icon

Váš názor na štrajk lekárov

labaga
11. nov 2011

ostava 19 dní do casu ked lekarom uplynie výp.lehota. dotkne sa to aj detských nemocníc dfnsp ba hlavne, ako to skoncí??
co si myslíte navýšia platy lekárom v nemocniciach?

denduska
7. dec 2011

@andreah25 aj ja si myslim..akoby nasilu ho teraz este glorifikovali.

lauritka
7. dec 2011

@andreah25 takze presne podla hesla, ktore som dala vyssie, niekoho , kto sa dovoli ozvat a vzburit proti systemu, hned dehonestuju. 🙄 ....

pici
7. dec 2011

@zmslprmjr nepovedalal som konkretne ty. obe vieme o kom som hovorila. ja by som vymenila svoje pomyselne stastie za uplne ine veci...

pici
7. dec 2011

@denduska to je vazne na smiech to ocenenie...
@andreah25

lenka_da
7. dec 2011

@andreah25 bohuzial, mas uplnu pravdu v tom, ze to najhorsie nas este len caka. Kriza je len na zaciatku ale mnohi ludia si to neuvedomuju. Velmi zaujimava prednaska, netrva dlho:

https://www.youtube.com/watch?v=cj8C1plsB08

ak sa to niekomu zda od veci v tejto teme, tak sa ospravedlnujem, podla mna to s temou maximalne suvisi, nech si urobi zaver kazdy sam

andreah25
7. dec 2011

@lenka_da Díky za link, pozrela som si, ani nevieš ako neskutočne si mi pomohla s týmto k písaniu tej seminárky 😀 . Už mi skutočne dochádzali nápady, zdroje a aj pravopis mi už kdesi lieta, alebo sa mi asi už len oči krížia 😀 .
Díky moc.

lenka_da
7. dec 2011

@andreah25 tak si este pozri dalsie jeho prednasky, nabehnu ti v ponuke, ked tato skonci. Zaujimava je aj ta o 2.pilieri - o dvadsat rokov figu borovu 😀 ☹ zisiel by sa tu smajlik, co sa smeje cez slzy

andreah25
7. dec 2011

@lenka_da pozerala som aj ostatné, mám teraz plnú hlavu myšlienok, tak idem písať, dúfam, že to dnes aj skončím, lebo iba dnes mám malého u našich, takže idem makať . . . 😀

sirinka
7. dec 2011

@andreah25
@lenka_da tak Ing. Stanek je kapacita...mudro a zrozumitelne hovori...

lenka_da
7. dec 2011

@sirinka suhlasim, tiez je dobra ta prednaska o druhom pilieri. Je mi z toho celeho nanic.

zu2za3na
7. dec 2011

@mandragora22 lenže si vezmi ,že lekár študuje celý život a má velikánsku zodpovednoť, ale to ako konali teraz je veľmi nezodpovedné, pacienti budú hovoriť, že sú obete, ale raz to prísť muselo... ja ten štrajk schvaľujem ale myslím si, že na to, že žijú na SVK žiadali príliš veľké platy...však toľko zarábajú rakúski lekári...čo sa týka platov, je smiešne, že na SVK normálny podstivý človek zarobí 300 Eur v čistom a pracuje aj sviatky atd bez príplatkov... podľa mňa by mala byť výška min. mzdy aspoň taká vysoká, aby sa vyrovnala ostatným štátom v EÚ...keď sú tu už také ceny ako v EÚ

mandragora22
7. dec 2011

@zu2za3na ty brdo, ja som ale ziadana, ved ja tu uz par dni ani neprispievam!!!! 😲 😲 😲

zu2za3na
7. dec 2011

@mandragora22 tak ja som si tvoj príspevok pozrela až dnes 🙂 no ale povedz, nie je to pravda? celková situácia je na prd nie len situácia lekárov

mandragora22
7. dec 2011

@zu2za3na ved ano, ale to tu nahlas nepis, lebo sa do teba obuju, ze preco porovnavas upratovacky a predavacky s lekarmi 😉

denduska
7. dec 2011

http://www.facebook.com/photo.php?fbid=25863486...

toto by bol celkom fajn napad 🙂

sirinka
7. dec 2011

@zu2za3na fakt tolko zarabaju rakuski lekari? ja som tam spriblizne tolko mala ako sestra...
http://hnonline.sk/ekonomika/c1-53934750-na-vys...

denduska
7. dec 2011
sirinka
7. dec 2011

@denduska aky kraaasny clanok 🙂

lauritka
7. dec 2011

@denduska posledny odstavec presne vystihuje moj nazor. dakujem za tento clanok. este aj sudnictvo tam spominaju, co sme tu dnes rozoberali. bravo. 🤐

lauritka
7. dec 2011

@sirinka takze poistovne peniaze nemaju, nema ich ani Uhliarik ani stat ?? tak kto vlastne ich ma ? 😨 😨 😨

sirinka
7. dec 2011

@lauritka no to je tazka odpoved...lebo keby sme chceli vidiet realne peniaze, tak to by bol asi dost velky problem...

lauritka
7. dec 2011

no ale nieco v tych zmluvach musia podpisat?? ale nechapem potom z coho im pridaju, ked tvrdia, ze nikto nema. 😕 😕 😕

vejinka
7. dec 2011

@lauritka je to jednoduche. Nemocnice musia vyplatit lekarov a tym zadlzia este viac nemocnice. Vlada ma ruky ciste. Svinstvo co?

lauritka
7. dec 2011

@vejinka pheee, ja som si myslela, ze nejak prinutia zdrav. poistovne 😝

pici
7. dec 2011

zodpovedne mozem povedat ked sa tu opatovne porovnava, ze ako predavacka zarobim o 45 eur viac ako som zarabala s vysokou skolou ako asistentka, fakturantka

vejinka
7. dec 2011

@lauritka si trosicku naivna

lauritka
7. dec 2011

@vejinka 😀 no naivne som myslela, ze vedia schvalit nejaky zakon, ktory by zabezpecil lepsie prerozdelovanie financii z poistovni. Neviem ktory z poslancov minule v tv tvrdil, ze schvalenie zakona trva mozno 5 hodin. 😝

odrik
7. dec 2011

@denduska
Pekny clanok 🙂! Mam z neho pocit spravodliveho pohladu z oboch stran, bez toho, aby niekto hadzal vsetkych lekarov do jedneho vreca, bez osocovania vlady, bez osocovania odborarov..... Taky triezvy, neutralny pohlad.

vejinka
7. dec 2011

ako sa vravi..nic nieje nemozne lenze to by sa musel v tomto skorumpovanom state najst clovek co sa pusti do upratovania bordelu co tu kazda vlada narobila.

monulienka1
7. dec 2011

@labaga ano,ale hodnotila by som podla praxe,nie niekomu kto nastupil a robi napr,2roky internistu dat rovnako ako tomu co robi 30rokov internistu