icon

Váš názor na štrajk lekárov

labaga
11. nov 2011

ostava 19 dní do casu ked lekarom uplynie výp.lehota. dotkne sa to aj detských nemocníc dfnsp ba hlavne, ako to skoncí??
co si myslíte navýšia platy lekárom v nemocniciach?

pici
16. nov 2011

@maggie2 magi ty niekedy take zadres ze normalne kukam...

pici
16. nov 2011

@maggie2ty zase negujes lekarov ako takych. nie je poloboh, nemusi to robit, keby boli taki ako v nemecku... ty sa das vobec na slovensku osetrit pri tomto postoji?

katusska1
16. nov 2011

Dobré ráno. Baby, vravíte, že ak sa lekárovi nepáči, môže ísť vkľude robiť iné povolanie. Teraz si to trochu otočme - keď si myslíte ako bohovsky zarábajú, čo ste vy nešli na lekárske fakulty? Niečo vám v tom bránilo? Málo vedomostí, tony kníh a veľa učenia? Žeby? No, každý na túto školu nemá, je to tak.
A medzi riadkami, aj vy ostatné sa tu sťažujete na svoje platy, platy svojich partnerov, takže šup podať prihlášky na LF a môžte sa mať tak "úžasne" ako oni, je to vo vašich rukách 🙂. Zaujímalo by ma, koľké z vás by školu dokončili, ak by sa na ňu vôbec dostali 😉. Pekný deň...

matsches
16. nov 2011

@labaga Problém je v tom, že všetci nadávajú na lekárov, na lieky, na sestričky. Všetci len o tom hovoria. To sa už malo dávno stať, že namiesto lekárov a sestričiek by vyšiel na ulicu ľud! To ten človek, ktorý čaká v čakárni by sa mal ozvať a dať na vedomie, že NIE JE SPOKOJNÝ so súčasným systémom zdravotníctva!!! To z ich daní sa to všetko financuje! Neriešila by som úplatky, lebo je to tiež chyba ľudí. Ľudia začali dávať úplatky, tak to tak aj ostane.
Takže, lekári a sestričky máte moju plnú podporu!!! A to preto, lebo keď ja musím na akútnu operáciu a má mi ju robiť lekár, ktorý slúžil 24 hodín, a ešte ťahá dennú službu, a začína na OP sále, tak ja to nechcem. A pritom má nado mnou sedieť sestrička, ktorá zarába 400 € a nájomné má 170, dieťa v škole a sama chodí v deravých topánkach aby deti mali nové, a zajtra musí vyplatiť doplatok na elektrinu....myslíte, že ju to pri tej operácii nenapadne??? Tak preto by mali ísť všetci na ulicu!! Nie len zdravotník, ale hlavne klient, pacient, ktorý si tieto služby vyžaduje a potrebuje!!! A toto všetko píšem po 20 ročnej skúsenosti a to nielen v slovenskom zdravotníctve, ale som mala možnosť hlboko nahliadnuť do maďarského, rakúskeho a českého zdravotníctva a to v roli poskytovateľa služieb a tam to človek vidí, tam sa ukážu tie čísla a celý systém. Rozdiel je obrovský!!

lauritka
16. nov 2011

este si dovolim poznamenat, ze hlavny problem bude asi v tom, ze Slovak Slovakovi zavidi a teda ked on ma 400 eur mesacne, preco ti lekari chcu sakra viac 😀 😉 😉 😉

@matsches obavam sa , ze nikto do ulic nepojde, kazdy nadava len doma pred tv. ked v januari pojde zase vsetko hore, tak sa sklonia a pokorne budu cvakat aj nadalej ... Ale ved budme radi, mame moznost vyberu , ze ?? 😉

Tolko je volnych pracovnych miest.... 😅

ale nezazlievam nazory ostatnych, kazdy ma iny pohlad na vec, zial zili sme 40 rokov v totalite a mnohych ludi to poznamenalo. 😔

beaska
16. nov 2011

Pridat maju aj lekarom aj sestram, a sestram hned a nie az po odpracovani 30 rokov praxe, peniaze potrebuju teraz ked su mlade , ale bohuzial nie su peniaze na nic lebo sa v tomto state vela kradlo a kradne . Osobne si myslim ze strajkom sa nic nevyriesi a doplati len pacient, je ako rukojemnik.

lauritka
16. nov 2011

podla mna peniaze su, ale len na urcitych miestach 😉 😉 😉 a odtial sa len tak lahko nevracaju.... 🙂

ale pokial sa nikto nevzburi, tak to bude stale tak, bolo nacase uz nieco robit, alebo zbedacovnie naroda ma ist donekonecna ??? treba si uvedomit ten pripastny rozdiel , medzi prijmami, cenami a kupischopnostou obyvatelstva.
horsie su snad na tom len Albanci.

ale vsetci sa tvaria, ze nam je tu dobre. preto si vlada robi co chce.

maggie2
16. nov 2011

@lauritka no Ty si už teda ekonómka, takých revolucionárov ako Ty bolo naposledy keď sa strieľalo z Auróry. Jasné peniaze sú, napakované vo vreciach a sedí na nich MacDuck. Stačí mu ich len zobrať a všetkým pridať na platoch. Dievča, Ty nerozmýšľaš.

matsches
16. nov 2011

Pred pár rokmi, keď som ešte pracovala v SK zdravotníctve sme tiež chceli štrajkovať. Bolo nám povedané, že zdravotníci a hasiči nemajú právo!!! na štrajk! Ale nato, aby sme ťahali nočné služby za 50 korún slovenských sme mali právo..... Nemyslím si, že by som teraz ako pacient bola rukojemníkom, je to len blbí výraz, ktorý vymyslel neschopní debil niekde na ministerstve. Ja by som momentálne na jednom oddelení nemocnice vedela ušetriť mesačne cca 2000€ a to nehovorím o liekoch a platoch, ale systém to nedovolí! Poznám nemocnice, v ktorých sú oddelenia ziskové, ale čo to pomôže ak to ďalšie je stratové? Na druhej strane, to čo sa ušetrí je biedne málo, lebo na platy to nestačí, renovácia nepripadá do úvahy (pozrite si nemocnie, ako chátrajú. Poznám len jednu, kt.vyhovuje normám a tá je súkromná), autopark by mal byť minimálne každé 3 roky menený, staré bavlnené operačné rúšky už nezodpovedajú norme, oblečenie personálu je v lepšom prípade vybrakované z AT alebo DE, postele a matrace sú zabijakom, prádlo je deravé a mnohokrát prané v zastaralých práčovniach, plienky nie sú, teplomer je ako zázrak, občas chýbajú lieky, pomôcky, ktoré sú inde bežné, novinky sa ku nám dostávajú, ale na čo ak na nich nemáme. A pritom by stačilo prestať opičiť sa za Amerikou a vypracovať modely na naše pomery. Ale kto to spraví???

lauritka
16. nov 2011

@maggie2 😀 😀 😀 😀 len revoluciou sa nieco dosiahne., ale komunisti maju radsej ludi , ktori drzia hubu a krok heh.

maggie2
16. nov 2011

smejem sa hlasno, že len revolúcia, bože toľká naivita. Niekto nie je o nič chytrejší než tam chudáci čo onehdá pobrali palice a išli obchody rabovať.

vejinka
16. nov 2011

@maggie2 neurazaj prosim je to diskusia neznizte sa na nadavky a osocovanie.kazda mame na to nazor a rozdielny!

ladyka8
16. nov 2011

ja osobne mám na to taký názor, že viem ich z jednej stránky pochopiť hej? je pravda že sa narobia, ťahajú dlhé zmeny bez voľna a bez dovolenky, ale čo už, riziko povolania. na druhej strane si nemyslím že tie platy sú také zúfalé že to musia riešiť takýmto spôsobom, pretože najviac si to s prepáčením "odserieme" my - pacienti. ďalej mi nedovolí mlčať nad tým, že z desiatich lekárov minimálne tých 8 bez toho, aby ste mu nepodali bielu obálku okolo vás ani len neprdne... takže na ich mieste by som porozmýšľala ... samozrejme pacient ktorý dáva úplatok je takisto vinný ako ten lekár. v každom prípade aj keď ich viem z časti pochopiť, mohli by si stúpnuť do svedomia. koľko ľudí kvôli tomu bude musieť zomrieť že oni sa búria,? ja mám termín v januári, ak to takto bude pokračovať, tak to vidím tak že porodím doma lebo pri mne nebude mať kto byť...

maggie2
16. nov 2011

@vejinka máš pravdu, tí rabovači si odo mňa také porovnanie nezaslúžia 😉

maggie2
16. nov 2011

@ladyka8 a zabudla si dodať ešte i to, že ich služby v nemocnici sú tak "náročné" že pekne si hneď po funuse utekajú do druhej robotky, do súkromnej ambulancie, či do súkromného centra. Povedz mi, ktorý iný človek má také zamestnanie, že si môže dovoliť zvládať dve roboty? Žiadny, každý by sa uštval. Ale na lekárskej fakulte im asi pri odchode implantujú do tela perpetuum mobile strojček, že dokážu takto lietať. To nech hovoria tomu kto seno žerie. Nech nemávajú s výplatnými páskami, ale s kompletným príjmom zo súkromnej a podnikateľskej činnosti s vysvetlením ako to všetko stíhajú byť v 2 robotách naraz!

ladyka8
16. nov 2011

@maggie2 to si veľmi pekne vystihla. v tomto sprostom štáte môžeme my, bežný ľudia - pacienti akurát tak držať hubu a krok. platíme si zdravotné poistenia celý život a čo z toho? aj tak si všetko musíme hradiť sami. bože chráň aby človeka zabolel zub lebo radšej si to pretrpím jak by som mala dať zubárovi 30 eur za vytrhnutie zuba.... títo naši úžasní lekári by sa mali čím skôr uvedomiť... čo by robili kebyže majú pracovať niekde vo fabrike za 250 - 270 eur? tam by im takýto protest nepomohol... koľko ľudí je na svete (slovensku) ktorý sú radi že môžu aspon za tie haliere robiť aby mali z čoho žiť a oni nemajú v sebe kus hanby že ešte berú úplatky a sú nespokojní... chcela by som vidieť výplatnú pásku lekára + to čo si "privyrobil"...

katusska1
16. nov 2011

@maggie2 prečo si teda nešla aj ty študovať za lekárku? 🙂 aspoň by si mala viac peňazí...

stela01
16. nov 2011

@maggie2 A kolko % ma tu moznost pracovat este v sukr . nem ? ambulanciach .... ? 🙂

sunnysummer
16. nov 2011

@katusska1 @maggie2 no to sa aj ja pytam, maggie, co si nesla za lekarku? mohla by si byt aj ministerka, taka si mudra... este by som ta chcela poprosit, zeby si zhrnula tak tromi vetami co si o tom strajku myslis, lebo to co tu predvadzas uz tri dni nema obdoby... ja som z tvojich prispevkov usudila, ze z srsi iba cista ludska zavist, ze lekari maju sancu vybojovat viac a to ta strasne moc zerie....
a mozem ta ubezbecit, manzel je lekar, a ked dojde domov zo sluzby, tak do ziadnej ambulancie zarabat nejde. je rad ze tu sluzbu dospi.

maggie2
16. nov 2011

@katusska1 vcelku vtipná otázka, a Ty to vieš, ale irelevantná, rovnako ako otázka prečo si Ty nešla študovať niečo inšie, kde by si mala peńazí ešte viac.

ladyka8
16. nov 2011

@brinzulka fúha, to ma dorazilo ...

minewka
16. nov 2011

Nečítala som to tu celé - nech si lekári robia, čo chcú - ide im len o peniaze, nie o nejaké zlepšenie situácie..ale úprimne, komu dnes nejde o prachy?

Jediné, čo mi bytostne vadí, sú tie kecy o ľudských životoch...O akej zodpovednosti to tu sále točíme? Kto má väčšiu zodpovednosť? Lekár, alebo vodič MHD?

Kto bude skôr odsúdený, ak sa niečo stane? Lekár alebo vodič MHD?Lekár alebo učiteľka s 20 deťmi na výlete?

Každý ma zodpovednosť vo svojej profesii...niekto väčšiu, niekto menšiu...Zakladať si na tom, že mám dostávať vyšší plat, lebo mám zodpovednosť???

Lekár má jedinečnú možnosť, dve zázračné slovíčka, ako sa svojej zodpovednosti zbaviť - a to sú "nečakané komplikácie..".Ak sa už bavíme o nejakej zodpovednosti - ešte som nepočula o tom, aby lekára naozaj súdili a odsúdili pri úmrtí pacienta....

Je načase prestať si idealizovať lekárov ako nejakých nadľudí.
Ak už majú byť ohodnotení - tak za atestácie, prax, kvalifikáciu, počet odpracovaných rokov, atď, atď...

maggie2
16. nov 2011

@sunnysummer pani doktorová, zásadná vec, je že téma má nadpis štrajk, ale štrajk to nie je. Niektorí lekári dali výpovede, organizovane , a to nie v pohnútke skutočne odísť zo zamestnania ale vydierať o vyšší plat. A Ty mne ideš hovoriť čo je predvádzam? A čo predviedli oni? Suterén. Ľudská závisť ma nezožiera, tak ako práve lekárov, ktorí si nedovidia za špičku nosa, že v akom štáte žijú a čo si môžu dovoliť. HDP je také aké je a podľa toho vyzerajú i platy. Komu sa nepáči nech ide do zahraničia alebo nech nevolí tých červených kktkov.

sunnysummer
Odpoveď bola odstránená
vejinka
16. nov 2011

baby nechapem co mate proti lekarom. Zena co nemoze otehotniet ide za kym? Ci jej pomoze je uz otazne. Narodili sme sa pod lekarskym dohladom zijeme po nim ci sa nam to paci alebo nie. Oni niesu stroje su to ludia z masa a kosti ktory "musia cely zivot pomahat" nie kazdy to dotiahne tak daleko. Vzdelava sa cely zivot, chrani nase zivoty, bojuje a robi aj nemozne aby nam pomohol tak si hadam zasluzi plat na urovni!

sunnysummer
16. nov 2011

@maggie2 okrem toho peniaze nikdy neboli ani nebudu, takze kedy by bol podla teba ten spravny cas?? o dalsich 20 rokov?

rybenka79
16. nov 2011

@brinzulka vyplatna paska co predlozil pan lekar je zavadzajuca, moze mat teoreticky k vyplate aj 100eur ked ma nahodou ZRAZKY z platu a pod... svagrina je lekarka v nemocnici na onkologii a vyplatu nema v cistom pod 1200eur bez navyse sluzieb, inak ide ovela vyssie... vsetko ma dve strany

katusska1
Odpoveď bola odstránená
maggie2
16. nov 2011

@sunnysummer Aj keby si mala doktoráty tri, si myslíš že čo? Že si niečo viac, než iní ľudia? Si už asi ozaj zúfalá, keď nemáš už iné do pľacu na MK než tu vyťahovať doktoráty.