Váš názor na štrajk lekárov
ostava 19 dní do casu ked lekarom uplynie výp.lehota. dotkne sa to aj detských nemocníc dfnsp ba hlavne, ako to skoncí??
co si myslíte navýšia platy lekárom v nemocniciach?
@teada Lekári boli medzi sebou dohonutý medzi ostatnými kolegami,nenastupili do práce,ale ostali tam namiesto nich druhý a boli stále v pohotovosti,nie je pravda že ich nemohli zastihnuť,to su zase len novinárske kačice aby ľudí na Slovensku mohli zase proti sebe poštvať,aby ľudia kupovali noviny a časopisy....zase je to niečo iné ako si každý myslí..ak ak niekto ostal v ohrození zase to vykreslili len tak aby mohli ubližovať druhým....takže ano myslím že len čítaš noviny
@ludkaol aj to bol výmysel, keď primár v tv priznal, že tí, ktorí zostali pracovať, už melú z posledného? Že sú non-stop v práci, pretože ich nemá kto zastúpiť? Také výhovorky, že boli doma na telefóne...to nikomu nepomôže, pretože reálne ani jeden z nich neprišiel, keď videli, že ich kolegovia sú fyzicky aj psychicky vyčerpaní.
@teada toto su tvoje obvinenia na moju stranu...
teada @sirinka vam je vsetko cudne a asi si v sluzbe, ked si nervozna vsak??strajky, kde ohrozujete zivoty sa ti paci, nabozenstvo ze sa uci na skolach by si zrusila, lebo tam zaiste ucia deti ako byt zly, nezodpovedny, lahostajny, ako kradnut, neposluchat atd...to co je dobre v spolocnosti a pre spolocnost ti vadi a to co je chore ako extremny strajk lekarov, to je dobre.preco?lebo si lekarka a nie ucitelka?v com je problem??...
@ludkaol
@denduska Ja už som tu radšej skončila. Už som to síce raz urobila, no neviem prečo som sa vrátila, no už tú chybu neurobím, zmýšľanie ľudí nezmením. Nikdy som nepovedala, že viem všetko, naopak neviem toho veľmi veľa, no pochopila som, že viem viac, ako niektorí tu, a viem to len preto, že nehlcem všetko čo sa povie v TV alebo si prečítam v novinách . . . . a potom tu s tým idem šaškovať a niekoho presviedčať o svojej pravde, miesto toho, aby som si zistila realitu. Takže majte sa tu pekne a jediné šťastie, že sa cez PC nedá fackovať, lebo od niektorých by som asi schytala nespočetnekrát 😀 .
@andreah25 😀 si dobre napísala,tiež neviem načo sa sem vratm stále ale asi preto že mi to nedá,,a keby sme sa tak všetci stretli by sme sa asi pekne pobili a nasmiali,,a prečo??sami asi nevieme 😝
@teada a tebe ešte posledná vec,,by som chcela vidieť či by si tu tak bojkotovala a nadavala keby tvoj manžel bol lekár stále v práci,myslím štátny lekár v nemocnici,na sviatky v službe plat neohodnotený jeho profesii a hodinám,,bola by si stále sama s deťmi hlavne že by sa tvoj muž hral na samaritána...by som chcela vidieť ako by si na neho nadávala ako lekára že ohrozuje iných ľudí a ty doma psychicky zničená manželka bez vikendov strávených s rodinou sama a ja na štedrý večer či veľku noc 😨
http://www.topky.sk/cl/7/1293543/Teplo-zdrazie-... no neviem, diskutujuci pod clankom tvrdia, ze ani zateplenia nie su takym ternom ako to vyzera... 😕 nehadzala by som vsetko na to, ze slovaci nevedia setrit, ale aj na to, ze sa tu niekto neunosne nabaluje 😔 ... a najlepsie sa zaraba na nestasti a chudobe inych, coho sme zdarnym prikladom.... 🙂
@ludkaol k tym novinam, opat sa mylis a presadzujes svoju pravdu, ja citam jedine letaky , ktore nam chodia do schranok, ale ked myslis, tak maj si pravdu...
k vlade🙂je usmevne ako dokazes odbit cloveka tym, ze chod do valdy mozna uspejes..to je vsetko co mi k tomu povies?vyhybas sa piramej odpovedi?
k manzelovi lekarovi len tolko, hanbila by som sa sama pred sebou mu branit vo vykone a este, moj manzel ma velmi podobnu pracu aj co sa tyka veeeela hodin, casto v praci, aha ani dnes v nedelu ho niet doma, pride az veceeeeeeeeeeer....
takze naozaj mame podobne povolania, problemy, len iny pohlad....nestvu ma peniaze na lekaroch, stve ma, co vsetko su schopni urobit, kam az zajst , a kto tym najviac trpi?jedine len ti , ktori uz trpia....pochopitelne ze ty to budes branit, nezazlievam ti to, ale vzi sa do koze pacienta, ktory je zavisli na lekarovi, ktory prave strajkuje, predstav si, ze nemas so zdravotnictvom nic, len karticku poistenca...aky by si mala pohlad na lekarov, ktori ti neposkytnu pomoc len preto , ze je strajk?dakujem za odpoved.......
@sirinka lebo nechapala by som rodicov, ktori daju dieta na cirkevnu skolu a chceli by ho zapisat na etiku, kde sa o Bohu nic nehovori...cirkevna skola ma v osnovach sa aj modlit pred vyucovanim, je tam skolsky knaz, katolicky duch, slavia sa sviatky v kostole...vsetko by muselo dieta etiky splnat, kedze sa prihlasilo na cirkevnu skolu a na etiku by sa mozno prihlasilo teda ziadne dieta, nema to logiku
@minewka Nijako na Teba neútočím, len sa Ti snažím vysvetliť, ako to funguje v realite, keďže Ty realitu viditeľne nepociťuješ, pretože nemusím vedieť koľko Ty alebo Tvoj MM zarába, viem to z Tvojich príspevkov ako sa oháňaš tým, že na to alebo ono máš - to svedčí len o tom, že nepociťuješ núdzu a teda vôbec nevieš pochopiť ľudí, čo núdzu pociťujú. A ani nemusím zisťovať, koľko zarába Tvoj MM, pretože som pracovala s podnikateľmi a mám prehľad o mnohých odvetviach rôznych spoločností, čo ako asi sa tam točia prachy a teda viem, že zubný technici sa nemajú zle - samozrejme, že musia makať, no sú i podľa toho ohodnotení.
Nikde v žiadnom príspevku som nikdy nepovedala, že Slovač nekradne, práve naopak, všade to potvrdzujem, no to asi nečítaš.
Inak, to ako si povedala, že sa mám opýtať rodičov, či si z firmy kde pracovali nikdy nič nezobrali - prepáč, na to sa kľudne môžem uraziť. Avšak sa na tom len pousmejem a poviem, nie nekradli, ani dnes nekradnú, ani ja nekradnem, ani som nikdy nekradla nič z firmy, ani to neplánujem, dokonca ak som chcela mať vybavený pracovný stôl podľa toho, čo potrebujem, tak som si to do firmy priniesla sama, čo som si kúpila z poctivo zarobených peňazí. Vieš, môžem povedať, že posudzuješ asi ľudí podľa seba - takže Ty kradneš? . . . .
A to, že počúvaš svojho MM som myslela len s ohľadom na to, že celé zdravotníctvo a poisťovne posudzuješ podľa zubariny, nič iné som tým nechcela povedať, len to, že zubarina nie je jediné odvetvie zdravotníctva.
A čo sa týka tých fondov EÚ - nie sú určené len pre štátne podniky, práve naopak, no nie sú čerpané . . . .
Ale ako myslíš, vidím veľmi slabo.
Toto si napísala: ,,Poisťovňa má určené, koľko má na réžiu a koľko si môže odrátať zisk."
Kde je uvedené, že koľko si poisťovňa môže odrátať na zisk????? Nájdi mi zákon na to, kde je to uvedené????? Ty si to stále mýliš s tými 4%, čo si berie z prijatých odvodov na svoju prevádzku, stále si to mýliš a stále si to nedáš vysvetliť, o čo som sa už x-krát pokúšala - ale nič to, ja vidím veľmi slabo, tak som si zle naštudovala definíciu zisku.
A ak sa 96% z odvodov vracia späť do zdravotníctva, kde sú potom, ja to nijako nevidím - ale vlastne, vidím slabo, takže čo sa čudujem . . . .
@sirinka priznam sa ti , ja v tom nevidim inak ziadne obvinenie...jednoducho nechapem, ze pred vecami, ktore vedu spolocnost k lepsiemu si prinajlepsom zatvarame oci ak priamo neutocime v horsom pripade a co sa tyka lekarov, nevidim nic dobre v tom , ze strajkovali az do takychto extremov, nikto v tom nevidi nic dobre, pacienti, chori, ti, ktkorych sa totyka, len lekari to vidia pozitivne, chapem, jedine co z toho vzislo su teda tie platy, ok, alepreco my ludia, pacienti musime byt ti, na ktorych sa vybija zlost?opat hovorim, keby ste boli v kozi tych, pacientov, mali by ste uplne iny pohlad na celu tuto problematiku
@minewka A ešte, keď idem do zahraničia na nákup, tak tam nejdem pre jeden balík plienok, ale veľký nákup. A prepáč, ak viem presne, že tu na mesiac za ten nákup miniem 250 eur, a v zahraničí za ten istý nákup miniem 120 eur, tak aj náklady na naftu keď si prirátam, čo inak činí podľa množstva spálenej nafty v sume 17 eur, tak asi neviem počítať, no oplatí sa to. Alebo nie, a niečo som zle podľa Teba spočítala????
@teada na cirkevnej skole sa na kazdom predmete hovori o bohu? na cirkevnej skole je tiez nabozenska vychova? tie deti, co tam chodia nemaju uz tieto vedomosti?
CHARAKTERISTIKA UČEBNÉHO PREDMETU ETICKÁ VÝCHOVA
Poslaním povinne voliteľného predmetu etická výchova je vychovávať osobnosť s vlastnou identitou a hodnotovou orientáciou, v ktorej úcta k človeku a k prírode, spolupráca, prosociálnosť a národné hodnoty zaujímajú významné miesto. Pri plnení tohto cieľa sa neuspokojuje iba s poskytovaním informácií o morálnych zásadách, ale zážitkovým učením účinne podporuje pochopenie a interiorizáciu (zvnútornenie) mravných noriem a napomáha osvojeniu správania sa, ktoré je s nimi v súlade. Pripravuje mladých ľudí pre život v tom zmysle, aby raz ako dospelí prispeli k vytváraniu harmonických a stabilných vzťahov v rodine, na pracovisku, medzi spoločenskými skupinami, v národe a medzi národmi.
Etická výchova sa v prvom rade zameriava na výchovu k prosociálnosti, ktorá sa odráža v morálnych postojoch a v regulácii správania žiakov. Pre etickú výchovu je primárny rozvoj etických postojov a prosociálneho správania. Jej súčasťou je aj rozvoj sociálnych zručností /otvorená komunikácia, empatia, pozitívne hodnotenie iných…/ ako aj podpora mentálnej hygieny, podieľa sa na primárnej prevenciu porúch správania a učenia.
preco by malo byt smiesne a nepochopitelne, ked clovek s akymkolvek vzdelanim prihlasi svoje dieta na takyto predmet?
alebo je to o tom, ze deti na cirkevnych skolach uz ovladaju zaklady etiky a je pre nich dolezitejsie chodit na to nabozenstvo a ani nepripustaju tu moznost...
ale su aj cirkevne skoly, ktore cuduj sa svete etiku vyucuju...
http://czsrakova.edupage.org/subjects/
http://czsbelanc.edupage.sk/subjects/?
a vies co, dokonca existuje specialna ucebnica eticka vychova pre cirkevne skoly...tak asi nie vsetkym to pride take smiesne ako tebe...
@sirinka prepac necitala som to cele lebo viem o com je etika a aj nabozenstvo.ano na cirkevnej skole je tiez nabozenska vychova, no neuveritelne🙂na kazdom predmete 🙂joj nechce sa mi to tu rozoberat, lebo take veci urcite ovladas, co sa na ktorom predmete vyucuje.a na co by bola aj nabozenstvo aj etika sucasne?koniec koncov, na etike sa uci da sa povedat to iste co na nabozenstve, len sa tam nespomenie Boh......alebo ako?vies kolko existuje predmetov?a veru mne to pride smiesne, pretoze nie je etika ako etika,ale tak treba mat rozhlad a myslim ze deti co chodia na nabozenstvo nie su o nic tupsie alebo horsie ako tie co chodia na etiku.tato spolocnost take deti generuje, jasne hovori to aj o cirkevnvych cvckach, kde statne dostavaju dotacie na dieta ovela vacsiu sumu ako dieta ktore chodi do cirkevneho cvcka...vari su tie deti a ich rodicia nie obcanmi rovnakymi?ci si neplatia dane vsetci rovnako?alebo nabozenstvo ohrozuje nase mravy, ked sa ho vsetci tak boja?
@sirinkasirinka @teada ked nevidis, tak nevidis...nazvem to inak, vkladas mi do ust slova, ktore som nevyslovila a pokladas ma vinnu za ciny, ktore som nevykonala.....podobne, podobne...akoby sme tu hovorili o konkretnych cinoch , ktore koname my, vyjadrujeme tu nazory, ktore povazujeme za tie najlepsie...jasne, ak nie si lekarka, nemohla si strajkovat, tak si ich nevykonala, no ja reagujem na to co pises a nie na to co konas, to neviem, co ty robis
@teada na etike sa uci da sa povedat to iste co na nabozenstve? to nemyslis vyzne? precitaj si este raz charakteristiku etiky...
nabozenska vychova Hlavným cieľom výučby na I. stupni je oboznámiť žiakov so základnými náboženskými pojmami a pravdami. V 4. ročníku sa bližšie oboznamujú s liturgikou a ďalšími sviatosťami.
Osvojené vedomosti na I. stupni si žiaci postupne rozširujú na II. stupni, čo má prispieť i k rozvoju ich osobnosti podľa miery ich daností. Prehlbujú sa základné pravdy o Bohu, Najsvätejšej Trojici, Božom zjavení, prikázaniach, modlitbe a sviatostnom živote, o dejinách Cirkvi, kresťanskej morálke. Všetko sa vhodne dopĺňa liturgickými udalosťami z katolíckeho kalendára.
a ako som ti vyssie napisala...etika sa VYUCUJE aj na cirkevnych skolach a existuje pre ne aj specialna UCEBNICA.
ja sa stotoznujem s vyjadrenim, ze viera nase mravy neohrozuje...
cirkev a nabozenstvo je vec druha, preto ja sa nezaradujem k ziadnej z nich a otvorene priznavam, ze sa ich bojim 😉
a ten druhy prispevok uz nejdem komentovat, lebo 2x som ti tu kopirovala tvoje vlastne prispevky a ty tvrdohlavo tvrdis stale svoje...

@ludkaol ale o tom to tu tocime...keby vsetci strajkovali,kto by na to doplatil?ludia...mozno nie na zivotoch ale doplatili by na to aj lekari a to by stacilo, keby len upratovacky a smetiari strajkovali...mam spominat ostatne odvetvia?...nesla by som strajkovat, ja sa nestazujem, hoci ruzove to teda vobec nemam, ale zdravy rozum hovori, pytaj, ked bude, ked niet z coho, tak potom co chcem tym docielit?ked nemam z coho dat dietatu dobosku, kupim mu len roztek..,ked kolar vedel ze s touto vladou sa nedohodne, co vedel lebo islo o politicky boj, mal pockat na fica, ktory vsetko dovolil a ocitneme sa v grecku...kto potom bude ten vinny????