv odosobnit a potom to mozno bude vyzerat trochu inac. ja tiez nemam len dobre skusenosti s lekarmi, ale to tu teraz nebudem pliest...
a netvrdim ze by nasli 2000 lekarov, ale na ten vladou slubovany zabezpeceny nudzovy stav by sa ich naslo dost. nehovoriac o tom ze nabory zacali robit tyzden pred nudzovym rezimom - dokonca zaujem lekarov o pracu bol, len nemocnice tiez cakali ze lekari stiahnu vypovede a nebudu musiet prijimat novych - to je osobna skusenost s kolegami ktori boli pozvani na pohovory tesne pred nudzovym stavom a ani sa im nemocky neracili ozvat ci ich nakoniec vobec chcu.
ukrajincov je vela, co by tu radi robili, tomu ver ze by sa ich naslo dost, absolventov je tiez vela, ALE za take peniaze na slovensku neostanu...cize sme sa dopracovali k tomu co som pisala vyssie...lepsie podmienky, viac lekarov
pujcim si Tvou posledni vetu. 😉
O to tu ide... každý môže štrajkovať, ale nikto (dám za to ruku do ohňa) nedosiahne štrajkom to, čo lekári... pretože lekári vložili do štrajku to najcennejšie pre každého - zdravie, život...
Opravim Te: "z"lekari vlozili ..."na" LEKARI OHROZILI
timto i porusili svuj slib 😖

@bubinko83 no a vidis...sme na slovensku a spravodlivosti sa slusnym sposobom nedovolas...asi preto po vsetkych moznych slusnych sposoboch nakoniec dospeli lekari k tomuto sposobu vyjednavania a ako vidime, tento jediny zabrala a donutil politikov situaciu riesit.... 😉