icon

Váš názor na štrajk lekárov

labaga
11. nov 2011

ostava 19 dní do casu ked lekarom uplynie výp.lehota. dotkne sa to aj detských nemocníc dfnsp ba hlavne, ako to skoncí??
co si myslíte navýšia platy lekárom v nemocniciach?

adrina
15. nov 2011

@labaga u nás na detskom odd. v nemocnici sú samí mladí lekári ,akurát p.primárka je s dlhoročnou praxou...a oddelenie funguje bez problémov....

aduskatt
15. nov 2011

@adrina nikto nie je nenahraditelny.........v presove ( teda myslim, ze tam to bolo) sa riaditel vyjadril, ze vydieracov nechce a prijal uz novych lekarov na volne miesta od decembra....tak ked to ide tam, preco nie inde?

labaga
autor
15. nov 2011

@adrina iste nikto nieje nenahraditelný ale taký počet znamená kolaps systému, o to viac že výpovede podali hl. anestez. a chir.odbory 🙂

aduskatt
15. nov 2011

len aby sa nestalo, ze ked lekari uvidia, ze nepochodia a uvedomia si, ze budu mat financne suchoty, tak tie vypovede stiahnu..........ale mozno sa mylim.....

labaga
autor
15. nov 2011

@aduskatt už vidim ako šiestak po skončení nastupuje na sál a učí ho jeden zostavajuci chirurg. p.s nečítaj radšej sme a nepozeraj spravodajstvo typu penta sponz.no len aby suchoty nepostihli skor pacienta. ked lekar nevydrží 2 mesiace na UP tak asi sa nema tak dobre či?

adrina
15. nov 2011

@labaga to ja už nazvem vydieraním....ale môj názor je i tak nepodstatní....taký postoj o niečom svedčí

maggie2
15. nov 2011

@labaga ale na jednej strane tvrdíš že nejde o vydieranie a na druhej rovno poukazuješ na dôsledok: kolaps. Ak tie výpovede myslia lekári vážne, tak by sa už nemali ani hlásiť späť, nech to dopadne ako chce. Nemorálnymi spôsobmi si vynucovať nejaké výhody, je to na vracanie, sorry.

aduskatt
15. nov 2011

@labaga sme necitam, nemam cas v mojej praci citat noviny.......... mam svoj vlastny nazor.btw, s tou krajcirkou to co bolo?

maggie2
15. nov 2011

@adrina čítaš mi myšlienky 😉

aduskatt
15. nov 2011

@labaga a kto sa u nas ma dobre?.ja tiez nie, mam dve prace.....ale nerobnim zo seba hrdinku a nedavam vypoved, pretoze mam malo..som vdacna, ze mam vobec pracu........ ae tato tema nema byt o mne, ale o strajku lekarov a nasich nazoroch na to.........

labaga
autor
15. nov 2011

@maggie2
@aduskatt ved každý štrajk je vlastne vydieranie... ked štr. let. dopravcovia to je čo.... , ked kamionisti zablokuju dialnicu, hraničný prechod je čo...

maggie2
15. nov 2011

@aduskatt aj v čechách to tak bolo. Lekári dali výpovede a nemocnice to využili a zreštrukturalizovali pracoviská, zbavili sa nakoniec nadbytočných ľudí ktorým tým pádom ani odstupné nemuseli platiť.

labaga
autor
15. nov 2011

@aduskatt co maš proti krajčírkam. keby nebolo ich chodiš holá

aduskatt
15. nov 2011

@labaga ano, suhlasim, je to vydieranie, o tom niet pochyb........ale tu neriesime kamionistov teraz.......btw.nepoznam chudobneho lekara.........

labaga
autor
15. nov 2011

@maggie2 zbavili sa ?? a teraz 3000 český lekárov už rok sedí na podpore... si uplne mimo... služit budee kto?? pockaj uvidiš 🙂

maggie2
15. nov 2011

@labaga štrajk môže byť legálny a nelegálny. Ty veľmi dobre vieš do akej miery je umožnené zákonom lekárom štrajkovať. A či nie? Nechytajme sa za slovíčka.

aduskatt
15. nov 2011

@labaga vobec nic nemam proti krajcirkam, len som nepochopila tvoju poznamku v prispevku pre mna, kde si pisala ze krajcirka, ak sa nemylim.........neviem, co si tym myslela.......

labaga
autor
15. nov 2011

@aduskatt asi poznaš malo lekarov z nemocníc

adrina
15. nov 2011

@labaga pracovala som v jednom nemenovanom zdravotnickom pracovisku....aj tam lekári trávili aj 200hod mesačne,ale na druhej strane...naozaj iba trávili....nočné prespali, poobede vizita a zasa veget...nech zvýšia plat tým,čo naozaj pracujú a nie lekárom,ktorí si splnia povinnosť byť na pracovisku

labaga
autor
15. nov 2011

@maggie2 tak o.k nikto oficialne neštrajkuje, su podané výpovede. ministerstvo sa tvári žeto ignoruje a ten džepeto chodí po nemocniciach kde nič nerieši

aduskatt
15. nov 2011

@labaga no, minimalne osobne par primarov a byvalych primarov z Kramarov🙂 rovnako z ruzinova.....aj z Antolskej.a nie len ako lekarov, aj ako osobnych priatelov a znamych.a nikto z nich nie je na tom tak zle, aby musel davat vypoved a strajkovat , lebo zije z ruky do huby.........ale to je nepodstatne....

labaga
autor
15. nov 2011

@adrina to čo je za pracovisko kde lekar len spí??? nemaš čo do izieb nakukovat ale upratovat. no_

adrina
15. nov 2011

@labaga upratovať???tomu mám ako rozumieť????

abbey1
15. nov 2011

Ja k téme napíšem len jedno. Skúseností s lekármi, a hlavne nemocničnými, mám viac než je na jedného človeka únosné. Tak po skúsenostiach navrhujem jedno: Zbaviť sa zbytočných lekárov, ktorí narobia viac škody ako úžitku pacientom a teda následne i poisťovniam, rovnako úplatných nenažrancov. Tak zostane kopa peňazí pre lekárov, ktorí robia svoju prácu z lásky k pacientom, v snahe pomôcť a berú svoju prácu ako poslanie. Nie je ich veľa, ale našťastie sú.
S rukou na srdci môžem prehlásiť, že aj v našej nemocnici nie je veľa lekárov, ktorým by som zverila život svoj či mojich najbližších.
Ale sú lekári a ostatný personál, ktorým by som zniesla modré z neba a teda aj pridala na plate.

aduskatt
15. nov 2011

najviac prachov v bankach maju autodopravcovia, dalej profesie zaoberajuce sa srotom, majitelia lekarni a lekari...........to tiez len tak mimochodom.......a tak premyslam...ked idem lekarovi, akemukolvek okrem obvodnej, vzdy tam necham minimalne 5 eur a ani raz sa mi nestalo, ze by mi dalo potvrdenie..a predpokladam, ze nie som jedina, ktora plati, vsakano...............z toho isto nemaju cisty prijem......ci?

maggie2
15. nov 2011

@labaga veď Ty si založila túto tému, ktorá nesie v názve ŠTRAJK, stále len lavíruješ podĺa toho čo Ti ako vyhovuje, ale nehnevaj sa, dosť si sa skompromitovala, neverím Ti, Tvoje pohnútky sú zjavne čisto egoistické, keby si sa aspoň nepretvarovala, že Ti ide len o prachy, tak by som to i brala, ale nepodarene sa snažíš tu predostierať, že Ti ide o blaho pacienta...tak na toho asi v skutočnosti kakáš, slušne povedané, on nie je Tvojim klientom, on je len asi Tvojim nástrojom na zarábanie peňazí.

labaga
autor
15. nov 2011

@aduskatt títo neprotestuju a výpovede sa ich netýkaju

maggie2
15. nov 2011

@abbey1 tak toto tvrdím aj ja. Lenže vieš je tu ešte jedna prekážka: ich vzájomná absolútna kolegialita také riešenie neumožní

aduskatt
15. nov 2011

@labaga a myslis ze ti, ktori protestuju, neberu priame platby od pacientov?....10 eur za kazdu infuziu? osobna skusenost......

maggie2
15. nov 2011

@adrina to ona Ti akože tou svojou namyslenosťou dala najavo, že Ťa radí do kategórie upratovačiek. Za to, že jej mamka .....no nič 😀 😀 😀 😀