Váš názor na štrajk lekárov
ostava 19 dní do casu ked lekarom uplynie výp.lehota. dotkne sa to aj detských nemocníc dfnsp ba hlavne, ako to skoncí??
co si myslíte navýšia platy lekárom v nemocniciach?
na TA3 ide NRSR o poziadavkach LOZ...
to je už fakt sila s týmito lekármi. Sú to obyčajní teroristi, ktorí terorizujú národ na čele s Kollárom. Hanba im, pozatvárala by som ich všetkých čo išli na pn počas núdzového stavu a nenastúpili do práce, vykašlali sa na svojich pacientov. Takých doktorov tu predsa nepotrebujeme..nech idú zarábať veľké peniaze do iných štátov, keď sa im tu úplatky mália... 🙄
@alias313 veru, nech idu...co na tom, ze nas nebude mat kto osetrit...ja som za, aby sa vsetci lekari vykaslali na pracu na sk, aby odisli, tam, kde je podla nich lepsie
a vies co este? som aj zato, aby nas v nemocniciach osetrovali len tolko, kolko im poistovne preplatia...a kto bude mat prachy, si starostlivost a material dokupi a kto nie, nevadi...zostane mu viera v boha a modlidby
a na vysetrenia tiez budeme chodit len na take, ktore su do vysky nasich odvodov, aspon sa nebudu zbytocne kupovat predrazene pristroje...
moja milá, prečítaj si poriadne môj príspevok. Môžeš mi odcitovať , kde píšem, že nemáš VŠ?
Rovnako, ako si ty mne odporúčala vyštudovať si nejakú ĎALŠIU VŠ, rovnako to odporúčam ja tebe.
Už chápeš?Alebo ešte stále "akože" nie?
A ak mieniš útočiť - prosím k veci - kde a aké hlúposti? Konkrétne. A nejaký protiargument.
A to sklamanie/nesklamanie = inteligentný argument. 😀
@alias313 Vieš kto je to terorista? Vieš kto je to lekár? Ja si myslím, že terorista ľudí zabíja, lekár ľudí zachraňuje a dáva im život. Keď sa mýlim, čo sa iste mýlim, prosím oprav ma.
Keď nechceš dať úplatok tak nedávaj, nebudeš dávať, nebude sa im čo máliť.
Alebo Ty úplaty nedávaš? A kto ich teda dáva? Všetci tu na fóre argumentujete tým, že úplatky nedávate. Kto ich teda dáva? A keď ich nedáva nikto, tak ako to, že ich podľa vás majú a ešte sa im mália?
@minewka @lucia2905 Baby no tak, prestaňte sa tu naťahovať o tom, kto má akú VŠ, verte mi, že obe by vás možno zotrel svojimi inteligentnými argumentami človek, ktorý má len učňovku, no má isto triezvy pohľad na vec.
Forma diskusie námietka voči námietke je isto lepšia ako toto . . . Dajte každá návrh na riešenie a prečo si to myslíte a druhá strana buď nech súhlasí alebo oponuje, ale zase návrhom na riešenie a prečo si to myslí.
Nie je zmyslom stále na všetko hovoriť to sa nedá, Ty o tom nič nevieš. Zmysel má hovoriť, tak by sa to dalo a poraďte kto o tom niečo viete.
PS: Dúfam, že teraz nezaútočite obe na mňa 😀 . Radšej padám . . . . 😀
@andreah25 @alias313 slovnik mi vyhodil aj toto:
terorista, -u muž. r. osoba zúčastňujúca sa na teroristických činoch, prívrženec hrôzovlády, násilník;
terorizovať, -uje, -ujú nedok. (koho, čo)
1. uplatňovať teror, násilie na niekom, prenasledovať, zastrašovať (najmä vo verejnom živote): politické terorizovanie;
t. obyvateľstvo, t. ľudí;
terorizovanie úradov (Urb.);
2. expr. vynucovať si niečím poslušnosť, presadzovať svoju vôľu: Akým právom nás tu všetkých terorizuje (otec)?
no neviem, ci alias bola az tak od veci...
@effkaa povedala som, že nech ma opraví ak sa mýlim, tak sa teda mýlim, čo už 😀 . Vieš čo, už je to tu celé smiešne . . .
Smiešne je hlavne to, že ako sa ľudia nedokážu vôbec v ničom spojiť, hlavne, že sa chcú mať všetci lepšie, no nikto z nás nehľadí na nikoho iného. Všetci vedia len poukazovať na iných, že ten má toto, ja to nemám.
A v štrajku sa dokázali viacerí ľudia spojiť, klobúk dolu. Miesto podpory im však závidíme a tak bojujeme proti nim, pretože náhodou majú o čosi viac ako my. O tom to celom je . . .
Alebo vlastne nie je, len kecám . . .
A ja si zase prajem, aby sa v nemocniciach toľko nekradlo , aby boli transparentné, aby lekári nezavádzali a neklamali verejnosť, že jediná pohroma a jediná zlá vec v našom zdravotnom systéme sú poisťovne.A aby nevytvárali mylný a klamlivý dojem, že ak poisťovne budú preplácať všetko, bude sa tu sveta žiť, všetko bude sper, nemocnice budú krásne, lekári dobre ohodnotení,nikto si za nič nebude platiť, všetko bude zadara (lebo teraz sa faaakt asi za niť neplatí 😕) začnú sa slušne správať voči pacientom ( pre rýpalov pacientov čistých, triezvych, nesfetovaných, slušných a takých, čo po nich nehádžu stoličky 😀)
Juuuj, veľmi sa na to teším, lekári, fandím vám a podporujem, zmenila som názor, preč hnusná penta, poisťovne plaťte tak, ako rozkáže lekár, majte plat 5000eur/mesačne, na jednom oddelení nech je špeciálne lekár len na služby, špeciálne lekár len na pohotovosť, špeciálne minimálne 10 lekárov na pracovný čas 8hod, minimálne 3 lekári do zálohy.
Poučte nás pacientov, ako máme dostatočne oceniť vašu celoživotnú obetu, ako máme dostatočne poďakovať za to, že upriete svoj vznešený zrak na naše biedne, špinavé, smradĺavé a choré telá...poučte nás, ako sa dostatočne odmeniť, lebo nič na svete nie je hodno takej obety, akú podstupujete.
Vďaka za váš neskutočný talent a nadanie , vďaka za to, že ste dokázali vyštudovať jedinečnú a fenomenálnu školu, ktorú vyštuduje len ten, kto má špeciálne nadanie, vlohu od narodenia. Túto školu vyštudujú len vyvolený.
Vďaka tomuto štrajku sa všetko naštartuje, zmení, dosiahli ste neskutočnú vec.
Ešte raz vďaka, bez Vás by celý svet skončil.
😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
ameeeeeeeeeeeeeeeeeen
@andreah25 neviem, mozno vo vseobecnosti to o tom je... ja osobne to beriem uplne egoisticky, mne neprekaza plat lekarov, ani priplatky, ani uplatky... ja sa teraz staram o seba - o to, ze som v deviatom mesiaci a ked tam nebude lekar, co potom... Ako mm hovori, kazda strana ma svoju pravdu a ta skutocna pravda je niekde uprostred. Aj by som to tak brala, ale nie teraz, nie v mojej situacii. Myslim, ze keby sa chcelo, peniaze by sa nasli, ved keby uz len ti policajti robili dlhsie ..., keby sa zbytocne neuplacalo kade-tade, teraz nemyslim lekarov, myslim statne zakazky, kto da viac, berie... Zaroven si myslim, ze LOZ zaslo naozaj pridaleko a trpiet mali ludia a to si myslim, ze prave oni nemali dopustit. Na druhu stranu, keby to nedopustili, nik by s nimi ani nedebatoval. A som hrda na lekarov, ktori zostali v nemocnici, aj ked ostatni boli na PN. Je to velmi zamotane a je toho vela, velmi vela - argumentov za aj proti...
Lenze ja ako buduca matka reagujem tak ako reagujem a neverim tomu, ze nejaka zena pred porodom by sedela doma v klude, ked jej zavru nemocnicu, alebo premiestnuju pacientov o 50 km dalej. Takze teraz som trochu kludnejsia, ale stale ostrazita, co sa z tohto zase vyvrbi...
@minewka zabudla si sa ocenit, lebo podla mna bolo fenomenalne to ako si napr. z jednej vety istej osoby, o ktorej si ani nevedela predtym ze existuje urobila jej kompletnu psychoanalyzu s ktorou si si dala namahu..pritom si sa ani neobtazovala zistit si o tej osobe nieco, ale neodolala si pozitku si tu do nej verejne zaryt. A pritom si to teda naozaj nezasluzila. Kto si ty ze tak bezbreho kazdeho hodnotis...? ☹
@sirinka jej ani ti si ma nepochopila,ja som nepísala,že dilerka sa sťažovala,ja som písala,že sme sa tam rozprávali pokiaľ neišla dnu.Samozrejme ja si neprajem,aby lekár počas ordinačných hodín sa zaoberal s dílerkou,no vidíš,aj tak tam mohla ísť,hoci len na pár minút.Po ordinácii či je ochotní zostať kvôli dílerkám v robote? ☹ Na dedine to funguje tak:lekár ordinuje každý druhý den.Takže 3x do týždna.Ordinovať určite nezačne o ôsmej.Ked dôjde z mesta tak ked je súrny prípad tak hned ide na adresu,kde ho volajú.Potom začne ordinovať,prestávka vypísaná nie je,kedy ako.Ked skončí to podľa toho koľko je ľudí,vždy ináč,tak spraví papiere čo potrebuje a poprípade znovu pôjde na návštevu chorých po dedine.Poobede tak medzi 16-17 hodine ho vidieť,že smeruje do mesta.Sama sestrička povedala,že predtým dílerky bud prišli hned ráno,dovtedy nezačal ordinovať,pokiaľ neboli vybavené. neviem ináč čo nechápeš na tom ako som to napísala,ja som len napísalal svoje skúsenosti,ja nehovorím,že má zanedbávať pacientov kvôli dílerkám,práveže len poukazujem len na to,že zbytočne su stanovené nejaké paragrafy,aj tka to nefunguje podľa toho.Že každý lekár robí ináč,ani nie každý začne ordinovať po ôsmej.Napr.moja zubárka dovtedy vybaví aj 2-3 pacientky.Nie raz som u nej sedela v kresle hned pár minút po siedmej.Ked pride do ordinácie,hned začne fungovať,pritom nemá vypísané,že od 7:00.Je to trošku divné ale nie je to zlé.Gynekologička moja skôr je tam ako jej sestrička,nie každý začína po ôsmej,a potom sa chytá za hlavu,koľko je ľudí ešte cez obed.
@suem však nerozumieš ma ako som písala?Recept som mala vystavený tak,že hore názov učinnej látky,pod tým samotný liek akože názov lieku,čo pravidelne beriem.Takže lekárnik sa pozeral čo je v zátvorke aký názov lieku a vydal ten liek takisto ako pred 1.decembrom.Bola som pri okienku asi tak 5 minut.Ano keby tam nebol názov lieku,ale je 🙂
Na komenty úplne odveci, ktoré nepochopili iróniu, reagovať nebudem.
Ale teraz úplne vážne, bez irónie, či srandy.
Prosím, nech tu diskutujúci lekári či iný zdravotnícky personál napíše, ako sa podľa nich má pacient správať, ako a kedy sa má pýtať, akou formou má dávať otázky.
Bez srandy a irónie napíšte, ako si ceníte samých seba, osobne (nie celkovo ako profesiu), aký by bol pre vás adekvátny plat a spoločenské ohodnotenie?
A bez srandy a irónie popíšte, aký typ pacientov máte radi, ako vnímate samých seba a svoj prístup k pacientom.
@andreah25 @andreah25 V podstate s alias313 súhlasím. Niekto to povie jemne že boli nezospovední, niekto že vydierali /napr. ja/, niekto že sú teroristi. Nevieš, aký má dovod alias313. A keď sa pýtaš, kto z nás dával úplatok, napríklad aj ja. A poviem len dva krajné prípady. Raz, keď sme si už nevedeli dať rady s chorobou dcéry a ani tštyria či piati lekári to nevedeli vyriešiť. Dokonca jeden povedal, a nie je nadrogovaná??? Bez odberu krvi, bez vyšetrení a hlavne BEZ CITU. Tak som skúsil podľa mňa poslednú možnosť /k ľud. liečiteľovi sa mi nechcelo/ a dal ďalšiemu lekárovi úplatok. Čuduj sa svete, pomohlo to. Druhý prípad som mal s mojou mamou, dal som a vieš výsledok? Riaditeľ a primár v jednej osobe povedal kľudne NIE a išiel so mnou na ekonomické oddelenie. Tam povedal, že dávam nemocnici sponzorský dar. A spokojnosť bola na obidvoch stranách. Možno nikto nechce priznať, že úplatky dával, ale medzi rečou, v rodine či v práci sa prizná. Takže, dávajú sa úplatky, ver tomu. A v stratených miliónoch som nemyslel na oddĺženie nemocníc, ale tie /myslím že to bolo 100mil./, ktoré sa dali na zhotovenie systému akcioviek. Niekto to musel navrhnúť a spracovať. A nie, že to spláchol prezident, on bol len ďalším, kto ich nepodporil. Keby ich chceli lekári, nemal by prezident šancu to zastaviť. Lenže lekári sa ich boja ako čert kríža. Ale to je zase na dlhšiu debatu.
Píšeš: hlavne, že sa chcú mať všetci lepšie, no nikto z nás nehľadí na nikoho iného. Hurá, veď Ty si to skvele vystihla!Veď práve o to išlo aj v štrajku lekárov - oni tiež mysleli sebecky len na seba. Ja som tu napísal, že uznávam nízke lekárske platy. Ale nikoho z lekárov som nepočul, že aj iní majú nízke platy, dochodky či materskú a že im treba zvýšiť. To je tiež prejavom ich egoizmu. Btw., nespomínala si tu nejakú Tvoju stranu? Alebo som to zle pochopil?
andreah25 myslim, ze vyklad slova terorista (ktory pouzila effkaa) sa asi tak na 99% zhoduje s nasimi doktúrkami 😕 Len nechápem ako ty možeš vidieť krásu spojenia štrajkujúcich. v štrajku sa viacerí ľudia spojili, za spoločné vydieranie, dalo by sa to nazvať. Ja doktorom ich platy nezavidim a ani nikdy nebudem, ale spôsob, akým si tieto peniaze vydobili je trestuhodný(bez mihnutia oka by som tú bandu pn-kujucich pozatvarala). A Kollár keby mal fúziky, tak by toho v Nemecku v minulosti veľa dokázal, keď už nie ničím iným aspoň tým sfanatizovaným davom, ktorí ho tak bezhlavo počúval a stále počúva. Faaakt krása spojenia v štrajku 🙄
@marian2011 ak ty dospely clovek naucis druhych na uplatky len preto ze si lenivy hladat profesionala lekara ktory nezobere uplatok ani keby si mu tu obalku strcil pod plast tak co cakame ze sa zmeni?! Prd makove sa zmeni! Je to hlboko v nas davat uplatky. Stary rodicia a rozny clenovia rodiny od malicka vstepuju do dietata ze uplatky sa davaju niekde dokonca ze je to nevyhnutne. To je na tom to najhorsie :( sama bojujem s rodinou o uplatkoch a pritom sa jedna o prkotiny ale princip je vzdy ten isty uplatky. Chod papat. Nejdem. Dam ti .....ak pojdes papat. Dobre. Da mu co slubila a on ide jest v horsom a castejsom pripade nejde. Toto ucime nase deti! Sto krat som vravela nech to nerobi syn si na to zvykol a mne ostali oci pre plac. Ak razne zatrhnem ponukanu vec pride ku mne zlost v ociach a slova ktore srdce pretne ako ostra dyka."nemam ta rad, si zla mama"
Toto chceme takto pokracovat? Dokedy? Kym budeme mat na uplatky? A ak nebudeme co dame? Vlastny zivot? Toto treba raz a navzdy zastavit aj za cenu ze male dieta bude ronit slzicky casom pochopi ze sme konali pre jeho dobro. Nedovolme aby z deti vyrastli uplatkari!
lauritka Rozumny clovek si urcite vie spravit svoj názor. Ale ak mozu media zato, ako sa Kollar vyjadruje, tak zrejme z medii. Stačí ked si otvorí ústa, kamera zapnutá a také bludy, že koniec.Uz len to jeho vyjadrenie keď priišli na záskok doktori z inej krajiny. Este si nic nevydobili a uz ohrozili toľko pacientov...A ohrozili aj doktorov, ktorí i keď dali výpoveď, na úkor pacienta nešli počas núdzového stavu na pn.
@lauritka
ja len k tomu prof. Stanekovi - kedze si viackrat davala link, trochu pohlad aj z druhej strany
prognostik Stanek (o.i. v minulosti poradca premierov Meciara aj Fica ) je v odbornych ekonomickych kruhoch znamy svojim ultrapesimistickym, katastrofickym zameranim, je to proste jeho styl - to aj z cias, ked este vobec nebola kriza....je znamy aj tym, ako sa castokrat v ciselnych prognozach (vzdy pesimisticky ladenych) paradne sekol
jasne, ze ked je teraz kriza, asi hlbsia ako sme cakali, tak tie bu-bu-bu scenare nieco do seba maju a mozu sa (zial) aj naplnit
on ma vsak naozaj vela oponentov (myslim z relevantnych odbornych kruhov, poznam z mojho zamestnania par analytikov, ktori si z neho robili pomaly srandu...) kritizovali ho ze je verny strategii stalych pesimistickych scenarov (ak vyjdu, potvrdia sa jeho slova, ak nevyjdu - ludia budu radi ze to tak nie je a nespomenu si..)
teraz je castokrat citovany, v mediach sa tocia jeho prednasky, rozhovory - to, co casto udava ze nejde o krizu ekonomicku, ale krizu hodnot a moralky pomenoval napr.uz v r.1932 Tomas Bata na margo velkej hospodarskej krizy...
Ja ho nemam zaujem spochybnovat, len vnimam, ze teraz je jeho era v mediach a verejnost nema vacsinou info z druhej strany, pre istu objektivizaciu nazoru na jeho predpovede...
.
Ak sa Ti chce citat, pripajam napr. clanok jedneho z jeho oponentov (s faktami o jeho "zakopnutiach" v prognozach)

baby uplne zbytrocne sa to tu vyhrocuje...myslim ze na obidvoch stranach
konfrontacny ton, spochybnovanie partnera v diskusii (aj ak ma iny nazor) skutocne nie su potrebne 😕