Váš názor na štrajk lekárov
ostava 19 dní do casu ked lekarom uplynie výp.lehota. dotkne sa to aj detských nemocníc dfnsp ba hlavne, ako to skoncí??
co si myslíte navýšia platy lekárom v nemocniciach?
@sirinka trošku miešaš dve veci. 1. v nemocniciach je to jasné prečo nedvihnut platy.... ale s tým lekári nemaju nič spoločné
niekto to zmna pekne spísal: copy:::Zákon o zvýšení platov zdravotných sestier je protiústavný, to nevidí len ten kto je slepý alebo hlúpy. Štát, AK NA TO MÁ v tom zmysle aby neplytval peniazmi daňových poplatníkov, nech si zvyšuje platy komu chce. Ale dirigovať podnikateľským subjektom aké musia dať platy zdravotným sestrám bez ohľadu na to akú konkrétnu prácu v ambulancii vykonávajú, s ako zodpovednosťou a ako kvalitne, to snáď bolo platné v socializme. Zdravotná sestra je obyčajná stredoškolská sila akých je v tejto krajine spústa, tie ktoré majú vysoké školy tak o ich "vysokoškolskosti" v zmysle nárokov na štúdium by bolo lepšie pomlčať.. .V každom prípade sestry robia len to čo môžu podľa rozhodnutia lekára. Na ambulanciách robia odbery, zberajú moč do skúmaviek, merajú tlak, EKG apod. , robia dokumentačnú činnosť a regulujú vstup do ambulancie , "toť vsjo". Na takej očnej ambulancii, ako som mal možnosť sledovať, okrem toho vyvolávania vstupu do ambulancie a kvapkania kvapiek do očí nič iné. A za to by musel lekár dať sestre plat pomaly až 1.000 eur? Veď to nemajú ľudia pracujúci v oveľa zodpovednejších profesiách, profesori na školách. Pomaly to vyzerá tak, že lekár v ambulancii bude makať aby vyrobil na plat pre sestru, zaplatil nájmy, odvody a iné platby a jeho nech živí rodina. Pani Radičová so svojou suitou, ktorá toto zorganizovala je zrejme úplne odtrhnutá od reality. A výsledok v konečnom dôsledku pocíti pacient. To vždy tak býva ak niekto skôr koná a až potom myslí. Generálny prokurátor by mal čo najskôr dať návrh na pozastavenie účinnosti tohto zákona a vyslovenie jeho rozporu s ústavou tak ako to navrhla Slovenská lekárska komora.
@fidka79 jasne hipokrat. - clovek platí hypotéku, má deti, len zarobit nemôže lebo je lekar vlastne aj sestra. zrobit môže majster murar, obkladač, v kdejaký učtovník. . Zdravotníctvo zadarmo nikdy nebude pochopte to už zobudte sa na slovensku všetci a bude sa platit viac a viac
@labaga miesta si to zacala ty, s kyticou a tym, co vybojovala a podobne...to bola len reakcia na tvoje prispevky...co sa tyka ambulancii, uz som sa vyjadrila, podla mna je tiez na niektorych ambulanciach zbytocne aby tam mal lekar nonstop sestru k ruke...
o vyjadreni sa k profesionalite zdravotnej sestry a jej vzdelani takymto sposobom je tiez lepsie pomlcat, mozes mi napisat aj meno dotycneho spisovatela? dakujem.
@labaga sestry hypoteky neplatia, lebo z ich prijmom sa im v bankach len zasmeju... 😉 myslim teraz tie ambulantne sestricky....
no a k tomu zvyseniu platov ambulantnym sestrickam...ja stale nechapem kde ste sedeli vy aj vas sef...ked sa podpisoval tento zakon, ked ho pripravovali...teraz ste sa spamatali?
@fidka79 prene, lekar by mal poskytovat nadstandartne sluzby, za ktore si moze uctovat, tym padom ma sancu zarobit na plat sestry a aj pre seba dost
lenze problem je, ze na sk su ludia tak chudobny, ze len malo lekarov by asi malo dostatocnu klientelu...
a pokial si sestru nemozu dovolit, nech ordinuju bez nej...co uz...
Ak si niekto myslí,že sestra dostane skoro 1000€, tak je na veľkom omyle alebo žere každé ráno seno.Plat od 640 do 960€ je dámy a páni v HRUBOM,píšem to dúfam dosť jasne.Sestra ktorá pracovala 30 rokov v zdravotníctve a má 2 deti v živote 1000€ nedostane,pretože nedosiahne strop tabuľky,kôli tomu,že jej zoberú roky za materskú a už sa nedožije stropu.Tak nech tu nikto nepindá do platov,ktoré nie sú............Prajem každému nech si to zažije na vlastnej koži čo prežívajú teraz sestričky na Slovensku,ktoré pracujú v neštátnych nemocniciach.......je to RADOSŤ
http://pavolkaplan.blog.pravda.sk/2012/07/12/zd... 🙄
....... a to isli na to "jemnou cestou"..... pravda vychadza najavo, nic tu nikdy nikto nedosiahne.
http://www.ta3.com/clanok/1002486/spanielsko-zr...
...možno nás čaká aj takáto cesta, a potom možno bude na adekvátne platové ohodnotenie nespokojných...
A mame tu pokracovanie....
http://www.jetotak.sk/editorial/fico-na-ceste-k...
och...že prezidentka 😅 😅 😀 pani premiérka
@sirinka jaaj, už si spomínam..čítam ten prvý link od Mesíka, lebo nikde inde sa táto spojitosť novely a ďalšieho pokusu o privatizáciu nemocníc nespomína..tak by to malo zmysel, lebo niekde som akurát čítala, že poslanec Osuský tvrdí, že núdzový stav vôbec nie je nejako presne definovaný, ako to tvrdí minister Borec...asi sa teraz budú veci chystať potichučky 😝 😝