Váš názor na štrajk lekárov
ostava 19 dní do casu ked lekarom uplynie výp.lehota. dotkne sa to aj detských nemocníc dfnsp ba hlavne, ako to skoncí??
co si myslíte navýšia platy lekárom v nemocniciach?
@denduska realita je taka ze v dnesnej dobe sa ucitelia strajkovat boja,lebo deti sice pribuda ale stale ich je malo a ked jedna skola pojde do stajku moze sa stat ze nastve rodicov a ti si pekne deti daju inde - tam kde sa nestrajkuje....no a to potom zavana prepustanim a zatvaranim skol... ucitelia zarabaju tak zalostne malo ze si nemozu dovolit davat vypovede,lebo by na dalsi mesiac umreli od hladu a nemozu si dovolit prist o robotu ... takze to sa da bud celoplosne alebo nijako... a presne pre rodicov by to problem bol...ale to nie je nijake masove ohrozenie obyvatelov takze vlada by nemala bezsenne noci...
a co sa prazdnin tyka... je ich mozno viac ako inde ale nemylme si pojmy z dojmami...nie su to prazdniny... je to povinna dovolenka... nemozes si inokedy zobrat dovolenku ako ked maju deti prazdniny... a 2 tyzdne z letnych prazdnin robis (ak by nebolo jasne ze co tak napriklad upratujes triedu, alebo stahujes nabytok,alebo dokonca si triedu malujes... lebo ved kto by to na skole robil??).. a mozno to neznie zle ze leto volne..lenze moze sa stat ze potrebujes dovolenku inokedy - ochories alebo dieta chore alebo hocico ine a aj ked je v zakone ze s polovicou dovolenky disponujes ty - v skole je to tazke lebo ved kto bude za teba ucit - tam sa to lata potom vseliako a su z toho len problemy...
@latvia no odosobnit, ja ked potrebujem lekara tak asi cakam cloveka studovaneho na urovni a hlavne sucitneho a nie doktora , ktory mi poskytne neprofesionalne vysetrenie z bezcitnym zaobchadzanim ale nehoraznym platok...ja sa nemam preco odosobnit, oni neboli odosobneni ked strajkovali, boli sebecky a chceli nehorazne peniaze..cely strajk bol o bezcitnosti a sebeckosti lekarov... tento stat na zvysenie platov nema, teraz nech zacnu riadne strajkovat ucitelia, policajti, poziarnici, cela statna sprava a som zvedava co budes hovorit... a este dufam, ze aby sme na to mali tak nam nova vlada zvysi dane z 19% na 25% a DPH na 30% dufam, ze potom budu lekari spokojni... a este dufam, ze fakt pride milionarska dan, lebo touto mzdou sa zachvilu lekari k tomu dopracuju a budu platit aspon riadnu dan do statu...
a ked im je tu tak zle tak maju moznost odist, nech idu, preco su tu? ti co chceli odist uz davno odisli a pacient to ani nezaznamenal...
@latvia ty si sa niekedy s niečím na SR súdila? už si za niečo niekedy podala sťažnosť na dohľad? že vieš, ako to chodí? Už si niekedy dokazovala na súde pochybenie lekára? kto by posudzoval pochybenie? Lekár? ak by si bola lekárka - a tvoja najlepšia kamoška hrubo pochybí - bez mihnutia oka by si na súde svedčila proti nej? ty by si mala peniaze na súdy a súdne poplatky - pri 10 ročnom súdnom spore?
Ak by bo 10 rokoch odsúdili lekára a dali mu 500eur pokutu - uspokojilo by ťa to?
@latvia ja doprajem kazdemu cloveku v tomto state plat aj 3000 € ale jednoduho tento stat na to nema, ani podnikatel na to nema, tak co teraz budeme robit?
a smiem vediet preco si nedala vypoved ked tu je tak zle, ked vas tak dehonestuju, ked toto zdravotnictvo ide dolu vodou, a preco si este tu a nie v nemecku napr. nemyslim to v zlom, len ma to jednoducho zaujma
@bejby29 ešte raz -reagovala som len na tvoj argument - cenový. A áno - máš pravdu, že každý si môže pýtať , koľko chce - ale garantujem ti, že by ťa riadne nasrdilo, ak zistíš - že ty si si kúpila topánky za 200ečok a tie isté, tej istej kvality a značky si kúpi študák za 50 ečok...Samozrejme, že je to šikovnosť obchodníka - ale len krátkodobá. Viac by si k danému obchodníkovi už nešla.
Pre mňa je zdravotná starostlivosť na SR spoplatnená (odvodmi) - a tak jednoznačne má pre mňa charakter služby.
@katti77 strajkujuich samozrejme podporim, co by som na to mala povedat? asi tolko ze viem sa vzit do ich koze.
a na zbytok uz nereagujem, vidim ze si v zdravotnictve ako doma, mas naokolo kopec znamych doktorov ktori ti ukazuju svoje vyplaty 🙄
@minewka nesudila, zatial, vdaka bohu.v mediach bolo ale vela pochybeni lekarovi, ktore sa nevliekli 10 rokov, to sa nehnevaj, staci kauza na antolskej a par inych ktore boli rychlo vyriesene a nie po 10 rokoch. jasne ze nie vsetko sa poriesi tak rychlo. ak moja naj kamoska lekarka hrubo pochybi, bez mihnutia oka to poviem na sude, ak si ma daju predvolat, nikto na svete mi nestoji za krivu vypoved, zas nie som uplne padnuta na hlavu , nehnevaj sa 😠
myslim ze nikoho neuspokoji vysledok sudu, ked na slovensku za vrazdy dostanu podmienky pripadne 3 roky vazenia 🙄 nie, neuspokojilo, tak ale kto za to moze? hadam zase lekari?
@pici ! Prečo by som mala ísť študovať medinu-ako ma posielaš-ja som vyštudovala to čo som chcela,nemám svoje povolanie zle platené a nespomínala som,že sa mám zle,tiež mám auto,ale doma nie som tak ako ty,hoci by som mohla!!!!To čo som písala bolo konštatovanie zlej situácie a jednania lekárov,ktorí sa nemajú zle,platy nemajú nízke,ale......
@katti77 jasne ze smies vediet. vratila som sa z CR kde mi bolo vyborne, lebo som slobodna matka , v cudzom state bez rodiny, nezvladala som aj robotu aj dieta aj choroby. toto je jediny dovod preco som stale tu.ak by sa moja rodina mohla prestahovat do nemecka, v momente idem, robotu tam mam istu
ach dievcata... Hovorite tu o ,,nehoraznych peniazoch", ktore lekari chcu... a mam pocit ze ani jedna z vas vlastne naozaj nevie, co sa tu deje. Necitala som celu tuto diskusiu, ale fakt je, ze informacie, ktorymi je krmena verejnost su klamlive. Nie som lekarka, ale poznam 2 rodiny, kde su lekari a je mi ich luto, pretoze su to hrozni chudaci, ktori su od nevidim do nevidim v praci. Ano, suhlasim, praca lekara je poslanie - ale to by sme od nich mohli chciet aj to, aby robili zadarmo, nie? Padli tu slova o 3000 eur... neviem odkial to mate. Poziadavka lekarov je: 960 eur pre neatestovanych lekarov a 1700 pre atestovanych. Podotykam, ze ide o hrube platy. Jeden skvely chirurg (nebudem menovat) mi ukazal svoju vyplatnu pasku. Podotykam, ze je to chalan do 40 rokov, za sebou ma 2 atestacie a hodinova mzda mu vychadza presne na 5,17 eur. Ak sa vam toto zda v poriadku a mate pre TOTO ospravedlnenie, myslim, ze nie je o com sa uz dalej bavit. Vsetky vas pozdravujem 🙂
@latvia mne nemusi nikto ukazovat svoje vyplaty, mne je jedno kolko zaraba, ty sa tiez nepitas predavacky v tescu kolko za to, ze tam je 12 hodin a sviatok piatok ma zarobene, a je mi jedno ci ty si studovala alebo nie, kazdy sa za svoju pracu zasluzi riadnu odmenu... co vy ste nad nami vsetkymi len za to, ze ste si vybrali, ze budete lekarmi, a my sme podla vas co odpad?
@sirinka tak ked nemas fakty, tak potom ich ani ty nepytaj,,,je mi jedno ci mate lekarov manzelov alebo ste vy lekarmi,alebo im drzite palce...vy potom totiz vidite len ovocie toho, comu my hovorime nezodpovednost...jednoducho je to tvoj nazor, teba neohrozili, tak som len rada....no ja mam ine skusenosti a nebudem na zaklade drzania palcov lekarom vami, im ich drzat aj ja...o prisahach a podobnych uz teraz pre nich "nezmyslom"sa uz zmienovat nejdem...jednoducho som poburena ako moze clovek na ziskanie viac financii, ohrozit.a pokial bude zivot ohrozeni inymi ludmi a nie lekarmi, tak tiez sa mi to pacit nebude..len od lekarov by to clovek necakal pravdupovediac
@minewka aj v normalnom zivote su lekari na telefone a dostavia sa do 15 minut, len tak pre zaujimavost. ak sa nieco deje, tak su tam na to tolki lekari, aby to na pol hodinu zabezpecili. takze neprehanaj, co za minutu by sa take mohlo stat aby bol pruser? uved konkretny priklad prosim, nech to lepsie vysvetlim
@latvia sorry -ale ak lekár pochybí, a mne napr zomrie decko pri pôrode - a dotyčný dr dostane len výpoveď - díky pekne.
A áno - za mnoho neúspešných sporov môžu lekári - pretože ututlávali čo sa dalo.
Ale je pravda, že za všetko nemôžu - môže zlý systém. A lekári nebojovali voči ničomu konštruktívnemu, čo sa zmeny systému týka - a ešte majú drzosť tvrdiť, že niečo robia pre mňa.
Nech si štrajkujú za svoje platy - je jasné, že každý chce vyšší plat - kríza nekríza a mali podmienky na to, aby súčasný stav dostatočne využili - chytili sa toho a úspešne. Rovnako by nedosiahli nič, keby to nerobili tak tvrdo.
Ale JEDINÉ, čo dosiahli a chceli dosiahnuť boli platy - tak tie kecy o tom, že to robia pre nás, pacientov, nech si odpustia.
V rámci štrajku považujem za nedotknuteľné deti - a tých pár dr, čo tam robí - si to mohlo odpustiť - boli len kvapkou v mori. Na detskej onkoške alebo jiske majú rodičia iné starosti, ako sa ešte obávať, či nejaký dr príde do roboty alebo zázračne zrazu ochorie.
@zuzkat1 moj muz je skolsky zamestnanec takze viem kedy si mozu brat dovolenku 😉 nas pediater je od domu 8 km tak som chodila na poradne ze ma odviezla suseda 😝 ..ortoped tam chodi s prenosnym sonom na klbiky kazde tri mesiace...ja som s druhym dietatom na nom ani nebola lebo aj ked mm mal volno, na poslednu chvilu ho nepustili (a kym som zohnala suseda s autom, a dorazili sme tam, uz bol prec...)
prednosta nanho tak nahucal ze az...doslova - ma sa starat v prvom rade o svoju robotu a nie o deti inac mu dakuje a zbohom..a to bolo neraz...
A ved prave - nemoze strajkovat jedna skola...jednoducho musi strajkovat vacsina. a potom by to zdaleka mesiac netrvalo 😉 Nie preco sa neda, ale ako sa da.
Ale vlastne mi zaplo ze v case strajku by som mohla dat deti svokre aspon na poobedie do specialnej skoly..tam by hadam nestrajkovali no 😅
@minewka ??? pisala som ze mozu strajkovat za SVOJE lepsie ohodnotenie a viac financii pre skoly. Citaj poriadne.
@janicka moja hrubá hodinová mzda bola 2,50€ (a tiež som si odsedela 5 rokov na VŠ). Moja mama robí v školstve 30 rokov 😉 a jej hodinová hrubá mzda je necelých 4€
Učiteľ ma za každý odrobený rok zvýšený plat o 100Sk 😉
Ak si myslíš, že je toto v poriadku, tak ťa tiež pozdravujem... 🙂
@latvia ale ja som si myslela, ze v nemecku sa ma lekar super, dostanes super plat, za par hodin a mozes sa venovat dietatu, ktore za tych par hodin bude v skolke ci nie? tam sa nemaju lekari tak dobre? boze som zhrozena, ze tam lekari tiez musia makat
teraz to nemyslim ani tak na teba ako obrazne, len ma to tak napadlo, ked je v nemecku tak super plat
sorry baby, preco tu furt omielate tie platy? az tak vam to kole oci? vy si ale vobec neuvedomujete, ze vydobili velmi vela pre nas vsetkych! poziadavky boli styri. ale na tie kazdy kasle, lebo vidi par € pre te svine 😝 ja by som si hadam aj priala aby presli tie akciovky a nenavysili platby, aby to ludia uz konecne pochopili o co bojovali! vadi mi, ze ostatne 3 poziadavky nekomentuje nikto. ale z DRG platieb bude profitovat kazdy!
a este k tomu sposobu strajku. ako sposob mali podla vas zvolit? ja si nic ucinnejsie neviem predstavit. mali rokovat?? vsak rokovali! a vysledok ziaden. nesuhlasim s tym, ze pacienti boli rukojemnici. ked strajkuju letovi dispeceri, tak su cestujuci tiez rukojemnici? alebo autobusari, alebo ktokolvek. tak to proste pri vyjednavani chodi... ale rada by som vediet, ako by to podla vas bolo lepsie...
@lauritka nie nemali pytat tak nehorazne vela a este tym vydierat a ohrozovat pacientov, o to tu ide o nic viac
a este mi ziadna z vas neodpovedala, na to co sa stane ak nam vsetkym zvysia dane, to budete radi a bude sa vam to pacit? ci zase budete strajkovat aby vam pridali lebo malo zarobite?

@katti77 dakujem, takze mne by si pridala k platu 😉 aj ked ja nemam dojem ze si ich zasluzim. a za ne podakujem este minimalne raz vsetkym lekarom ktori sa za nas bili. lebo ani ti, ktori nedali vypovede, neboli spokojni