Váš názor na štrajk lekárov
ostava 19 dní do casu ked lekarom uplynie výp.lehota. dotkne sa to aj detských nemocníc dfnsp ba hlavne, ako to skoncí??
co si myslíte navýšia platy lekárom v nemocniciach?
@sirinka @lauritka , áno, nemcký model, super, len by ma zaujímalo, že či za to môže štrajk ..
a ešte niečo aktuálne, konečne sa prezdent SLK Dragula vyjadril:
http://www.loz.sk/otvoreny-list-premierke-od-pr...
@monnaa http://www.hpi.sk/hpi/sk/view/4084/drg-na-slove...
povedala by som to tak, ze ich strajk mozno trosku pritlacil, aby tomu naozaj venovali pozornost...
lebo pokial sme v procese zavadzania noveho systemu financovania uz dlhsiu dobu a potom urychlene este pred jeho dokoncenim ideme nemocnice transformovat...no ktovie ako to cele je...a komu sa to takto hodi 😉
😉 😉 jj,
Na Štátnych hmotných rezervách, ktoré pochybným spôsobom predali platinové sitká, sa rozdávali štedré odmeny. Viac v Televíznych novinách o 19-tej.
nieeee...nikde nie su peniaze.....
@sirinka zaujímavé, že už aj nemocnica zrazu pripúšťa, že by bolo vhodé a legitímne otvoriť otázku rušenia niektorých prebytočných oddelení 😀 zrazu...
aj tak sa bude platiť aj tak..a aj milí štrajujúci dr to vedia veľmi dobre - ale tvária sa, že nieeeeeee.... 😝
No som zvedavá, čo nám prichystajú dr o rok po voľbách...sa teším na štrajk II...ale ten bude, len ak vyhrá pravica.. 😀
Čo budete robiť, keď komora sestier na vašu nemocnicu podá hromadnú žalobu?
„Potom sa komora sestier bude musieť zodpovedať iným zákonom, že bráni v zabezpečovaní zdravotnej starostlivosti v súlade s platnými zákonmi. Nech potom súd rozhodne, čo je vyšší princíp. Vyšší princíp je poskytovať zdravotnú starostlivosť.“
http://www.sme.sk/c/6316758/sestricky-pre-vyssi...
cista hanba...som zvedava kolko ludi vyjde bojovat za tieto sestry, ktore si zvysenie platov dohodli bez toho, aby tym akokolvek ohrozili pacientov...kolko z tych, co nadavali na lekarov a davali im za priklad tie dobre sestricky...bohuzial takto to v nasom state dopadne s kazdym slusnym obcanom...oci sa zalepia, usta zapchaju a hotovo... 😠
@sirinka ako ze v com-ziadnemu sukromnikovi stat neprikazuje aky plat ma dat svojmu zamestancovi-len minimalka je dana.
Lekar -sukromnik-ma poistovnami dany maximalny mozny zarobok-nevie zarobit viac ako poistovna preplati ani keby robil od rana do vecera 7 dni v tyzdni- a este ma dat plat,ktory robi cca polovicu zisku ambulanicie-aj s odvodmi za sestru- a z tej druhej polovidce ma platit ambulanciu-zariadenie,jej chod-vodu ,elektrinu,odvoz materialu,pranie atd-, svoju učtovnicku ,pravnika-ak ma-a ma mat z toho aj svoj plat-takze ma v konecnom dosledku lekar sukromnik,ktory za ambulanciu vsetko plati taky isty plat ako sestricka-jeho zamestanec 😲
chcela by som vidiet ineho sukromnika ,ci by bral taky isty,alebo nizsi plat ako jeho zamestanec a este by aj mal dane kolko najviac moze zarobit. 😒
@sirinka ved to aj tak bude-budu na polovicny uvazok a zvysok administravtiva-inak sa neda.
A nik sa sukromnikov na nic nepytal,nebolo ani jasne ci sa to aj ich bude tykat,alebo len nemocnic.
Ved napr ucitela v statnej skole maju iny plat ako v sukromnej-tam norma naplati-u nas mali ucitelky plat citelne nizsi ako v stanej skole-nasa skola proste na to nemala.
@kaja73 ved jasne...a sestra ked bude na polovicny uvazok, moze s najst aj pracu o dvoch lekarov...ked je sikovna....
ale urcite nesuhlasim s tym, aby sestry v nemocniciach boli klasifikovane z dvoch tretin ako administrativny pracovnik...to by som sa teda v tom case ja pacienta ani nedotkla...iba by som vykonavala amdinistrativu...hm, to som zvedava, komu by sa pacilo...
@sirinka vsetko je otazkou ponuky a dopytu. pokial budu sestry ochotné robit na dohody, polov.uvazky - bude po starom, lenže žial mnohé nemaju na výber. o tom je trhová ekonomika. a nariadit sukromn.ambulancii výšku platu pre zamestnanca, je akoby zakonom sa určili platy predavačkam, kucharkam a všade, podotýkam všetky kuchárky aj v tej najzapadlejšej reštaurácii by mala dostávat zákonom určenu mzdu.
A mimochodom ak si niekto svoju sestru váži a je normlny človek tak jej náležite zaplatí
@sirinka zato sestry strašne lekarov podporili v decembri. Sestry môžu teraz porozmýšlat kto je prezidentkou ich komory, ako je kompetentná / skôr naivná/ čo vlastne vyjednala ak sa to vyjednaním dá nazvať a čo bude teraz... ale oni vlastne toto chceli startovat lekarov proti sestram a naopak a zničit a znefunkčniť tak zdravotníctvo a následne ho za babku sprivatizovat
@labaga hm, toto je naozaj smutna spolupraca...a podla teba co vyjednala? jednoznacne navysenie platov...to ze lekari a nemocnice hladaju medzery a nutia sestry podpisovat nevyhodne dohody pod hrozbou to ako mohla vtedy ovplyvnit? ze ich nutia podpisat, ze v nemocnici na oddeleni pracuju ako administratorky....to kto za to moze? si potom pani doktori osetrujte sami, my budeme tukat do pocitacov!

v spravach ste poculi ?? takze budeme mat nemecky model financovania zdravotnictva ?? Hadam sa to zlepsi 🙂