icon

Váš názor na štrajk lekárov

labaga
11. nov 2011

ostava 19 dní do casu ked lekarom uplynie výp.lehota. dotkne sa to aj detských nemocníc dfnsp ba hlavne, ako to skoncí??
co si myslíte navýšia platy lekárom v nemocniciach?

mandragora22
19. nov 2011

@pici my sme uvazovali nad sherlockami, ale presne toto nas odradilo, nezvykneme sa zabuchnut, ale pytali sme sa na to a to su uz fakt take dvere, ktore musi bud to firma riesit, a pytaju fakt vela, alebo poziarnici, ale oni by ich uz jedine znicili. my sme si dali potom take polobezpecnostne, ktore uplne stacia proti zlodejovi (v panelaku), lebo keby ich chcel vypacit, tak narobi taky hluk, zeby pobudil susedov, tak by si to nedovolil, ale zaroven by ich poziarnici vedeli bez vaznejsieho poskodenia otvorit.
take dvere, ako ty pises, ma este tusim firma ADLO, tiez to dokazu otvorit iba oni a pytaju nekrestanske peniaze ☹ ale ako tu uz bolo spominane, miesat statny sektor so sukromnym asi nie je v tejto teme velmi vhodne. skus pozriet platy ci ucitelov, ci uradnikov a neviem koho este, kto pracuje v statnej sprave. aj policajti tu uz boli spominani...

irriss
19. nov 2011

@lauritka
spousty zdejsich (poznavacich a int.) soutezi vyhrava prave delnicka cast obyvatelstva nebo maminka na materske...

zbytecne vkladame do lekaru nase presvedceni o tom, ze jsou Bohove...
pryc jsou doby, kdy do uceni sel blbec a na studia inteligent..ted to tlaci penizky a "deti otcu" vyhravaji...ale to jim nezarucuje nadstandartni ICQ ci kulturu-pouze vliv a tlacenka otce ci znamych
a bude to cim dal tim horsi..protoze skola je cim dal tim drazsi a dite delnika na ni mit nebude, i kdyz bude mit 1000 krat vyssi inteligenci nez "synacek s plnou penezenkou"
skola a vzdelani se da v dnesni dobe koupit...od jesli az po vysokou.a pak se nedivme ze lekar - t.j. pan BUH nekoho na sale zabil...

zaneta08
19. nov 2011

ja by som lekárom nepridala, ak chcú, nech dajú výpovede. Podľa mňa je dosť mladých lekárov, ktorí budú vďační za príležitosť a budú mať aj zodpovednejší prístup k pacientom. Pred polrokom som rodila v Šaci a veľké esá primár, prednosta mi skoro zabili dieťa - chceli aby som rodila prirodzene, napriek tomu, že dieťa bolo zadočkom a ja som mala strašne vysoký tlak. Zľutovala sa nado mnou lekárka, ktorá tam bola aj s cestou 3 mesiace a chodila za primárom a ukazovala mu aké som mala namerané hodnoty tlaku pri 4 tablektách denne. Nakoniec mi urobili cisársky a synček mal obtočenú pupočnú šnúru 3x okolo krku. Bola veľmi ľudská a milá, preto ten môj názor. Inak celé naše zdravotníctvo je zle postavené, rovnakú starostlivosť má ten, čo prispieva do systému, ako ten, čo celý život sa len priživuje na sociálnych dávkach.

pici
19. nov 2011

@mandragora22 boli to dvere vo firme, museli sme ich dat, inak by nas nepoistili...

pici
19. nov 2011

@zaneta08 prepac, odkedy si vedela ze dieta je KP? urcite nie az pri porode. mohla si ist do inej nemocnice a dozadovat sa cisarskeho, okrem ineho KP nie je indikacia na cisarsky, tak naturalne orientovany lekar ti ho proste nespravi...

kaja73
19. nov 2011

@mandragora22 Na odbery krvi prist musime ked ich treba 😉 ale inak nema problem sa u nas zastavit. 🙂 a aj stery nam už robil aj doma-z krku,nosa. Ma spec sterovku kde to netreba posiela hned v ten den do labaku.
ja by som ho nemenila 🙂
Ale zas jeho ochotu casto nezneuživame,volame ho ked ozaj neviem prist-mame len jedno auto a on je v inom meste.
A tak isto zlateho mame aj zverolekara-vsetko sprvai u nas a zadarmo-len ten material a lieky platime.

mandragora22
19. nov 2011

@pici no ved jasne, ja chapem, ze ste nemali na vyber, to len na vysvetlenie mozno pre tych, ktori uvazuju nad sukromnymi bezpecnostnymi dverami a su z panelaku. adlo a sherlock si nedavajte!!!! 😀 😀 😀
@zaneta08 ja suhlasim. platit by mali cigani (neprisposobivi z osad) a dalsi neprisposobivi, ktori neodvadzaju do systemu, ale naopak, system ich stale krmi a zivi, kedze na ich zdravotnych a socialnych uctoch svietia urcite velke nuly, mozno az minusy a druha strana mince, lekari, by tiez mali byt hodnoteni podla zasluh a pristupu tak, ako som uviedla asi pred 20 minutami 😉

mandragora22
19. nov 2011

@kaja73 no vidis to, tak taky lekar by takych "dekretov" spokojnych pacientov tiez nazbieral urcite aj vyse 3000 a bol by zaradeny do lepsie hodnotenej triedy 😀

pici
19. nov 2011

@mandragora22 sme prosocialny a nemame na to. zivime darmozracov, vzdelavame ciganov, ktori aj tak nikdy precovat nebudu, zbytocne vynalozene investície do nicoho. starostlivost maju rovnaku ako ludia, ktorý pracuju aby vobec mohli zivorit. cela tato krajina je na hlavu postavena. poslanci by mali tiez dostavat za zasluhy, ak aj lekari. a co ? rite v audinach, kazdy domy, zabezpecene rodiny, tunely jak oci, nevyhodne zmluvy, nabalenie sa na fondoch, katastrofalne hospodarenie a exkluzivny plat.

mandragora22
19. nov 2011

@pici pravdu mas. 😔

irriss
19. nov 2011

@pici
Nezneuzivam, nikdy si nemuzu byt jista, zda neohrozuju "druheho" 😉
Zamecnik nemuze jen tak otevrit jakekoliv dvere...musel by prijit s policajtama.jeho zamestnani neumoznuje nahlednuti do osobnich dokladu, potrebnych k identifikaci zadatele o otevreni danych dveri...pokud ano, zaplatis zamecnikovi za podvod a moznou spoluucast na kradezi...
takto zkontroluji doklady pozarnici, kteri jsou spojeni s 😉 polic. stanici.. 😉 .

pici
19. nov 2011

@mandragora22 budu nove volby. a ludia zase niekoho pojdu volit. to by kukali, keby nikto neprisiel k volbam a vyjadril tak jasny postoj a doveru ludi v tich, ktorí krajinu vedu? my zase niekoho zvolime a ten sa zase nabali, a my pojdeme zase do sraciek.. a cim dalej do vacsich

lauritka
19. nov 2011

@pici vsetko tu je postavene na hlavu, to si presne vystihla 😉 moje slova.

lauritka
19. nov 2011

my nejdeme volit, pridajte sa 😀

irriss
19. nov 2011

@pici
pres pul hodiny se marne snazim dostat na MK

jen jsem chtela jeste k tomuto prispevku:
myslela jsem to tak, ze delnik i lekar by meli mit stejne ohodnoceni 😉
ne jeden 5 a druhy 60 ..jak jsi napsala Ty 😉

irriss @kiwi82
ja mam asi nejaky divny nazor...porad se snazim propagovat to, co jsem jako mala slysela..

delnik potrebuje lekare
lekar potrebuje delnika
=
stejne ohodnoceni

Dnes o 10:12 • 4 deti • Odpovedz • 3 užívateľom sa to páči • •

irriss
19. nov 2011

@lauritka
nikdy jsem nebyla volit...t.j. 22 let 😉

pici
19. nov 2011

@lauritka vyznam to ma len plosne. nie ja ty a @irriss....

lauritka
19. nov 2011

😅 jj. n to by bol strajk, keby nikto neprisiel 😎

irriss
19. nov 2011

@pici
ver tomu, ze z nulove pritomnosti by jen vytezila vitezstvi.. ta nejhorsi strana..vcas by vedela, kdy zaplatit lidi, aby sli na posledni chvili volit prave JE 😉
p.s. tady je super videt..po case 😠 kdo kde si koupil hlasy..ale uz je to prd platny, protoze se vladne v plnem proudu..kdo vi, proc jsou vzdy vysledky
41 a 59% 😀 😀 😀 😀 😲 😲 😲 🤐 🤐 🤐

cmulinko
19. nov 2011

to tu este stale zije? 😀 stara mudrost vravi,ze ten,kto nevoli vlastne voli vladu,ktora to vyhra...lebo ak by volil...a volil by ineho,tak by bol mozno aj iny vysledok....ale politike sa nastastie nerozumiem...este som sa nenaucila dobre klamat a kradnut 😀 😀 z politiky mi ide zatial len faza slubovania 😀 😀

lauritka
19. nov 2011

@cmulinko to je jedno aky bude vysledok, v konecnom efekte budu kradnut aj vyhercovia 😀

pici
19. nov 2011

@cmulinko ano to sa hovori ale ked su to kreteni , tak je jedno ktoru stranu vlastne volis. vysledok je rovnaky. na hovno
ja som zatial volila vzdy.. ale uz skutocne nevidim rozdiel medzi volit hazlov a nevolit a hajzli budu aj tak vladnut

cmulinko
19. nov 2011

@pici ja som naposledy volila v roku 2003...od tej doby nie som ani na SK.

cecil36
19. nov 2011

@zaneta08 ja by som pri svojom cisaraku nechcela byt prilezitostou pre mladeho lekara 😉

cecil36
19. nov 2011

@mandragora22 a ak nahodou kupujete byt, ktory take dvere ma radsej ho odmietnite, aj keby bol jediny na okoli, nie? My tiez mame sherlocka, ale volim radsej bezpecnost a protipoziarnost tycho dveri 😉

mandragora22
19. nov 2011

@cecil36 to som nepovedala, nemusis do mna ist okamzite utokom, ja som iba napisala, ze ak si niekto rekonstuuje dvere a stacia mu polobezpecnostne, ako mame my, ze keby sa ich pokusil niekto otvorit, tak na sto pro zobudi susedov, ale na druhej strane v pripade "nehody" ich vedia otvorit poziarnici. nepisala som, ze si nemas kupit byt iba kvoli dveram. 🙄 🙄

minewka
19. nov 2011

@lauritka Vysoká škola ešte nie je zárukou toho, že je človek na úrovni, inteligentný a že aj niečo vie. Malo by to byť určitým benefitom pri pracovných pohovoroch, povedzme v štátnej sfére aj naďalej tabuľkovo ohodnotené.

A veľmi múdro sa vraví, že remeslo má zlaté dno a otázka cien za tieto služby je otázkou dopyt - ponuka.

A ver, že na SR sú tieto služby spoplatnené neskutočne smiešne. To len ľudia si myslia, že remeselník by to mal robiť za fľašu piva... 20eur za výjazd sa považuje za nehoráznu cenu? Zarátaj si do toho benzín, mobil, amortizáciu vozidla, ak si niekde, kde je spoplatnené parkovanie - poplatok za parking, materiál, prístroje, odvody - (povedzme že kanceláriu má doma, účtovníctvo si robí sám) - to sú čiastky, ktoré musí do "výjazdu" zahrnúť. Plus by tam mal mať čistý zisk - to čo zarobí.

Každý človek má na výber - a kľudne si wc môže opraviť sám, ostrihať sa sám, navariť si doma a neísť do reštiky, chovať sviňu a zeleninu - aby neplatil marže obchodníkom,atď, atď, atď. 😉

hajanka
19. nov 2011

@minewka suhlasim 🙂

mandragora22
19. nov 2011

@minewka aj ja suhlasim 🙂

minewka
19. nov 2011

@mandragora22
@hajanka tak som vám dala like, keď tak pekne súhlasíte - aspoň niekto 😝 😀 😀 😀