Váš názor na štrajk lekárov
ostava 19 dní do casu ked lekarom uplynie výp.lehota. dotkne sa to aj detských nemocníc dfnsp ba hlavne, ako to skoncí??
co si myslíte navýšia platy lekárom v nemocniciach?
@labaga , ja som robila aj 8 rokov na úrade, takže naozaj nemôžeme porovnávať, že každý má rovnako problém v práci s ľuďmi...na úrade aj tá najposlednejšia baba v podateľni má niekoho "za sebou", inak sa do žiadneho úradu nedostaneš...a opováž sa na úradníka sťažovať, tak nič nevybavíš, vyhodia ťa z evidencie nezamestnaných (niečo si už nájdu), nedostaneš stavebné povolenie (tiež sa niečo nájde), posťažuj sa na učiteľku a uvidíš, akým smerom sa "posunie" prospech tvojho dieťaťa, atď, atď
@veve39 , ja viem, čo máš na mysli, ale niekto tam snáď zostane, zrejme len "cvachovci", no ale čo už...ja som mala napríklad konflikt pri poslednej hospitalizácii s primárom, ale personál robil svoju robotu na 100%, a mám, našťastie tiež otca v rakúsku, tak ak by predsa niečo, tiež by sme asi pošli do insbrucku, alebo k denduške 😀
@adriana7 suhlasim s tym, ze uz davno mal byt narod v uliciach...lebo nie koalicno-opozicne dotahovanie sa a ostatne zabomysie vojny ktore riesia, ale toto malo byt najhorucejsou temou celej vlady v posl.dnoch - hladanie riesenia, dohovoru a upokojovanie obcanov (podlozene realnymi krokmi), ze sa tato situacia zvladne tak, aby ti slabi, zranitelni na nu v ziadnom pripade nedoplatili.....
nedbam 😉
@adriana7 ja s uradmi nejaku skusenost nemam, tak som uradnika napisala ako priklad...v sukromnej sfere, kde mam dlhorocnu skusenost (financnictvo) skutocne plati nas zakaznik, nas pan, doslova
uznavam, ze mnohi ludia nemusia mat takyto pocit, avsak v pripade staznosti na spravanie sa zamestnanca voci klientovi sa postupuje naozaj striktne
je pravda, ze po takomto pracovnom prostredi som sa ako klient na "urade" citila niekedy ako v mesacnej krajine
v nemocnici som sa vsak ako "pan"(zakaznik) nikdy necitila...nehovorim samozrejme o sukromnych zariadeniach, kde je proklientsky pristup logicky
no a co sa tya ucitelov - neviem, ja mam opacnu skusenost (sestra robila dlhe roky v strednom skolstve) - deticky a rodicia (hlavne ti majetnejsi to beru ako nejaky druh zaluby) sa mozu stazovat a stazuju pre kazdu prkotinu, v pripade zlych vysledkov je samozrejme vzdy vynny ucitel a to ze si zasadol na ziaka....pravda bude niekde v strede
....len tak čisto teoreticky, situáciu po odchode lekárov si vieme predstaviť....ale premýšľam,že čo tí všetci lekári majú v pláne robiť...keď dajú výpovede..hmmm
@adrina suhlas
btw, osobne zastavam nazor, ze ked dali vypovede, nech si idu na urad prace, to bude prekvapko, ked im minister neustupi a oni budu splacat uvery z nicoho, kedze nebudu mat ani ten plat co doteraz a pochybujem, ze rakusko alewbo nemecko sa pobiju o tych lekarov, ktori ukazali aki su loajalni k svojmu zamestnavatelovi.......... ....je dost mladych absolventov, ktori sa dostanu na ich miesto a budu vdacni za robotu a prax hned po skole........zaucia sa na fakultnych nemocniciach a potom nech si trebars pootvaraju sukromne praxe.......
@labaga ale ak som správne postrehla....tak 400eur mzdy bolo neprijateľné.....
a na margo trápnosti....nieje lekár ako lekár...a v poslednej dobe mám "šťastie" na lekárov,ktorí sú v práci lebo musia a pacient ich vlastne otravuje....
a večné obhajovanie,že lekár zachraňuje život...je tiež nemiestne...lebo je veľa povolaní,ktoré nepriamo zachraňujú človeka a ich plat tiež je veľmi smiešny...
a ja si tiež myslím,že keď niekto berie svoje povolanie len ako biznis ...to nieje košer....na mojej pozícii tiež v zahraničí zarábajú min.2500eur.....a to si v práci neodrobím len 150hodín

@adriana7 jasne, ale si matka, aj ja...
ak ti vazne ochorie dieta, alebo ty, ktora sa o deti potrebujes postarat a k 1.12.sa lekarom nepodari dohodnut, nedajboze nebude poskytnuta starostlivost tebe, alebo tvojmu najcennejsiemu - tvojim detom...aj potom budes suhlasit, ze to bolo spravne riesenie ? a to nie je demagogia, ani hra na city, to je realna situacia, ktora moze za par dni nastat...a to, ze je system vykradnuty a chory a zly a trva to uz dve desatrocia...a nie je to vina lekarov, ja velmi dobre viem...
napr.moje dieta bude moct byt liecene v rakusku, kedze manzel tam pracuje a je tam zdravotne poisteny, aj manzel a snad aj ja ked ochoriem tam budem moct byt liecena....ale to, akym lekarskym personalom budu lieceni nasi blizki a ci vobec lieceni budu sa nas predsa tyka, nie je tak ?
politici aj ti co si v zdravotnictve nakradli sa samozrejme budu mat kde liecit...co vsak ostatni ludia?