icon

Váš názor na štrajk lekárov

labaga
11. nov 2011

ostava 19 dní do casu ked lekarom uplynie výp.lehota. dotkne sa to aj detských nemocníc dfnsp ba hlavne, ako to skoncí??
co si myslíte navýšia platy lekárom v nemocniciach?

lauritka
7. dec 2011

😀 myslela som to ironicky. ale naozaj sa ludia musia postavit, ved to je neuveritelen co sa tu deje. 😒 vy nemate obavy ?? ved stale len beru a beru od obycajnych ludi.. a mala skupina len bohatne a bohatne. to je normalne ???

lauritka
7. dec 2011

to ma pol slovenska odist do zahranicia? 😨

veve39
7. dec 2011

@lauritka ale obcianska vojna nikdy nic nevyriesila...len priniesla obete statisicov nevinnych
jasne ze bude horsie a drahsie - ved cela Europa je v krize a ide o vacsej...a staty-prostrednictvom vlad budu musiet ovela viac setrit...ked sa k tomu prida kradnutie (extra specialita hlavne v postkomunistickych krajinach) je to este horsie...

lauritka
7. dec 2011

@veve39 ale uz taka krza ako tu hadam nie je nikde. ☹ prijmy versus naklady na zivot... ja som si naivne myslela, ze ked budeme v EU, tak to tu budu viac kontrolovat, ako sa v krajine hospodari.

effkaa
7. dec 2011

no normalne to nie je ... ale napriklad v Rusku to takto dlho "funguje" - obrovska priepast medzi chudobou a hornou vrstvou... len ako to vyriesit? netrufam si na toto odpovedat, nie som ekonom
je pravda ze prave vojny vela toho zmenili, len casto sa vlastne stalo to, ze ten, kto prehral bol na dne, ten kto vyhral si polepsil dost viditelne - vyhra ten, kto je na tom lepsie. dalsia vec je ta, ze po vojne zvycajne mali ludia pracu, pretoze par rokov sa nic nerobilo a bolo treba dovyrabat, vela veci sa znicilo a vela ludi zomrelo... no toto bola taka moja uvaha na tuto temu ako absolutneho laika...
bola som vychovana tak, ze o vojne sa nezartuje ani omylom... dedko ju zazil a casto nam o nej rozpraval...
ja viem, ze vlastne myslis obciansku vzburu, ale aj tak...

lauritka
7. dec 2011

ano nejak tak
@effkaa nie vojna ako taka, ale nejak zabranit tomu aby sa tu tolko kradlo. ☹ k tej obrovskej pripeasti sa dostaneme zachvilu aj my.

zuzka1.
7. dec 2011

@minewka volasa to konkurencna dolozka a domahat sa toho, ze ti zamestnanec s tvojim know how neodide na sude neobstoji. kedze konkurencna dolozka existuje realne ale je protiustavne zakazovat zamestnancovi zamestnant sa inde na zaklade tejto dolozky, kedze sa porusuje ustavne pravo na slobodnu volbu zametnania, slobodny vykon zametnania....tolko z pracovneho prava

effkaa
7. dec 2011

@lauritka bohuzial na toto neviem recept 😒 demokracia, socializmus, diktatura - vsetko ma svoje pre a proti. u nas by musel nastat naozaj velky zvrat... ja si myslim, ze u nas urcite chybaju prisne tresty za trestne ciny a hlavne, ked uz niekoho konecne po sto rokoch odhalia, tak by ho mohli aj potrestat a nie pustit za nejaku kravinu.

effkaa
7. dec 2011

vies, keby som videla, ze sused prisiel o byt a sedel 2 roky za vykradnuty obchod, hned by som si to rozmyslela...

petah82
7. dec 2011

@lauritka like like like. keby konecne niekto pochopil, co sa deje. ved my neskoncime ako v grecku, my uz v grecku sme s celou EU. ale sak dotlacme si dalsie peniaze v tlaciarni a vsetko bude ok, podla EU. nic nebude ok. cele peniaze padnu, stratia hodnotu, v lepsom pripade nam euro prepocitaju kurzom 10sk a budeme spokojni. v horsom pripade peniaze prestanu existovat a my budeme musiet zacat pestovat a chovat zvierata alebo nieco vyrabat, aby sme si mali za co vymienat to, co potrebujeme... tento system je odsudeny na zahubu 😒 odporucam video, pri ktorom to mudrejsiemu cloveku dopne, ze takto to dalej nejde, a o nie je len usa, to sa deje vsade...
http://www.spolocnavec.sk/?p=3062

minewka
7. dec 2011

@zuzka1. no jo..protiústavne je to hlavne u nás...lebo práva zamestnanca sú síce super...ale zamestnávateľ si môže pískať na SR 😀 😠 .. keby sa to trocha znormalizovalo, hneď by zamestnávatelia radšej zamestnávali.

petah82
7. dec 2011

@lenka_da hnusne slovenske zdravotnictvo! drzim palce manzelovi! ale nie je to len chyba doktorov, casto by aj dali, ale nemozu kvoli poistovni a vedeniu nemocnice, ktore tlaci, aby nezadlzovai oddelenie, ale povedat ti to mali, aj ja by som dala vsetko za lieky z vlastneho vrecka, ak by to malo mojmu blizkemu pomoct...

zuzka1.
7. dec 2011

@minewka v zahranici je to podobne, len je to kompenzovane financne, vtedy zamestnanci podpisu co treba a viazu sa, u nas je to takto, mylsim, ze jedna moznost je , ale uz si nepamatam slova doktora, ktory nam to prednasal, nejaka vynimka existuje, tak aby bola legitimna,.

minewka
7. dec 2011

@lauritka a keď sa ľudia postavia? Potom čo? Kto príde k moci? Takéto momenty davovej psychózy, kde jeden začne a druhý už ani nevie, o čo vlastne ide - sú živnou pôdou pre diktatúru. (samozrejme - iné je vzbura v diktatúre)

minewka
7. dec 2011

@lauritka zabrániť - aby sa kradlo? No dá sa zabrániť, keď každý začne od seba 🙂 znie to možno naivne, ale je to tak. Je to síce ťažké v spoločnosti a la Slovakia - kde kto nekradne je debil a okráda vlastnú rodinu, ale dá sa to.

minewka
7. dec 2011

@lauritka Nekradnúť napríklad tak - ak ti v obchode nenablokujú nejaký tovar - vrátiť sa a dodať peniaze - lebo aj to, že si to človek nechá, je krádež... 😀 ..len kto to robí? Ja som to raz spravila v Kosite - keď nám zle nablokovali faktúru, zaúčtovali nám menej za prenájom veľkokapacitného kontajnera - a išlo asi o 50 eur - tak som na druhý deň prišla do firmy, že to doplatím - no pozerali na mňa ako na ufo z vesmíru.... 😀 😀

lauritka
7. dec 2011

@minewka pekna fotka. 🙂 no na to asi nemame povahy. nieco nemecke v nas by sa zislo 🙂
myslim, ze je to hlavne deravymi zakonmi, pripadne, ze ruka ruku myje a sudcovia idu jedna ruka s mocnymi... 😨

lauritka
7. dec 2011

@minewka su aj ludia, ktori vratia najdene peniaze. 🙂

minewka
7. dec 2011

@lauritka díky.. 🙂 áno áno - náš zastaralý súdny systém - kde sú veľmi zle ošetrené veci - ako napríklad osobné vlastníctvo, čierne stavby, doručovanie zásielok, obchodné právo...atď atď....robí veľké škody.

Nedostatočná vymožiteľnosť práva na Slovensku je jednak pre nízke právne povedomie Slovákov, potom zo zastaralých zákonov, v ktorých sú obrovské medzery, nejasnosti, nejednoznačný výklad a naši sudcovia (ani nie tak úplatkársky, ako sudcovia s malými červenými vlajočkami v krvi - nainfikovaný socializmom s doživotnými protilákty proti kapitalizmu) - to všetko má svoj podiel viny.

andreah25
7. dec 2011

Vidím, že sa tu akosi začína rozbiehať vzbura s odhodlaním na novú revolúciu 😀 . Je mi to síce z jednej stránky smiešne, z inej mi je zasa smutno. Je pravda, že treba konečne niečo robiť pre zmenu v tomto štáte, no neverím tomu, že cesta občianskej vojny je tá správna.
Ťažko sa inak bude niečo meniť pomocou ľudí, ktorí desaťročia sú zvyknutí počúvať, zabudnite na to, že mama, či otec niekoho by sa pridali k národnému štrajku, ak by k nemu došlo. Buričstvo majú v krvi len mladšie ročníky, patrím k nim, no niekedy je to na škodu. Prelomový rok 1989 mal veľa vecí zmeniť, no zmenilo sa podľa mňa iba to, že červení sa zmenili na modrých či zelených a že môžeme vycestovať za hranice. Inú zmenu ja bohužiaľ nevidím - teda ešte, že máme obchody plné tovaru, často aj plne zbytočného. Nechápte ma teraz, že som zástancom komunizmu, to ani zďaleka nie, jedine zastávam v tej dobe to, že obyčajný - skutočne obyčajný človek mal aspoň určité istoty v živote. Dnes máte akú istotu? Máte istotu v tom, že keď sa v práci ozvete, že sa vám niečo nepáči, tak zajtra už pracovať nemusíte. Máte istotu v tom, že o svoje bývanie sa plnohodnotne musíte postarať sami, pretože ani štát a ani rodičia vám nepomôžu - rodičia nemajú z čoho a štát by aj mal, ale nedá - občan staraj sa sám. Máte istotu toho, že dnes niečo stojí 1 euro, zajtra to bude stáť 2 eurá, alebo keď cca o pol roka euro padne, tak to bude stáť takmer 100 korún. Máte istotu, že ak potrebujete drahú liečbu, tak vás nemá kto liečiť, pretože nemocnice vyčerpali limity, alebo danú liečbu jednoducho poisťovňa nepreplatí. Takto by som mohla pokračovať do neviem pokiaľ.
Mám celkovo pesimistickú náladu na čokoľvek čo sa tohto štátu týka, pretože momentálne píšem seminárnu prácu ohľadne stabilizačnej politiky, pri ktorej som sa dostala až po dlhovú krízu v Európe a verte mi, to zlé nás ešte len čaká. Možno do roka budeme radi, keď prinesieme domov aj len trebárs tých 300 eur ☹ . Je mi do plaču z toho, ako sa neskutočne prehlbujú rozdiely medzi vrstvami obyvateľstva a kde sa bohatí stávajú bohatšími, stredná vrstva sa vytráca a zvyšuje sa podiel tej chudobnej vrstvy - za chudobnú vrstvu ja považujem každú rodinu, ktorá žije od výplaty po výplatu, bez možnosti si ušetrenia alebo aspoň nejakého toho víkendu na dovolenke aspoň v SR.
Toto všetko však občianskou vojnou nikto nezmení, pri koryte budú a vždy ostanú tí istí ľudia, len zmenia kabáty, alebo ak sa dostanú k nemu iní ľudia, veľmi rýchlo zabudnú čo hlásali a čo chceli pre ľudí.
Práve včera som mala rodinnú návštevu a veľmi sme sa pochytili ohľadne štrajku lekárov, pretože ich postoj bol taký, že ak by lekárov nepotrebovali, tak nech si štrajkujú aj dva roky. Chápem to teda tak, že nakoľko ich ale potrebujú, tak nemajú právo na štrajk, nemajú právo na slobodnú voľbu, nemajú právo na nič, musia nám len slúžiť - sorry, to je podľa mňa novodobé otrokárstvo a núdzovým stavom s núteným nástupom lekárov do práce boli porušené základné demokratické práva občana v právnom štáte. A práve tá včerajšia rodinná návšteva sa vraj kedysi mala veľmi zle, niekedy nemali ani na chleba - no dnes sa tak vôbec nechovajú, vôbec ich nezaujíma, že aj dnes ktosi nemá na chleba, zastávajú názor, že zdravotná starostlivosť by mala byť ešte pripoistená a podľa toho by mala byť aj nadeľovaná - čiže ty na to máš, teba ošetríme, ta na to nemáš, tak skap.
Nechcem nikoho nahnevať, ani uraziť, ani nič iné, ale ľudia, prosím spamätajte sa, prestaňte myslieť len a len na seba a pomôžte aj ľuďom okolo. Možno vám to dotyční nikdy nevráti, možno dokonca vás zneužije, no vráti sa vám to istotne inak, určite.

lauritka
7. dec 2011

🙂 “Ak nie si spokojný so systémov, môžeš si vybrať, ktorý policajt ti nasadí putá.” trefne 😝

lauritka
7. dec 2011

@andreah25 takze vlastne nemame ziadnu sancu na lepsi zivot, tiez som dost pesimisticka, presno ako pises. ☹

latvia
7. dec 2011

@denduska 🙄 🙄 🙄 🙄 no nech sa nepokaka...

lauritka
7. dec 2011

vivat "Učesánek" 😀

andreah25
7. dec 2011

@lauritka Ja nechcem byť pesimistom, snažím sa byť realistom, čo sa mi väčšinou darí, no občas na mňa ten pesimizmus doľahne, najmä teraz, keď ešte aj muž mi zahlási, že si od nového roka zníži plat, lebo kríza sa začína ozývať - a to v jari chceme začať stavať. Nemôžem mu vysvetliť, že predsa nemôže zarábať menej ako jeho zamestnanci, no je s ním ťažká debata.
Tak rada by som veľa vecí v tomto štáte zmenila, no musela by byť vôľa inde, ktorá však nikdy nebude. A občania masírovaní médiami a štvaní proti istej skupine obyvateľstva ani nemajú snahu niečo meniť, len nadávať a sťažovať sa a len závidieť tomu druhému čo má v tanieri.
Vieš, nikto nerieši, že poslanci si pravidelne zvyšujú platy, zvyšujú si kadejaké príspevky, že generálny riaditelia štátnych inštitúcií majú platy v desiatkach tisícoch eur, že sa plytvá s peniazmi z našim daní kde sa len človek pozrie, no keď chce ktosi čosi získať pre seba nie z hornej vrstvy, ale z nižšej, tak už je zle. Teda pardón, lekári sú považovaní za hornú vrstvu?
Ťažko niečo riešiť, keď nie je záujem. . . .

denduska
7. dec 2011

@latvia
@lauritka som to tusila ze z neho nakoniec spravia hrdinu... 😝

andreah25
7. dec 2011

@denduska sorry, ale mne to príde mimoriadne trápne 😠

andreah25
7. dec 2011

@denduska Teda aby si ma nepochopila zle, trápne je to, že dostal ocenenie, nie to, že si to sem dala.
Aj ja idem klamať celý národ ako mám všetko pod kontrolou, ako všetko zvládam a idem sa všetkých lekárom vysmiať do tváre - super, veď budem za to ešte aj ocenená, nie?

pici
7. dec 2011

@teada ja si hlavne myslim ze tu stale skor funguje, nemam ja , nemaj ani ty