icon

Váš názor na štrajk lekárov

labaga
11. nov 2011

ostava 19 dní do casu ked lekarom uplynie výp.lehota. dotkne sa to aj detských nemocníc dfnsp ba hlavne, ako to skoncí??
co si myslíte navýšia platy lekárom v nemocniciach?

monnaa
17. dec 2011

@effkaa - ty si za transformáciu nemocníc ? Vieš, čo by teraz transformácia pri tak strašne zadĺžených nemocniciach znamelala ? Vznikla by a.s., ak je a.s. zadĺžená, sú 2 možnosti: 1. zanikne 2. sprivatizuje sa. Takže to by znamenalo v končnom dôsledku ďalšie rušenie lôžkových oddelení, možno aj prepúšťanie zdrav. pracovníkov / nie len lekárov / , no a chudák občan už ani nehovorím. Veď nedávno sa už redukovali niektoré oddelenia, aj onkologické, Ľudia si trošku ponadávali, ale čo to vyriešilo? Pentu to nezastavilo. Až tento štrajk chlapcov penťákov dúfam trošku skrotil ..... 😝

latvia
17. dec 2011

@monnaa 😀 u pentakov nepodavalo tolko lekarov vypovede 😉

effkaa
17. dec 2011

viete co dievcence, prepacte, ale s vami sa neda diskutovat... ja to vzdy zistim, odidem a potom sa vratim, neviem preco, asi som fakt hlupa... namiesto toho, aby ste sa zamysleli, co vam clovek chce povedat, hladate nieco, kde by ste spochybnili nejaku cast vety, tej sa chytite a uz je to cele v cudu, lebo zrazu sa bavime o niecom inom... no nic, je to jedno, ked nie ste dostatocne empaticke, fakt nie je o com... take kila hrachu som tu uz vyhadzala na stenu... skoda reci... sa tu bavte samucke, ponadavajte si na system, nic nemente, ved takto ako to je to je asi super a ked nebude o com debatovat, skuste o veceri alebo samozrejme "strajkujme vsetci", to je vase riesenie...

monnaa
17. dec 2011

@latvia - však ja viem, ale oni majú zálusk aj na štátne nemocnice, kde výpovede lekári podali, tak som to myslela, že sa im v tomto skrížili plány

sirinka
17. dec 2011

@effkaa nak ked uz si tak velmi zastavas ten americky system zdravotnictva, skus si zistit, kolko stoji napr. standartny porod bez komplikacii aj napriek poisteniu a pripoisteniu, aka je tam prenatalna starostlivost....mozno pochopis, preco ludia bojuju za to, aby nemocnice ostali v statnej sprave...

monnaa
17. dec 2011

@effkaa - radšej sa tu nestresuj, pekne oddychuj, pospi si / potom už nebude čas 😉 / , aby bolo bábetko kľude 🙂 . Prajem ti, aby všetko dobre dopadlo!

latvia
17. dec 2011

@effkaa ked ti dojde argument tak uz z nas robis len spochybovacky a tahacky za slovicka? ved podaj normalny argument alebo prirovnanie ktore by malo hlavu a patu, ja nemam problem si vymenit aj opacny nazor, ale musi byt trosku realnejsi. aku pisala denduska, preobjednanie pacienta na iny termin operacie porovnat s vrazdou je trosku scestne.

denduska
17. dec 2011

toto len tak pre predstavu - netreba ani vediet dobre po anglicky 😉
http://www.topix.com/forum/health/hip-replaceme...
(kolko stoji nahrada bedroveho klbu?mozno zachvilku budu tu na koniku aj taketo temy 😉 )

ludkaol
17. dec 2011

@teada Ja ti jednu vec poradím,,príhlas sa na medicinu,urob prijímačky,vyštuduj,a potom pracuj,,potom sa mi môžeš ozvať aká budeš spokojná so štátnymi podmienkami a platom..maj sa

ludkaol
17. dec 2011

@effkaa svätu pravdu máš 😉 ja tiež odchádzam 😀

effkaa
17. dec 2011

@latvia tebe mozno odpoviem, ked odpovies ty mne... ked teda neohrozili ludi na zivote a chybala polovica lekarov v nemocniciach, tak su nepotrebni? Naco ich platime, ked nikoho neohrozili? Ved vsetko bolo v pohode, nie?

Tak mi nehovorte, ze ja neodpovedam, ked to robite stale vy...
Nie baby, sorry, caves, majte sa...

latvia
17. dec 2011

@effkaa ja ti odpoviem. treba ich, ak chces planovane operacie ,tak ano. totitzto lekarov bolo dost na AKUTNU starostlivost, kam nespadaju planovane operacie. uz sa chapeme? ak chces, aby ludia chodili na operacie az ked su v akutnom ohrozeni zivota, tak NIE, nepotrebujeme tolko lekarov.
staci ti takato odpoved?

sirinka
17. dec 2011

@denduska no zrejme ano, chcela by som verit tomu, ze si to pentaci nakoniec nepretlacia...ale... ☹

effkaa
17. dec 2011

@latvia ja som neporovnavala preobjednavanie s interupciou, ale to nevadi...

katja78
17. dec 2011

@effkaa - čekni si svoje príspevky dnes o 17:12 a 17:25 😅 🙄 kde to tak presne formuluješ, že tieto 2 situácie "porovnávaš" 😕

latvia
17. dec 2011

@effkaa porovnavala si strajk. nechodenie lekarov do prace a ich udajne ohrozenie pacientov - presuvali sa neakutni , stabilizovani pacienti, odkladali sa planovane operacie, bola zabezpecene akutna starostlivost, nie chronicka. ak si neporovnavala preobjednavanie tak mi napis konkretne co. lebo ja som pochopila ze si porovnavala nepritomnost lekarov na oddeleniach pocas strajku. tak sa este raz pytam, co konkretne si to porovnavala s interupcoiu? nech ti nekrivdim

denduska
17. dec 2011

@effkaa precitala som si tvoje prispevky znova, lebo naozaj nechcem ukrivdit..ale mozno som slepa ale fakt mi z toho vychadza prirovnavanie tychto dvoch veci..skus to opravit, ak si to myslela inak, tak potom sme sa nepochopili.

denduska
17. dec 2011

@sirinka este aj mna tie ceny dostali, ze "moja poistka pokryla takmer vsetko, zbytok som platil 2500 dolarov"..no ty brdo, tak aby som kupila velke prasiatko lebo moja babka ma uz obe nohy zelezne (ci ake to su) a mna uz pobolievaju.. 😅 😅

monnaa
17. dec 2011

@denduska - no pekne, dúfam že taká diskusia tu nebude .... dobrý príklad si dala

effkaa
17. dec 2011

"Na jednej strane pride lekarovi nevhodne robit interupciu, na druhej strane nepride do prace a este aj presvedci dalsich kolegov, aby nesli a pacientov tam necha tak... hm... zaujimave. Je mu luto babatka, ktore niekto nechce a nie je mu luto, tych ludi, na ktorych sa vykaslal ..." 17:12

Porovnavam interupciu a to, ze lekar NEPRISIEL do PRACE. Neporovnavam interupciu a presunutie terminu operacie. A 17:45 okrem ineho spominam PRESUNY pacientov do INYCH NEMOCNIC.

O tom to stale je, ze necitate a este same seba presvedcite, ze mate pravdu... To je jedno baby, ved ja mam skusenosti s vysvetlovanim a verte, ze nie vzdy su tie deti chapave, ale toto som fakt este nezazila ... co tu... fakt nie... a to nehovorim, ze som doucovala aj deturence, co prepadavali. Smutne.

katja78
17. dec 2011

@effkaa - no fasa, že nás máš za svojich žiačikov 🙄

denduska
17. dec 2011

@effkaa som blondina tak sa mozem opytat - interupcia a to ze lekar neprisiel do prace sa da adekvatne porovnat? ze lekar neprisiel do prace = nezvratitelna a ista smrt cloveka? asi idem vratit diplom..co diplom..vysvedcenie zo ZS 🙄

latvia
17. dec 2011

@effkaa lekar neprisiel do prace, kedze nikto nepotreboval jeho AKUTNU starostlivost. zabit cloveka a nechat cloveka s vedomim ze prezije, je dla mna diametralne odlisna vec a neda sa porovnat. to je zial to, co ty nechces alebo nevies pochopit. takisto aj porovnanie prevozu STABILIZOVANYCH pacientov ktori NEZOMRU mi pride scestne s prirovnanim aktu ktory prerusi natrvalo cinnost ludskeho srdiecka.
takze sme sa navzajom pochopili, som rada ze som ti nekrivdila.

a ked ma prirovnavas k dietatu co prepadava, tak skor to je smutne.ale je to tvoja retorika, neberiem ti ju.

effkaa
17. dec 2011

@denduska chod, ak to tak citis

denduska
17. dec 2011

@effkaa tu radost ti neurobim 😉

latvia
17. dec 2011

@effkaa mam sestru ucitelku, fakt vybornu, ale jej som to ani vysvetlovat nemusela....

katja78
17. dec 2011

@effkaa - ale keď si teda myslíš, že Tebou uvedené príklady sú jaksi porovnateľné...tak dám analógiu toho, čo porovnávaš - lekár, ktorý si (podotýkam legálne, lebo mu skončila výpovedná doba) nepríde do práce, je akoby rodič, ktorý odíde od svojho dieťaťa, dajmetomu školáka (bábätko asi nie, lebo bábätko by som použila za príklad pacienta, ak by v špitáli neostal jediný lekár), ale poprosí svojho suseda (lekára, ktorý v špitáli ostal), aby ho skontroloval, či sa naje, či si urobí úlohy, prípadne mu dá aj kľúče od bytu, aby s ním aj prespal...
Druhý príklad lekára, ktorý vykoná interrupciu je, že rodič (ako skutočný rodič) dá povolenie susedovi (v tomto prípade je lekár susedom, nie rodičom), aby mu zabil dieťa...
Čo sa Ti zdá prijateľnejšie?

sirinka
17. dec 2011

@effkaa to nie je o tom, zeby sme nechapali, je to o tom, ze tu stale dookola operujes nejakymi vykonstruovanymi situaciami, co by bolo, keby bolo atd...v podstate sa nic nestalo, ale teba to neskutocne serie, ze si niekto dovolil strajkovat, ze niekto si dovolil na plnu hubu pytat vacsiu vyplatu a tak sa tu snazis tych ludi, ktorych ani nepoznas vykreslit ako uplnych neludskych sebcov a za nic na svete nepriznas, ze by to mohlo byt aj trosku inak....a to je smutne tiez...

minewka
17. dec 2011

@andreah25 sa ukľudni.

Z ničoho ťa "neobviňujem".

Zamestnanec som bola. Teraz som živnostník. V rámci zamestaneckého pomeru som vždy robila viac, ako som mala - ale nie pre to, že som musela, ale pre to, že mi to proste z môjho osobného presvedčenia nedalo. (Bolo to hlúpe, ale čo už)

MAnžel ma neživí, nemáme spoločný účet, ani nemám prístup k jeho financiám. Materskú už nepoberám, len rodičovský vo výške 190eur. Privyrábam si čiastočne obchodom a čiastočne brigádou.

To, že mám na poplatky a iné veci je len otázka toho, že makám.

95% v živote je snaha, 5% úspech. Iste , sú ľudia, ktorí čakajú, že šťastie si na nich samo sadne. Ja zastávam názor, že aj na tých 5% - musíš všade nastaviť "pascičky" aby si to šťastie chytila.

Ani raz som nenapísala, že som proti ŠTRAJKU.

Napísala som, že mi vadí, že si vzali ako rukojemníka pacienta a tvária sa, že nie. Rovnako mi vadí, že prezentujú stopku transf. ako neuveriteľnú pomoc pacientom, čo tiež nie je pravda. Zavádzajú o starostlivosti "zdarma", pričom už teraz si za ňu všetci platíme a je všetko, len nie zdarma.

V tomto štrajku nešlo absolútne o pacienta.

Napísala si v svojom príspevku, že rozdiel, medzi lekárom a živnostníkom (podnikateľom ) je, že lekár MUSÍ robiť 300hodín a živnostník nie.

To nie je pravda - aj jeden aj druhý musí robiť, ak chce mať niečo zarobiť.

A ešte stále si mi neuviedla presný popis, ako "prešetríš" PNky a ako sa dá podľa teba zistiť, že tá PNka nebola oprávnená. 😉