Váš názor na štrajk lekárov
ostava 19 dní do casu ked lekarom uplynie výp.lehota. dotkne sa to aj detských nemocníc dfnsp ba hlavne, ako to skoncí??
co si myslíte navýšia platy lekárom v nemocniciach?
@alenka600 no ved o to ide, dochodcovia napriklad nemaju ako tlacit na vladu, len pokorne primat uz tak ubohe docchodky a neustaly rast cien.
ale lekari su dost silna skupina a nemyslim, ze ide len o platy. tu ide o to, ze konecne niekto poriadne pritvrdil na vladu.
inflacia je jedna vec, druha je bezuzdne rozkradanie takeho maleho statu sko sme.
@labaga proste to striedanie garnitúr má svoj užitočný spoločenský význam 😉 každý chvíľku ťahá pílku, každému z vyvolených je umožnené sa chvíľu nažrať, nabaliť, a keď je už toho príliš, zmení sa režim aby sa dostali na prameň ďalšie nenažrané pijavice.
To ako indiánska múdrosť - mučený zajatý indián visiaci na strome, celý doštípaný od komárov - a ide okolo ktosi čo sa chce nad neborákom zľutovať....začne odháňať z jeho tela komáre....indián vysilený šepce: človeče neodháňaj mi ich, títo sú už nasosaní, odoženieš ich a uvoľní sa miesto pre ďalších, ešte nenapitých.... žízniacich po mojej krvi....
@lauritka tváriš sa akoby lekári išli bojovať za všetkých, ale pokiaĺ viem, oni žiadajú vyššie platy len pre seba, nie pre učiteĺov, či šoférov 🙄 A za čo si myslíš že to bude. Všetkým zvýšia odvodové zaťaženie, dane.... Reorganizácia manažmentov v nemocniciach je potrebná, vykopnúť nadbytočných ľudí z administratívy, vieš koľko je tam v nemocniciach nanominovaných poradcov?.... zefektívniť robotu atď... a z toho čo sa ušetrí sa môže použiť na zvýšenie platov. Ale taký populizmus čo Ty tu stváraš, sorry to je na kandidátku do KSČ
ja s tymto strajkom absolutne nesuhlasim, doktori iba zbytocne riskuju zdravie a zivoty pacientov. Keby kazdy siel strajkovat, kto je nespokojny s platom, tak by absolutne nikto ale nikto nepracoval. Este aj tym politikom sa mali. A co mam robit, ked mam minimalny plat? strajkovat? nie drzat hubu a snazit sa najst si nieco lepsie platene. Vsak nech idu lekari kam chcu, nech si nemylia Slovensko s Nemecko alebo s Greckom, kde maju plat 5x vacsi. A nech mi nikto nehovori, ze to robia pre pacientov.. ako co??? nechapem co pre pacientov? akurat to, ze ich nikto neosetri, ked to budu najviac potrebovat. Potom budu chodit spavat s kludnim svedomim.
@maggie2 ja to myslim tak, ze niekto zacat musel, jasne, ze nemozu bojovat za vsetkych, ale konecne sa niekto odvazil ist natvdro, za to maju moj obdiv. uz sa tu muselo nieco stat, ved to sa neda donekonecna zbedacovat ludi.
a tahat a tahat, Slovensko je vlastne ekonomicky zazkrak ako tu ludia pri tych cenach vyziju. 🙂
@januska191 Nemecko zúfalo hľadá lekárov. Očakáva ich s otvorenou náručou aj z Východu. Kde ste lekári? Prečo sa nehrniete do zahraničia? Dostanete plat po akom túžite, nájdu Vám ubytovanie, integrujú celú rodinu.... čo tak viac odvahy skúsiť to?
@lauritka Slovensko je ekonomicky zazrak, ale nie ako myslis ty. Je vela chudobnejsich krajin, kde ludia ziju este z mensich platov alebo zo ziadnych, musia sa sami postarat o stravu, su deti, ktore v zivote nevideli cokoladu, co nemaju ani vodu. Ale niekto si nevie vazit co ma. Ten kto ma strechu nad hlavou a co jest ma uz vela a nie byt s prepacenim nenazrany a chciet stale viac a viac...
@januska191 cize lekari su nenazrani ??? 🙂
@lauritka som nepisala len o lekaroch.... ale clovek by si mal vazit, to co ma.... a hlavne svoju pracu
ale ved oni si ju vazia a prave preto maju pocit, ze nie su adekvatne ohodnoteni.
🙂 🙂 🙂 aj ja si to myslim.... a nie su adekvatne ohodnoteni ani policajti ani lekari ani predavacky ani straznici ani kucharky ani upratovacky a uz nemusim dalej pokracovat.....ci?
@januska191 áno chudoba je relatívna. Ale ak hovoríme o termíne "woorking poor" tak myslíme práve na tých zamestnancov, ktorí napriek tomu že sú plne zamestnaní a pracujú, pociťujú chudobu a majú problém z platu vôbec vyžiť. A nech sa na mňa nikto nehnevá, ale lekári ten problém chudoby nemajú. Je pravdou, že si nemôžu dopriať z oficiálnych (podotýkam) príjmov nejaký nadštandard, ale v slovenských podmienkach ich platy nadštandardom stále sú. Máme EU, voľný pohyb pracovných síl, nech sa páči, možno si vybrať.
@januska191 no ale bavime sa tu o strajku lekarov, ano adekvatne platy tu asi nema nikto , ked je minimalny plat 320 eur ? preco ich teraz mam odsudzovat, ze si dovolili sa ozvat? kazdy ma rovnake pravo na strajk. nezijeme v socializme.
alebo zase dzte hubu a krok, kde som ? v komunizme ?? niekto sa nemoze ozvat ??
@januska191 no áno hlavne manuálne zamestnania sú niekedy tak fyzicky náročné a tak málo zaplatené, že to nechce nik robiť...a potom to tak vyzerá, že to robia len kadejaké socky a flákajú to, a nič im nemožno vytknúť, lebo by tým okamžite praštili...ešte aj čistiace prostriedky, kľučky z hajzľov rozkradnú...nuž tak to vyzerá....Ono pekné je, že sa spoločnosť snaží aby mala vzdelancov, ale zároveň toľko vzdelancov sa vyprodukuje, že dnes už sekretárka musí mať 2 vysoké školy aby dostala zamestnanie, veľmi tým kredit univerzít upadá, keď masovo produkujú takých absolventov, čo vyštudovali len tak halabala. A kvalitní roboši nikde. Nezoženieš len tak remeselníka, opravára, všetko fušeri, čo doma pozostávali, všetcia remeselníci sú už ta het za kopečkami.... to nikomu zatiaĺ neprekáža...
@lauritka nikto nemusi drzat hubu.... ale nie ohrozovat zdravie ludi a hlavne malych deti... k nicomu to nevedie... myslis, ze budu spokojnejsi 1.12 doma pekne sediet a 100vky ludi budu potrebovat lek. osetrenie? to je podla teba demokracia? Ja na mieste vlady uz davno povolam lekarov z cudzich krajin, ktory maju naozaj zaujem pracovat a tito nasi nech si robia co chcu.. mozu drzat aj hladovku pred vladou
no ja mam pocit, ze najviac nas tu vydiera vlada, elektrarne a teplarne a nie strajky. 😠
@januska191 ono aj pacienti by sa naučiť, aby ku lekárom chodili čo najmenej 😀
Ono vieš nikdy nie je kaša taká horúca ako sa navarila....nakoniec sa zistí, že v deń štrajku zohnateľnosť lekára je rovnaká ako v každý iný deń 😀 😀 😀
Nebojsa, majú zo zákona povinnosť aj v prípade štrajku zabezpečiť pohotovosti tak, aby sa žiadnemu pacientovi ani vlas na hlave neskrivil 😉
@januska191 sorry som sa pobavila. A kto z lekarov z cudzich krajin by za nase platy isiel robit 😀 Poliak pojde radsej robit do UK alebo severneho Irska, Cech si tiez nebude zhorsovat prijem u nas a pravdupovediac lekarovi z Azerbajdzanu, ktoremu by som nerozumela ani slovo by som sa zas nedala osetrit ja 😉 Kazdopadne, to cele pohnojil Uhliarik len co zasadol na svoj tron 😠
@maggie2 no to dufam, ze to tak bude... lebo ak mi nebude mat kto osetrit dieta, tak napisem lekarom dakovny list....
@cecil36 myslim si, ze nie je spravne obvinovat z celej situacie jedneho cloveka. Poznam vela arabov lekarov a nie len na slovensku, takisto aj ukrajincov, rusov, ktory vedia po slovensky, takze s tym nie je problem.
Vsak lekari mali nizke platy aj za minulej vlady. tak preco je na vine terajsi minister...
@januska191 v takom prípade nie ďakovný list, ale rovno osobne na ÚDZS 😉 Inak, teraz si spomínam, nebolo už raz niečo také ako štrajk lekárov pred cca plus mínus 6 rokmi? Lebo som bola raz svedkom, vybavovala som čosi na ÚDZS a prišla tam mamička rovno odkiaľsi že odmietli ich vyšetriť, že vraj štrajkujú. Ej, ale si mala vidieť aký fukot nastal. Okamžite vec vtedy namieste začali riešiť...neboj sa...
@maggie2 ale mne pripada, ze tu stale niekto strajkuje.... hlavne odborari.... ti su v tom profici

@labaga nenájdu nádej u ľavice ani u pravice, to je to, že čo sa na Sk nazýva ľavica nie je ľavica 😝 a okrem toho táto kríza v eu atď. to neveští nič dobré, je chimérou si myslieť že má zmysel veriť nejakej politickej strane. Treba zdravý sedliacky rozum nepokúšať sa o ťažké cesty ale vyvoliť si osobne tú najschodnejšiu a to je, v prípade nespokojnosti s platom, nájsť si lukratívnejšie zamestnanie. Bohužiaľ.