icon

Váš názor na štrajk lekárov

labaga
11. nov 2011

ostava 19 dní do casu ked lekarom uplynie výp.lehota. dotkne sa to aj detských nemocníc dfnsp ba hlavne, ako to skoncí??
co si myslíte navýšia platy lekárom v nemocniciach?

bobocka
18. nov 2011

@lauritka ancijasa,to co za dlhana clankoveho si sem dala 😀 😀 😀 neskora hodina uz je 😀 ,ok ,idem na to 🙂

lauritka
18. nov 2011

sorry, ale davali reklamu v tv, tak som otvorila web a celkom pekne to tam pisu, aka je skutocna situacia na SK 🙂

minewka
18. nov 2011

@tinusiatko buď objektívna - úprimne mám pocit, že sa navážaš ty do mňa - počastovala si ma kde akými osloveniami. Ja s tebou diskutujem slušne, píšem všeobecne môj subjektívny názor - ale už som nezvládla v túto neskorú nočnú hodinu tvoje dávky irónie a dovolila som si tiež jeden ironický príspevok voči tebe. Snáď aj ja mám právo na svoj názor bez toho, aby som bola označená za premúdretú trapku, ministra a podobne.

Neviem - asi iná forma by skutočne nemala úspech. Avšak stále mi vadí, že využívajú pacienta na presadenie svojich záujmov...keď už využili ako páku pacienta - privítala by som, aby z toho "kvaplo" niečo aj mne. Ale to je útopia - lebo na to, aby sa tak stalo, by si museli nakydať do vlastných radov.

Skôr dúfam, že keď už spustili celý tento cirkus a celý národ v čase, keď si musí uťahovať opasky a počúva, čo nie je - vidí, že nakoniec predsa len je a nie málo - že sa bude dožadovať iného prístupu zo strany lekárov.

Na druhej strane - ako sa toho má dožadovať? čo môže robiť, keď má pocit, že sa lekár nesprával adekvátne? podá sťažnosť..a čo?? čo sa stane..nič...

lauritka
18. nov 2011

good night everybody, halt die Ohren steif 😝 😀

bobocka
18. nov 2011

@lauritka hej,je to tak.no skonstatovat pravdu nam tiez nepomoze.skor nas to este viac zarmuti.ked si clovek uvedomi,ako sme revoluciu premrhali a k comu sme sa v konecnom dosledku dopracovali...keby nasi rodicia v 89 vedeli ako to nakoniec dopadne,tak by sa mozno na namestiach na pate obratili,kluce ani nevytiahli 😖

bobocka
18. nov 2011

http://www.sme.sk/c/6144405/pre-nedostatok-leka... toto je to najhorsie.maminky pojdu do porodnic so strachom,ci im bude mat kto pomoct priviest na svet dietatko.dost,ze maju niektore obavy zo samotneho porodu,este aj toto ako "ceresnicka na torte". 🙄

minewka
18. nov 2011

@bobocka no ja by som úprimne chcela vedieť - kto bude zodpovedný, ak vinou tejto situácie sa niekomu niečo stane.

tinusiatko
18. nov 2011

@minewka a parlament by si mal znížiť platy a dať radšej ľuďom ,učitelia by mali byť ticho a nechcieť už na viac ani cent ,sestričky by mali byť ticho a mamičky tiež ... jednoducho všetci by mali byť ticho a byť vďačný za to ,že vôbec majú právo dýchať .Sorry ,ale naozaj nemám pocit ,že keď niekto tvrdí ,že všetko vie ,by sa nemal diviť ,že to tak na ľudí pôsobí .Máš právo na svoj názor ,ale urážať paušálne lekárov a apelovať na ich sebarefleksiu - sorry .veď ako pacient máš právo ísť k inému lekárovi ,aj ja idem rodiť do iného mesta kôly prístupu a nebude ma to stáť nič ,len 4eurá na cestovné ,takže si rovnako ako inú školu môžeš vybrať aj inú nemocnicu .

bobocka
18. nov 2011

@minewka nik asi. a to je strasna predstava.lekari za to zodpovedni nemaju preco byt.oni uz riadne dlho avizuju svoj odchod.na ich triku to nebude.nebudu v sluzbe.uz dlho o tom hovoria.teda v podstate to bude mat na triku uhliarik,no samozrejme nic z toho nebude.ak si to pacient odskace,tak proste bude mat smolu.teraz uz len dufat,ze tych,ktori si to odskacu bude minimum.no niekto na to iste doplati.ja ked vidim v spravach tych chudakov starych ludi jak placu pred ambulanciami,tak mi az hrdlo zviera 😢

minewka
18. nov 2011

@tinusiatko ok ok máš pravdu vo všetkom.

minewka
18. nov 2011

@bobocka som zvedavá, čo bude, ak im to schvália...trapkov učiteľov odbili navýšením platov o 9eur..lebo že viac sa nedá...u sestier a lekárov sa dalo od 100 do 300eur...

poďme štrajkovať všetci..ak učitelia nie sú hlúpi - nech dajú všetci výpovede..a idú do ostrého štrajku...lekári nech potom majú svoje deti v ordinácii.... no rada by som si vypočula ich reakcie...

Rovnako všetci robotníci, pekárky, smetiari, úradníci na sociálke, predavačky v potravinách, vychovávateľky v družinách...poďme štrajkovať....policajti by mali vstúpiť do ostrého štrajku, bachari v base....dať výpovede a od 1.1.2012 by nikto neslúžil...väzňov by nikto nestrážil...poďme všetci štrajkovať...ak si niekto zaslúžil zvýšenie platov - zaslúžime si všetci.

Od februára 2012 sa stopne DPNO - teda mamičky sa nebudú môcť pripoistiť...poďme štrajkovať...ale ako páku použijeme koho???? 😝

bobocka
18. nov 2011

@minewka zrusenie dnp nie je schvalene.takze toto ako fakt by som nevytahovala.
a kazdy jeden ma pravo vyjadrit nesuhlas a dat vypoved.ide len o to,kto zo slovakov ma na to "gule".lekari maju.zjavne.ked sa na toto dali nahovorit tolki.fakt ich nie je malo.na take iste hromadne vypovede maju pravo aj ucitelia aj bachari a aj ostatok co si menovala.ci sa pre to rozhodnu,je na nich.

minewka
18. nov 2011

@bobocka ...jasné, že každý má právo vyjadriť nesúhlas...ale keby to spravil každý - úplne všetci....proste reťazová reakcia - čo by nastalo...hm?

bobocka
18. nov 2011

@minewka to sa asi nedozvieme,lebo nie kazdy ma tie "gule" na to.teda pohybovat sa v rovine,co by bolo keby je zbytocne,lebo ta situacia nenastala.mozme polemizovat len o tej,ktora je,a teda vypovede lekarov.az podaju vypovede aj ucitelia a bachari a predavacky a spol,tak sa k tomu potom vratit mozme,ale myslim,ze hovorit o tom teraz je uplne zbytocne.

minewka
18. nov 2011

@bobocka amen 🙂

bobocka
18. nov 2011

@minewka ok,idem ja do hajan . chlapi odfukuju a ja tu ako datel dobem 😀 dobru noc 🙂

minewka
18. nov 2011

@bobocka dobrú noc, pekná debata, ťažká...ja musím písať jednu prácu - takže do rána som hore...to som zvedavá, ako zvládnem svoje malé šidlo... 😵

libka1
18. nov 2011

@lauritka a ta iniciativa 99% to su co zac? zase nejaky ako obycajny ludia co planuju byt hviezdami politickeho neba? lebo ked ano tak dakujem, takych tu uz bolo a nemam o nich zaujem...
co sa tyka porodnic, tak ako pise @tinusiatko vzdy je tu ina porodnica... ja som rodila raz v TT a povedala som si ze tam po tej skusenosti s neochotou personalu ( v niektorych pripadoch neschopnostou) viac nevkrocim... je mi sum a fuk ze dali vsetci vypovede a ono by nebolo na skodu keby ich niektore individua nestiahli, vedela by som jedneho takeho vtaka menovat, ale nepatri sa to... teraz som si zopakovala porod ale isla som do GA (kde mimochodom vraj nikto vypoved na gynekologii nedal, ale mam tuto info len per huba, takze nemusi byt 100%) a bola som tam maximalne spokojna, a to myslim vazne, mile sestry, dobry lekar, vybavenie nafigu ako vo vsetkych nemocniciach, ale s tym personal az tak vela nespravi, napriek tomu som sa tam citila maximalne prijemne vdaka ochote personalu.... takze volba tu je vzdy, len sa treba podla toho zariadit... nechcem zlahcovat situaciu samozrejme, viem ze niektore oddelenia su na tom naozaj kriticky keby sa vypovede nestiahli... ale ja so strajkom lekarov nesuhlasim na celej ciare, teda vlastne so sposobom ako to robia 😉

nejra
18. nov 2011

@minewka a co je tvoj manzel predavac zdravotnych pomocok alebo farmaceutickych vyrobkov? a ak ma nezhodu s nejakym lekarom, tak si o nich hned utvori domnienku,ktoru tebe predava? lebo fakt neviem co to odkial mas nazory na lekarov

cecil36
18. nov 2011

@pici absolutny suhlas s tovjimi prispevkami 😉 . Ja uz sa tesim ako mi prvy decembrovy tyzdnen bude robit cisarak huf ukrajinskych lekarov, pripadne si to pojdem odrodit do Kochu za 1500 Eur, aj ked z mojho platu isli na ZP naozaj slusne odvody. Jaaaj a este mam jednu moznost podla pana ministra- odskocit si do AT alebo CZ a odrodit tam. Ktovie ako sa zatvari moja poistovna a ci mi to preplati. Odpoved uz poznam.....je taka ista ako ked som ziadala preplatenie ivf soft.

lauritka
18. nov 2011

@libka1 netusim, davali reklamu v tv 🙂 tak som isla kuknut na stranku.

lauritka
18. nov 2011

este k strakjom, ako inac ma teda clovek vyjadrit nesuhlas ?? spisat peticiu ??? 😖 a cakat co bude ??- nic sa nebude diat. tu nepomoze nic, okrem radikalnych rieseni. pamatam, ked zdrazili benzin pred par rokmi v Madarsku a soferi zablokovali cesty. u nas zdrazie benzin, slovak zasomre doma pri pive a plati dalej. keby tu stal chlieb 100 korun, tak zaplati. 😠 miesto toho aby sa tomu postavil. nezvalujme vsetko na krizu, politici sa za nu radi skryvaju. pozrime sa na skutocnost, ako sa rozkradol tento stat a veselo sa kradne beztresne dalej.
ano namietnnete, vsade vo svete politici kradnu, ale musime brat na ohlad, aky maly prd sme, 5 milionovy stat. Ved my by sme sa mali mat ako svajciari, keby tento stat viedli normalni ludia. ale to je utopia... 😠
(zo vsetkeho tu urobili luxus, este aj z posraneho fast foodu macdonalds. v porovnani s prijmami obyvatelstva. V Nemecku som tam videla dochodcov a studentov. Tu dochodca rozmyslia, kolko cestovin bude mat na dva tyzdne.
Zase som to uviedla len ako priklad.. aby sme sa nepochopili zle ako s dovolenkami )
tak preco nebojovat za lepsie podmienky. ???

libka1
18. nov 2011

@lauritka tiez som ju videla, a prave to je podozrive, ta reklama asi nebola lacny spas 😉

radikalne riesenie je ze nebude mat kto osetrit deti v nemocnici? dakujem, take ja neuznavam... ako sorry, ale ked vidim ako niektory ludia ziju s 300 eur mesacne a niekto o zvyseni o 300 eur povie ze to je nic, tak podla mna ten clovek uz davno stratil zmysel pre realitu... sme na slovensku a treba sa pozerat na vec triezvo a nie cez ruzove okuliare... nech teda ide pan doktor napr. do norska... kde si urcite norsky pacient nic ine nezela ako mat slovaka lekara s ktorym sa poriadne nedohovori 😅 a hlavne tam je prave volnych 2000 pracovnych miest... ja som za boj, ale nie taky kde je vyslovene ohrozeny pacient kvoli tomu ze je niekto nenazraty... taky clovek u mna straca moralny kredit a nerada by som takeho lekara stretla... chapem ludi co sa opravnene boja a hlavne dievcata co maju v dec. rodit, ale osobne si myslim ze to az take zle nebude... vyhrazat sa je lahko, realita je potom vzdy trochu ina 😉

lauritka
18. nov 2011

@libka1 no ja pevne verim, ze sa Uhliarik posnazi 😝

oskvarka
18. nov 2011

@lauritka kritizuje sa lahko ale treba davat aj navrhy rieseni.. je jasne ze u nas je cely politicky system na figu a je obrovska korupcia ktoru treba riesit .... a na to sa nabaluju aj ostatne problemi ale strajkami a ziadostami o zlacnenie sluzieb a zvysenie platov sa to zial nevyriesi...

nejra
18. nov 2011

@libka1 ludia su len ludia, tak isto ako sa v ba pochybilo, tak isto sa chybi v tt a vsade inde...ja som praxovala v trnavskej porodnici a kazdy lekar/lekarka je ina, kazda sestra je ina, kazdy sanitar.ja som tiez nebola kazdy den mila na pacientov,ale vzdy som robila co som mohla,tak isto aj ked je lekar nahnevany, moze byt prepracovany alebo mat iny problem...ja tiez nemam rada vsetkych doktorov, vsetky kolegyne sestricky, sme predsa ludia...ale drzim lekarom palce, bojuju za spravnu vec...opakujem sa, toto nie je len boj o peniaze ale o buducnost nemocnic, ide o buducnost aj pacientov...stazujete sa co sa stane, ked vas o par tyzdnov nebude mat kto osetrit a ked vas bude mat kto osetrit v buducnosti ale nebudete si to moct dovolit, to uz bude lepsie?...a to nebude kratkodoby stav-ale dlhodoby s dlhodobejsimi nasledkami na zdravie ludi

lauritka
18. nov 2011

@oskvarka niekde zacat treba. ked nikto nechce pocuvat. zatial tu nic nemalo vacsi efekt, co sa tyka poziadaviek ludi.

nejra
18. nov 2011

@libka1 ved a ked bude akciova spolocnost z nemocnice patriaca do ruk sukromnika bude mat kto osetrit ale za peniaze.tak aj teraz sa najde nejaky pediater sukromnik, ktory osetri dieta,ktory vam aj realizuje porod ale budete platit, platit a platit ...mozete si na necisto skusit co teda znamena transformacia nemocnic

vejinka
18. nov 2011

ja sa obavam ze fakt stopnu DNP. Tam je obrovske mnozstvo penazi.ale dotkne sa to hlavne nas co si to roky platime. Je to vyhodne tak preco by nenavysili? A potom sa to uz neoplati lebo to co tam dame sa nam nevrati. osobne mam skusenost ze mesacne tam davam cca 50eur uz par rokov a uvazujem o zruseni lebo po prve uz nevladzem platit a po druhe nevracia sa mi to. Ale to je uz mimo temu. Chcem tym povedat ze podla mna to zrusia a uz len potom pojde do tuheho. Ocerka pokryla "dieru" na vyplatnej paske. Co bude ak DNP nebude?