icon

Váš názor na štrajk lekárov

labaga
11. nov 2011

ostava 19 dní do casu ked lekarom uplynie výp.lehota. dotkne sa to aj detských nemocníc dfnsp ba hlavne, ako to skoncí??
co si myslíte navýšia platy lekárom v nemocniciach?

sunnysummer
16. nov 2011

@maggie2 draha.... 🙂 nazvala si ma pani dortorovou (iste ironicky) tak som ta uviedla na pravu mieru. ty si s tym zacala 😲 a prosim ta kde som pisala ze som nieco viac? odkial to ty vlastne beries, ze lekari su nieco viac?? omielas to tu ako nejaku mantru....

maggie2
Odpoveď bola odstránená
vejinka
16. nov 2011

@maggie2 kluud a nohy v teple 😉

sunnysummer
Odpoveď bola odstránená
brinzulka
16. nov 2011

@maggie2 ja som zdravotna sestra, moj plat bol v r.2005 10 000sk...mam pomaturitne studium, studujem vysoku skolu...a dufam, ze moj plat bude po navrate na oddelenie do sluzieb iny mozno-dufam 600eur
moj manzel lekar mal plat menej nez ja...siel do sukromneho sektora- lebo by sme sa neuzivili- sluzbami, jeho platom a materskou...

so strajkom sa nestotoznujem...ale rozumiem lekarom, ze chcu zivit rodinu normalne, ist na dovolenku... kamosky maju ako lekarky max do 600eur
neradim sem lekaov v sukromnom, zubarov, gynekologov - maju ine platy , priplatky....

a "do vrecka" je trestne... a bohuzial- sme si ich na to naucili my- pacienti... ja sa zavdacim bombonierou...
a ak nam niekedy priniesli po 12tke nocnej sluzbe na nohach ...kde sa nedalo ist cikat- bombonieru- velmi sme sa potesili, ale pacientov nedelili....stalo sa 1x do tyzdna

strajk sa zvrtol na nieco, cim byt nechcel....

maggie2
16. nov 2011

@sunnysummer nie nenazvala som ironicky. Sama si povedala že m je lekár a boli časy keď bolo úplne normálne oslovenie manželiek pani doktorová, profesorová, plukovníková atď. To by si s Tvojimi doktorátmi mohla vedieť.

gubcikova
16. nov 2011

ja sa nečudujem,že štrajkujú.svokrova priateľka robí vrchnú sestru na pôrodnici.má zodpovednosť za mamičku i bábätko,neustále musí byť na telefone aj ked má voľno a to robí za 600€ mesačne.to v dnešnej dobe zarobí operátor vo výrobe a nemá takú zodpovednosť a lekár pôrodník zarobí 800€ ako dakujem pekne aj ja by som štrajkovala.

vejinka
16. nov 2011

dievcata ale uz to prehanate! Opakujem toto je diskusia kde mame kazda rozny nazor! Ak chcete urazat tu nie a vybavte si to niekde inde 😖 !

maggie2
16. nov 2011

@sunnysummer to sa ale tešíš, že? Že niekoho vyprovokujete, lebo mu na´dávate do prascov v žite. A že wuaaa no to si teda kultúra jasná.

maggie2
Odpoveď bola odstránená
jarkamamina
16. nov 2011

chcem len poznamenat,ze aj inde sa robi zodpovedna robota a maju minimalne mzdy aj nase deti ucia ucitelky ,ktore si niekedy zasluzia poklonu a za minimalnu mzdu a este riskuju,ze im nejaky dobracisko pridevynadat ale nemam nic proti strajkom,nech idu,ale kazdy si musi uvedomit ,ze nemoze chciet porovnavat sa z byvalym zapadnym svetom, keby vlada odsuhlasila kazdemu to co chce,tak sme uz davno tam kde grecko,zla politika,ale bohuzial pravda je aj ta,ze nasi rodicia verili,ze my sa budeme mat lepsie,my verime ze nase deti sa budu mat lepsie,ale teda este stale neviem ,ci aj nase deti budu takto mysliet a vsak bude niekedy lepsie....a vlastne materska 190 eur? ale zasa ja som bola na materskej aj v roku 2000 a vtedy som dostavala,2780 sk,hroza,teraz si to ani nedokazem predstavit,ako som to mohla zvladat

minewka
16. nov 2011

@brinzulka a akú to má výpovednú hodnotu? Tento lekár robil 23 dní, po 8hodín denne - čo robí každý...ak je to čerstvý absolvent medicíny - tak čo? Mladé ucho, čo dokopy nič nevie - má rovno dostať 2000,-EUR? Tiež treba snáď rozlíšiť - kde ho zamestnali, či súkromník, alebo štát.
@vejinka - profesia lekár nie je jediná, kto si zaslúži adekvátny plat. Napríklad bez profesie učiteľ, by lekár ani nebol...pokiaľ by si napísala vzdeláva sa celý život, má prax a pozitívny ohlas pacientov - ok....samozrejme, že si zaslúži adekvátny plat. Otázka je, čo je adekvátny plat v rámci našej ekonomiky...
Tvoj život chráni aj policajt,požiarnik a nepriamo automechanik, statik, revízny technik - plyn, elektrina...atď atď atď

ani3012
16. nov 2011

Ak chceš byť múdrym, nauč sa rozumne spytovať, pozorne počúvať, pokojne odpovedať, a keď nemáš čo povedať, prestaň hovoriť. (Johann Kaspar Lavater)

sunnysummer
16. nov 2011

@maggie2 vies, ja z toho co citam mam pocit, ze zrovna ty pokladas samu seba za nieco viac. fakt vazne, ked ma niekto iny nazor, hned si agresivna, nadavas do stand, stale musis mat posledne slovo 😖 tvojimi slovami by som povedala, ze "TY si teda kultura jasna". ved to je iba diskusia, co vrcis na vsetky strany co s tebou nesuhlasia?

katusska1
Odpoveď bola odstránená
maggie2
16. nov 2011

@minewka presne tak: čo je to adekvátny plat zamestnanca, podotýkam štátnej inštitúcie, v rámci aktuálnej ekonomiky Slovenskej Republiky.

vejinka
16. nov 2011

@maggie2 napisala: ze by si zila "AKO" prasa v zite. A to je sakra rozdiel!

brinzulka
16. nov 2011

@rybenka79 mas pravdu... v pripade, ak nemocnica uzna lekarovi osobny priplatok...pripadne pracuje na dohodu...alebo sektor gynekologia... a sukromny sektor- su tie platy ine.

a tiez zalezi od kraja...v ktorom je...

ja si myslim, ze je skupina lekarov , ktori maju do 600e- ale su zacinajuci, pripadne v regione, kde sa im neda dat osobny priplatok a maju tabulkovy plat a viac nedostanu.

a potom je skupina, kt.si sluzbami a osobnym priplatkom zarobi trochu inak.

sunnysummer
Odpoveď bola odstránená
irriss
16. nov 2011

Omlouvam se, ze odbocim..ale zitra tu (Italie) bude "stavka, kterou vyhlasilo nekolik odboru" a prislo upozorneni (jako ostatne vzdy ohledne konane stavky), ze detem neni zarucen "normalni prubeh skolniho dne..
Co to znamena?
Ze, pokud se do stavky zapoji ucitel, nebude vyucovana dana hodina a neni zarucen "dohled" ve tride...
a nebo...
ze se stavky zucastni i pomocny personal skoly....
a to znamena, ze se nase dite nedostane ani na Wc...ani zachodovy papir, protoze prave tento pracovnik zajistuje distribuci a DOHLED na Wc...
Pokud dite posles do skoly, veskera zodpovednost je Tva, protoze ucitel neruci za wc a pomocny pracovnik neruci za tridu... 😉
Podotykam, ze na wc se nesmi chodit libovolne, a ani samostatne..prestavky neexistuji, jen ta hlavni... 😉

p.s. Na kazde patro je nekolik skolnich pomocniku, kteri se staraji o klid na chodbach a wc, o distribuci toal. papiru a skol. materialu...
ucitele a profesori nejsou zapsani u jednoho a totez odboru...

maggie2
Odpoveď bola odstránená
ani3012
16. nov 2011

@irriss by som si to predstavila tak,že ich nasáčkujú nap. do telocvične,kde bude dozor a tam prečkajú celé vyučovanie.....

vejinka
16. nov 2011

@minewka vies ako som to myslela. Jasne ze aj ini by si zasluzili ale niekde sa zacat musi.len skoda ze to ludi "tak boli" zacinat od lekarov. Mali radsej zacat od upratovaciek? Peniaze su do statnej kasy putuju od nas miliony ale kam sa stracaju by si netrufol zistit ani derrick. Proste velmi zly system. To co fungovalo volakedy nemoze fungovat teraz!

gubcikova
16. nov 2011

@jarkamamina pekne si to napísala.aj učiteľky majú zodpovednosť.áno naši si mysleli,že sa budeme mať lepšie a my si myslíme,že naše deti sa budú mať lepšie,ale podľa mňa sa už lepšie nebude mať nik tak ako sa mali naši rodičia.vtedy bol plat menší samozrejme,ale tomu boli prispôsobené aj ceny v obchodoch.byt dostal pomaly každý,boli nenávratné pôžičky atd.ak niektorý mali rodičov takých ktorý im odkázali byt,auto atd sa majú dobre.my čo nemáme sa musíme postaviť na vlastné nohy.a v dnešnej dobe ked si vezmeš ceny bytov+plat+ hypotéka+ ceny potravín máš čo robiť a niektorým to ani nevíde.a pokiaľ my nenašetríme našim deťom do budúcna,alebo nepôjdu do zahraničia budú na tom ešte horšie.to je môj názor.

irriss
16. nov 2011

@ani3012
to nelze...telocvicna ma sva Pravidla a nepouziva se k zadnym jinym ucelum..ani besidky atd..kvuli moznemu poniceni...a navic ma malou kapacitu..mluvim o skole, ktera ma min.700 zaku☹
tridy jsou od A do H

p.s. vidis, kdyz Te tu mam..spletla jsem Tvuj nick..a volala Te spletenyma cislama za nama do Volne diskuse...tak kdyz najdes chvilku..prijd za nama😉 ale deti nech doma🙂 😀 - hlavne Patrika😉

ani3012
16. nov 2011

@irriss no hej ale je štrajk 😀
určite ich budú spájať ....ale ja by som decká do školy nepúšťala...čo si naposledy písala za úlohy,tak sa mi panenky pretočili.... a áno,nemusí im byť ani navarené, ani ten WC papier nedodajú,proste dajú pozor,aby sa nič nezničilo ale všetko,čo je pre nás samozrejmé, vypustia...

ani3012
16. nov 2011

@irriss ešte že spomínaš Patrika...o chvíľku príde domov zo školy...a idem kuk 😉

denduska
16. nov 2011

Ked ste uz pri tych uciteloch..ruku na srdce...kolkych ucitelov si pamatate ako odusevnelych svojej robote? Lebo ja ich mozem na jednej ruke spocitat...vacsina rapotala to iste uz 30 rokov, bez nalady, bez napadu, bez humoru, este si aj povybijali komplexy starych dievok pri skusani a zosmiesnovali ziakov pred tabulou... ked teraz citam staznosti mamiciek ze ucitelky netusia co je ADHD a ine poruchy, ani nemaju snahu to tusit a namiesto toho tieto deti len kritizuju a pisu im poznamky...ze ucitelky v MS posadia deti pred TV, ze naschval robia v triedach prievan, ze sa im leni ich poobliekat riadne ked idu von, len aby boli viac chore..ze ich oslovuju Drzte huby a zerte! a za toto si zasluzia viac??? Nedala by som im ani cent!
Neviem ako sa toto bude pacit mamickam - ucitelkam, asi velmi nie, tak ako mne sa nepaci ked vlastne o mne a mm citam aki sme nenazrani a pritom ako sa my mame...ze aj elektriku sme sami v dome porobili, lebo si nemozeme dovolit dat niekomu 100 evri za jeden vypinac 😝 😝
Napriek tomu, moja svokra je ucitelka, vyborna ucitelka co by dala cele srdce za deti a ked uz len kvoli nej, tak by som hlasovala vsetkymi desiatimi za to aby ucitelia vyssi plat mali.

irriss
16. nov 2011

@ani3012
tady se nezucastnuji strajku vsichni..kazdy ma svuj "odbor" a pokud neni generalni stavka, tak je to blazinec...pri generalce neni co resit, to je vsechno zavrene...
Resim, jestli pustit, protoze tridni rikala, ze ONA bude, ale o ostatnich nic nevi...a co si budem povidat, je spousta "hajzliku" co prave teto situace vyuzivaji... 😉
ale to jsme mimo...zatim ahoj.. 🙂

jarkamamina
16. nov 2011

ja som len tym chcela povedat,ze je to aj o lekarovi,aj ked sa hneva aky ma plat,zavisi od povahy lekara,co s tym spravi u pacienta,ci mu to da pocitit,alebo nie da sa pristupovat k pacientovi aj s usmevom aj za minimalny plat a da sa aj chovat sa k cloveku ako ku stroju,ale urcite mam nazor,ze sestricky spravia dost roboty a ked sa chovaju s laskou k pacientovi,tak ma tlak na operacnom stole pacient urcite nizsi ako ked pride nasrdena sestra s tvarou ako skala ale nerozumiem problemu,tak nechcem do toho rypat pravda je vzdy niekde v strede